新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册单元检测:UNIT 6 DISASTER AND HOPE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册单元检测:UNIT DISASTER AND HOPE WORD版含解析 新教材 2020 2021 学年 高中英语 外研版 必修 第三 单元 检测
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养检测(六)(Unit 6)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Lily is going to make a presentation to the class this aftern
2、oon, Sophia. W: Oh, really? I thought it was Michaels turn. 1. Who will speak at the meeting this afternoon? A. Lily. B. Sophia. C. Michael. 答案: AText 2M: Hi, Mum. Could you check if I left my report in my room? W: No, I didnt find it, Ben. Your dad drove you to school this morning; you should ring
3、him up. 2. What will Ben probably do next? A. Check his room. B. Write his report. C. Call his father. 答案: CText 3W: Have you got any idea what to buy for Emmas birthday? M: Well, Ill get her a new sharpener, and Ive promised to take her to the cinema. What about you? W: Oh, I havent decided yet. Il
4、l probably buy her a new music record as she likes it so much. 3. What gift will the woman probably get for Emma? A. A music record. B. A sharpener. C. A movie ticket. 答案: AText 4M: Mary, youve told me about your parents. So, are there any other people in your family? W: Yes. There are still my gran
5、dparents and my brother. M: Oh. You are so lucky to live in such a big family. 4. How many people are there in the womans family? A. Five. B. Six. C. Seven. 答案: BText 5W: National Bank, can I help you? M: Yes, please. What are your business hours? W: We open at 9: 00 am and close at 4: 00 pm during
6、the week, on Saturday we close one hour earlier, and we are closed on Sunday. 5. When does the bank close on Saturday? A. At 2: 00 pm. B. At 3: 00 pm. C. At 4: 00 pm. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答
7、时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Wed like some information, please. We want to go to Spain. M: OK. What do you want to know? W: Well, first of all, we want to know the price of a ticket to Madrid. M: When do you want to go? W: We really dont know. In June, or maybe in July. M: I see. Well, in
8、May and June, the price is $480. But its less in March and April. W: And what about in July? M: Its more in July. W: More? How much is it then? M: Its $525. 6. How much will it cost if a couple goes to Madrid in May? A. $920. B. $960. C. $1, 050. 答案: B7. What can you learn from the conversation? A.
9、Fewer people go to Madrid in July. B. The man has decided to go to Madrid in April. C. The price goes up and down in different months. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hello, Nora, I heard about a flat that might interest you girls. Its near the central bus station on the main road, and about 75 pounds
10、 a week, quite reasonable. The problem is, its only got two bedrooms, but I expect two of you could share. W: Well, Ive got to have my own room, because Ive been working at home most of the time, any other information? M: Yes, its got a very big and well equipped kitchen, and I know you like cooking
11、. So thats another point in its favor. But there is a small sitting room, and not much furniture yet. So let me know quickly if you want it or it will be taken. 8. What do we know about Nora? A. She prefers a room of her own. B. She likes to work with other girls. C. She lives near the city center.
12、答案: A9. What is good about the flat? A. It has good furniture. B. It has a big kitchen. C. It has a large sitting room. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Hi, Grandma! Im calling to say happy birthday. I hope youre having a good day. W: Thank you, Michael! Its great to hear from you. Its been a while si
13、nce we talked last time. M: I know, Grandma. Im sorry. Ive been so busy with school and activities lately. Im captain of the basketball team this year. And Im also applying to colleges for next fall. W: Oh, Michael, Im so proud of you! Youre a very accomplished young man. Do you know where you want
14、to go to college? M: I really want to go to the University of Southern California, but they might not let me in! Its a very good school, and its very difficult to be accepted there. W: Well, Im sure they will take you, honey. Youre a special young man. Youve really made your grandfather and me so pr
15、oud. 10. Why does Michael feel sorry? A. He is having a lot of problems. B. He forgot his grandmothers birthday. C. He hasnt called his grandmother for a long time. 答案: C11. What are the speakers mainly talking about? A. Michaels birthday. B. Michaels grandfather. C. Michaels busy schedule. 答案: C12.
16、 How does Michael probably feel about going to college? A. Confident. B. Worried. C. Disappointed. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: I can help the next person in line. M: Thats me. Hi! I need to mail this package. W: Okay, great. Where is it going? M: Its going to St. Louis, Missouri. And I need it to
17、 get there as fast as possible Its my mothers birthday present, and her birthday is tomorrow. I dont want it to be late. W: Okay, sir. I can do that. Well have to deliver it overnight, which will cost extra money. Lets see. . . it will be $32. 50 to get the package there tomorrow. Will you pay with
18、a credit card or cash? M: I have cash. And please mark “FRAGILE” on the box. W: What is in here, sir? Is there anything dangerous? Any liquids or chemicals? M: No, there is just a box of chocolates and a cup. But I dont want the cup to break. W: Okay, sir. We will have it leaving Atlanta and arrivin
19、g in St. Louis tomorrow, by way of Memphis. Heres your receipt, and have a great day! 13. Where does the conversation take place? A. At a bank. B. At a drugstore. C. At a post office. 答案: C14. Where is the mans mother? A. In Atlanta. B. In St. Louis. C. In Memphis. 答案: B15. Why is there extra cost f
20、or the man to pay? A. He is paying for overnight service. B. He is paying with a credit card. C. He has a fragile item. 答案: A16. What is the man giving to his mother? A. Some cash. B. Chocolates and a cup. C. A box of cookies. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: Good evening, folks. Its Mary here with
21、the 7: 00 News Report. In sports news today, the New Hampshire State womens basketball team won their sixth straight game on Saturday over the University of Ohio. This gives New Hampshire State a chance of attending the championships later this year. There was a big lightning storm in Hampton earlie
22、r this week. Many residents have been without power since Monday. A small earthquake hit the New York area this morning, but luckily, there have been no reports of any injuries. This afternoon, a three-car accident was reported on Highway 10. Two people were rushed to the hospital in an emergency. A
23、ccording to a source at the scene, only one person was able to walk away from the crash. In happier news, a dog and her nine puppies were rescued from a pipe in Dover yesterday. They are all alive and well. If you would like to adopt one of the puppies, call the Dover Humane Society at the number li
24、sted on the screen. The Concord School District is raising money to start their art and music classes again. If you would like to donate, we will get the information to you shortly. Now over to a commercial break. We will return soon with the weather forecast. Keep it tuned right here, everyone! 17.
25、 How many games has the New Hampshire State womens basketball team won continuously? A. Six games. B. Seven games. C. Ten games. 答案: A18. Where was the earthquake? A. In New Hampshire State. B. In Ohio. C. In New York. 答案: C19. What happened in the car accident? A. Two cars were involved. B. One per
26、son managed to escape injury. C. Three people were seriously hurt. 答案: B20. Why is the Concord School District raising money? A. For classes. B. For their sports teams. C. For local dog rescues. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ARay Tokuda, a 54-y
27、ear-old Japanese-American, is proud of the title his school has given him. He is a Shifu, a Chinese word literally meaning a master, mentor or senior practioner of martial arts. Tokuda has reason to be proud. He has been involved with Chinese martial arts for almost four decades. After learning them
28、 at the martial arts school in New Mexico State, today he is among the most experienced kung fu teachers of the school. Practicing martial arts two to three hours and helping students improve their skills have become Tokudas daily routine. He expects to practice and teach martial arts for the rest o
29、f his life. “Im still learning. Its worth more than a lifetime to learn Chinese martial arts, ” he said. “Once I started, I just couldnt stop. I think its also the magic of Chinese culture. ”Tokuda was sent to the martial arts school when he was 10. He still remembers how unwilling he was when start
30、ing out. “My father had always wanted to learn Chinese martial arts but never got the chance, so he put his kid in, ” he said. “I was so afraid at that time because I thought kung fu was all about fighting. ”But things changed after he learned that martial arts were more than punching and kicking. “
31、One of the things martial arts teach me is overcoming adversity, ” Tokuda said. “As a little kid, my first lesson was like, oh, look, this is a thing that I can get through by diligence, perseverance(毅力) and dedication, and that was priceless for my life. ”Learning Chinese martial arts opened a gate
32、way for him to better understand Chinese culture because he could hear a lot of ancient Chinese kung fu-related stories. “It is like in America, where we hear stories about knights in shining armor and King Arthur and noble deeds done, ” he said. “I feel martial arts preserve something of ancient Ch
33、ina that cant be found in books. They are sort of an oral history. ”Tokuda has also been invited to various events in his home state to showcase traditional Chinese culture, including the dragon dance and lion dance, which he also learnt at the martial arts school. Because of this, he is now conside
34、red a cultural envoy (使者) in the eyes of the public. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。文章主要讲述中国功夫让一位日裔美国人成为中国文化使者, 帮助传播中国传统文化武术的故事。21. Tokuda didnt want to learn kung fu because he had thought it was _. A. practicalB. magicalC. violent D. difficult【解析】选C。细节理解题。根据文章第四段“I was so afraid at that time because I thought kun
35、g fu was all about fighting. ”可知, 那时, Tokuda以为功夫就是打斗, 是暴力。故选C。22. From the passage, what can we learn about Tokuda? A. He learnt martial arts from his father. B. He is the founder of the kung fu school. C. He learnt from martial arts how to deal with difficulties. D. He is the most experienced kung
36、fu teacher of his state. 【解析】选C。推理判断题。根据文章第六段“One of the things martial arts teach me is overcoming adversity, ” Tokuda said. “As a little kid, my first lesson was like, oh, look, this is a thing that I can get through by diligence, perseverance and dedication, and that was priceless for my life. ”可
37、知, Tokuda认为, 武术教他的一件事就是克服逆境, 从而可以推断出他从武术中学会了如何处理困难。故选C。23. Which of the following words can best describe Tokuda? A. Modest and friendly. B. Devoted and persevering. C. Talented and humorous. D. Motivated and considerate. 【解析】选B。推理判断题。根据文章第二段Tokuda has reason to be proud. He has been involved with C
38、hinese martial arts for almost four decades. Tokuda从事中国武术近40年, 可以推断他的坚持; 文章第三段Practicing martial arts two to three hours and helping students improve their skills have become Tokudas daily routine. He expects to practice and teach martial arts for the rest of his life. 帮助学生提高技能已经成为Tokuda每天的例行公事, 他希望
39、在他的余生中练习和教授武术, 可以推断他对自己事业的热爱与奉献。故选B。BMy mother was an excellent housekeeper. She had a few surgeries over the years, and before each one shed have my father move the stove out from the wall so she could clean behind it. It would have been hard for her to relax in the hospital if she knew there were
40、dust balls behind the stove. The entire house was tidy and organizedthere was a place for everything and everything was in its place. Mom would hang the sheets outside to dry rather than inside the house. And if storm clouds gathered, she would run outside, race down to the sheets, throw them into a
41、 bag, and then race back to the house as the rain started, satisfied that a major catastrophe had been avoided. Throughout our entire childhoods, my sisters and I were spoiled with fresh bedding and cookies fresh from the oven. Theres something beautiful about freshness, like the beginning of a scho
42、ol year, the start of a marriage, the birth of a child, moving to a new place, or starting a new job. Freshness is like opening a new calendar that isnt yet filled with neglected tasks. A new year always means a chance at a fresh start. But the question is, how do we choose to make this new start? M
43、aybe I need to do some housekeeping myself. A good sweeping usually leads to finding some interesting thingsan old memory or two and new hobbies that fell by the wayside. Perhaps its time to clean out all those drawers filled with junkthe ones holding old tapes that replay the things I regret doing
44、and the things that I wish I had done. My personality could use some polish (亮光剂) as wellthe ability to listen more than I talk. Glass cleaner (玻璃清洁剂) would be a good idea, toosomething to give me a clearer view of the things that matter and the things that dont. Cleaning is rarely my first choice o
45、f activity, but Im ready to go and do what needs to be done. Heres to a fresh start and a new year. 【语篇概述】这是一篇夹叙夹议文。作者通过自己有条理的母亲, 保持整个房子的整洁有序获得启发, 决定开始自己做家务以此来提升自我、继续前进。同时希望激发人们对新年的思考和计划。24. What can we learn about the authors mother according to the article? A. She preferred rainy days to sunny day
46、s. B. She couldnt bear anything to be unorganized in her house. C. She required her daughters to wash their own bedding. D. She asked her husband to do the housekeeping during her surgeries. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段最后一句It would have been hard for her to relax in the hospital if she knew there were dust ba
47、lls behind the stove. (如果她知道炉子后面有尘球, 她在医院里就很难放松了。)以及第二段第一句The entire house was tidy and organizedthere was a place for everything and everything was in its place. (整个房子整洁有序每样东西都有一个放置的地方, 每样东西都在它的位置上。)可知作者的母亲受不了家里的任何东西杂乱无章。故选B。25. What does the author think about her childhood? A. She has forgotten i
48、t. B. It was painful for her. C. It was full of happiness. D. She was spoiled by her mother. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段最后一句Throughout our entire childhoods, my sisters and I were spoiled with fresh bedding and cookies fresh from the oven. (在我们整个童年时代, 我和我的姐妹们都被新鲜的床上用品和刚从烤箱里拿出来的饼干宠坏了。)可知作者认为自己的童年非常快乐。故选C。26.
49、Why does the author decide to do some housekeeping herself? A. She sees it as a chance to improve herself and move on. B. She wants to help reduce her mothers burden. C. She is quite bothered by her messy house. D. She thinks its time to learn some life skills. 【解析】选A。推理判断题。根据倒数第三段中A good sweeping u
50、sually leads to finding some interesting thingsan old memory or two and new hobbies that fell by the wayside. Perhaps its time to clean out all those drawers filled with junkthe ones holding old tapes that replay the things I regret doing and the things that I wish I had done. (一次彻底的清扫通常会让你发现一些有趣的事情
51、一段或两段旧的记忆和一些被搁置一旁的新爱好。也许是时候清理那些装满垃圾的抽屉了那些拿着旧磁带的抽屉会重播我后悔做过的和我曾希望自己做过的事。)可知作者认为自己做一些家务是一个提升自己、继续前进的机会, 因此她决定开始自己做家务。故选A。27. The author wrote this article mainly to _A. give advice on how to clean the house. B. inspire peoples thought and plan for the new year. C. share the story of her mothers strengt
52、h. D. recall her mother, sisters and father. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段Cleaning is rarely my first choice of activity, but Im ready to go and do what needs to be done. Heres to a fresh start and a new year. (打扫卫生很少是我的第一选择, 但我已经准备好去做需要做的事情。为新的开始和新的一年干杯。)可知作者写这篇文章主要是为了激发人们对新年的思考和计划。故选B。CTraining the BrainPeo
53、ple who can accomplish unbelievable tasks, such as memorizing thousands of random numbers in under an hour, state that they just have normal brains. Some memory superstars compete in Olympic-like World Memory Championships. These mental athletes, or MAs for short, can memorize names of dozens of str
54、angers in a few minutes or any poem handed them. Ed Cooke, a 24-year-old MA, explains they see themselves as participants rescuing the long-lost art of memory training. These techniques existed not to recall useless information, but to cut into the brain basic text and ideas. A study in the journal
55、Nature examined eight people who finished near the top of the World Memory Championships. The scientists examined whether their brains were fundamentally different from everyone elses or whether they were simply making better use of memorizing abilities we all possess. They put the MAs and control s
56、ubjects into brain scanners and had them memorize numbers and photographs. The result surprised everyone. The brains of the MAs and those of the control subjects were indistinguishable. On every test, the MAs scored in the normal range. However, when the scientists examined what part of the brain wa
57、s used during a memory activity, they found the MAs relied more heavily on areas in the brain involved in spatial memory. MAs offer an explanation: anything can be fixed upon our memories and kept in order by constructing a building in the imagination and filling it with pictures of what needs to be
58、 recalled. Dating back to the fifth century, the building is called a memory palace. Even as late as the fourteenth century, when there were copies of any text, scholars needed to remember what was read to them. Reading to remember requires a different technique than speed reading. If something is m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545297.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
