广西南宁市第三中学2022-2023学年高三英语上学期第二次适应性试题(Word版带解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 南宁市 第三中学 2022 2023 学年 英语 上学 第二次 适应性 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、2023届第二次适应性考试英语试题(考试时间:120分钟 满分:150分)注意事项:1答题前,先将自己的姓名、学校、班级、准考证号填写在答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有1个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试
2、卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.5 B.9.8 C.E9.15.1.Where does the woman prefer to live?A.In the city.B.In the beach.C.In the country2.What does John find difficult in learning German?A.Pronunciation. B.Vocabulary.C.Grammar.3.What does the woman mean?A.Kee
3、p the window closed.B.Go out for fresh air.C.Turn on the fan.4.When did the match finally start?A.At 6:15pm.B.At 5:45 pm.C.At 6:45 pm.5.What did the woman probably win?A.$64 in cash.B.A television.C. Aradio第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给出的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独
4、白前,你将有时间来阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What is the woman looking for?A. An information office.B.A police station.C.A shoe repair shop.7.What is the Town Guide according to the man?A.A brochure.B.A newspaper.C. A map.听第7段材料,回答第8到10题。8.How long has the man been in the h
5、ospital?A.For 2 years.B.For 6 years.C.For 7 years.9. What will the man serve as in Nigeria?A. An organizer. B.A nurse.C.A doctor.10What can we learn from the conversation?A.The woman is against the mans decision.B.The man got his new job this morning.C.The man wants to marry Rosie.听第8段材料,回答第11至14题。1
6、1.Whats the relationship between the speakers?A. Co-workers.B. Classmates.C. Teacher and student.12.What do students do first when they get to school?A. Attend their first class.B. Put their bags away.C. Go to homeroom.13.Which subject does the woman teach?A. Math.B. Social studies.C.Science.14.Wher
7、e is the math class?A.On the 1st floor.B.On the 2nd floor.C.On the 3rd floor.听第9段材料,回答第15至17题。15.Where does the conversation take place?A.On the street.B.On the train.C.In the company.16.How does the man feel at the sight of the woman?A.Surprised.B.Nervous.C.Unhappy.17.What do we learn about the man
8、?A.Hes been busy with the meeting.B.Hes considering changing his job.C.He likes trying something different.听第10段材料,回答第18至20题。18.What do the milu deer eat in autumn?A.Fruits and nuts. B.Dry leaves.C.Grass.19.When do baby milu deer join their mothers?A.Theyre old enough to search food.B.Theyre alert e
9、nough to protect themselves.C.Theyre strong enough to stand by themselves.20.Why is it hard to catch milu deer?A.They have very long feet.B.They usually hide themselves in secret places.C.Their senses of smell, sight and hearing are very good.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个
10、选项(A、B、C、D)-中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALEGOLANDCaliforniaReady, set, explore! What will you do first? Conquer The Dragon or soar through the sky on Emmets Flying Adventure Ride? Awesome awaits at LEGOLANDO California Resort!Rides &AttractionsLEGOLAND California is filled with more than 60 kid-friendly ri
11、des, shows and attractions all built for fun and prepared for families with children between the ages of 2 and 12! Inside LEGOLAND, you can enter a world of knights and princesses to conquer the Dragon Coaster. Kids can drive their own cars at Driving School.Shows&ActivitiesFrom 4-D Movies to the LE
12、GO Friends Beach Mission, LEGOLAND California offers entertainment to delight every member of the family. Download our mobile app for showtimes!DiningBring your appetite! We have all of your favorites from cheeseburgers, pizza, a wide range of sweet treats and freshly prepared choices from tasty sal
13、ads and fried chicken. Popcorn,novelty ice cream and cold beverages are available at carts weather permitting.Tickets*1-Day LEGOLANDAdult(Ages 13+):$110 Child(Ages 3-12):$104*1-Day LEGOLAND+SEA LIFEAdult(Ages 13+):$130 Child(Ages 3-12):$124*2-Day LEGOLAND+SEA LIFEAdult(Ages 13+):$155 Child(Ages 3-12
14、):$149Book with Confidence!Learn more about how we are making it safe to play at our Theme Park and Hotel! The California Department of Public Health strongly recommends that all guests be fully vaccinated or obtain a negative COVID-19 test prior to entering theme parks. All guests are required to r
15、eview important health and safety information on this website before arriving. Questions? Visit our Frequently Asked Questions page!1. What are visitors advised to do to know the specific time of the shows?A. Phone the park for the showtimes.B. Get the timetable from the Internet.C. Download the mob
16、ile app of the park.D. Consult the park about the time in person.2. How much should they pay if a couple with a 5-year-old kid visit LEGOLAND for 1 day?A. S214.B. $384.C. $304D. S324.3. Where can the text be found?A. In a magazine.B. On a website.C. In a travel brochure.D. In a biography.【答案】1. C 2.
17、 D 3. B【解析】【导语】本文是一篇应用文。主要介绍了加州乐高乐园的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据小标题Shows&Activities下的段落中“Download our mobile app for showtimes!(下载我们的手机应用程序以查看表演时间)”可知,参观者可以下载园区手机app了解表演的具体时间。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据小标题Tickets下的1-Day LEGOLAND部分“Adult(Ages 13+): $110 Child(Ages 3-12): $104(成人(13岁以上):110美元儿童(3-12岁):104美元)”可知,一对夫妇带着
18、一个5岁的孩子去乐高乐园玩一天,他们的费用为:2x110+104=324美元。故选D项。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中“All guests are required to review important health and safety information on this website before arriving.(所有客人在到达前都必须浏览本网站上的重要健康和安全信息)”可推知,本文是发布在网站上。故选B项。BRescarchers in the US treated healthy mice with a form of gene therapy that refr
19、eshed older cells, making the animals more youthful according to biological markers that are used to measure the effects of ageing. Repeating the trick in humans is far from straightforward, but the findings will fuel interest in new therapiesthat aim to slow or reverse theageing process as a means
20、of tackling age-related diseases such as cancers and Alzheimers.The scientists drew on previous work by the Japanese Nobel winner Prof Shinya Yamanaka, who showed that a mixture of four molecules(原子)known as Yamanaka factorscan turn adult cells into youthful stem cells that are capable of forming al
21、most any tissue (组织) in the body.Writing in the journal Nature Aging,the US team led by Jasper and Prof Juan Carlos Izpisua Belmonte at the Salk Institute in California and the San Diego Altos Institute, found that mice who received Yamanaka factors for several months were similar to younger animals
22、 in many ways, with their skin in particular showing signs of rejuvenation(恢复青春).The experiments showed that rejuvenation was more effective when the therapy was given for a long time7 to 10 monthsstarting when the animals were 12 to 15 months old, equal to age 35 to 50 in humans. Whn older animals,
23、 equal to 80 years old in human terms, were treated for one month, the scientists saw little impact.Rather than using Yamanaka factors to rejuvenate aged humans, many scientists suspect that new drugs will be needed to partially reprogram cells safely and effectively. “In theory, biological age reve
24、rsal or reduction could be possible. However, we are at very early stages where we need to understand the basic science behind it much better,” said Dr.Tamir Chandra, an expert in the biology of ageing at the University of Edinburgh.4. Which of the following best describes the findings of the resear
25、ch?A. Suspicious.B. Tricky.C. Amusing.D. Inspiring.5. What can we say about Yamanaka factors?A. They are made up of three molecules.B. They can probably rejuvenate mices skin.C. They were first found by a Japanese scientist.D. They can become a part of mices body tissue.6. What can be inferred from
26、the findings of the experiments?A. The therapy given for a long time works better.B. Humans may have better outcomes than animals.C. The rejuvenation is more effective for people aged 12 to 15.D. Older animals can live longer with the help of the treatment.7. What do Dr.Tamir Chandras words mainly t
27、ell us?A. The researches are far from complete.B. The process of growing old cannot be stopped.C. The basic rule behind rejuvenation is fully understood.D. The new drug has been put into use safely and effectively.【答案】4. D 5. B 6. A 7. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章讲述了美国研究人员用一种基因疗法治疗健康的小鼠,这种疗法可以使衰老的细胞恢复体力,使小鼠
28、更年轻。文章介绍了这种基因疗法的作用和研究过程。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段话“Repeating the trick in humans is far from straightforward, but the findings will fuel interest in new therapiesthat aim to slow or reverse theageing process as a means of tackling age-related diseases such as cancers and Alzheimers.(在人类身上重复这一技巧远非易事,但这一发现将
29、激发人们对旨在减缓或逆转衰老过程的新疗法的兴趣,作为治疗癌症和阿尔茨海默氏症等与年龄有关的疾病的一种手段。)”可知,这一研究发现引发了对减缓衰老新疗法的兴趣,也对治疗其他疾病有重大启发。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段话“The scientists drew on previous work by the Japanese Nobel winner Prof Shinya Yamanaka, who showed that a mixture of four molecules(原子)known as Yamanaka factorscan turn adult cells
30、into youthful stem cells that are capable of forming almost any tissue (组织) in the body.(科学家们借鉴了日本诺贝尔奖得主Shinya Yamanaka教授之前的研究成果。Shinya Yamanaka教授展示了一种四种分子的混合物即山中因子可以将成年细胞转化为年轻的干细胞,这些干细胞几乎能够形成体内的任何组织。)”以及第三段话“found that mice who received Yamanaka factors for several months were similar to younger an
31、imals in many ways, with their skin in particular showing signs of rejuvenation(恢复青春).(研究发现,连续几个月接受山中因子治疗的小鼠在许多方面与年轻的小鼠相似,尤其是它们的皮肤显示出年轻化的迹象。)”可知,研究表明可以将小白鼠的皮肤变得更年轻化,故选B项。【6题详解】推理判断题。根据文章第四段话“The experiments showed that rejuvenation was more effective when the therapy was given for a long time7 to 10
32、 monthsstarting when the animals were 12 to 15 months old, equal to age 35 to 50 in humans.(实验表明,当治疗时间较长(7到10个月)时,恢复活力更有效,从动物12到15个月大开始,相当于人类的35到50岁。)”可知,治疗时间越久,效果会更好。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段话“In theory, biological age reversal or reduction could be possible. However, we are at very early stages wh
33、ere we need to understand the basic science behind it much better,(从理论上讲,生物年龄逆转或缩短是可能的。然而,我们还处于非常早期的阶段,我们需要更好地理解它背后的基础科学,)”可知,我们现在的研究还处于初级阶段,还需要更多的深入研究和实践,故选A项。CI first came to Berwickshire for a job-to be the Ranger for the Berwickshire Marine Reserve.I was then Senior Ranger for St Abbs Head Natio
34、nal Nature Reserve and I set up my own business, In Our Nature, offering wildlife journeys,walks,talks and courses in 2020. Theres so much I love about Berwickshire.Its stunning scenery. Its variety of landscapes and habitats and range of amazing wildlife, both above and below the water. Its friendl
35、y people. In places you can feel like you are a million miles from anywhere, when in reality youre just an hours drive from Edinburgh.The thing that supports everything on the Berwickshire Coast is its varied and fascinating geology(地质).The jewel in the crown is Siccar Point. With its world-famous n
36、on-conformity(均变),its considered the birthplace of modern geology. The geology not only shapes the landscape, but it also impacts on the wildlife, forming varied habitats from steep sheltered valleys and towering cliffs to sheltered sandy bays.Theres nothing I like more than being out in nature and
37、sharing my passion with others, so starting up In Our Nature was a no brainer. In the warmer months I offer tours on land and sea to help folk enjoy the amazing wildlife and scenery of the Berwickshire Coast. In the darker months my online courses help people learn about wildlife in the hope that it
38、 will increase their enjoyment of the marine and coastal environments they spend time in.My favourite spot on the Berwickshire Coast has got to be a place called Petticowick. The views up the coast and inland to the Mire Loch are second to none. Its a place where you can marvel at geology which cove
39、rs unimaginable periods of time. You can listen to and watch thousands of seabirds that return to the cliffs to breed each spring. Or witness all the amazing activity of the breeding seal colony on the beach below during the early winter.8. Why did the author go to Berwickshire?A. To do sightseeing.
40、B. To make friends.C. To work in a reserve.D. To study wildlife.9. What do the underlined words “The jewel in the crown mean?A. The highest part.B. The most attractive part.C. The valueless part.D. The advanced part.10. How does the author help people get to know wildlife in darker months?A. By prov
41、iding online courses.B. By sharing her experiences.C. By offering tours on land.D. By organizing trips to the sea.11. What can we learn from the text?A. Modern geology needs further study.B. Petticowick should be well preserved.C. People should not take advantage of nature.D. The author is enthusias
42、tic about Berwickshire.【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了作者在做贝里克郡海洋保护区的看护员时欣赏当地的美景,并通过自己的公司帮助人们认识野生动物的故事,表达了他对贝里克郡的热爱之情。【8题详解】细节理解题。根据第一段第一句“I first came to Berwickshire for a job-to be the Ranger for the Berwickshire Marine Reserve.”(我第一次来到贝里克郡是为了一份工作做贝里克郡海洋保护区的看护员。)可知,作者第一次去贝里克郡是为了做海洋保
43、护区的看护员。故选C项。【9题详解】词义猜测题。根据第二段第三句“ With its world-famous non-conformity(均变),its considered the birthplace of modern geology. ”(由于其举世闻名的均变,它被认为是现代地质学的发源地。)可知, Siccar Point是现代地质学的发源地,推断出它的作用和地位是重要的也是最吸引人的,The jewel in the crown意为“皇冠上的宝石”,也是最吸引人的东西,符合句意。故选B项。【10题详解】细节理解题。根据第三段第三句“In the darker months my
44、 online courses help people learn about wildlife in the hope that it will increase their enjoyment of the marine and coastal environments they spend time in.”(在黑暗的月份,我用线上课程帮助人们了解野生动物,希望这能增加他们对海洋和沿海环境的感受。)可知,作者是通过在线课程帮助人们认识野生动物。故选A项。【11题详解】推理判断题。根据第一段第三句“Theres so much I love about Berwickshire.”(我爱贝
45、克里郡的地方实在太多了。)可知作者热爱这个地方的一切,推断出他对于贝克里郡充满热情。故选D项。DA Dutch city will become the first in the world to ban meat advertisements from public spaces in an effort to reduce consumption and greenhouse gas emissions.The ban also covers holiday flights, fossil fuels and cars that run on fossil fuels.The ban is
46、 delayed until 2024 due to existing contracts with companies that sell the products.Haarlem, which lies to the west of Amsterdam and has a population of about 160,000,will bring the ban into effect from 2024 after meat was added to a list of products deemed to contribute to the climate crisis. Adver
47、tisements will not be allowed on Haarlems buses, shelters and screens in public spaces, prompting complaints from the meat sector that the government is “going too far in telling people whats best for them”.Recent studies suggest global food production is responsible for one-third of all planet-heat
48、ing emissions,with the use of animals for meat accounting for twice the pollution of producing plant-based foods. Forests that absorb carbon dioxide are cut down for the food of animals while fertilisers used for growing their feed are rich in nitrogen(氮),which can contribute to air pollution,water
49、pollution and climate change. Livestock also produces large quantities of methane(甲烷),a powerful greenhouse gas.Zlggy Klazes,a councillor from the GroenLinks party, said she had not known the city would be the worlds first to enforce such a policy when she proposed it. She told the Haarlem105 radio
50、channel:“We are not about what people are baking and roasting in their own kitchen;if people want to continue eating meat, its fine. We cant tell people theres a climate crisis and meanwhile,encourage them to buy products that are part of the cause. Of course, there are a lot of people who find the
51、decision shocking and unreasonable,but there are also a lot of people who think its fine.”12. What does the meat sector think of the ban?A. Disapproving.B. Neutral.C. Indifferent.D. Positive.13. What do recent studies show?A. Nitrogen is harmful to the environment.B. Methane mainly comes from livest
52、ock.C. Meat consumption causes more pollution.D People cut down trees for human habitation.14. What message do Ziggy Klazess words convey?A. She is the first to ban meat advertisement.B. She is in favor of banning meat advertising.C. She emphasizes the advantage of eating meat.D. She cares about wha
53、t people cook in the kitchen15. What is the best title for the text?A. Fossil fuels are banned in Dutch city.B. Dutch city decreases meat production.C. Dutch city bans meat advertisements in public.D. Greenhouse gas emissions are limited in Dutch city.【答案】12. A 13. C 14. B 15. C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章讲述了
54、荷兰一个城市将成为世界上第一个禁止在公共场所投放肉类广告的城市,以减少消费和温室气体排放。【12题详解】推理判断题。根据文章第二段“Advertisements will not be allowed on Haarlems buses, shelters and screens in public spaces, prompting complaints from the meat sector that the government is “going too far in telling people whats best for them”.(哈勒姆的公共汽车、避难所和公共场所的屏幕上
55、不允许出现广告,这引发了肉类行业的抱怨,称政府“在告诉人们什么对他们最好方面走得太远了”。)”可知,肉类行业反对这项禁令。故选A。【13题详解】细节理解题。根据文章第三段“Recent studies suggest global food production is responsible for one-third of all planet-heating emissions, with the use of animals for meat accounting for twice the pollution of producing plant-based foods.(最近的研究表
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545663.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
辽宁省鞍山市普通高中2022-2023学年高三第一次质量监测英语试题.pdf
