新教材2021-2022学年人教版英语选择性必修第二册检测:UNIT 5 (二) LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年人教版英语选择性必修第二册检测:UNIT 二LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析 新教材 2021 2022 学年 人教版 英语 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、课下题型练(二)Learning About Language.阅读理解ADo you know a child who has used first aid to save a life or help an injured person?St. John Ambulance is seeking young people who have acted quickly, calmly and effectively at a real emergency for its annual Young First Aider of the Year awards. The awards are o
2、pen to all those under 18, and the closing date for nomination (提名) is 30 April 2020.The winners will be invited to attend a special ceremony in June 2020.“St. John Ambulance believes it is essential for young people to learn first aid so that they can help anyone who is injured,” said Sandra Stocke
3、r, director of St. John Ambulance Awards Committee. “The Young First Aider of the Year is a wonderful way to celebrate their bravery and quickthinking.”Nomination for the Young First Aider of the Year is now open. Please complete and return the nomination forms as soon as possible and certainly no l
4、ater than 30 April 2020.The committee will decide which of the nominees will receive the Young First Aider of the Year awards by considering the actions of the nominees along with their ages and other factors. You should send any evidence you have with the nomination form, showing the nominees actio
5、ns. Examples of evidence could include: Newspaper clippings (剪报) of the incident. Police incident record numbers. Once a nomination form is received, the nominee or nominator may be approached for further details of the incident. For further information please get in touch with Sandra Stocker by ema
6、il or on 02073244082 or 02073244083.Find out who our winners will be for 2020.语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了年度年轻急救员奖的提名条件、截止日期等信息。1What does the passage intend to tell the readers?AYoung people should learn first aid to help the injured. BLearning first aid can help young people win an award. CThe injured ar
7、e encouraged to act quickly and calmly. DSt. John Ambulance makes profit by training first aiders. 解析:选A写作目的题。根据文章的第一句可看出,作者写这篇文章的目的是强调年轻人应该学一些急救知识来帮助有需要的人。故选A。2If you suggest someone for the awards, you should . Aattend the awards ceremonyBmake a speech introducing yourselfCprovide the details of t
8、he incidentDhave a good knowledge about first aid解析:选C细节理解题。根据第五段中的最后一句可知,如果想要提名某人的话,需要提供这个人实施急救的详细信息,故选C。3Which of the following is the best title for the passage?ADemand for First AidersBImportance of First AidCSt. John Ambulance AwardsDYoung First Aider of the Year解析:选D标题归纳题。本文鼓励读者们提名年度最佳实施急救的年轻人
9、,同时也呼吁年轻人应该学一些急救知识来帮助有需要的人,故D项最适合作文章题目。BA drug used to treat severe bleeding could save thousands of lives for mothers giving birth. A global study of the drug found it reduced the risk of bleeding deaths during childbirth by nearly onethird. The study was carried out by Londons School of Hygiene an
10、d Tropical Medicine. The drug is called tranexamic acid (氨甲环酸). It is lowcost and researchers said it does not cause serious side effects for mothers or babies.The drug was first developed by Japanese scientists in the 1960s, but no longterm studies of it were completed until now. The drug is used t
11、o treat mothers for severe bleeding during childbirth. Postpartum hemorrhage (产后出血) is the leading cause of the death of puerperae worldwide, according to the World Health Organization. More than 100,000 women die of postpartum hemorrhage each year.Haleema Shakur is the project director for the stud
12、y. “Its one of the biggest killers of mothers. In Africa and Asia, about 10 percent of women will end up with severe bleeding.” The drug works by stopping blood clots (血凝块) from breaking down after a mother gives birth. The treatment can prevent the need for doctors to perform surgery to find the po
13、int of bleeding.Shakur said the best results were reported when the drug was given to women as soon as possible after childbirth. “The earlier you give it so within the first three hours of giving birth the better the effect is. Overall we saw a 20 percent reduction in death due to bleeding, whereas
14、 in women who received the treatment within the first three hours, it was 30 percent.”The next step will be to get the drug where it is needed and provide training for doctors and nurses on how to use it. During the study, women were given the drug in a hospital. But researchers are looking for easi
15、er ways to control the drug so it can be more widely used in small clinics and rural areas.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一种名为氨甲环酸的药物。这种药物有特殊的止血功能,能够有效降低产妇因生产过程中的严重出血而丧命的可能性。4What can we know about the drug from the first paragraph?AIt is not expensive.BIt can be used for babies.CIt causes no side effects.DIt c
16、an avoid bleeding deaths during childbirth.解析:选A细节理解题。根据第一段最后一句It is lowcost and researchers said it does not cause serious side effects for mothers or babies.可知,这种药物不贵。5Whats the meaning of the underlined word “puerperae” in Paragraph 2?AWomen in childbirth.BWomen who have babies.CWomen in extreme
17、danger.DWomen who are bleeding during childbirth.解析:选A词义猜测题。根据画线词上文The drug is used to treat mothers for severe bleeding during childbirth.及下文More than 100,000 women die of postpartum hemorrhage each year.可知,这种药物被用来治疗分娩过程中严重出血的母亲们。每年有超过10万的女性死于产后出血。由此可猜测,产后出血是导致产妇死亡的主要原因。画线词的含义是“产妇”。6It can be infer
18、red that the drug Awas recently invented by Japanese scientistsBhelps doctors quickly find the bleeding pointChelps remove blood clots after a mother gives birthDavoids the necessity of doing a surgery to stop bleeding解析:选D细节理解题。根据第三段最后一句The treatment can prevent the need for doctors to perform surg
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546240.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
