新教材2021-2022学年外研版英语必修第三册单元检测:UNIT 3 THE WORLD OF SCIENCE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年外研版英语必修第三册单元检测:UNIT THE WORLD OF SCIENCE WORD版含解析 新教材 2021
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021河北石家庄期末)Looking for a winter vacation destination? Try these four resorts (度假胜地)Solitude Mountain Resort, UtahSolitude Mountain is a place to go if you love skiing in winter but hate waiting on lift lines. Lovi
2、ng a bargain doesnt hurt either since the accommodations here are less expensive than nearby places.Key West, FloridaThe crowds thin out and the prices fall in Key West in winter.Key West, the southernmost point in the United States, has a remote, romantic feel. It has inspired many poets and has dr
3、awn such literary greats as Ernest Hemingway and Tennessee Williams.Taos,New MexicoTaos, New Mexico, is a popular winter ski spot. But if youre not a skier,youll want to head there anytime between Thanksgiving and April since there are fewer people there then.Youll still be able to experience all th
4、e culture and sights,including the thousandyearold Taos Pueblo, the only living Native American community that is regarded as a World Heritage Site by UNESCO.Big Sky, MontanaBig Sky, Montana, has more than 5,800 acres of skiing area spreading across several mountains, with a vertical (垂直的) drop of 4
5、,350 feet, as well as 85 km of awardwinning Nordic ski trails.So its a good choice to head for Big Sky for the fantastic skiing in winter when it is called “the least crowded resort ever”【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了冬季可以去的四个度假胜地。1Whats the advantage of Solitude Mountain Resort?ABeing close to modern cities.B
6、Having warmer climate in winter.CHaving cheaper accommodations.DProviding store bargains for visitors.C细节理解题。根据Solitude Mountain Resort,Utah部分中的“Loving a bargain doesnt hurt either since the accommodations here are less expensive than nearby places.”可知,Solitude Mountain Resort提供更便宜的住宿。故选C项。2What is
7、Taos Pueblo?AIt is a hotel in New Mexico.BIt is the name of a skier.CIt is a popular ski spot.DIt is an ancient community.D细节理解题。根据Taos,New Mexico部分中的“the thousandyearold Taos Pueblo,the only living Native American community”可知,Taos Pueblo是一个古老的社区。故选D项。3What do the places have in common in winter?AU
8、ncrowded.BRisky.CCheap. DUnpolluted.A细节理解题。根据Solitude Mountain Resort,Utah部分中的“Solitude Mountain is.but hate waiting on lift lines”;Key West,Florida部分中的“The crowds thin out”;Taos,New Mexico部分中的“since there are fewer people there then”和Big Sky,Montana部分中的“the least crowded resort ever”可知,冬季这四个地方的共同点是
9、都不拥挤。故选A项。BParties and social gatherings no longer excite us the same way they once did.This is not due to a lack of desire to socialize,but the smartphone.At parties,people focus more on their smartphones than on their drinks.According to a recent study from International Data Corporation,over half
10、 of all Americans have a smartphone and reach it the moment they wake up,keeping it in hand all day.In addition,too many people are using smartphones while driving,and as a result,they get into car crashes.34 percent of teens admit to text while driving,and they confirm that texting messages is the
11、major interruption while driving.Peoples attachment (依恋) to their smartphones is unbelievably becoming more important than the lives of themselves and others.Just as drivers dismiss the importance of focusing while on the road,many people also fail to recognize the significance of human interaction.
12、When with their friends,some people pointlessly(无谓地) check or send messages in the presence of their friends,which means that their friends are less important.In addition,relying on our smartphones to make friends does not give us the same advantages as making new friends in the real world.Facetofac
13、e conversations will give us the chance to improve our communication skills in the long run.As many people risk their lives and the lives of people around them just to send a text or mindlessly check their messages,smartphones are in many ways more dangerous to people.The technology shows the achiev
14、ement weaken the value of communication.Not only is the smartphone affecting our desire to interact face to face,but it is also lowering peoples ability to communicate.【语篇解读】本文是一篇议论文。智能手机的问世使我们与他人联系更加方便,但也使我们疏远了身边的人。本文主要讲述了:在聚会、开车等各种场合,人们埋头用手机发短信,影响了人际交流,甚至导致了事故的发生。5The purpose of this text is to Ac
15、all for an end to the use of the smartphone while drivingBappeal to us to pay attention to communication skillsCexpress a concern about the overuse of the smartphoneDadvise us to be cautious about the addiction to the smartphoneC写作意图题。本文通过描述人们在社交场合或开车时埋头使用手机这一现象,提出了这一现象背后值得思考的话题:手机的过度使用影响到了人们的日常生活和交
16、流,因此选C。6The second paragraph is developed by Agiving examplesBlisting figuresCcomparing factsDanalyzing the effectsA推理判断题。第二段讲述人们使用手机的情况,比如在聚会上使用手机,以及青少年开车时使用手机发短信的具体事例,因此该段是通过给出一系列的例子来阐述观点的。因此选A。7The author advocates making new friends Aby using smartphonesBin a facetoface wayCin different waysDund
17、er a free circumstanceB细节理解题。作者在第三段的结尾说“Facetoface conversations will give us the chance to improve our communication skills in the long run.”,因此选B。8Too much dependence on the smartphone leads to the fact that Aparties and gatherings limit peoples social circleBpeople are more and more narrowmindedC
18、peoples communication skills are weakenedDfacetoface communication becomes less importantC细节理解题。最后一段谈到人们埋头使用手机的坏处是“lowering peoples ability to communicate”,C项是对该信息的转述,因此选C。CThe word or phrase that you use to open your email account may provide a key to your personality as well as to your corresponde
19、nce (信件),according to a British psychologist.Helen Petrie,professor of humancomputer interaction (交互作用) at City,University in London,analysed the responses of 1,200 Britons who participated in a survey funded(提资金) by CentralNic,an Internet domain name company.The results were recently published on C
20、entralNics website.Petrie identifies three main password “types”“Family oriented” respondents numbered nearly half of those surveyed.These people use their own name or nickname,the name of a child,partner,or pet or a birth date as their password.They tend to be occasional computer users and have str
21、ong family ties.“They choose passwords that symbolize people or events with emotional value,” says Petrie.One third of respondents were “fans”, using the names of athletes,singers,movie stars,fictional characters,or sports teams.Petrie says fans are young and want to attach themselves to the lifesty
22、le represented by a celebrity.Two of the most popular names were Madonna and Homer Simpson.The third main group of participants are “cryptics” because they pick confusing passwords or a random (随机的) string of letters,numbers,and symbols such as “Jxa157”Petrie says cryptics are the most securityconsc
23、ious group.They tend to make the safest but least interesting choices.Passwords are revealing for two reasons.First,because they are invented on the spot.“Since you are focused on getting into a system,for example your email account,youre likely to write down something that comes quickly to mind,” s
24、ays Petrie.“In this sense passwords take advantage of things that are just below the surface of consciousness.Also,to remember your password,you pick something that will stick in your mind.You may unconsciously choose something of particular emotional importance.”【语篇解读】本文是说明文。研究表明,密码可以揭示人们的个性。9How d
25、id Petrie draw her conclusions?ABy observing participants reactions.BBy interviewing 1,200 people.CBy studying survey results.DBy doing an experiment.C细节理解题。由第一段中的“analysed the responses of 1,200 Britons who participated in a survey”可知,Helen Petrie分析了参与调查的1 200位英国人的答复,得出“密码会揭示人的个性”的结论。10What do we k
26、now about people whose passwords are “family oriented”?AThey probably have large families.BThey are likely to be animal lovers.CThey tend to be social and emotional.DThey are probably infrequent computer users.D细节理解题。由第二段中的“They tend to be occasional computer users and have strong family ties.”可知,用家
27、庭信息作为密码的人往往不经常用电脑,而且有很强的家庭纽带。11What does Petrie say about the “cryptic” group?AThey have strong safety awareness.BThey lack imagination and creativity.CThey change their passwords regularly.DThey cant think of an interesting password.A细节理解题。由第二段中的“Petrie says cryptics are the most securityconscious
28、group.They tend to make the safest but least interesting choices.”可知,Petrie认为cryptics是最有安全意识的群体。12Why can passwords reveal our personalities?AWe choose words we will easily remember.BWe are willing to invent something personal.CWe are likely to value important experiences.DWe pick up a password afte
29、r careful consideration.A细节理解题。由最后一段中的“to remember your password,you pick something that will stick in your mind”可知,在设密码时,我们往往会写下脑子里首先想到的,要记住密码,我们会选那些容易记住的。DThe health of millions could be at risk because medicinal plants are being used up.These plants are used to make traditional medicine, includin
30、g drugs to fight cancer.“The loss of medicinal plants is a quiet disaster,” says Sara Oldfield, secretary general of the NGO Botanic Gardens Conservation International.Most people worldwide rely on herbal(药草制的)medicines which are mostly from wild plants.But some 15,000 of the 50,000 medicinal specie
31、s are under threat of dying out, according to a report from the international conservation group Plantlife.Shortages have been reported in China, India, Kenya, Nepal, Tanzania and Uganda.Overharvesting does the most harm, though pollution and competition from invasive species and habitat destruction
32、 all contribute.“Businessmen generally harvest medicinal plants, not caring about sustainability,” the Plantlife report says.Damage is serious partly because they have no idea about it, but it is mainly because such collection is unorganized.Medicinal trees at risk include the Himalayan yew (紫衫)and
33、the African cherry, which are used to treat some cancers.“The solution,” says the reports author, Alan Hamilton, “is to encourage local people to protect these plants.”Ten projects studied by Plantlife in India, Pakistan, China, Nepal, Uganda and Kenya showed this method can succeed.In Uganda the pr
34、oject has kept a sustainable supply of lowcost cancer treatments, and in China a publicrun medicinal plant project has been created for the first time.“Improving health, earning an income and keeping cultural traditions are important in encouraging people to protect medicinal plants,”says Hamilton.“
35、You have to pay attention to what people are interested in.”Ghillean Prance, the former director of the Royal Botanic Gardens at Kew in London, agrees that medicinal plants are in need of protection.“Not nearly enough is being done,” he told New Scientist.“We are destroying the very plants that are
36、of most use to us.”【语篇解读】本文主要介绍了用于抗癌的药物大部分是从野生植物中提取,而这些野生的药用植物正濒临灭绝。这样会使数百万人的健康因为没有药物治疗可能处于危险之中。野生药用植物濒临灭绝的最大原因是过度采集,当然还有污染和来自入侵物种的竞争以及栖息地的破坏。我们要保护这些野生的药用植物,让其永续利用。1From the first two paragraphs, we can learn that Amillions of people are threatened with cancerBmost countries see a shortage of herbal
37、 medicinesCabout two thirds of medicinal species will disappearDa number of medicinal species are in danger of extinctionD推理判断题。根据第二段第一、二句“Most people worldwide rely on herbal medicines which are mostly from wild plants.But some 15,000 of the 50,000 medicinal species are under threat of dying out, a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546425.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
