河北省邯郸市馆陶一中2019-2020学年高二4月月考英语试卷 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省邯郸市馆陶一中2019-2020学年高二4月月考英语试卷 WORD版含答案 河北省 邯郸市 馆陶 一中 2019 2020 学年 月月 英语 试卷 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、英语试题(考试时间:120分钟试卷满分:150分)注意事项:1.签题前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考场号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分 听力( 共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选
2、项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want to do?A. Watch TV. B. Listen to music. C. Write a letter.2. Which platform should the speakers reach?A. No. 2. B. No. 4. C. No. 8.3. Where are the speakers?A. In a restaurant. B. In a supermarket. C. At the speakers house
3、.4. How does the boy probably feel?A. Worried. B. Angry. C. Happy.5. What are the speakers mainly talking about?A. Hobbies. B. A roommate. C. Living habits.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A. B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白
4、读两遍。听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。6. What is the man doing?A. Driving a car. B. Directing traffic. C. Teaching the woman.7. Why is the woman worried?A. She is near other cars.B. She forgot what she learned already. C. She is afraid of getting into an accident.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. What are the speakers ma
5、inly talking about?A. A song B. A book. C. A language class.9. What happened to the woman in the story?A. She stayed alone. B. Her husband came back. C. She married someone else.10. Who probably could speak Farsi?A. The woman.B. The man. C. The womans mother.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. What makes the
6、 woman excited?A. A new computer. B. Good exam results. C. A trip to England.12. What will the man probably do this summer?A. Travel. B. Study. C. Work.13. What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Family members. C. Co-workers.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14. What did the w
7、oman learn during her time off?A. How to work with kids.B. How to teach science classes.C. How to work with disabled adults.15. How long was the woman away from school?A. One semester. B. One year. C. Four years.16. Why was the woman having a difficult time in school before?A. Her classes were very
8、challenging.B. Her parents wouldnt allow her to study education. C. She didnt know what she wanted to study.17. Who would the woman advise to take a break from school?A. All students.B. Students who dislike studying.C. Students who want to find some motivation.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18. What do the
9、 British like doing with birds according to the speaker?A. Watching them.B. Eating them. C. Hunting them.19. What effect have the British had on wild birds?A. They have increased their numbers.B. They have allowed one type to take over.C. They have changed their natural habits.20. Who are most likel
10、y to be interested in the talk?A. Gardeners. B. Nature lovers C. Pet owners.答案 1-5 CCAAB 6-10 CCAAB 11-15 CCAAB 16-20 CCAAB第二部分阅读理解(共两节,满分35分) 第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项。AA native of Florida, U. S. , Hannah Herbst, 17, uses water power to deal with energy poverty. He
11、rbst has risen to fame with the development of BEACON, an ocean energy probe that seeks to offer a stable power source to developing countries by using untapped energy from ocean currents.She told Teen Vogue , I was really involved in theater and athletics and Im still really into those things. When
12、 I was in the seventh grade, I was put into a summer camp. The minute I got there I realized that I was the only girl in the program. I wanted to quit at that moment. But my dad told me, Just try it. I tried it for that day and it changed my life. ”“At the camp, we started building the robots, which
13、 is something I had never done before but many of the boys had, and I realized it was a platform for problem-solving. We were solving simple tasks like how to push a robot off a platform. Learning from my partners as well as online articles about how to program and build was really interesting to me
14、, said Herbst.Later that year, she received a letter from her pen pal, Ruth, who lives in Ethiopia, and learned that she was living in energy poverty with minimal access to electricity and medical supplies. I knew that I wanted to do something to help, so I created BEACON, she said.The device is mad
15、e from 90% recycled materials easily found throughout the world, including2-liter bottles and recycled spoons. It costs $ 12 to make and can produce enough electricity to power an LED light. Hannah imagines BEACON being used in developing countries to power pumps for fresh water and she is working o
16、n polishing it to get it available to people all over the world.21.What advice does Herbst most likely give to teens by her camp experience?A. Quilting to gain more.B. Giving something a go.C. Developing various interests.D. Avoiding favorable conditions22.What kind of summer camp did Herbst join in
17、 the seventh grade?A. Athletic.B. Literature.C. Theater. D. Engineering.23.Which words can best describe Hannah Herbst?A. Energetic and kind.B. Helpful and creative.C. Generous and modest.D. Careful and adventurous.21B细节理解题根据文章第二段But my dad told me, Just try it I tried it for that day and it changed
18、 my life但我爸爸告诉我,试一试我试了那天,它改变了我的生活可知赫布斯特最有可能建议青少年试一试;故选B 22D推理判断题根据文章第三段At the camp, we started building the robots, which is something I had never done before but many of the boys had, and I realized it was a platform for problem-solving在营地,我们开始建造机器人,这是我以前从未做过的事,但很多男孩都有,我意识到这是一个解决问题的平台可知 赫布斯特在七年级参加了
19、工程的夏令营;故选D 23B细节理解题根据文章倒数第二段she received a letter from her pen pal, Ruth, who lives in Ethiopia, and learned that she was living in energy poverty with minimal access to electricity and medical supplies I knew that I wanted to do something to help, so I created BEACON, she said她收到了她的笔友,露丝,的一封信,她住在埃塞
20、俄比亚,得知她生活在能源贫乏中,很少有机会获得电力和医疗用品可知汉娜赫布斯特是乐于助人,富有创造力的;故选B 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了BEACON是一种海洋能源探测器,旨在利用洋流中未开发的能源为发展中国家提供稳定的能源考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断BChinese social media apps have struggled to win over users beyond their home. Ti
21、kTok is changing that. In the space of just two years, the app has attracted more than half a billion users around 40% of them outside China -who share short videos of themselves singing, cooking, dancing or just being silly.Created by the Beijing-based Internet technology company Byte Dance, TikTok
22、 has gained an international edge over Chinas influential social media platforms, such as Tencents WeChat, Sina Weibo (WB) and Youku of Alibaba (BABA).What makes Byte Dance better is its right direction and achievement in the social media category, which is largely controlled by Facebook ( FB) , Twi
23、tter and Snap 一 all Western companies, said Randy Nelson t head of Mobile Insights at analytics firm Sensor Tower. Social video apps reached new levels of popularity this year. Three of them are in the top 10 most downloaded apps worldwide, according to Sensor Tower. Byte Dance owns two of the three
24、: Vigo Video and TikTok. The other is Instagram, which belongs to Facebook.Byte Dance calls itself an artificial intelligence company. It uses machine learning and algorithms to figure out what people like and give them more of what they want to see. the company is best known in China for the popula
25、r news app Toutiao, which was put into use in 2012. People got hooked on the app s customized news feeds quickly. Toutiao now has more than 240 million monthly active users that spend on average 74 minutes per day on the platform.Byte Dance s success is attracting big investors. Its reportedly in ta
26、lks with technology kingmaker SoftBank ( SFTBY) about an investment that would value it at around $75 billion, a huge jump from the $ 20 billion valuation it secured last year. That would make Byte Dance one of the worlds most valuable companies alongside Uber.24. What can be learnt about TikTok?A.
27、It has no appeal to many foreign users.B. Its the most popular Chinese app abroad.C. Its the most successful app of Byte Dance.D. Il allows users to share whatever they like on it.25. What sets Byte Dance apart from other Internet technology companies overseas?A. Support from its investors.B.Success
28、 in social video apps.C. Greater diversity in contents. D.Al technology applied toapps.26. Which of the following can replace the underlined words got hooked on” in Paragraph 4?A. were attracted byB.were trapped in.C. were familiar withD.were tired of24D细节理解题根据文章第一段 In the space of just two years, t
29、he app has attracted more than half a billion users - around 40% of them outside China -who share short videos of themselves singing, cooking, dancing or just being silly在短短两年的时间里,这款应用吸引了超过5亿用户,其中约40%来自中国以外的国家,他们分享自己唱歌、做饭、跳舞或只是傻乎乎的短视频可知提克托克允许用户在上面分享他们喜欢的东西;故选D 25D推理判断题根据文章第四段 Byte Dance calls itself
30、 an artificial intelligence company It uses machine learning and algorithms to figure out what people like and give them more of what they want to see字节跳动自称是一家人工智能公司它使用机器学习和算法来了解人们喜欢什么,并给他们更多他们想要看到的东西可知 是AI技术和算法让字节舞区别于其他海外互联网技术公司;故选D 26A词义猜测题根据文章第四段 People got hooked on the app s customized news fee
31、ds quickly人们很快就迷上了该应用程序的定制新闻提要可知意为被吸引;故选A 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了中国的社交媒体应用程序一直在努力争取家庭以外的用户TikTok正在改变这种局面阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点CWhen a friend comes to you after a stressful day, how do you comfort them? D
32、o you let them complain? Do you pour them a glass of wine? Those could work. But a new study finds that a very effective technique is also simple and easy hugging.Michael Murphy is a psychology expert at Carnegie Mellon University in Pittsburgh. He wanted to know if people who received hugs regularl
33、y could handle stress and conflict belief. Individuals who report perceiving the availability of a network of supportive individuals lend lo show better adaptation when faced with stress. But your just having a support network does not mean that you definitely feel that support, he said. So some res
34、earchers have argued that many of the behaviors we use to support others who are stressed might actually be counterproductive, because behaviors might unintentionally communicate to others that theyre not able to manage stress. he added.Murphy and his team interviewed 404 men and women every evening
35、 for two weeks. During these interviews, the participants were asked a simple yes or no question whether somebody had hugged them that day and a simple yes or no question of whether they had experienced conflict or tension with somebody that day.They also were asked questions about their social inte
36、ractions how many social,interactions they had that day and responded to questions about negative and positive mood states J And the researchers found that individuals who experienced a conflict were not as negatively affected if they received a hug that day as were participants who experienced conf
37、lict and didnt get a hug. Murphy and his team also saw that people who received a hug didnt carry the negative effect to the next day, while those who did not receive a hug would. The findings are in the journal PLOS ONE.Murphy does include this warning: So our findings should not be taken as eviden
38、ce that people should just start hugging anyone and everyone who seems distressed. A hug from one boss at work or a stranger on the street could be viewed as neither agreeable nor positive. The idea is to relieve stress. Not add to it.27.What does the first paragraph serve as?A. A lead-inB. A backgr
39、ound C. An argumentD. A summary.28.Why did the researchers interview those people?A. To test the influence of stress.B. To find out causes of their conflicts.C. To ask for advice on relieving stress.D. To seek ways to comfort troubled people.29.What do Murphys words warn in the end?A. The interview
40、results prove their findings.B. A boss should comfort workers by hugging.C. There are some limitations of their findings.D. People should hug others regularly and actively.30.Which can be the best Tittle for the text?A. Everyone Needs HugsB. A Hug Could Do AnythingC. How lo Comfort Your FriendsD. Hu
41、gs Seem to Reduce Stress27A细节理解题根据文章第一段 Those could work But a new study finds that a very effective technique is also simple and easy - hugging但一项新的研究发现,一种非常有效的技术也是简单易行的可知第一段用来导入主题;故选A 28C推理判断题根据文章第二段 Michael Murphy is a psychology expert at Carnegie Mellon University in Pittsburgh He wanted to kno
42、w if people who received hugs regularly could handle stress and conflict belief迈克尔墨菲是匹兹堡卡内基梅隆大学的心理学专家他想知道那些经常接受拥抱的人是否能处理压力和冲突信念可知研究人员要采访这些人 寻求减轻压力的建议;故选C 29C细节理解题根据文章最后一段So our findings should not be taken as evidence that people should just start hugging anyone and everyone who seems distressed A h
43、ug from one boss at work or a stranger on the street could be viewed as neither agreeable nor positive因此,我们的调查结果不应被视为人们应该开始拥抱任何人和每一个看起来很痛苦的人的证据从一个老板或一个陌生人在街上拥抱可以被认为是既不愉快也不积极的可知墨菲的话警告了 他们的发现有一些局限性;故选C 30D推理判断题根据文章第一段 But a new study finds that a very effective technique is also simple and easy - hugg
44、ing但一项新的研究发现,一个非常有效的技术也是简单和容易拥抱可知 拥抱似乎能减轻压力最适合这篇课文;故选D本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了新的研究发现,安慰别人一个非常有效的方法也是简单而容易的拥抱阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余。Tips for Writi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546522.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
