新教材2021-2022学年外研版英语选择性必修第三册单元检测:UNIT 3 WAR AND PEACE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年外研版英语选择性必修第三册单元检测:UNIT WAR AND PEACE WORD版含解析 新教材 2021 2
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe most famous war movies reflect the American publics continuous fascination with World War and the Vietnam War.Many movies of this kind have been wellreceived when they were first shown, but few of them have enjo
2、yed lasting fame and popularity.The films on the list of the five most famous war movies still remain fresh and are popular among many people.The Longest DayAn allstar cast recreates DDay and the Normandy attack, the greatest landing and aerial (空中的) invasion in history.This is probably the most fam
3、ous war movie because of the large number of big stars who have roles in the film.Apocalypse NowThis is a famous war movie because of its description of the Vietnam War and excellent performance from Marlon Brando, Martin Sheen and Robert Duvall.The film, full of memorable scenes and quotes, is wide
4、ly viewed as a masterpiece of movie making.The Dirty DozenLee Marvin, playing an officer who thinks and acts independently, is appointed to train twelve prisoners, most of whom have been sentenced to death, to go on a suicide mission to kill several Nazi generals.If any of the men makes it back, the
5、y may get a pardon. This is one of the most popular war movies ever made.PlatoonThis famous war movie is the fictional account of a platoon (排) in Vietnam that is divided into two competing groups.The plot is partly based on the director Oliver Stones real life experiences.MidwayThis is probably the
6、 most famous war movie ever made about navy.Its based on the battle between Japanese and American aircraft carrier groups near Hawaii in World War that resulted in a decisive American victory.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了美国最杰出的五部反映二战和越战的经典战争电影。1What are the most important themes of the movies mentioned above
7、?AWorld War and the Vietnam War.BCompetitions in the Vietnam War.CFights between Nazi generals and soldiers.DDDay landing and the Normandy attack.A细节理解题。根据第一段的“The most famous war movies reflect the American publics continuous fascination with World War and the Vietnam War.”可知,所提电影的主题基本都是和二战以及越南战争相关
8、的。故选A。2The text is meant to Adescribe five most famous movie postersBchoose the best war movie among the fiveCintroduce five masterpieces of American war filmsDcelebrate the success of the five American war filmsC主旨大意题。浏览全文可知,文章主要介绍了美国非常出色的五部战争电影。故选C。3What can we infer from the underlined sentence?A
9、The prisoners will be punished if they fail.BThe prisoners might be willing to have a try.CThe prisoners might be scared and run away.DThe prisoners have to take Nazi generals back.B推理判断题。根据本段内容可知,这12个犯人已经被判死刑,但是如果他们中的任何一个人能够完成任务并回来,他们就能得到赦免,由此可推知,犯人们可能愿意尝试一下。故选B。BOn the day the tornado hit, there w
10、as no sign severe weather was on its waythe sky was blue and the sun had been out.My husband Jimmy and I were watching TV upstairs.No sooner had we got the coverage of the tornado than it was on top of us.It was the loudest thing I have ever heard.The bones of the house shook, and the power went out
11、.We had three flights of steps to get through to get to the relative safety of the first floor.As we struggled to reach the last flight of steps our front door blew out.Pieces of glass that looked like crushed ice flew everywhere.Suddenly, a threefootlong tree branch flew over our heads, missing us
12、by inches.Had we been one step up, it would have impaled us.By the time I reached the closet, Jimmy pushed me down to the closet floor, but he couldnt get inside himself because of the wind.I grasped Jimmys arm and tried to bring Jimmy with it.My knees and head were full of glass, but in that moment
13、, I felt no pain.If I had let go, Jimmy would have flown right out the back of the house and into the bay.“Hold on! Hold on!” he yelled.But there was nothing in this closet to hold on to.All of a sudden, Jimmy lifted off his feet like people in tornadoes do in the movies.I thought he was gone.And th
14、en everything stopped.He landed on his feet.In those first quiet moments, I couldnt believe it was over.Jimmy said hed go outside to check.“No,” I said.“Dont leave me.Dont leave me.”Our neighbor says the storm lasted four minutes.In that time, four of the twelve town houses in our unit were complete
15、ly destroyed.Of the houses left standing, ours suffered the most damage.Amazingly, none of us were severely injured.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和丈夫经历了一场龙卷风的袭击,他们在这场灾难中互相支撑、互相扶持,最后幸存了下来。4Which of the following sentences is NOT the evidence to show the tornado is violent?AIt was the loudest thing I have eve
16、r heard.BThe bones of the house shook, and the power went out.COur neighbor says the storm lasted four minutes.DPieces of glass that looked like crushed ice flew everywhere.C细节理解题。根据第二段的“It was the loudest thing I have ever heard.The bones of the house shook, and the power went out.”和第三段的“Pieces of
17、glass that looked like crushed ice flew everywhere.”可知,A、B、D三个选项都可以证明飓风非常猛烈,而C选项只是说明飓风仅持续了4分钟,不能当作飓风猛烈的证据。故选C。5From the passage, we can infer that Athe couple had predicted the arrival of the tornado in advanceBJimmy flew right out the back of the house and into the bay during the tornadoCthe threef
18、ootlong tree branch flew over the couples head and injured them badlyDthe author still felt scared when the tornado was suddenly overD推理判断题。根据整篇文章中作者对这次经历的描述,尤其倒数第二段作者对丈夫说的话“Dont leave me.Dont leave me.”可知,作者在飓风之后仍心有余悸。故选D。6Why did the author feel “no pain” in Paragraph 4?AShe didnt hurt badly enoug
19、h to sense the pain.BShe was severely injured and failed to sense the pain.CHer attention was fully focused on her husband.DShe had let her husband go away from her hand.C细节理解题。根据第四段中的“If I had let go, Jimmy would have flown right out the back of the house and into the bay.”可知,她专注于抓住丈夫而感觉不到疼痛,故选C。7W
20、hich of the following phrases best describes the couples experiences in this tornado?AA thrilling adventure.BA narrow escape.CA risky attempt.DA serious accident.B推理判断题。作者讲述了自己与丈夫经历了一场突如其来的飓风的故事。飓风非常猛烈。作者的丈夫因风力强劲,差点被吹走。飓风平息后,作者感慨自己劫后重生的幸运。根据文章大意可知“A narrow escape(九死一生)”更适合描述作者的经历。故选B。CPeople all hav
21、e something to say.Some express their passion (强烈的感情) through clothes, art or community involvement.Others express themselves with poetry, which has diverse poetic forms to express unique thoughts, experiences and imagination at the fourth annual Peoples Poetry Festival held Feb.28 through Mar. 2.“T
22、he Peoples Poetry Festival keeps getting bigger and biggerits an event were really proud of,” said Dr.Mark Hartlaub, College of Liberal Arts Dean at Texas.The festival covered a wide variety of topics including nature, humor, women and history.From the panels to the open microphone night, the island
23、ers community, along with 43 published poets from around the country, local high school students, and the general public came together to share their love of poetry.The panels were full of passionate readings and lively discussions.For the first time ever, musical poetry was performed at the event.T
24、he “Homebrewed” panel was made up of all local poets.The “From Page to the Stage” panel focused on slam (抨击) poetry, and the “Humor” panel greeted levels of laughter from the crowd.All the panels were live streamed on the Peoples Poetry Facebook page.“The poetry and poets were all my students wanted
25、 to talk about in class this week,” said Dr.Chuck Etheridge, a professor of English who attended many of the panel readings.Celebrating exceptional writers is another part of Peoples Poetry Festival.On opening night, the Peoples Poetry Festival committee named Madeline Ricondo of TulosoMidway as the
26、 winner of the Robb Jackson Writing Award for high school students.This award honors the late Dr.Robb Jackson, Texas A&M University System Regents Professor and professor of English at A&MCorpus Christi, whose poetry shared his life experiences and observation of Corpus Christi.Ricondo received a $1
27、00 gift card, plus, three poetry books with local ties including a copy of Jacksons Open Heart.The Peoples Poetry Festival committee also recognized Juan Manuel Perez, awardwinning poet and local history teacher, as the 20192021 Poet Laureate (桂冠诗人) of Corpus Christi.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章从诗歌节的主题、组织形式以及获
28、奖情况等方面介绍了第四届人民诗歌艺术节。8What can be inferred about the Peoples Poetry Festival?AIt tends to last a week. BIt is held once a year.CIts poetic form is single. DIt is catching on globally.B细节理解题。根据第一段最后一句中的“the fourth annual Peoples Poetry Festival”可知,人民诗歌艺术节是每年举行一次。annual意为“一年一次的”。故选B。9Which can possibly
29、 replace the underlined word “panels” in Paragraph 2?AGroups.BDays.CTopics.DPoems.A词义猜测题。根据第三段对panel的详细分类介绍可知,panel可用“group (组)”来替代。故选A。10What was special about the fourth Peoples Poetry Festival?AIt was on live television.BDiversity was highlighted.CAll the poets were local.DMusical poetry was intr
30、oduced.D细节理解题。根据第三段第二句“For the first time ever, musical poetry was performed at the event.”可知,和前几届相比,音乐诗歌是首次出现在第四届人民诗歌节上。故选D。11What is the main idea of the last paragraph?ACelebrating awardwinning poets.BHonoring the late Robb Jackson.CThe fourth Peoples Poetry Festival.DPoet Laureate of Corpus Chri
31、sti.A段落大意题。根据最后一段第一句“Celebrating exceptional writers is another part of Peoples Poetry Festival.”可知,庆祝杰出作家是人民诗歌节的另一个组成部分。故选A。DScientists in Western Australia claim to have made a new discoverythey have found gold in the leaves and twigs of trees.The researchers believe that the trees suck up the gol
32、d from deep underground, over 30 metres down.The discovery has been described as the first of its kind in the world.Australian gold exploration companies are pleased because it will make finding gold cheaper.Rather than drilling deep holes to find gold, they have more ways to examine tree leaves and
33、 branches.There is only a tiny amount of gold in the leaves.It would take 500 trees to make one gold ring.The gold is found by using a special Xray machine owned by an Australian government agency.A pure Xray and a powerful microscope scan the leaves and branches.The claim that this is the first tim
34、e that gold particles(微粒)have been found in living material might not be true, though.PreQin Chinese of great wisdom understood the connection between plants and the precious stones and minerals underneath them.They used plant life to find minerals thousands of years ago.In the Zhou Dynasty, it was
35、written in a book that a certain plant grew only near deposits of gold.Over the next 2,000 years, Chinese people wrote about different plants and how they grew, showed where minerals and precious stones such as jade, copper, lead, silver and gold were.Even more importantly, in the 11th century, Su S
36、ong described how copper, gold, silver, lead and tin were observed and taken from certain plants.These were amazing scientific discoveries.Meanwhile, this knowledge was unknown in the rest of the world until about 1600.This was when a British man realised that oak trees grew larger and greener where
37、 there was alum(明矾)in the ground.Maybe ancient Chinese have more knowledge to teach modern scientists.【语篇解读】本文是一篇说明文。西澳大利亚州的科学家声称他们在树叶和树枝中发现了黄金。这项发现被认为是世界上第一次在生物材料中发现黄金微粒。然而,这种说法可能并不正确,因为早在周朝,中国就已经有了相关记载。12What can we know from Paragraph 1?A500 dead trees can make one gold ring.BThe trees can absorb
38、 gold from deep underground.CScientists have found gold 30 metres below underground.DThe companies find it hard to find gold.B细节理解题。根据第一段中的“The researchers believe that the trees suck up the gold from deep underground, over 30 metres down.”可知,树木可以从地下吸收黄金,故B项正确。13How do scientists find gold in the le
39、aves?ABy observing the leaves carefully.BBy drilling deep holes.CBy using a special Xray machine.DBy referring to ancient books.C细节理解题。根据第一段中的“The gold is found by using a special Xray machine owned by an Australian government agency.”可知,科学家通过一种特殊的X光机找到了树叶里的黄金,故C项正确。14Who first discovered that there
40、 was a connection between plants and minerals?APreQin Chinese people.BSu Song.CAustralian scientists.DA British man.A推理判断题。根据第二段中的“PreQin Chinese of great wisdom understood the connection between plants and the precious stones and minerals underneath them.”可知,先秦时期的先贤们最早理解植物与它们下面的宝石和矿物之间的联系,故A项正确。15W
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546529.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
