2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练15 必修3UNIT 5CANADA “THE TRUE NORTH WORD版含解析 202
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十五) 必修3Unit 5Canada “The True North ”A:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)Each person learns cultures in a 1slightly (slight) different way. I usually 2broaden (broad) my horizons of diverse cultures by watching movies. 3Traditionally (tradition), the most popular movies were instructive and appealed to peopl
2、e of all classes. However, todays movies mainly target on the young and the 4wealthy (wealth). They focus less on comedy and beauty in our 5surroundings (surround). They are filled with sex, 6terror (terrify) and fantasy. Directors use a 7mixture (mix) of many elements in their movies to produce spe
3、cial effects that are 8impressive (impress). It is said that approximately 10 million dollars or more is spent on such a movie. But one can no longer learn something from it.B(考查动词)Old Tom enjoys 9chatting (chat) with his friends Jack and Bob in his garden, which 10measures (measure) 30 metres by 15
4、 metres. The garden, 11surrounded (surround) by green trees and a small stream, 12has impressed (impress) Jack and Bob greatly. Its really nice to suck in the fresh air 13mixed (mix) with the smell of flowers and grass. But one message, which remains 14to be confirmed (confirm), makes them feel a li
5、ttle bit 15terrified (terrify). The garden may disappear because the road close to it is to be broadened.C(考查句型)Not until last August 16did(do) we have a chance to visit this tourist attraction. 17Riding (ride) along the road, we saw patches of grass and flowers on the hillside. In a valley there we
6、re some huge oddshaped stones, each 18weighing (weigh) about 50 tons. We were amazed at the fact 19that these stones were smooth and shiny like pearls. As 20far as the local folks can remember, there is a fairy tale about the stones, 21which has moved one generation after another.语境短文改错(短文中有5处错误)Tom
7、 is having a conversation with his old friend Jim over a cup of coffee in his cottage, south of it lies a small stream. Tom usually lives alone but he thinks he can manage to it himself though he is over 80 years old. He catches fish in the stream with his net and sells them for money, which is enou
8、gh to covering his daily expense. In the evening he reads newspapers and magazines, but he has to put on his glasses when the words are with small print. Rather than relying on his children, he very enjoys his independent life.【答案】Tom is having a conversation with his old friend Jim over a cup of co
9、ffee in his cottage, south of lies a small stream. Tom usually lives alone but he thinks he can manage it himself though he is over 80 years old. He catches fish in the stream with his net and sells them for money, which is enough to his daily expense. In the evening he reads newspapers and magazine
10、s, but he has to put on his glasses when the words are small print. Rather than relying on his children, he very enjoys his independent life.根据提示补全句子 1我宁愿离开公司,也不愿和这么固执的家伙一起工作。I would leave the company rather than work with such a stubborn fellow2如果时间允许的话,我们今天下午去踢足球。(独立主格)Time permitting,we are going
11、 to play football this afternoon.3在我们班,并不是所有的男孩都喜欢足球。In our class, not all the boys go in for football.In our class, all the boys dont go in for football.4你尝试了才知道你能做什么。You dont know what you are able to do until you try.5从国外回来后,他们在上海定居了。After returning from abroad they settled down in ShanghaiB:能力层面
12、.阅读理解A(2020长春质检)Backcountry for Beginners: the Best Destinations in CanadaWhen carried out safely,your first backcountry trip will leave you lifelong memories,opening a getaway into nature.But the leap from car camping to backcountry requires preparation and learning.Here are some recommended trips
13、for backcountry beginners:Grundy Lake Provincial ParkThe parks 9 backcountry sites are a 30minute paddle (划船) away.Grundy Lake is motorboat free.Your sites are quiet enough for a true backcountry trip.Each site comes equipped with a fire pit (坑) and a picnic table.Bon Echo Provincial ParkMany visito
14、rs dont know about the 25 canoein campsites located on Joeperry and Pearson Lakes.A short canoe trip of 30minute will get you to your campsite.At each campsite,you will find a picnic table,tent space and a toilet nearby.Charleston Lake Provincial ParkExperience the best of the Canadian Shield,and hi
15、ke or paddle your way to 10 backcountry campsites.Travel time can range from 10 minutes to 2 hours.All sites come equipped with elevated tent platforms,a picnic table,a fire grill,and a toilet.Murphys Point Provincial ParkPaddle through Big Rideau Lake (part of the historic Rideau waterway) to acces
16、s 14 backcountry campsites.Most are located 545 minutes away from the boat launch.Youll find a picnic table,tent space,and a pit toilet nearby each site.Paddle back to visit Murphys piece of living history: the Mica Mine!Remember: backcountry travel requires careful consideration of packing,route pl
17、anning,meal planning,safety,and your skill level.【语篇解读】本文是一篇应用文。介绍了加拿大的四个野外旅游地。1You can do the followings at Grundy Lake Provincial Park EXCEPT _Apaddling Bhaving a picnicCcookingDtaking a motorboatD细节理解题。根据Grundy Lake Provincial Park部分的“30minute paddle”“a fire pit (坑) and a picnic table”和“Grundy La
18、ke is motorboat free.” 可知,在这个公园可以划船、做饭和野餐,但没有汽艇,故答案为D。2Which park has the most campsites?AGrundy Lake Provincial Park.BBon Echo Provincial Park.CCharleston Lake Provincial Park.DMurphys Point Provincial Park.B细节理解题。根据Grundy Lake Provincial Park有9个宿营营地,Bon Echo Provincial Park有25个,Charleston Lake Pro
19、vincial Park有10个,Murphys Point Provincial Park有14个,可知B项宿营营地最多,故答案选B。3In which section of a newspaper can you probably find this passage?AHealth.BTravel.CEducation.DScience.B文章出处题。本文给那些想要深入偏远山区旅游的人们提供了四个旅游地,应该出现在报纸上的旅游版块,可知答案为B。B(2020“四省八校”第二次教学质量检测)A new study from Lund University in Sweden shows th
20、at the presence or absence of moonlight has a considerable effect on when migratory(迁徙的)birds take flight in the autumn.Together with his colleagues,Gabriel Norevik studied European nightjars(夜鹰)and how the lunar cycle and moonlight affect the leaving time when the birds start their threemonthlong m
21、igration flight to areas south of the Sahara.Using miniature data loggers the researchers recorded the activity of 39 European nightjars over a oneyear period.The result shows that the birds begin their autumn migration south about ten days after the full moon,and that the individual birds synchroni
22、se(同速进行)the migration and fly off more or less at the same time.“It surprised us that the lunar cycle and the time the birds spent in hunting insects covary so well.This in turn affects their migration pattern in such a way that they synchronise their flight so that almost all of them fly off at the
23、 same time ten days after the full moon,”says Gabriel Norevik.European nightjars use their sight when they hunt at night.In the moonlight they find it easier to catch flying insects and refill their energy reserves.The birds migrate in three stages from northern Europe to wintering sites south of th
24、e Sahara.Each stage follows the same pattern:first the moon provides double of the light for the birds to hunt insects,and the next stage of the migration starts ten days after the full moon.The researchers doubt whether other birds also adapt to the lunar cycle when they migrate.“We will go on to e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546645.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
通用版2020春八年级语文下册第一单元口语交际应对习题课件新人教版.ppt
