分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练18 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:546647
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:82KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练18 必修4UNIT 3A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含解析 2
    资源描述:

    1、课时提能练(十八) 必修4Unit 3A taste of English humourA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)Alvin was a film 1director (direct) who won an Oscar 5 years ago. 2Unfortunately (fortune) he died suddenly at age 53The news came as an 3astonishment (astonish) to many film fans. His doctor couldnt give an 4explanation (explain) of h

    2、ow he died. Alvin, a man with a 5humorous (humor) personality, was 6particularly (particular) good at inspiring actresses. His first film, to which peoples 7reaction (react) was not strong, was considered to be a 8failure (fail). However, his career took off soon after that though he had a 9messy (m

    3、ess) private life. He directed quite a few films that are still enjoying great popularity. His death is really a heavy blow to the 10entertainment (entertain) industry.B(考查动词)Liu Qian, a magician, has a particular way 11to entertain (entertain) his audience. What appeals to the viewers most is his 1

    4、2astonishing (astonish) skills when he performed on stage. All of them, who 13are overcome (overcome) with surprise, cant help 14reacting (react) with gasps and screams to his performance. 15Amused (amuse) by his tricks, many of his fans are still trying to work out the secrets. Though not 16convinc

    5、ed (convince) of what theyve seen, they are always wondering how the magician makes the impossible possible.C(考查句型)I found it hard 17to fit(fit) in with my new class, which depressed me very much. I had tried 18wearing (wear) a smile and sounding friendly, but it didnt work. Yesterday, I came into t

    6、he classroom with a new hairstyle. To my surprise, all boys came up to greet me, as if we 19had been (be) good friends for years. “It is the 20coolest (cool) hairstyle we have ever seen,” they told me. 21As you can expect, we found a common topic, 22making (make) me become one with my classmates soo

    7、n. In reality, things always happen out of expectation.语境短文改错(短文中有5处错误)A bank was broken into last night. With the case to look into it, local police will have a busy and hard time. Though they often worn out, they never feel bored with their work. It is not that they are special and that they are r

    8、esponsible for their job. Some policemen even got killed or badly injured tried to arrest criminals. I still remember an occasion when a young policeman caught an aggressive robber in the risk of his own life.【答案】A bank was broken into last night. With the case to look into , local police will have

    9、a busy and hard time. Though they often worn out, they never feel bored with their work. It is not that they are special that they are responsible for their job. Some policemen even got killed or badly injured to arrest criminals. I still remember an occasion when a young policeman caught an aggress

    10、ive robber the risk of his own life.根据提示补全句子 1在很多领域人工智能已经取代人类,使得我们的工作更容易、更高效。AI has replaced humans in many areas of our life,making our work easier and more efficient2他夸夸其谈,好像什么都知道似的。He talks big as if he knew everything3常言道:“好的开始是成功的一半”。As the saying goes,“A good beginning is half the battle”4一听到闹

    11、钟响,我就跳下了床。As soon as I heard my alarm clock,I jumped out of bed.5我发现很难适应新的班级,这令我非常沮丧。I found it hard to fit in with my new class,which really depressed me.B:能力层面.阅读理解A(2019福州四校联考)The idea that you can use humor,laughter,and play to make you healthier probably seems too simple to be true.However,it i

    12、s really true and simple.The sense of humor,laughter and play plays an important part in keeping you healthy.Treat the blues with a sense of humor,which is closely tied to laughter.Laughter is infectiousHave you ever heard a big laugh of a young child and been able to keep yourself from smiling? Whe

    13、n laughter is shared between people,it makes them closer to each other and increases their happiness.Smiling is the beginning of laughter and a smile is also just as infectious as laughter is.You can experience something by smiling at everyone around you,and you will feel happier just by sharing a s

    14、mile,even with a stranger.Play is an important part of making sure that we stay healthy.We are often encouraged to make sure our children play,and are told of the benefits of being out playing.However,what we often forget is that it is just as important for old people to make play be part of their l

    15、ife as its for children.Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness.While the studies are still in the early stages,the studies that have been done have shown that physical play certainly plays a part in preventing cognitive(认知的) falling.Anyway,adding humor,laughter

    16、,and play to our life will influence us mentally,physically and socially and bring us many advantages.So we should make full use of humor,laughter and play to make our life more active,more interesting and happier.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了幽默、大笑和玩耍给人们的健康带来的好处。1What does the underlined word “infectious” in

    17、 Paragraph 2 probably mean?APlaying an important role.BKeeping people in high spirits.CQuickly influencing other people.DPreventing illness from spreading.C词义猜测题。根据第二段第四句“When laughter is shared between people,it makes them closer to each other and increases their happiness”可知,当人们分享笑容时,人们的关系更亲密,人们也会

    18、更加快乐。故infectious在此处意思为迅速影响其他人。2What can laughter increase according to the author?ACognitive ability.BGood relationships.CA sense of humor.DHappiness and trust.B推理判断题。根据第二段中的“When laughter is shared between people,it makes them closer to each other and increases their happiness.and you will feel hap

    19、pier just by sharing a smile,even with a stranger”可知,在作者看来大笑能使人们之间的关系更亲密。3What does the author think the old should do?AThey should have a good rest.BThey should play like children.CThey should prevent cognitive falling.DThey should take part in physical play.D推理判断题。根据第三段中的“However,what we often for

    20、get is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children.Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness”可知,作者认为老年人应该参与身体活动。4Which of the following would be the best title for the text?AHumor,Laughter and Play for HealthB

    21、Always Keep Our Body HealthyCHave an Active and Happy LifeDLet Our Body and Mind RelaxA主旨大意题。根据最后一段“Anyway,adding humor,laughter,and play to our life will influence us mentally,physically and socially and bring us many advantages.So we should make full use of humor,laughter and play to make our life

    22、 more active,more interesting and happier”可知,这篇文章的主旨是幽默、大笑和玩耍有利于健康。B(2020广州市调研测试)Sleep,considered a luxury by many,is essential for a persons wellbeing.Researchers have found that insufficient sleep and tiredness increase a persons risk of developing severe medical conditions,such as obesity(肥胖症),hi

    23、gh blood sugar levels,and heart disease.Now,a new study has found that getting sufficient sleep is also the key to improving academic performance.Jeffrey Gross,the university science professor who led the research,was not trying to find the relationship between sleep and grades when he handed out sm

    24、artwatches to the 100 students in his chemistry class.Instead,the professor hoped the wristworn devices,which track a persons physical activity,would show a connection between exercise and academic achievements.While Grosss data showed no relationship between these two factors,the study found someth

    25、ing surprising.As the researchers were analyzing their data,they noticed that there was a linear(线性的) relationship between the average amount of sleep the students got and their results in the courses 11 quizzes,three midterm tests,and the final exam.Even more interesting,it was not sufficient for s

    26、tudents to just head to bed early the night before a test.Instead,its the sleep you get during the days when learning is happening that matters most.When students went to bed each night was similarly important.Those who went to bed in the early hours of the morning performed poorly,even if the total

    27、 sleep time was the same as a higherperforming student.“When you go to bed matters,” Gross says.“If you go to bed at 10,or 12,or 1 at night,and sleep for seven hours,your performance is the same.But if you go to bed after 2,your performance starts to go down even if you get the same seven hours slee

    28、p.So,quantity isnt everything.”Perhaps the most interesting was the huge impact that small differences in sleep patterns had on the students grades.The overall course grades of students averaging six and a half hours of sleep each night were 25% lower than students who averaged just one hour more sl

    29、eep.Similarly,students who varied their bedtime by even one hour each night had grades that dropped 45% below those with more regular bedtime.Who knew getting straight As just required some extra sleep?【语篇解读】一项新的研究发现,每天在恰当的时间段内进行充足的睡眠是提高学业成绩的关键。5Based on his original objective,which best describes P

    30、rofessor Grosss research findings?AAccidental.BComplete.CConvincing.DDoubtful.A细节理解题。根据第二段的内容以及第三段第一句“While Grosss data showed no relationship between these two factors,the study found something surprising”可知,Gross给自己班里的100名学生分发智能手表是打算研究运动与学业成绩之间的联系,但是Gross搜集到的数据没有表明二者之间的联系,不过该研究有意外的发现。故选A。6Who were

    31、 the people taking part in the study?AMiddle school chemistry students.BVolunteers from different universities.CProfessor Grosss own students.DUniversity student athletes.C细节理解题。根据第二段第一句中的“he handed out smartwatches to the 100 students in his chemistry class”可知,参加研究的是Gross自己的学生。故选C。7How did Professo

    32、r Grosss team measure students academic performance?AMaking the students wear special watches.BUsing students university entrance test results.CGiving the students regular quizzes after class.DUsing the students normal test and quiz grades.D细节理解题。根据第三段第二句“As the researchers were analyzing their data

    33、.their results in the courses 11 quizzes, three midterm tests,and the final exam”可知,当研究人员分析他们的数据时,他们注意到学生的平均睡眠时间与他们在这门课的11次小测验、3次期中考试和期末考试中的成绩之间存在线性关系。由此可知,Gross教授的团队是使用学生平常的测试与小测验成绩来衡量学生的学业表现的。故选D。8Based on the studys findings,who is likely to perform best academically?AA student who has a good nig

    34、hts sleep the night before an important test.BA student whose normal bedtime varies between 9 pm.and 12 pm.CA student who sleeps from 11 pm.to 6 am.each day.DA student who sleeps for a total of 7 hours each night.C推理判断题。根据第五段的内容可知,什么时候去睡觉很重要,如果你晚上10点、12点或1点睡觉,睡7个小时,你的表现是一样的;但是如果你在2点以后睡觉,即使你同样睡了7个小时,

    35、你的表现也会开始下降。且根据第六段最后一句可知,有规律的就寝时间也很重要。由此可推知,每天从晚上11点睡到早上6点的学生,其学业表现可能最好。故选C。【干扰项分析】根据第四段第一句中的“it was not sufficient.before a test”可知,A项错误。.完形填空(2020贵阳市四校联合考试四)There are always some unforgettable things in ones life.And indeed,my most unforgettable experience happened after my graduation.“Everything h

    36、appens for the best”,my mother said whenever I faced 1 “If you 2 on,something good will happen some day.” Mother was right,as I 3 after graduating from college.I 4 to be a sports announcer.So I went to Chicago to knock on the door of every station and was 5 every time.In one station,a kind lady told

    37、 me that 6 stations wouldnt employ a person without 7 “Since you have just graduated,find a small station that might give you a chance,” she said.I returned to Dixon,where I had finished my high school education and had 8 for the school football team.My father said that our town had built a store an

    38、d wanted a man to 9 its sports department.The job sounded just 10 for me but I wasnt hired.My disappointment had 11 again.“Everything happens for the best.”Mom 12 me.Dad lent me his car to look for a job.I tried WOC in Davenport.The program director told me 13 had already hired a(n) 14 As I left his

    39、 office,I asked aloud,“ 15 can a fellow get to be a sports announcer if he cant get a job in a radio station?” Suddenly,I heard the director 16 ,“Do you know anything about football?” Then he made me stand before a microphone and asked me to 17 an imaginary game.It was easy,and I did it without 18 T

    40、he director was 19 and told me I would be broadcasting a game on the 20 Saturday.【语篇解读】我的母亲总是对我说,一切都会好起来的。我大学毕业后想做一名体育运动广播员,可是由于没有工作经验,我四处碰壁。在达文波特WOC电台求职时,主管终于给了我一次试播的机会,我一举成功。1A.disappointmentBexcitementCencouragementDsadnessA根据下文中的“My disappointment”并结合语境可知,此处表示在我面临失望时,我的妈妈总是安慰我说,一切都会好起来的,如果你继续坚持,

    41、终有一天好事会发生。2A.putBtakeCmoveDcarryD参见上题解析。carry on为固定搭配,意为“继续做,坚持干”。3A.recoveredBdiscoveredCrecognizedDdevelopedB根据该句中的“Mother was right”和下文我求职四处碰壁而终获成功可知,在我大学毕业后我发现(discovered)妈妈的话是对的。4A.startedBdetermined CseemedDagreedB根据语境和空后一句表述的我为此四处求职可知,我决心做一名体育运动广播员。5A.invitedBpromisedCturned downDturned upC根据

    42、下文中的“you have just graduated,find a small station”可知,大的电台不招聘没有经验的人,据此可推知,我去芝加哥每一个电台求职,但每次都被拒绝了;C项意为“拒绝”,故C项正确。6A.largeBallCnoDsmallA参见上题解析。7A.experienceBexamination CagreementDgraduationA参见第5题解析。 8A.playedBsoughtCvotedDfoughtA根据该句中的“for the school football team”可知,我加入校足球队参赛;play意为“参加比赛”,故A项正确。9A.own

    43、BmanageCreportDenterB根据语境可知,我父亲说我们镇上建了一家百货商店,想要一个人来管理它的体育部。10A.rightBpossibleCsuccessfulDimportantA根据该句中的“but I wasnt hired”并结合语境可知,这项工作听起来很适合我,但是我还是没被录用;A项意为“合适的”,符合语境,故A项正确。11A.shownBdisappeared CresultedDturnedA根据上文我没有被录用可知,我又面临失望了。A项意为“显示出,流露出”,符合语境,故A项正确。12A.wokeBadvisedCdemandedDremindedD根据语境可

    44、知,当我失望时,妈妈提醒(reminded)我说,一切都会好起来的。13A.ourBtheyCweDsheB根据语境并结合上文中的“WOC in Davenport”可知,达文波特WOC电台的节目主管告诉我说他们已经聘用了一个广播员,故B项正确。14A.announcerBdirectorCmanagerDsportsmanA根据第二段及空后一句中的“a sports announcer”可推知,此处指广播员,故A项正确。 15A.WhatBHowCWheneverDWhereverB根据语境可知,在我离开时,我大声问道,一个在广播电台找不到工作的家伙怎样才能成为体育运动广播员。故B项正确。1

    45、6A.callingBansweringCbroadcastingDannouncingA根据上文中的“I asked aloud”,并结合该句中的“Suddenly,I heard the director”可知,针对我大声地提问,主管大声说,“你了解足球吗?”A项意为“大声说”,符合语境,故A项正确。17A.makeBactCbroadcastDplayC根据该句中的“Then he made me stand before a microphone”可推知,然后他让我站到麦克风前广播一场想象中的比赛。C项意为“广播”,故C项正确。18A.permissionBdifficultyCdoubtDconsiderationB根据该句中的“It was easy”可推知,广播一场想象中的比赛对于我来说没有困难。19A.movedBsorryCthankfulDsatisfiedD根据该句中的“and told me I would be broadcasting a game”可推知,主管对我的表现感到满意,让我在下周六广播一场比赛。20A.futureBcomingClastDlateB参见上题解析。B项意为“即将发生的,下一个的”,故B项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练18 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546647.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1