2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练22 必修5UNIT 2THE UNITED KINGDOM WORD版含解析 2022 高
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十二) 必修5Unit 2The United KingdomA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)The 1description (describe) of your old table is almost 2consistent (consist) with all our earlier findings. It is 3roughly (rough) estimated that it is an antique made about five centuries ago. We are now holding an exhibition, where there
2、is a large 4collection (collect) of antiques on display. Is there any 5possibility (possible) that you can bring that 6furniture (furnish) to our exhibition? Certainly we will make some 7arrangements (arrange) to guarantee its safety. If possible, come to us on Friday when it is 8convenient (conveni
3、ence) to you.B(考查动词)Faced with all those challenges, we got 9united (unite) as one instead of complaining and 10quarrelling (quarrel). After two years hard work we finally 11accomplished (accomplish) the project on schedule, which made all the staff 12delighted (delight). A grand celebration 13was a
4、rranged (arrange) in our companys conference hall. On the platform our manager sat smiling on a 14folding (fold) chair. He made warm remarks, 15clarifying (clarify) the importance of unity and cooperation. The most 16thrilling (thrill) thing for the staff was that each of them was amply rewarded.C(考
5、查句型)Betty has been a top student in our class these years, but it is strange that she should 17have failed (fail) this important exam. 18What puzzles me most is that Betty seems to care little about her failure. 19Worried (worry) about her, I went to visit her after school. She lives in a house 20bu
6、ilt (build) in a traditional Chinese style, which stands out in her neighborhood. When 21asked (ask) about the cause of her failure, Betty said she had done that on purpose because she wanted to draw her parents attention. Much 22to my relief, Betty has realized that she did something silly and prom
7、ised not to do such things again.语境短文改错(短文中有5处错误)Tom and Jim are twins and look exactly like. Most often even the father cannot tell them apart without refer to the mother. Both of them dream of a big house furnished fashionable things. But they know unless they work hard, there is little possibilit
8、y that they can achieve their ambition. They often study late into the night, sometimes falling asleep leaned against the wall. Now they remain studying for a masters degree after graduation from university. Much to them pleasure, a large company has decided to employ them with a high salary.【答案】Tom
9、 and Jim are twins and look exactly . Most often even the father cannot tell them apart without to the mother. Both of them dream of a big house furnished fashionable things. But they know unless they work hard, there is little possibility that they can achieve their ambition. They often study late
10、into the night, sometimes falling asleep against the wall. Now they remain studying for a masters degree after graduation from university. Much to pleasure, a large company has decided to employ them with a high salary.根据提示补全句子 1当他醒来的时候,发现身边围了很多人。When he came to life,he found himself surrounded by m
11、any people.2非常可惜的是研究所邀请的专家没有出现。It was a pity that the expert invited by the research institution didnt show up.3由于受伤严重,她被立刻送往医院了。Seriously injured,she was sent to hospital at once.4我第一次读这本书时竟然留下了那么多令人不快的记忆,这似乎有些奇怪。It seems strange that my first reading of the book should have left me so many unpleas
12、ant memories.5我的德语不好,但能清楚地表达自己的意思。(make宾语宾补)I am not very good at German,but I can make myself understoodB:能力层面.阅读理解A(2020资阳联考)Buckingham PalaceIt is the official residence of Queen Elizabeth in London.The architectural core of Buckingham Palace is the former Buckingham House,built in 1703You can vi
13、sit the state rooms from August to October when the Queen is on holiday.It is one of the worlds most familiar buildings.It has 775 rooms.During the summer the famous Changing of the Guards takes place at the front of the palace at 11:30 and is a popular event for visitors to the capital.Big Ben and
14、Westminster PalaceIt is one of Londons bestknown landmarks.Big Ben is the name of the clock inside the Clock Tower.It lies at the northeastern end of the Houses of Parliament.Westminster Palace is one of the largest parliaments in the world.It was built between 1840 and 1880The Tower of LondonThe To
15、wer of London is a historical monument in Central London on the north bank of the river Thames.It was founded by William the Conqueror.It was a palace and a prison (for Queen Elizabeth for example)There you can see strange guards called “the Beefeaters”Since the beginning of the 14th century,the Tow
16、er of London has been the home of the world famous British Crown Jewelsthey are a must of your visit!Trafalgar SquareIt was named in 1835 to give honour to the memory of the British victory over the French at Trafalgar in 1805There is a huge statue of Admiral Nelson (the British hero killed during t
17、he battle) in the middle of the square.It is a popular tourist attraction with the four lion statues.【语篇解读】本文是一篇应用文。介绍了英国伦敦的几处地标性建筑:白金汉宫、大本钟和国会大厦、伦敦塔及特拉法加广场。1Which has the second longest history?ATrafalgar Square.BThe Tower of London.CWestminster Palace.DBuckingham House.D细节理解题。根据Buckingham Palace部分
18、的“built in 1703”; Big Ben and Westminster Palace部分的“It was built between 1840 and 1880”; The Tower of London部分的“It was founded by William the Conqueror.”(“征服者威廉”10661087年在任);Trafalgar Square部分的“It was named in 1835”可知,白金汉宫存在的历史悠久仅次于伦敦塔。故D项正确。2What is The Tower of London noted for in the world?AIts s
19、trange guards.BIts British Crown Jewels.CIts founder.DIts geographical site.B细节理解题。根据The Tower of London部分的“Since the beginning of the 14th century,the Tower of London has been the home of the world famous British Crown Jewelsthey are a must of your visit!”可知,从十四世纪起伦敦塔就成为举世闻名的英国国王的王冠、王室珍藏珍宝的收藏地。故B项正
20、确。3Why was Trafalgar Square built?ABecause a battle happened here.BBecause it could be good for tourism.CBecause admiral Nelson was born here.DBecause four lion statues had been built.A细节理解题。根据Trafalgar Square部分的“It was named in 1835 to give honour to the memory of the British victory over the Frenc
21、h at Trafalgar in 1805”可知,特拉法加广场是为了纪念英国在1805年的特拉法加大海战中战胜法国而建的。故A项正确。B(2020郑州市第一次质量预测)Something strange has been happening to me lately: Women in the street have been telling me Im brave.My act of courage isnt muchI just stopped coloring my hair.I had brown hair that started going gray when I was 30S
22、o,like a lot of women,I started dyeing (染) it.It was expensive and timeconsuming.And my hair grows fast,so I needed to go back to the hair salon(美发厅) every 5 weeks.Many people seem to enjoy holding onto their youth for as long as possible,giving others the impression that they dont have much wisdom
23、or many accomplishments.But our hair starts to turn gray and suddenly we start spending $500 or more a year to cover something our male colleagues dont need to cover.Of course,people should do what they want to do with their own bodymy mother is 91 and still has “blonde” hair,and why not? I just wis
24、h more of us would feel that it is OK to be ourselves,because going gray has done more for me than saving me time and money.I like my natural hair,just as it is.I like how it has got curly again.It is recovering after years of being damaged by chemicals.I also like that it has given me some needed a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546648.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
