2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练18 必修3 MODULE 6 OLD AND NEW WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练18 必修3MODULE 6OLD AND NEW WORD版含解析 2022 高考 统
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十八)必修3Module 6Old and NewA:知识层面. 语境语法填空()用所给词的适当形式填空Robert attended a conference about 1global (globe) warming and climate change last Monday. After that, he decided to visit some well preserved 2.historical (history) relics. However, his car crashed into a house under 3.construction (construc
2、t) because it was 4.foggy(fog) that morning. He 5.narrowly (narrow) escaped being killed, but his car was badly damaged. Robert called the police and then waited in the 6freezing (freeze) cold for help. What bad luck!()填入一个单词Li Hui is crazy 1about Yang Liping, who she thinks has been the best dancer
3、 2.of all time in China. She has been dreaming 3.of becoming a dancer like her. However, her parents dont agree and they think 4.it doesnt make sense to be a dancer. But Li Hui holds on to her dream and nothing can hold her 5.back. She practices dancing very hard all 6the way. I hope that her dream
4、will come true some day.语境短文改错(共有5处错误)An ancient building dated from 100 years ago will removed from its previous position for a modern hotel. The hotel will be able to accommodate with up to 5,000 guests. Though it will take the workers eight months to removing it, many people think that rewarding
5、to protect ancient valuable buildings rather than destroy them.答案An ancient building from 100 years ago will removed from its previous position for a modern hotel. The hotel will be able to accommodate up to 5,000 guests. Though it will take the workers eight months to it, many people think rewardin
6、g to protect ancient valuable buildings rather than destroy them.根据提示补全句子1他花了很长一段时间才学会成为一名专业艺术家所需要的技能。(take sb.some time to do.)It took him a long time to acquire the skills he needed to become a professional artist.2这些衣服现在看起来很时尚,但不久就会过时。(date)The clothes look up to date now, but they will soon be o
7、ut of date3有史以来许多人都梦想着一个没有战争的世界。(dream of)Many people throughout history have dreamed of a world without war4你认为老师会给我们什么样的解释?(do you think作插入语)What explanation do you think the teacher could give us?5既然你熟悉作者的观点,试着尽可能快地读完各个部分。(now that)Now that you are familiar with the authors ideas, try reading all
8、 the sections as quickly as possible.B:能力层面.阅读理解(2020浙江余姚模拟)The evidence for harmony may not be obvious in some families.But it seems that four out of five young people now get on well with their parents,which is the opposite of the popularlyheld image of unhappy teenagers locked in their room after
9、 endless family quarrels.An important new study into teenage attitudes surprisingly shows that their family life is more harmonious than it had ever been in the past.“We were surprised by just how positive todays young people seem to be about their families,” said one member of the research team.“Th
10、eyre expected to be rebellious(叛逆的) and selfish but actually they have other things on their minds: they want a car and material goods,and they worry about whether school is serving them well.Theres more negotiation(商议) and discussion between parents and children,and children expect to take part in
11、the family decisionmaking process.They dont want to rock the boat.”So it seems that this generation of parents is much more likely than parents of 30 years ago to treat their children as friends.“My parents are happy to discuss things with me and willing to listen to me,” says 17yearold Daniel Lazal
12、l.“I always tell them when Im going out clubbing.As long as they know what Im doing,theyre fine with me.” Susan Crome,who is now 21,agrees.“Looking back on the last 10 years,there was a lot of what you could call negotiation.For example,as long as Id done all my homework,I could go out on a Saturday
13、 night.But I think my grandparents were a lot stricter with my parents than that.”Maybe this positive view of family life should not be unexpected.It is possible that the idea of teenage rebellion(反抗) is not rooted in real facts.A researcher comments,“Our surprise that teenagers say they get along w
14、ell with their parents comes because of a brief period in our social history when teenagers were regarded as different beings.But that idea of rebelling and breaking away from their parents really only happened during that one time in the 1960s when everyone rebelled.The normal situation throughout
15、history has been a smooth change from helping out with the family business to taking it over.”【语篇解读】本文是一篇说明文。一个重要的新研究表明: 与三十年前的父母相比,现在的父母给孩子更多的自由;这一代的父母更有可能像朋友一样对待自己的孩子,所以他们的家庭生活比以往过去的任何时候都更加和谐。1According to the author,teenage rebellionAmay be a false beliefBis common nowadaysCexisted only in the 19
16、60sDresulted from changes in familiesA推理判断题。根据第四段“It is possible that the idea of teenage rebellion is not rooted in real facts(青少年叛逆可能不是事实)”推出“may be a false belief”。故选A。2The study shows that teenagers dont want to Ashare family responsibilityBcause trouble in their familiesCgo boating with their f
17、amilyDmake family decisionsB细节理解题。根据文章第二段“Theres more negotiation and discussion between parents and children,and children expect to take part in the family decisionmaking process.They dont want to rock the boat.”看出“孩子们与父母讨论协商,期待参与家庭一些决策,但他们不想rock the boat”,意思是to do sth.that upsets a situation and c
18、auses problems(捣乱,惹麻烦),推出答案B。3Compared with parents of 30 years ago,todays parentsAgo to clubs more often with their childrenBare much stricter with their childrenCcare less about their childrens lifeDgive their children more freedomD细节理解题。根据文章第三段所给的一些事例及“But I think my grandparents were a lot stric
19、ter with my parents than that.”可知与30年前的父母相比,现在的父母给他们的孩子更多的自由,所以选D。4What is the best title for the text?ANegotiation in family.BEducation in family.CHarmony in family.DTeenage trouble in family.C主旨大意题。根据文章第一句(本文的主题句),可知这篇文章主要讲了家庭的和谐问题,所以选C。.阅读七选五(2020湖南省六校联考试题)Try This at Home!Are you looking for a n
20、ew pastime that will create a balance between physical activity and relaxation? Then yoga may be the perfect choice for you.Yoga can be practiced by people of all ages and levels of fitness. 1 Its a great way to strengthen your muscles and become more flexible.In the 1930s,two Indians,Sri KPattabhi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546689.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
