河北省黄冈市2014高考英语阅读理解考前自选练习(10)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 黄冈市 2014 高考 英语 阅读 理解 考前 自选 练习 10 答案
- 资源描述:
-
1、河北省黄冈市2014高考英语阅读理解考前自选练习(10)及答案阅读理解 (2013辽宁,B)Going green seems to be a fad(时尚) for a lot of people these days. Whether that is good or bad, we cant really say, but for the two of us, going green is not a fad but a lifestyle.On April 22, 2011, we decided to go green every single day for an entire ye
2、ar. This meant doing 365 different green things, and it also meant challenging ourselves to go green beyond the easy things. Rather than recycle and reduce our energy, we had to think of 365 different green things to do and this was no easy task.With the idea of going green every single day for a ye
3、ar, Our Green Year started. My wife and I decided to educate people about how they could go green in their lives and hoped we could show people all the green things that could be done to help the environment. We wanted to push the message that every little bit helps.Over the course of Our Green Year
4、, we completely changed our lifestyles. We now shop at organic(有机的) stores. We consume less meat, choosing green food. We have greatly reduced our buying we dont need. We have given away half of what we owned through websites. Our home is kept clean by vinegar and lemon juice, with no chemical clean
5、ers. We make our own butter, enjoying the smell of homemade fresh bread. In our home office anyone caught doing something ungreen might be punished.Our minds have been changed by Our Green Year. We are grateful for the chance to have been able to go green and educate others. We believe that we do ha
6、ve the power to change things and help our planet.文章大意:作者夫妇俩把绿色环保的生活作为了一种生活方式。不但自己在生活中注意绿色生活,还教育别的人拥有这种有利于环境保护的生活方式。5What might be the best title for the passage?AGoing GreenBProtecting the PlanetCKeeping OpenMindedDCelebrating Our Green Year答案:A主旨大意题。本文在第一段开篇点题。全文围绕绿色生活展开叙述。故A项为本题答案。6It was difficu
7、lt for the couple to live a green life for the whole year because _.Athey were expected to follow the green fadBthey didnt know how to educate other peopleCthey were unwilling to reduce their energyDthey needed to perform unusual green tasks答案:D推理判断题。从文章的第三段和第四段可知,作者夫妇要进行绿色生活必须要做一些不寻常的事情。故D项为正确答案。7W
8、hat did the couple do over the course of Our Green Year?AThey tried to get out of their ungreen habits.BThey ignored others ungreen behavior.CThey chose better chemical cleaners.DThey sold their homemade food.答案:A细节理解题。从文章的第四段特别是第四段的最后一句话In our home office anyone caught doing something ungreen might
9、 be punished.可知答案。8What can we infer from the last paragraph?AThe government will give support to the green project.BThe couple may continue their project in the future.CSome people disagree with the couples green ideas.DOur Green Year is becoming a national campaign. 答案:B推理判断题。文章最后一段说的是作者一家对自己的绿色生活
10、很满意,并且对于自己对环境的作用充满信心,故会继续自己的这种活动。阅读理解-AVisiting U.S. President George W. Bush said in Beijing Friday that both China and the United States should encourage bilateral(双边的) contacts and exchanges to promote mutual(相互) understanding. “Its important for our political leaders to come to China,” said Bush
11、, who gave a speech Friday morning at Qinghua University, one of the most prestigious universities in China. His working visit to China and discussions with Oinghua students “help promote” Sino-U.S.(中美) relations, Bush said in response to a students question about what he would do to promote Sino-U.
12、S. relations. “Many people in my country are very interested in China,” he said, adding that these Americans have learned more about Chinas culture and the Chinese people. He said that he would keep encouraging such contacts and exchanges between the two countries. Bush said that he would describe b
13、ack home what he has seen here and that China as a great nation not only has a “great history” but also an “unbelievably exciting future.” The president said that the 2008 Olympic Games would make a significant opportunity for the rest of the world to understand China, which enables more people to c
14、ome to China and feel the modernization taking place, and many more people will see it on the television. Bush arrived in Beijing Thursday for a two-day working visit to China. 1. What the word “prestigious” in the second paragraph probably means? A. great B. famous C. honorable D. modest答案解析:答案为B。本
15、题为词义猜测题。结合 “prestigious” 所在的上下文, “who gave a speech Friday morning at Qinghua University, one of the most prestigious universities in China.” 根据常识,清华大学在我国非常著名,故答案为B。2. Which of the sentence is NOT true? A. Bush think bilateral contacts and mutual understanding will promote Sino-U.S. relations. B. Ma
16、ny Americans are interested in China. C. Bush and the students of Qinghua discussed something about how to make China richer and stronger. D. The 2008s Olympic Games is a great change for China been known by the world. 答案解析:答案为C。本题为细节判断题。由第一段内容可知,A选项符合文意。由第四段 “Many people in my country are very inte
17、rested in China,”可知,B选项符合文意。由倒数第二段内容可知,D选项符合文意。只有C选项“布什和清华大学的学生讨论如何使中国更富强”未提及。故答案为C。3. Many Americans are interested in China because _. A. they want to come here to take part in the 2008 Olympic Games B. they have learned something of China and they want to learn more C. China has been taking place
18、 great change D. China has a “great history” and “unbelievably exciting future” 答案解析:答案为B。本题为细节题。由第四段“adding that these Americans have learned more about Chinas culture and the Chinese people.”可知,答案为B。来源:4. The narrator(叙述者) of the passage was most probably _. A. a reporter B. a psychologist C. a po
19、litician D. a sociologist答案解析:答案为A。本题为推理题。根据文章的内容可判断文章的体裁为新闻报道,叙述者最有可能是记者。故答案为A。阅读理解-BA senior United Nations Childrens Fund(UNICEF) official on May 29 praised China for its remarkable achievements in childrens welfare. A. H. M. Farook, UNICEFs operations area officer for China and Mongolia said tha
20、t China “can be very satisfied to tell the whole world what can be done with limited resources to help its children to grow healthily and happily.” Chinas child population makes up one-fifth of the worlds total. “The reason behind the tremendous(巨大的) achievement is Chinas long tradition of caring fo
21、r children both at home and in society,” he said. “Whats more is that Chinese people have always given special attention to children who are in special need.” The UN official made the remarks when addressing a group of 50 children and staff from the Beijing Childrens Welfare Home at the Shangri-la H
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
