新教材2021-2022学年高中人教版英语必修第一册作业:UNIT 1 TEENAGE LIFE SECTION Ⅳ WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年高中人教版英语必修第一册作业:UNIT 1TEENAGE LIFE SECTION WORD版含解析 新教材 20
- 资源描述:
-
1、Unit 1Section .阅读理解My school stood in a big square playground in southeastern South Dakota.One teacher taught all grades,first through eighth.Most grades had only two or three students.Our school day started with the flag pledge(誓言)Then the teacher called one grade at a time to the recitation bench
2、beside her desk.Shed check our work,explain the new lesson,and dismiss us to go back to our own desks and do our new work,all in less than ten minutes per grade.At noon we ate lunches we had brought.Our lunches were made up of homemade sandwiches and if we were lucky,dessert.My favourite dessert was
3、 a fresh pear,and a piece of Mums delicious sour cream chocolate cake.The annual Christmas programme was the most exciting part of the year. We hurried through our lessons during December to allow time to practise poems, songs, and plays.A few days before the performance, the school board members bo
4、rrowed equipment from the town and set up a stage across one side of the classroom. We hung bed sheets for curtains.On the evening of the performance, gasoline lanterns hanging along the walls cast a warm, though not very bright, light over the gathering crowd. We could hardly contain our excitement
5、 as we looked from behind the curtains to wave at our parents.On a spring Sunday in a new term, just before the last day of the school term, everyone in the neighbourhood gathered for a picnic. Our mums set fried chicken, bowls of salad, and desserts on the teachers desk and the library table. After
6、 the dinner, we played games. One of the school board members brought big buckets of icecream in the afternoon to top off the picnic. How we looked forward to that treat!I was just nineteen years old when I started my first teaching position in a country school with thirteen students. I felt excited
7、, nervous and happy as I prepared my lunch bucket on the first morning of the term. I cant remember what kind of sandwiches I packed, but I do remember I put in a fresh pear and a piece of chocolate cake for dessert!文章大意:本文是一篇记叙文。主要讲述了作者学生时代的美好时光。作者认为尽管生活有时候很艰难,但也很开心。1What can we learn about the sch
8、ool the author once attended? A AIt had a small number of students .BIt had no celebrations.CIt had advanced teaching equipment.DIt had a small playground.解析:细节理解题。根据第一段第二、三句“One teacher taught all grades, first through eighth. Most grades had only two or three students.(一个老师教所有年级,从一年级到八年级,多数年级只有两三个
9、学生。)”可知,学生的数量很少。故选A项。2What can we infer from the description of the picnic? C AThe teacher performed many jobs.BThe students liked hanging lanterns.CThe local people supported the school.DSchool board members were not expected to attend it.解析:推理判断题。根据第七段对picnic的描述“.everyone in the neighbourhood gath
10、ered for a picnic.(附近的每个人都聚在一起野餐)Our mums set fried chicken, bowls of salad, and desserts on the teachers desk and the library table. (我们的妈妈们准备了炸鸡、好多碗沙拉和甜点放在老师的桌子和图书馆的桌子上。)”可知,当地的人支持学校。故选C项。3Why does the author mention a pear and a piece of chocolate cake in the last paragraph? C AThese were easy it
11、ems to pack in a lunch bucket.BFruit and cakes were always good choices for dessert.CThey reminded her of her golden days as a student.DThey were the only dessert she ate with her lunch or dinner.解析:推理判断题。 由第三段最后一句以及最后一段中的“.I do remember I put in a fresh pear and a piece of chocolate cake for desser
12、t!(我确实记得我把一个新鲜的梨和一块巧克力蛋糕作为甜品放了进去。)”可推知,梨和巧克力蛋糕让她想起学生时代的美好时光。故选C项。4What can be concluded from the text? D AThe author was fond of cooking.BThe author was very independent.CThe author earned little from her job.DThe author was happy though life was hard sometimes.解析:推理判断题。根据前面几段描述的小时候上学的日子虽然艰辛但很快乐,以及最
13、后一段中的“I felt excited,nervous and happy as I prepared my lunch bucket on the first morning of the term.(当新学期第一天早晨我准备午餐时,我感到兴奋、紧张和高兴。)”可推知,有时候尽管生活很艰难,但作者很开心。故选D项。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to make friends at a new schoolStarting with a new school can be difficult.Everything seems
14、 to be different, and you dont even know where to go for your own class.1.B However, if you use these skills, you can quickly turn some of those strangers into friends.Be yourself.2.D If some people dont accept you, theyre not the kind of friends you need.People often stay together because they have
15、 similar interests.For example, someone who does a lot of sports may make friends with those who also run or swim a lot.3.ARemember to be nice to the people you meet at your new school.If you think that you will say something that may make them feel sad, do not say anything and just nod your head if
16、 they talk to you.Also, remember to be as helpful as possible!Believe in yourself.A smile goes a long way.When you walk in the halls, dont keep your eyes on the floor.Raise your head and make eye contact (目光接触) with other people.4.E Introduce yourself.Tell them your name and where youre from.Remembe
17、r peoples names.You like it when people use your name, and so do other people.5.F Besides, ask them in a kind way if they have a nickname(昵称)Youd be surprised how often this might come in handy.ABe friendly to others.BMaking new friends can be hard, too.CJoin afterschool activities you like.DNever c
18、hange who you are to try and fit in.EIf you see someone you know, smile or say “Hi”FPeople may become angry if you just begin by saying “Hey” each time.GDont sit at the back of the classroom where other people dont notice you!文章大意:本文是一篇说明文。文章主要介绍了几种在新学校结交朋友的方法。解析:1由该空后的“However, if you use.strangers
19、 into friends.”可知,这里是说结交新朋友也会很难。故选B项。2由该段标题Be yourself.和该空后的说明可知,D项内容符合此处语境。3由该段中的“Remember to be nice.at your new school.”和“remember to be as helpful as possible”等信息可知,本段主要是讲要对他人友善,故用A项作为小标题最恰当。4由该空前后的“make eye contact with other people”和“Introduce yourself.”等信息可知,E项内容符合此处语境。5由该段标题Remember peoples
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547334.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
