河南安阳市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题附答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南 安阳市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 训练 答案
- 资源描述:
-
1、河南安阳市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题附答案【阅读理解】William Butler Yeats, a most famous Irish writer, was born in Dublin on June 13,1865. His childhood lacked the harmony (和睦) that was typical of a happy family. Later, Yeats shocked his family by saying that he remembered “little of childhood but its pain”. In fact, h
2、e inherited (继承) excellent taste in art from his familyboth his father and his brother were painters. But he finally settled on literature, particularly drama (戏剧) and poetry.Yeats had strong faith in the coming of new artistic movements. He set himself the fresh task in founding an Irish national t
3、heatre in the late 1890s.His early theatrical experiments,however,were not received favorably at the beginning. He didnt lose heart,and finally enjoyed success in his poetical drama.Compared with his dramatic works, Yeatss poems attract much admiring notice.The subject matter includes love,nature,hi
4、story,time and aging. Though Yeats generally relied on very traditional forms, he brought modern sensibility to them. As his literary life progressed, his poetry grew finer and richer, which led him to worldwide recognition.He had not enjoyed a major public life since winning the Nobel Prize in 1923
5、.Yet,he continued writing almost to the end of his life. Had Yeats stopped writing at age 40,he would probably now be valued as a minor poet, for there is no other example in literary history of a poet who produces his greatest works between the ages of 50 and 75. After Yeatss death in 1939, WH. Aud
6、en wrote, among others, the following lines:Earth,receive an honoured guest:William Yeats is laid to rest.Let the Irish vessel (船) lieEmptied of its poetry.本文介绍了爱尔兰著名作家威廉巴特勒叶慈,他在19世纪90年代成立了爱尔兰国家剧院,他以诗体戏剧及诗歌闻名,于1923年获得了诺贝尔奖。1Which of the following can describe Yeatss family?AIt filled Yeatss childhoo
7、d with laughter. BIt was shocked by Yeatss choice.CIt was a typically wealthy family. DIt had an artistic atmosphere.答案:D。细节理解题。根据短文第一段倒数第二句话可知:他从家人那儿继承了很好的艺术鉴赏能力,他的父亲和哥哥都是画家,证明他是在一个有艺术氛围的家庭中长大。2According to the passage,what do we know about Yeatss life?AYeats founded the first Irish theater.BYeats
8、stuck to modern forms in his poetry.CYeats began to produce his best works from the 1910s.DYeats was not favored by the public until the 1923 Noble Prize.答案:C。细节理解题。根据短文第二段第二句话“He set himself.theatre in the late 1890s.”可知A项不对。根据第三段第三句话“Though Yeats.to them”可知,B项不对。根据第三段最后一句话可知,D项不对。由此可知C项正确。3What ki
9、nd of feeling is expressed in WH.Audens lines?AEnvy. BSympathy. CEmptiness. DAdmiration.答案:D。推理判断题。envy忌妒;sympathy同情;emptiness空虚;admiration敬佩,钦佩。Auden的诗词中有honored guest,最尊敬的客人,可知Auden是敬佩叶慈的。4What is the passage mainly about?A. Yeatss literary achievements.B. Yeatss historical influence.C. Yeatss art
10、istic ambition.D. Yeatss national honor.答案:A。主旨大意题。本文主要讲述作家叶慈在文学方面所取得的成绩,他的诗体戏剧获得了很大的成功,他的诗歌赢得了广泛的认可,1923年,他获得了诺贝尔文学奖。 【2014高考训练】Ask runners why they run and youll get a variety of answers; to stay healthy or to feel better. Some have an even bigger reason一to stay calm or out of prison. But Back on
11、My Feet puts recovering addicts and the homeless on the road to a brighter future, starting with a simple step; attending group runs three tunes a week.At 5:30 a.m. on a hot July day, Back on My Feets Team Brooklyn gathered in a parking lot. After a round of hugs and some warm-up, the group of eight
12、 volunteers and seven residents(居民)set out on a run to nearby Prospect Park. Some ran three miles, some longer, but the goal for all was to finish as a teamIts helping me put my life back together, said Jimmy, a 58-year-old cancer survivor who was homeless and a former alcohol addict. “Its healthy.
13、It makes me feel good inside,” adds Jimmy.Many are skeptical(怀疑的)about the idea of homeless runners, according to Anne Mahlum, who founded Back on My Feet in 2007 after starting a running club for men at a shelter near her Philadelphia home. They did want to run, and in just six years, Mahlums small
14、 running club has expanded to 10 cities around the country, and 388 active members.The only requirement for joining, besides wanting to, is insisting on at least 30 days.The first day we give them new shoes and Back on My Feet shirts, Mahlum says. “Then they run a mile the first day. And then gradua
15、lly well encourage them to build goals. “After 30 days,residents gain access to services like financial aid,housing assistance and employment opportunities through Back on My Feets partners. In its first year, the New York chapter has seen 41 members obtain employment, 34 gain housing and 50 work in
16、 job-training programs.Thats not to say its always easy. “I wanted to quit. But then I started to push myself,”said Adel, 39, who began running in March. “Now I would love to run a 10-mile run. Or maybe a marathon one day, who knows. I ran this far, so why not?”50. Back on My Feet aims to help .A. p
17、eople build a better future B. the homeless remain healthyC. the addicts quit their bad habits D. the prisoners get out of prison51. Members of Back on My Feet must .A. run on weekends B. run the same distanceC. attend group runs D. keep the same speed52. What great change happened to Adel after a p
18、eriod of running?A. He was more confident. B. He was much prouder.C. He was more addictive. D. He was more grateful.53. According to the author, Back on My Feet is .A. in need of money B. well-known around the worldC. meeting difficulty D. making progress【参考答案】5053 ACAD 【2014高考训练】Recently, the docum
19、entary(纪录片)“A Bite of China, which takes the fine foods as the theme, has beaten many TV series, becoming extremely popular on the microblog(微博)and turning into the hottest topic. Chinese people are proud of the great food culture of China and some even praise the documentary by saying that “it is a
20、 best video that arouses our great love of our country”.Produced by Chen Xiaoqing, an award-winning documentary maker, “A Bite of China” is filled with mouthwatering images of food ranging from royal cooking to local specialties. It focuses on the beautiful and simplified process of food making and
21、attracts food lovers and ordinary audiences.“Television is filled with food these days, especially introductions by some professional cooks, even famous TV hosts. We also have some scenes of food-making, but how to create dishes is only one aspect of food culture,” Chen says. “The program tries to b
22、ring something new by presenting more cultural elements related to dishes, such as eating habits and eating principles,” be adds.Each series lasts 50 minutes. Every series will focus on different people, who will tell stories about their adventures with food. “A Bite of China” also focuses on social
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
