河南省 南阳市 2014届高考英语考前阅读理解应试点睛(14) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 南阳市 2014届高考英语考前阅读理解应试点睛14 WORD版含答案 2014 高考 英语 考前 阅读 理解 应试 点睛 14 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、河南省南阳市2014届高考英语阅读理解应试点睛 (201*四川卷,B)Exploit your parking spaceAn unused parking space or garage can make money. If you live near a city center or an airport, you could make anything up to 200 or 300 a week. Put an advertisement(广告)for free on Letpark or Atmyhousepark.Rent(出租)a roomSpare room? Not onl
2、y will a lodger(房客)earn you an income, but also, thanks to the governmentbacked “rent a room” program, you wont have to pay any tax on the first 4,500 you make per year. Try advertising your room on Roomspare or Roommateeasy.Make money during special eventsDont want a fulltime lodger? Then rent on a
3、 shortterm basis. If you live in the capital, renting a room out during the Olympics or other big events could bring in money. Grashpadder can advertise your space. Live on set Renting your home out as a “film set” could earn you hundreds of pounds a day, depending on the film production company and
4、 how long your home is needed. A quick search on the Internet will bring up dozens of online companies that allow you to register your home for freebut you will be charged if your home gets picked.Use your roofYou need the right kind of roof, but some energy companies pay the cost of fixing solar eq
5、uipment(around14,000), and let you use the energy produced for nothing. In return, they get paid for unused energy fed back into the National Grid. However, you have to sign a 25year agreement with the supplier, which could prevent you from changing the roof.如果你拥有自己的多余的房子,房间或停车场,如果你按照作者告诉你的上述做法去做,会轻
6、松地挣到大钱。5If you earn 5,000 from renting a room in one year, the tax you need to pay will be based on _.A300 B500C4,500 D5,000答案:B。数字计算题。根据第二个段落的信息句“.wont have to pay any tax for the first 4,500”,可以明确:所挣得的4500磅是不用缴税的,即:需要缴税的是多于这个数字的钱,本题中,该是500磅需要缴税。6Where can you put an advertisement to rent out a roo
7、m during a big event?AOn Letpark. BOn Roomspare.COn Grashpadder. DOn Roommateeasy.答案:C。细节判断题。 根据第三个段落的最后一句话可以找到明确的答案,即选项C是正确的。7If you want to use energy free, you have to _.Asign an agreement with the governmentBpay around 14,000 for the equipmentCsell the roof to some energy companiesDkeep the roof
8、 unchanged within 25 years答案:D。推理判断题。在最后一段中的最后一句话里含有本答案的信息: “25year agreement”以及“prevent you from changing your roof”都可以断定选项D的说法是符合原文的。8For whom is the text most probably written?ALodgers. B. Advertisers.CHouse owners. DOnline companies.答案:C。推理判断题。从每个段落都可以确定:这是个能够对外出租停车位,房间,房顶等的人,即:是个house owner,选项C
9、是正确的。阅读理解-ATelepathy is the ability to communicate without the use of the five senses.Its an instinct which can be woken up in times of emergency or need. When we feel that something is happening or about to happen by instinct, were using resources wihtin the unconscious mind. When the resources of
10、two persons unconscious minds think link together into the same frequency. We call it telepathy. We can either send or receive telepathy. If you know who is calling before you answer the ringing phone, you are probably a good receiver. If you think of a person, and they call you, you are most likely
11、 better at sending.You can easily put your abilities to the test. Think of somebody and will them to contact you. Be patient. The other person may not be a good receiver, but they should contact you much earlier than would normally be expected. Or whenever the phone rings, try feeling whos contactin
12、g you. Dont guess, try to feel the vibrations. However, if neither of these work for you, that doesnt mean that you are not capable of telepathy. As mentioned earlier, telepathy is most likely to turn up in case of emergency. Telepathic Dreams often contain telepathic messages. Two people may both d
13、ream of the other, and find that their dreams have a clear connection. These people are probably linking to each others uncounscious mind.Telepathy&Relationships The more people spend time together, the more likely they are to be able to link up to the others mind, especially when separated.There ar
14、e two reasons for this. One is that they understand the others, mind through time spent together;the other is that there is usually a strong desire to communicate. A mother will often sense that her child is in danger. This is due to the child desperately wanting his/her mother, knowing that this is
15、 the person who would always want to be there for them, and the mothers deep desire to protect her child from harm. 1. When does telepathy occur? A. It occurs when one senses that a close friend of his/her is in danger. B. It occurs when one has very good five senses. C. It occurs when one wants to
16、call his/her best friend. D. It occurs when one doesnt know a stranger. 答案解析:答案为A。本题为推理题。由第一段第一、二句话 “Telepathy is the ability to communicate without the use of the five senses.Its an instinct which can be woken up in times of emergency or need.” 可知,心灵感应不依靠五官感觉,而是在紧急关头或者有需要的时候,这种潜能才能被激发出来。故A选项正确。2. W
17、hich of the following can be used as the title of the passage? A. Receiving TelepathyB. Telepathy: Mind-to Mind Contact C. Telepathy: Peoples Dream D. Dream of Telepathy答案解析:答案为B。本题考查文章的标题。全文都是围绕心灵感应而展开,故答案为B。3. Which of the following is true according to the passage? A. The more people separate, th
18、e more likely that telepathy will occur. B. It is by using the five senses that telepathy occurs. C. Telepahy happens when people live far away and have no chance to see one another. D. One is better at sending than receiving telepathy if one receives a friends call as one wishes.答案解析:答案为D。本题为细节题。由第
19、二段 “If you think of a person, and they call you, you are most likely better at sending.” 可知,如果你正在想着某人,然后他就给你打电话了,那么你可能更擅长于发送感应,D选项意思与文章符合。 故答案为D。由最后一段 “The more people spend time together, the more likely they are to be able to link up to the others mind, especially when separated.” 可知,人们在一起相处的时间越长,
20、他们的心灵相互间就越有可能产生共鸣,尤其是当分开的时候,故A、C选项错误,结合第一题分析知B选项同样错误。4. Which of the following belongs to telepathy? A. By accident, you are aware of a friend of yours is coming to see you. B. Peoples communication over the telephone. C. A mothers sense of her child is in danger. D. A couples long separation.答案解析:答
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547640.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
第6讲 形容词和副词-2022年中考英语精华知识榜中榜之语法专项突破课件.ppt
