河南省 南阳市 2014届高考英语考前阅读理解应试点睛(22) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 南阳市 2014届高考英语考前阅读理解应试点睛22 WORD版含答案 2014 高考 英语 考前 阅读 理解 应试 点睛 22 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、河南省南阳市2014届高考英语阅读理解应试点睛 阅读理解 (201*四川卷,E)In business, theres a speed difference:Its the difference between how important a firms leaders say speed is to their competitive (竞争的) strategy(策略)and how fast the company actually moves.The difference is important regardless of industry and company size. Com
2、panies fearful of losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed.In our study of 343 businesses, the companies that chose to go, go, go to try to gain_an_edge ended up with lower sales and operating incomes than those that paused at key moments to
3、make sure they were on the right track. Whats more, the firms that “slowed down to speed up ”improved their top and bottom lines, averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a threeyear period.How did they disobey the_laws_of_business_physics,_taking more time than competitors y
4、et performing better? They thought differently about what “slower ” and “faster” mean. Firms sometimes fail to understand the difference between operational speed (moving quickly )and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value ). Simply increasing the speed of production, for examp
5、le, may be one way to try to reduce the speed difference. But that often leads to reduced value over time, in the form of lowerquality products and services.In our study, higherperforming companies with strategic speed always made changes when necessary. They became more open to ideas and discussion
6、. They encouraged new ways of thinking. And they allowed time to look back and learn. By contrast (相比而言), performance suffered at firms that moved fast all the time, paid too much attention to improving efficiency, Stuck to tested methods, didnt develop team spirit among their employees, and had lit
7、tle time thinking about changes.Strategic speed serves as a kind of leadership. Teams that regularly take time to get things right, rather than plough ahead full bore, are more successful in meeting their business goals. That kind of strategy must come from the top.提速,似乎是历来公司老总们所追求的,增加效益更是他们的最终目标。而人
8、们对于速度的不同理解和方法的不同,确实适得其反。17What does the underlined part “gain an edge” in Paragraph 2 mean ?AIncrease the speed.BGet an advantage.CReach the limit.DSet a goal.答案:B。理解判断题。在文章的第一段中就提到了许多公司提速的目的就是利益问题,信息词“fearful of losing their competitive advantage”可以表明划线部分的意义同选项B。18The underlined part “the laws of b
9、usiness physics” in Paragraph 3 means _.Aspending more time and performing worseBspending more time and performing betterCspending less time and performing worse Dspending less time and performing better答案:D。归纳概况题。既然公司追求的是提速,自然意味着:take less time ;而最终的效益还得需要performing better,故两者结合,才是公司一直在梦寐以求的最佳目标。故选
10、D。19. What can we learn from the text?AHow fast a firm moves depends on how big it is.BHow competitive a firm is depends on what it produces.CFirms guided by strategic speed take time to make necessary changes.DFirms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit.答案:C。细节判断题。倒
11、数第二段的第一句里含有本题的信息,即同选项C的说法是一致的。20Which could be the best title for the text?AImprove quality? Serve better.BDeliver value? Plough ahead.CReduce time? Move faster.DNeed speed? Slow down.答案:D。主旨大意题。文章的开头就已经点明了本文的主题方向,即:公司想方设法提高工作速度;而文中通过分析比较不同公司的不同的做法和他们对于速度不同的理解,如果没有好的决策,适得其反,故选项D是最佳答案。阅读理解-AThere is
12、a saying in France that states, The government could fall, the Louvre (卢浮宫)could be broken into or creatures from other planets could land on earth, but if any of these things happened during the Tour de France, no one would notice. The Tour de France is the most famous cycling race in the worldIt b
13、egins in July and runs for three weeksCyclists who race in the Tour de France ride in six legs or stages of the race, and they have between one to four days of rest between each leg of the raceThe rider who completes all six legs of the race in the shortest overall time winsThe Tour de France began
14、as a publicity stunt for the French sports newspaper, LAutoHcnri Desgranges, who worked for LAuto,came up with the idea for the greatest bike race in the world, and on July 1,1903, the first Tour de France beganSixty cyclists began that first leg of the race which started in front of the Alarm Clock
15、 Cafe just outside of ParisThis first leg look them 467 kilometers to LyonThe first Tour de France received an astonishing 2,000 francsMaurice Garin, the most popular cyclist in France at that time, won the first Tour de FranceIt took him 94 hours and 33 minutes to ride all 2,428 kilometers of the r
16、aceThis time was three hours faster than the second -place riderOver the weeds during which the race was run, the idea of the Tour de France slowly caught the imagination of the people of FranceThe race has been run every year since that time, except during the years of World War I and World War The
17、 Tour de France has developed several special honors for which racers competeAbove all, the highest honor is the yellow jerseyMrDesgranges introduced the yellow jersey in 1919 to show the leading racer each riders total time in order to find the racer with the lowest timeThat racer wears the yellow
18、jersey during the days raceOther honors include the green jersey which is given to the rider who sprints the best by riding the fastest over short distances, and the polka dot jersey for the best rider in the mountains along the route1. Who wins the Tour de France?A. The first cyclist to finish the
19、raceB. The cyclist with the most pointsC. The cyclist with the polka dot jerseyD. The cyclist with the shortest overall time答案解析:答案为D。本题为细节题。由第一段最后一句话 “The rider who completes all six legs of the race in the shortest overall time wins” 可知,答案为D。2. Henri Desgranges was_.A. a photographerB. a famous cy
20、clistC. the man who first won the Tour de FranceD. the man who first thought of the Tour de France答案解析:答案为D。本题为细节题。由第二段第二句话 “Hcnri Desgranges, who worked for LAuto,came up with the idea for the greatest bike race in the world, and on July 1,1903, the first Tour de France began” 可知,D选项正确。3. How many
21、stages make up the Tour de France?AOne BFour CSixDTen答案解析:答案为C。本题为细节题。由第一段最后一句话 “The rider who completes all six legs of the race in the shortest overall time wins” 可知,C选项正确。4. The yellow jersey is worn by_.A. the fastest daily cyclist B. the fastest overall cyclistC. the youngest cyclistD. the cham
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547643.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四川省成都市2018届高三第一次诊断性检测数学(文)试题(扫描版).pdf
