河南省 南阳市 2014届高考英语考前阅读理解应试点睛(9) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 南阳市 2014届高考英语考前阅读理解应试点睛9 WORD版含答案 2014 高考 英语 考前 阅读 理解 应试 点睛 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、河南省南阳市2014届高考英语阅读理解应试点睛Eating foods high in trans-fats (fats present in artificial form in industrially-produced cakes and fast food.) and saturated (饱和的) fats increases the risk of depression, according to a Spanish study, confirming previous studies that linked “junk food” with the disease. Resear
2、chers also showed that some products, such as olive oil, can fight against the risk of mental illness. Authors of the wide-reaching study, from the universities of Navarra and Las Palmas, followed and analyzed the diet and lifestyle of over l2,000 volunteers over six years. When the study began, non
3、e of the participants had been diagnosed with depression; by the end, 657 of them were new sufferers. “Participants with an increased consumption of trans-fats presented up to a 48 percent increase in the risk of depression when they were compared to participants who did not consume these fats,” the
4、 head study author said. “The more trans-fats were consumed, the greater harmful effect they produced in the volunteers.” The research team found, at the same time, that after assessing the effect of polyunsaturated fats made up of larger amounts of fish and vegetable oils and olive oil, these produ
5、cts are associated with a lower risk of suffering depression. The report, published in the online journal PLOS ONE, noted the research was performed on a European population that enjoys a relatively low intake of trans-fatsmaking up only 0.4 percent of the total energy taken in by the volunteers. “D
6、espite this, we observed an increase in the risk of suffering depression of nearly 50 percent,” said researcher Miguel Martinez. “On this basis we think it of great importance to take this effect into account in countries like the United States, where the percentage of energy derived from these fats
7、 is around 2.5 percent.” The report pointed out that the current number of depression sufferers in the world is around l50 million people, and has increased in recent years. This rise is attributable, according to the authors, “to great changes in the sources of fats consumed in Western diets, where
8、 we have replaced certain types of beneficial fats in nuts, vegetable oils and fish with the saturated and trans-fats found in meats, butter and other products such as mass-produced cakes and fast food.” 71. What s the best title of the text? A. Junk Food and DepressionB. Depression PreventionC. Typ
9、es of Fats and DepressionD. Depression Research72. Which of the following increases the risk of suffering depression? A. Fish.B. Vegetable oil.C. Olive oil.D. Butter. 73. The study tells us that _. A. 2.5% Americans suffer mental illnessB. l2,000 volunteers in Navarra took partC. a minority of parti
10、cipants became new sufferersD. l50 million Europeans enjoy a healthier lifestyle74. The underlined word “derived” in Paragraph 5 is closest in meaning to_. A. obtainedB. chosenC. separatedD. preserved75. More and more Westerners are suffering depression because_. A. they have less time for exerciseB
11、. they eat more nuts, vegetable oils and fishC. the sources of fats in their diets have changedD. less meat, butter, and cakes are included in their diets【参考答案】2. 71-75 ADCAC阅读理解-AWhen I was younger, bedtime was always my favourite part of the day. Wearing soft pajamas and with Ian, my stuffed monke
12、y, in my arms, I felt no pressure at all.I named Ian after my uncle when I compared Ians long arms and legs to his. One night I ran up to Uncle Ian at a family party and told him I had named my monkey after him. His eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle(哈哈笑)escaped his lips. I guess he didn
13、t understand how important it was to me.Even if Uncle Ian didnt think my monkey was special, I certainly did. I dressed him in a white baby nightgown. My mother thought that Ian was the best-dressed stuffed animal in the world. Yes, he was certainly a fashionable creature. The strong cologne(科隆香水)I
14、used on him years ago makes him still smell “pretty”.For a long time, Ian went everywhere with me. He was my best friend, and I told him everything. But when I turned twelve, I realized I was too old for stuffed animals. I thought people would think I was babyish, so I put him in the cupboard with t
15、he rest of my teddy bears and dolls. I begged him to understand why I was doing this, but at the same time I longed to talk to him again.It took me several years to realize that it was OK to miss Ian. I know now that maturity(成熟)doesnt only mean growing up and taking on more responsibility. It also
16、means holding on to your childhood and acting young sometimes.Ian has been with me since I was six years old holding him in my arms connects me to my past and my present as I continue to grow and understand myself.1. Which of the following is NOT true according to the text?ABedtime used to be the wr
17、iters favourite part of the day because of the stuffed monkey.B. Uncle Ian liked the stuffed monkey as much as the writer.C. The writer used to carry the monkey with her wherever she went.D. Years later the writer realized that it was not wrong to miss Monkey Ian.答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第一段 “bedtime was
18、 always my favourite part of the day. .my stuffed monkey, in my arms, I felt no pressure at all.”可知,A选项正确。由第四段首句 “For a long time, Ian went everywhere with me.” 可知,C选项正确。由倒数第二段首句 “It took me several years to realize that it was OK to miss Ian.” 可知,D选项正确。 结合第二段和该段的 “His eyebrows wrinkled in confusion
19、, then a chuckle escaped his lips. I guess he didnt understand how important it was to me.” 可知,Uncle Ian 对于我用他的名字为我的玩具猴命名感到迷惑,但是他并不知道玩具猴对我有多重要,因此可推断,Uncle Ian并不是和作者一样喜欢玩具猴。B选项不符合文意,故选择B。2. The writer loved Monkey Ian deeply because _.A. he could understand her B. he was a fashionable monkeyC. he cou
20、ld talk with her D. he was her most honest listener 答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由第四段 “He was my best friend, and I told him everything.” 可以推断,玩具猴是作者最忠实的听众。故答案为D。3. We can learn from the text that the writer believes _.A. keeping stuffed animals is babyishB. maturity doesnt mean growing up and taking on more
21、responsibilityC. one should keep to his childhood and act young sometimes even when he has grown upD. human beings should be kind to animals 答案解析:答案为C。本题为推理题。由倒数第二段可知,作者几年后才意识到想念玩具Ian 是没有错的。他懂得了成熟不仅仅意味着长大和承担责任,成熟也意味着怀念童年并有时候表现得稚气也无妨。故可推断,C选项符合文意。A选项与文意相反;B选项没有了 “only” ,意思就与原文相反;D选项未提及。4. We can infe
22、r from the text that _.A. the writer is still a teenager B. the writer is now a middle-aged womanC. Monkey Ian got angry for being left alone DUncle Ian has a monkey-like face答案解析:答案为A。本题为推理题,要求推断作者的年龄。结合文章第一段首句 “When I was younger” 和最后一段 “and my present as I continue to grow and understand myself.”
23、 可以推断,作者继续在成长并开始懂得自己,现在应该是个青少年。故答案为A。社会生活类Tens of thousands of theatre tickets will be given away to young people next year as part of a government campaign to inspire a lifelong love for theatre.The plan to offer free seats to people aged between 18 to 26funded with 2. 5 million of taxpayers moneyw
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547648.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
