成才之路高二英语同步练习:UNIT5-4 USING LANGUAGE 新人教版选修8WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 成才之路高二英语同步练习:UNIT5-4 USING LANGUAGE 新人教版选修8 WORD版含答案 成才 路高二 英语 同步 练习 UNIT5 新人 选修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 5 第4课时Using Language.单项填空从A,B,C,D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1(原创)I always had the dream to dance like a beautiful ballerina twirling around and around and hearing people _ for me.Aapplaud BentertainCwelcomeDencourage答案:A本题题意:我一直梦想着像一个美丽的芭蕾演员一样跳舞,轻盈地旋来转去,耳边是人们的掌声。applaud表示“鼓掌”。2(原创)In
2、order to catch up with and surpass the advanced world levels well have to _our speed.Aaccelerate Baccumulate Caccomplish Dapprove答案:A本题题意:要赶超世界先进水平, 我们还得快马加鞭。accelerate 表示“(使)加速,加快”。3(原创)He had begun to eat with great appetite when his attention was _by a stealthy footstep on the stairs.Astruck Barr
3、estedCtrappedDseized答案:B本题题意:他正吃得津津有味,忽听楼梯上有悄悄的脚步声。arrest表示“吸引(注意)”。4(原创)To my great _, the difficulties were all overcome.AreliefBbriefCbeliefDchief答案:A本题题意:使我感到欣慰的是,困难全都克服了。to ones relief表示“令某人庆幸的是”。5(原创)It is said that young people often_to the future while the elderly look back on the past.Alook
4、 upBlook throughClook aroundDlook ahead答案:D本题题意:据说青年人常思将来,老年人常思既往。look ahead (to sth)表示“展望未来;为将来着想”。6(原创)While minibooks have become a big business, there are few people who would believe that these books _15th century.Adate back toBcome up withCfit in withDbreak away from答案:A本题题意:现在迷你书已经风行市场,但却少有人知
5、道它的历史竟可以追溯到15世纪。date back (to.)| date from 表示“追溯到;始于;自至今”。7If only they _me what theyve decided.AtoldBwill tellCwould tellDtell答案:C本题题意:但愿他们能把决定告诉我。if only表示“只要; 要是就好了,但愿”,用以表示对现在或未来的愿望,谓语部分采用“would/should/might/could动词原形”。如果用以表示与过去事实相反的愿望,谓语动词部分则采用过去完成时。例如:If only hed remembered to buy some fruit.
6、他当时要是记得买些水果来该多好。8(原创)He could have finished it on schedule, but somehow he _behind.Ahad been fallingBhad fallen Cfall Dfell答案:D本题题意:他原本能按预定进度做完这件事的,但不知怎地却落后了。根据could have finished it可知第一分句采用了虚拟语气结构,表达了一个与过去相反的假设,所以并列连词but后的第二分句采用一般过去时,陈述过去的一个事实。9(原创)This_the world well by stimulating economic growth
7、 in both industrial and developing countries.Aserved Bis serving Chad served Dhas served答案:D本题题意:这对全世界都是有利的,因为它既刺激工业国,也刺激发展中国家的经济增长。现在完成时可以表示对目前状况仍有影响的,刚刚完成的动作。10(原创)We_for him for a long time, yet he didnt turn up.Awere waiting Bhad been waiting Chad waited Dwould wait答案:B本题题意:我们等了半天也没见他来。过去完成进行时可以
8、表示“等待”这一动作从过去开始,一直延续到作者发表评论时并将继续持续下去。.完成句子根据相关的汉语提示,完成下列句子。每空仅限一个单词。1克制你自己的情绪吧,实在是没有什么好着急的。Take a firm hold on yourself, theres really not much to be _ _.2他要是按时服用这些药丸, 本来是可能治得好的。The pills _ _ _him, _ _hed taken them regularly.3你是否想过五年后你要做些什么?Have you_ _ _what youll be doing _ _ _? 4听到这个消息后,他吓得六神无主。_
9、 _such news, he was frightened_ _his sense.5强盗埋伏着等待有钱的旅客。The robbers were lying_ _ _the rich traveler.6西线胜利后,他就冲昏了头脑,企图在三个月内打败苏联。After his victory on the western front, he became_ _success and attempted to defeat the Soviet Union in three months.7他去海边游泳结果却淹死了。He went to the seaside_ _ _ _.8她从上衣里面掏出一
10、张纸。She_ _a sheet of paper from inside her jacket.9一位解放军走上前来问他可不可以帮忙。A PLA man_ _and asked if he could help.10腾格拉尔一手拿刀,一手拿叉,准备切那只鸡。Danglars took the knife in one hand and the fork in_ _, and was about to_ _the fowl.答案:1.worried about2.might/could have cured; if only3.looked ahead to; in five years ti
11、me4.Having heard; out of5.in wait for6.dizzy with7.only to be drowned8.pulled out9.came up10.the other; cut up.完形填空阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A,B,C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。On a cold January morning, a man sat at a subway station in Washington DC and started to play the violin. He played six Bach pieces for abo
12、ut 45 minutes. Since it was rush hour, it was_1_that housands of people went through the station, most of them on their way to work.Three minutes_2_and a middleaged man noticed the musician playing. He slowed his_3_and stopped for a few seconds and then hurried up to meet his_4_. A minute later, the
13、 violinist received his first dollar tip: a woman threw the money in the hat and without stopping continued to walk. A few minutes later, someone_5_against the wall to listen to him, but then the man looked at his watch and started to walk again.The one who paid the most attention was a 3yearold boy
14、. His mother_6_him along, hurried but the kid stopped to look at the violinist. Finally the mother pushed hard,_7_the child continued to walk_8_his head all the time. This action was repeated by several other children. All the parents, without_9_, forced them to move on.In the 45 minutes the musicia
15、n played, only 6 people stopped and stayed for a while. About 20 gave him money but continued to walk their normal pace. He_10_$ 32. When he finished playing and silence_11_, no one noticed it. No one applauded, nor was there any_12_. No one knew the violinist was Joshua Bell, one of the best musici
16、ans in the world. He played one of the most intricate(复杂的)pieces ever written with a violin worth 3.5 million dollars. Two days before his playing in the subway, Joshua Bell_13_at a theater in Boston and the seats averaged $1,000.This ia a real story. Joshua Bells incognito(隐姓埋名的)playing in the subw
17、ay station was_14_by the Washington Post as part of a social experiment about_15_and taste of people. The_16_were; in a commonplace environment at a(n)_17_hour, do we realize beauty? Do we stop to_18_it? Do we recognize the talent in unexpected surroundings?One of the possible_19_from this experienc
18、e could be: if we do not have a moment to stop and listen to one of the best musicians in the world playing the best music ever written, how many other things are we_20_?文章大意:这是一篇夹叙夹议的文章。美国华盛顿邮报安排一个著名的音乐家在一个寒冷早晨的上班高峰期,到华盛顿的地铁站演奏小提琴,很少有行人驻足欣赏音乐家的“演出”。于是作者发出感慨:假如我们没有时间停下来聆听世界上最优秀的演 奏世界上最优美的旋律,不知道还有多少美
19、好的东西从我们身边溜走呢!1A.assumed BcalculatedCtold Dimagined答案:B从语境的连贯判断选B:故事发生在一月份的一个寒冷的早晨,因为是上班的高峰期,因此在地铁站进出的人估计有数千人,大部分都是赶着去上班的人。这里用calculate表示“估计,估算”。2A.put off Bset asideCbrought forward Dwent by答案:D这个人在华盛顿的地铁站拉小提琴,演奏巴赫的作品,三分钟过去了,此时有个中年人注意到他的演奏。用go by表示“(时间)流逝”。put off“推迟,取消”;set aside“省出,留出”;bring forwa
20、rd“提议,将提前”。3A.pace BwayCdistance Droute答案:A他放慢了脚步。这里用pace表示“(一)步,速度,节奏”。4A.standard BprocedureCschedule Dexpectation答案:C从叙述看,这个人停下脚步片刻就又匆匆离开赶时间去了,选C项,表示“时刻表,日程安排”。5A.leaned BbentCcrashed Dpressed答案:A有个人靠在墙上听他演奏。lean against表示“靠,倚靠”。6A.seized BfollowedCcarried Dfetched答案:B下文说这个孩子的母亲狠推了他一把(pushed hard
21、),可见妈妈跟在孩子后面,因此选B,表示“跟随,跟从”。7A.nevertheless BthereforeCthus Dbesides答案:A从语意的连贯判断选A。nevertheless“可是,然而”,表示转折关系。8A.turning BcirclingCshaking Dnodding答案:A孩子的母亲推着孩子继续赶路,可是孩子却不断地回头看这个音乐家演奏。四个选项的主要含义:A“转动,扭转”,B“环绕,盘旋”,C“摇动,抖动”,D“点头”。语境说“孩子继续走”,可见这个孩子走远了,却还在回头张望。9A.suspicion BquestionCexception Ddiscrimina
22、tion答案:C其他好几个孩子都和他一样,边走边回头张望,而那些孩子的父母们无一例外地(without exception)推着孩子赶路。10A.awarded BcontributedCdonated Dcollected答案:D音乐家在演奏的时候赚到32美元。collect表示“获得,收到”;A“奖励”;B“捐助”;C“捐赠”;都不符合语境。11A.settled down Bcame outCwent about Dtook over答案:D他停止了演奏,于是周围一片静悄悄。take over表示“接手,接管”;settle down“定居下来”,come out“出现,开花”, go
23、about“开始做”。12A.recognition BsenseCadvantage Dsignificance答案:A他的音乐演奏完毕,周围恢复寂静,然而并没有人注意到;既没有人鼓掌喝彩,也没有人赞美。这里用recognition表示“表扬,表彰”。13A.assigned BperformedCbehaved Dshowed答案:B就在他在这个地铁站演奏的前两天,贝尔在波士顿一家歌剧院演出,票的平均售价是1000美元!四个动词的主要含义:A“委派”;B“表演,演出”;C“表现,出现”。14A.represented BdevelopedCintroduced Dorganized答案:D
24、他在华盛顿地铁站演奏是华盛顿邮报一手策划的。这里用organize表示“组织”。15A.approach BaccessCawareness Darrangement答案:C联系上文可知,此处意为测试一下人们的意识和品味。四个名词中,只有C项“意识”符合语境。A“接近,临近”;B“通道,入口”;D“安排”。16A.dots BmarksCpoints Dstains答案:C这个社会调查要探究的问题是:在普通公共场合不适宜的时间里,我们是否能意识到美呢?point表示要求证的“论点”。17A.important BpreciousCinappropriate Dconvenient答案:C从前面
25、的叙述看,音乐家贝尔是在大清早人们赶着上班的时候在地铁站里演奏音乐的,可谓时间和地点都不适宜。18A.appreciate BcriticizeCenvy Dcelebrate答案:A我们是否会停下匆匆的脚步来欣赏这样的美呢?appreciate表示“欣赏”。19A.courses BconclusionsCcircumstances Dconditions答案:B从下文的叙述可知,作者在此下了结论,因此选B表示“结论”;A“课程,讲座,方针”;C“环境”;D“条件”。20A.listening BmissingCescaping Davoiding答案:B假如我们没有时间停下来聆听世界上最优
26、秀的音乐家演奏世界上最优美的旋律,那么还有多少美好的东西从我们身边溜走呢?escape表示“未被注意”。.阅读理解阅读下面的文章,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。About one in ten video game players shows signs of addictive behavior that could have negative effects on their family, friends and school work, according to a new study conducted in New York.Researchers at Iow
27、a State University(ISU)and the National Institude on Media and the Family found that some gamers show at least six symptoms of gambling addiction such as lying to family and friends about how much they play games, using the games to escape their problems and becoming restless when they stop playing.
28、They may also skip homework to play video games or spend too much time playing games and do poorly in school.“While the medical community currently does not recognize video game addiction as a mental disorder, hopefully this study will be one of many that allow us to have an educated conversation on
29、 the positive and negative effects of video games,”said Dr Douglas Gentile, an assistant professor of psychology at ISU.Dr David Walsh, the president of the National Institute on Media and the Family, which strives to minimize the harm of media on the health and development of children and families,
30、 said the findings are a wakeup call.“This study gives everyone a better idea of the scope of the problem,”he explained.The researchers, who studied 1,178 American children and teenagers, aged 8 to 18, found some displayed at least 6 of 11 symptoms of pathological(病态的)gambling as defined by the Amer
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547669.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
