2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 MORALS AND VIRTUES训练(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT MORALS AND VIRTUES训练含解析新人教版必修第三册 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 VIRTUES 训练 解析 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 MORALS AND VIRTUESA卷小题夯基练.语境填词1The videos contain the photos and video clips captured in the precious(珍贵的) moments they spent together, bring tears to their eyes.2Many decades(十年) ago, Antarctica, the southernmost continent, was once as distant as Mars to Chinese scientists.3Believe it or not
2、, a third of manual jobs are at high risk of being replaced (代替) by robots in the next 20 years.4The definition of xiaokang has evolved and now includes goals of greatly improving the educational level and narrowing the_income (收入) gap.5Hiphop dance combines upbeat music with quick movements, which
3、relieves tension(紧张) and makes people feel at ease.6Womens role as caregivers means they shop more regularly and therefore(因此) they have more patience when it comes to shopping.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2020全国卷)Were thinking about how we can engineer plants to replace(replace) functions of the thin
4、gs that we use every day.2(2020浙江卷7月)Those who had held mentally stimulating (刺激), demanding jobs before retirement(retire) tended to do the best on the tests.3(天津卷)Like those early days for Dad, I faced lots of rejections(reject)4(辽宁卷)This machine is very easy to operate(operate). Anybody can learn
5、 to use it in a few minutes.5Your essay is quite good:just touch it up with a few illustrations(illustrate) and quotations.6Prohibitive policies like this have sharply(sharp) reduced Australias smoking rate to 13 percent, according to The Economist.7But his career took off when he replaced his prede
6、cessor (前辈), who announced his retirement due to accidental (accident) injury.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词)1(2020新高考山东卷)Before the film began, each woman was asked to help herself to a snack. An actor hired by the researchers grabbed her food first.2(江苏卷)Dashan,who has been learning crosstalk,the Chinese c
7、omedic tradition,for decades,wants to mix it up with the Western standup tradition.3No matter how busy I am, Im never too busy to stop and complain about how busy I am.4The 35 graduates with advanced degrees will be appointed as managers next month, earning between 80,000 to 100,000 yuan a year.选词填空
8、tend to, trip over, in tears, in memory of, in despair, a great deal (of), pass away1Younger children sometimes tend to suffer from separation anxiety because of being left alone.2The museum was built in memory of the scientist, who contributed much to the development of the new technology.3Unfortun
9、ately, he passed away on the way of fight against the invaders, leaving behind deep regret and sorrow.4When people reunite with their loved ones, its usually a happy moment but most of the time they break down in tears5The report released by the leading experts in the field contains a great deal of
10、useful information, offering guidance for further research.完成句子/一句多译1在那一刻,所有苦难之后,没有什么能比她的微笑更美好的了。(否定词比较级)At that moment, nothing could be better than her smile after all the difficulties.2作为一名志愿者,我将尽我所能帮助那些遭受地震的人们。(whatever引导名词性从句)As a volunteer,I will do whatever I can to help people who suffer fro
11、m the earthquake.3他听着音乐,眼里充满了泪水。He listened to the music, his eyes filled with tears. (独立主格)4这位科学家失败了好几次,但他的决心使他渡过了难关。The scientist had failed several times, but his determination carried him through the tough times5你不会因为你所说的和所做的受责备。Neither what you said nor what you did is to blame.(neither.nor.)Yo
12、u are not to blame for either what you said or what you did. (either.or.)B卷大题提能练.阅读理解A(2021太原高三年级模拟试题一)I sent a message to my sister at 12:30 pm.during my lunch to ask her about my fathers progress.He was having his second knee surgery and my expectations were the same as the previous successful sur
13、gery.My brother picked me up from school and we headed for the hospital.When we arrived at the hospital,my first question was“How is he doing?” My father was connected to a breathing machine and his face was very swollen.I tried my best not to cry because I was supposed to interpret for him what was
14、 happening as the nurses did not speak Spanish.I had never seen my father this way.He looked so fragile and different from the strong man I knew.I asked him how he was feeling and he said he was fine.I returned to the lobby and I was in a state where I realized that my hero, best friend, and loved o
15、ne in life was in a dangerous state and at that point anything could happen.I recalled what happened when I was a child.“Im going to the store” was always his words,and that was without doubt my cue to follow him.We would walk to the car, and sometimes if I was lucky, I got away with sitting in the
16、front seat.We would arrive at the store and he always said “Get whatever you want and something for Ana”;Ana is my sister.My dad and I were best friends.He never showed preference with his children,but I just always happened to follow him.It was okay for me to cry when I wanted something because I w
17、as his youngest girl,he couldnt say no to me.All along my father had dedicated his life to giving us the best.Growing up does not necessarily mean that one must distance oneself from his parents because it is childish; it is time to take action and embrace the feelings because it is the right thing
18、to do.Life presents us with signals to acknowledge and value what is the most important in life.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者的父亲进行了第二次膝盖手术,她在医院里看到虚弱的父亲回想起小时候父亲陪伴自己成长的点点滴滴,并深刻地认识到:长大成人不一定意味着要疏远父母,而是要珍视和他们之间的感情。1How was the authors father when she arrived at the hospital?AHe was dangerously weak.BHe was worried a
19、bout his life.CHe remained healthy and strong.DHe was unconscious and couldnt speak.A解析:细节理解题。根据第二段的内容,特别是“He looked so fragile and different from the strong man I knew.” 和尾句“I returned to the lobby.at that point anything could happen.”可知,当作者赶到医院时,她的父亲很虚弱,正处于危险的状态,故A项正确。2How did the author feel afte
20、r knowing her fathers situation?ASympathetic.BWorried.COptimistic. DIndifferent.B解析:推理判断题。根据第二段中的“I tried my best not to cry”和第二段尾句可知,作者知道父亲的状况后,应是感到很担心,故B项正确。3What can we learn about the authors childhood?AShe never took no for an answer.BShe was her fathers favorite child.CShe followed her father
21、a lot as a young girl.DShe got away from her family at an early age.C解析:细节理解题。根据第三段中的“My dad and I were best friends.He never showed preference with his children, but I just always happened to follow him.”可知,作者小时候经常跟随父亲,故C项正确。4What advice does the author give at the end of the text?AValue your loved
22、 ones and be close to them.BGrow up and share your parents responsibility.CCare about your parents health before its too late.DDistance yourself from your family and be independent.A解析:推理判断题。根据本文尾段中的“Growing up does not.value what is the most important in life.”可推知,作者建议我们应当珍视所爱之人,与他们保持亲密的关系,故A项正确。B(
23、2021德州高三模拟)Having hundreds of friends online is no substitute for a handful of close friends in real life.Researchers discovered that people with only a few friends were at least as happy as those with far more if many of theirs were online.The number of “peripheral others”, someone connected with o
24、nlineformer classmates and coworkers, for examplehad no connection with how satisfied they felt.Scientists did their study using data from two online surveys conducted on 1,496 people by a nonprofit research organization.People taking part in the study revealed their ages, the makeup of their social
25、 networks, how often they had different types of social interactions and their own feelings of wellbeing.They included details of how often and how they interacted with family or neighbors, and whether they included people who provided services for them in their networks.The number of close friends
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547680.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
湖北省十堰市部分重点中学2022-2023学年高一3月联考英语试题.pdf
