2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT 5 WORKING THE LAND训练(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT WORKING THE LAND训练含解析新人教版选择性必修第一册 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 LAND 训练 解析 新人 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 WORKING THE LANDA卷小题夯基练.语境填词1(2020江苏卷)The speed of 6G will exceed 125 GB/s, allowing for a new generation of virtual reality(现实)2We had no alternative(可能的选择) but to fire Tom, because he is always late for work recently.3To make the company run well, we must overcome(克服) two difficultiesfunds
2、and technology.4There is no doubt that the widespread(广泛的) use of AI will bring us convenience as well as moral dilemma.5It is necessary for all countries to work together to tackle the climate crisis(危机) as it is going to threaten all human beings.6An analysis of the soil can be helpful in determin
3、ing the quality of the soil and hence finding ways to_boost(增加) the yield.7Living in the dry area, especially the desert, involves a lot of problems, of which water shortage(短缺) is the worst.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2020全国卷) An easy way to bring all work generations(generate) together is with a ch
4、at platform.2(2019北京卷) Phone carriers and consumers(consume) need to work together to find ways of determining and communicating what is real.3(2018天津卷)Despite recent advancements in 3D food printing, the industry has many challenges to overcome(overcome)4(2018浙江卷6月)Modern America was born on the ro
5、ad,behind a wheel.The car shaped some of the most lasting aspects(aspect) of American culture: the roadside diner, the billboard, the motel, even the hamburger.5If he takes on this work, he will have no alternative but to meet(meet) an even greater challenge.6Recently the worlds first 3D newspaper h
6、as been published where all the photos and ads are in 3D while only the stories were in a conventional(convention) newspaper format.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词)1(2019全国卷) What you need is a great teacher who lets you make mistakes.2Liang Sicheng, a famous architect, is remembered for his devotion to tradi
7、tional Chinese architecture.3The officials were eager to convince us of the safety of new equipment.4The following day, the teacher would return the corrected and graded essays and each person would be called in turn to stand in front of the class and to read out his/her essay.5The research team is
8、comprised of experienced elementary teachers and professionals in the field of computer development.6It was a generation when girls education was placed second to boys.选词填空devote.to, (be) comprised of, in turn, for instance, in turn, expand into, be rooted in1The team comprised of students from the
9、local university won the technology competition for their 4Dprinted clothes.2According to Lu Xun, the most serious disease was not a physical one, but the one which was rooted in peoples minds.3I feel it necessary to devote the time and money to helping those who are in urgent need.4As required, eac
10、h of the contestants(参赛者) entered the room in turn and performed the translation of a song in sign language. 5We need to reconsider the way we consume energy. For instance, our approach to commuting.完成句子/一句多译1使我沮丧的是他们总是阻止我去图书馆,并督促我用更多的时间学习。(主语从句)What upsets me is that they always prevent me from goi
11、ng to the library and urge me to spend much more time on my lessons.2他成功地解决了公司面临的危机。He succeeded in tackling the crisis the company is facing.3我们班有60名学生,包含35名男生和25名女生。There are 60 students in our class, consisting of 35 boys and 25 girls.(consist)There are 60 students in our class, made up 35 boys a
12、nd 25 girls.(make up )There are 60 students in our class, comprised of 35 boys and 25 girls.(be comprised of)4你应该牢记:与同班同学交流是提高学习成绩的有效方法。You should keep it in mind that communicating with your classmates is a good way to improve your studyYou should keep it in mind that communicating with your classm
13、ates is a good way that/which can improve your studyB卷大题提能练.阅读理解A(2021辽宁五校联考)In a longsleeved shirt and jeans, Dieudonne Twahirwa looks nothing like the traditional African farmer.The 30yearold owner of Gashora Farm knows what a difference that makes.“You need more role models,” he said, standing am
14、ong kneehigh rows of chilli (辣椒) plants.“If you have young farmers, having land and driving to the farm, others may think, Why cant I do that?”Mr.Twahirwa, a university graduate, bought a friends tomato farm six years ago for $150.He made $1,500 back in two months.“You have to link farming with entr
15、epreneurship and real numbers,” he said.Many young Africans are abandoning areas in the countryside, choosing not to work hard and for a long time in the fieldsa job made tougher by climate change.But Twahirwa is one of the growing band of successful farmers working to make agricultures image on the
16、 continent more attractive.Some 1,000 farmers now produce chillies for him.He is starting a fourth farm of his own, and exports fresh and dried chillies and oil to Britain, the United States, India, and Kenya.Africa has the worlds youngest population and 65 percent of its uncultivated arable land (耕
17、地后备资源)Yet accessing land and loans is difficult, and African productivity is low with crop yields just 56 percent of the international average.“Agriculture is mainly associated with suffering and no young person wants to suffer,” said Tamara Kaunda.She believes African agriculture needs a change to
18、get rid of its oldfashioned image of very hard and tiring work with a hoe.“Show young people tractors, green fields, nice irrigation systems and smartphones,” she said.Getting young people involved in agriculture does not mean they have to work on a farm.For example, in coffee production, the beans
19、go from the farm to the washing station, then to be separated from the husks (外壳)【解题导语】本文是一篇说明文。非洲青年迪厄多内特瓦黑尔瓦从事农业生产,他通过自己的努力,获得了巨大的回报;非洲有世界上最年轻的人群与大量的耕地后备资源,但是由于气候变化及农业技术的落后,很多年轻人都不愿意从事农业;迪厄多内特瓦黑尔瓦则为非洲青年树立了榜样。1What does “Why cant I do that?” in paragraph 2 mean?AWhy cant I drive to the farm?BWhy can
20、t they farm?CThey follow the example of those farmers.DThey bought a friends tomato farm.C解析:句意理解题。根据第二段中的“If you have young farmers, having land and driving to the farm, others may think, Why cant I do that?”可知,此处表示如果你有年轻的农民,他们有土地,而且开车去农场,其他人可能会想:“为什么我不能那样做?”该句意在表明其他人认为他们可以效仿那些农民的做法。故选C。2What makes
21、 it harder for farmers to work?APoor land. BClimate change.CLow income. DLong working hours.B解析:细节理解题。根据第四段“Many young Africans are abandoning areas in the countryside.a job made tougher by climate change.”可知,在非洲,让农民的劳动难度更大的原因是气候变化。故选B。3What can we learn about Twahirwa according to paragraph 5?AHe m
22、ade a fortune by growing chillies.BHis chillies are superb in the world.CFarmers working for him live a simple life.DThe locals arent willing to buy his chillies.A解析:推理判断题。根据第五段中的“Some 1,000 farmers now produce chillies for him.He is starting a fourth farm of his own”可推知,他通过种植红辣椒赚了很多钱。故选A。4When it c
23、omes to agriculture in Africa, what do people think about it?ALoans are difficult.BMost land is uncultivated.CCrop yields are rather low.DFarming methods are out of date.D解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“African agriculture needs a change to get rid of its oldfashioned image of very hard and tiring work with a ho
24、e”可知,非洲农业需要改变,以摆脱其传统的形象:使用锄头的非常辛苦和累人的工作。由此可知,当谈及非洲的农业时,人们想到的是落后的耕作方法。故选D。A、B、C三项均为非洲农业的实际情况,不是人们对其的看法。BPlants typically endure long, hot days to produce fruits and vegetables. However, the suns UV rays (紫外线) can damage some crops. Now a team of scientists in Australia has stepped in to lend a helpin
25、g hand.A family of nanoparticles (纳米颗粒) known as MOFs can absorb harmful UV rays. Nanoengineer Richardson knew for long that some MOFs can turn UV rays into other wavelengthsones that plants could use for photosynthesis(光合作用). Thats the process by which plants produce food from light.In theory, he c
26、ould “feed” MOFs to the plants. However, therere some troubles. MOFs are too big for plant roots to take up and cutting open the plants to load them with nanoparticles would damage their body. Whats more, Richardson realized the components of MOFs are small. Theyre so small that plant roots could ta
27、ke them up. Then he had a brainstorm; figure out a way to make these components come together inside the plant and grow into complete MOFs.With that in mind, his team put the components of MOFs into water. They then placed plants into the liquid. The scientists engineered these MOFs to fluoresce (发荧
28、光). They send out a green light under UV light. This helped confirm the plants built the MOFs onboard. Under UV light,the entire plants fluoresced. This showed that MOFs formed in the roots, leaves and other parts of the plants.The scientists then did a second experiment to check the MOFscarrying pl
29、ants effect against UV rays. They exposed the MOFscarrying plants and the ones without MOFs to UV light for three hours. It turned out that the treated ones were in better conditions.Richardson and his team now plan to study the effects of MOFs on plant growth. “So far we havent seen any damage MOFs
30、 bring to the plants. But all of our experiments were pretty short term,” he admits. “Now were looking at (possible) longterm damagealthough we think its unlikely.”【解题导语】本文是一篇说明文。科学家成功让植物体内生成一种可以抵抗紫外线的纳米颗粒,帮助植物将紫外线转化成对光合作用有利的其他射线。5According to Richardson, some MOFs can help with crops by _Aplaying a
31、s shelter against sunlightBprotecting them from long hot weatherCdeveloping their ability to absorb UV raysDmaking UV rays beneficial to their growthD解析:细节理解题。根据第二段中的“.some MOFs can turn UV rays into other wavelengthsones that plants could use for photosynthesis (光合作用)”可知,一些纳米颗粒可以帮助植物将紫外线转化成对光合作用有利的
32、其他射线。6. Whats the main problem of theoretically feeding MOFs to plants?AThe insufficient amount of nanoparticles.BThe plants inability to load enough MOFs.CThe unfitted size between plants and MOFs.DThe potential destruction to MOFs structure.C解析:细节理解题。根据第三段的内容可知,因为纳米颗粒的尺寸和植物的根茎部尺寸不匹配,所以并不能直接给植物“喂”这
33、些纳米颗粒。7What did the entire plants ability to fluoresce show?AMOFs did no damage to the plants.BThey did well in absorbing sunlight.CMOFs have been built up in the plants.DThey were exposed to the sun for too long.C解析:细节理解题。根据第四段中的“This showed that MOFs formed in the roots, leaves and other parts of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547697.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
