新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:必修第三册 UNIT 4 SPACE EXPLORATION WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:必修第三册 UNIT 4SPACE EXPLORATION WORD版含解析 新教材 2
- 资源描述:
-
1、A卷小题夯基练.语境填词1Being able to wait and let go of the desire (渴望) to control each situation is a major key to overcoming anxiety. 2As young people were the forefront of animal protection efforts, an international nonprofit organization launched (发起) a youth section last year to meet the demands. 3Many u
2、niversity students started making environmentfriendly changes both in school and beyond(在之外) campus. 4A newly designed flying vehicle (车辆) can drive like a normal car along the road, but at the flip of a switch, wings will come out of the car and it will take flight.5Between 27 March and 11 April, t
3、he cherry trees are expected to bloom, which is a signal(信号) of the coming of spring. 6My mother puts hope on me. Sometimes though she doesnt say it, I can sense her disappointment(失望) if failure comes over and over again.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2020全国卷)Understanding her good intentions, I eat al
4、l the food that is provided(provide) by Mom with appreciation.2(2020天津卷7月)Well, it functions by analysing (analyse) the waves of the incoming sound and creating a second set of outgoing waves.3(2018全国卷)If you are planning to do exercise regularly(regular), or youre doing it now, then listen up!4(天津卷
5、)One day,mentally(mental) exhausted,I wrote down all the reasons why this problem could not be solved.5Due to hesitation and limited (limit) knowledge about the loan,many newly enrolling students missed the opportunity to apply.6By now, Change5, the heaviest and largest spacecraft in the nations lun
6、ar probe fleet, has been launched(launch) to collect moon samples in a landmark mission.7So many people around the world are learning or using English, so it is considered as a universal(universe) language.8Students often find that the demands of good argument (argue) help them to speak more fluentl
7、y and to gain in selfconfidence.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词)1As a result, she says, some of the injuries associated with running, such as runners knee, are uncommon among race walkers.2That smell is one of them, as the grass responds to an attack, signaling to the surrounding grass that danger is coming.3
8、Running out of money resulted in the immediate death of the startup.4Can you imagine someone wearing a pair of huge glasses attached to a computer with a thick cable?5The idea is to figure out for each incident who was involved, where it happened and when it might go down.选词填空carry on, on board, in
9、the hope of, so as to, figure out, result in, run out1We went on board and saw people packed shoulder to shoulder on the ship decks.2He devoted all of his time and energy to study in the hope of being admitted to his dream university.3One should learn from past mistakes so as to avoid falling into t
10、he same trap again.4Chinese researchers successfully figured out the genetic structure of the novel coronavirus (新型冠状病毒) in January, 2020.5Looking back, it was my childhood love of fantasy cartoons that resulted in a broader interest in science.完成句子/句型转换/一句多译1尽管筋疲力尽了,他仍然挣扎着站起来,找到一个洞穴保护自己远离危险。(状语从句的省
11、略)Although exhausted, he still struggled to his feet and found a cave to protect himself from danger. 2Members work hard so that they can support each other and not let the team down.Members work hard so as to support each other and not let the team down(用so as to改写)3大自然为我们的祖国提供了丰富的自然宝藏,使之成为我们幸福的家园。
12、Nature has provided our country with wealthy natural treasures and this makes it a happy home for us. (并列句)Nature has provided our country with wealthy natural treasures, making it a happy home for us. (v.ing形式作状语)Nature has provided our country with wealthy natural treasures, which makes it a happy
13、 home for us. (定语从句)4人类正在探索太空,希望对宇宙有更多的了解。Mankind is exploring space in the hope of finding out more about the universe(in the hope of doing sth.)Mankind is exploring space, hoping to find out more about the universe. (v.ing作状语)B卷大题提能练.阅读理解A(2021惠州高三第一次调研)Chinas domestically developed Beidou Navigat
14、ion Satellite System has been widely used in many public sectors and business fields at home and abroad.Beidou has been used in dozens of business and public sector fields in China, including transportation, electric power transmission, fisheries, mining and agriculture.Tens of millions of Beidoubas
15、ed terminal(终端) devices have been sold and are in use.By the end of 2019, more than 100 million Beidoubased navigation chips, modules and other products had been sold.The system had by then been fixed in nearly 6.6 million taxis, buses and trucks around China as well as more than 70,000 fishing ship
16、s across the country.Beidouenabled functions are also used in at least 50,000 agricultural machines and have improved their operational efficiency.More than 70 percent of mobile phones registered in China are capable of utilizing Beidou signals.In the public security field, more than 400,000 portabl
17、e terminals used by the police across the country have Beidouenabled positioning functions.Beidou has also played important roles in security work for highlevel events.Globally, by the end of 2019, Chinese products based on Beidou had been sold to more than 120 foreign countries and regions, playing
18、 a helpful role in a number of public sector fields.For instance, Beidou has helped Russia improve its electric grid inspections(电网检测), made operations more convenient for unmanned aircraft users in Cambodia, and promoted management efficiency of many warehouses in Thailand.【解题导语】本文是一篇说明文。我国自主研发的北斗卫
19、星导航系统已广泛应用于国内外许多公共部门和商业领域,如国内的交通、电力传输、渔业、采矿和农业等商业和公共部门;此外,基于北斗的产品已销往多个国家和国外地区。1Which is closest in meaning to the underlined word “utilizing” in paragraph 2?ATransforming. BUsing.CPassing. DStrengthening.B解析:词义猜测题。通读第二段可知,该段主要讲了北斗卫星导航系统在中国的应用。再分析画线词所在句可知,其表示在中国注册的70%以上的手机能使用北斗信号。故B项正确。2What is the m
20、ain idea of the passage?ABeidou Navigation Satellite Systems navigation is accessible.BBeidou Navigation Satellite Systems positioning services vary in quality.CBeidou Navigation Satellite Systems applications spread around the globe.DBeidou Navigation Satellite Systems operational efficiency improv
21、es rapidly.C解析:主旨大意题。通读全文可知,本文的主题句为“Chinas domestically developed Beidou Navigation Satellite System has been widely used in many public sectors and business fields at home and abroad.”,即文章主要介绍了北斗卫星导航系统在国内外的广泛使用,故C项正确。3In which section of a newspaper may this passage appear?ATechnology. BEducation.C
22、Travel. DSociety.A解析:文章出处题。通读全文可知,本文主要介绍了我国自主研发的北斗卫星导航系统在国内外的广泛使用,据此可以判断,本文最可能摘自报纸的“科技”栏目,故A项正确。B(2021济南高三针对练习)Theyre orange, theyre robots and theyre capable of sailing the high seas without human intervention.On Tuesday the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) launched a pair of
23、Saildrones (海洋无人机) in Pacific Northwest waters for the first time.Their summer long sailing journey will stretch from Vancouver Island to California.The Saildrone operators will collect data to help set future fishing seasons.The government wants to see whether seagoing robots can extend fishery sur
24、veys now performed by expensive manned ships.Nora Cohen from NOAA said,“The 23foot long seagoing robots can follow a remotely programmed course for up to a year at a time.And they dont require any fuel.We use wind and solar power to drive the sensors.”He added,“It means that were able to go to place
25、s where we dont really want to send people,and go into weather that we really dont want anyone ever to be in, and be able to send measurements back.”The primary mission is to investigate the species and the number of fish in existence and the places where they are.Larry Hufnagle, scientist of NOAA F
26、isheries in Seattle, said a traditional big NOAA research shipbased survey costs around $ 25,000 per day.By comparison, one Saildrone costs $ 2,500 per day.“It could be a significant saving,” Hufnagle said.“But like anything else, there is a tradeoff in what you get and what you dont get.On the mann
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548032.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021人教版数学一年级上册单元月考期中专项期末试卷.pdf
