新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第二册 UNIT 2 BRIDGING CULTURES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第二册 UNIT 2BRIDGING CULTURES WORD版含解析 新教材 2022 新高 英语 人教版 一轮 复习 训练 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、A卷小题夯基练.语境填词1Ali equals me in qualification(学历) but not in experience, which is why I get the promotion rather than him.2This is a complex(复杂的) and difficult task, and it may take us lots of time and energy to complete it.3Although we dream every night, seldom can we recall(回忆) our dreams after waki
2、ng up.4This wonderful lecture made me deeply understand the spirit of the Silk Road and the great significance of The Belt and Road Initiative(倡议)5Though we are living on a tight budget(预算), we decide to offer help because sometimes giving from our need instead of our abundance is just what we need
3、to do.6As technology improves every day, people are getting more optimistic(乐观的) about the outlook of having a robot at home to help with boring housework.7She couldnt grasp(领会) the full significance of what he had said.8We need to hold back global warming and prepare for its outcome(后果).词形转换和动词的形式变
4、换(用所给词的正确形式填空)1(2020新高考山东卷)About 300 students from all grades participated(participate) in the 5km crosscountry race.2(2018全国卷)All in all, I sincerely(sincere) invite you to come to our school and see for yourself.3(江西卷)There are a small number of people involved (involve), possibly as few as twenty
5、.4Children, when exposed(expose) to an Englishspeaking atmosphere, will pick up the language much more easily.5After deciding to choose liberal arts (文科) as my field, I am engaged in remembering(remember) political theory, historical events and geography data.6When recalling(recall) the dark times,
6、she felt overwhelmed by the pain caused by her health issue which almost buried her and ended her career.7It was the first time a Chinese spacecraft had_orbited (orbit) the moon and returned to Earth.8Its commonly believed that driving while texting(text) could cause a distraction, creating potentia
7、l accidents.9The purpose of the programme is to develop our interest in English learning and get us motivated(motivate)10You must take all reasonable(reason) steps to ensure the information that you provide is correct.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词)1(2020新高考山东卷)Too often, when you stand up to give a speech,
8、you focus on the “public” at the expense of the “speaking”2(2020新高考山东卷)In the first, 95 undergraduate women were individually invited into a lab to ostensibly (表面上) participate in a study about movie viewership.3(2019全国卷)While the suns rays can age and harm our skin, they also give us beneficial Vit
9、amin D.4When it comes to taking an online class for the first time, there may be a lot of uncertainty about the workload and schedule.5In the debate, I sided with the latter idea that people can live in a better way with stress.选词填空participate in, speak up, feel at home, get involved in, side with,
10、in summary, generally speaking1He got along so well with the host family that at times he felt_at_home and appreciated the warm atmosphere.2In history, Liu Changchun was the first Chinese to participate_in the Olympics, competing in the 100m and 200m run at the 1932 Los Angeles Summer Games. 3Perhap
11、s the most common way for undergrads to get_involved_in research is to assist professors with faculty projects, which can be valuable and rewarding experiences.4Generally_speaking,_the first problem students deal with just before they go abroad is deciding where to live.5There is some truth in both
12、theories concerning the present situation, but I choose to side_with the latter.完成句子/一句多译12020年我第一次去杭州的时候就爱上了它,并且那是我第一次品尝到龙井。I got to love Hangzhou the_first_time I went there in 2020 and that was the first time that I_had_tasted_Longjing Tea.2当医生意味着我可以通过医术来帮助别人。Being_a_doctor means I can help peopl
13、e by treating them.3尽管这个问题很难解决,但我下定决心不放弃。While/Though/Although_the_problem_was_difficult_to_solve,_I determined not to give up.4如果年轻人每天都处于嘈杂的音乐中,他们可能有变聋的危险。(expose)Young people may risk going deaf if they are_exposed_to very loud music every day.Exposed_to very loud music every day, young people may
14、 risk going deaf.5他所有的钱都赔了,感到十分沮丧。He_was_very_depressed about losing all his money.(depressed adj.)What_depressed_him_greatly was losing all his money.(what引导主语从句)It_depressed_him_greatly that he lost all his money.(it作形式主语)B卷大题提能练.阅读理解A(2021济南济钢中学3月模拟)“Theres no place like home.” This English sayin
15、g has much truth in it:the best place to be is surrounded by our treasured possessions and our loved ones and with a roof over our head.And for many young adults, its the only affordable place to stay; somewhere where they can receive firstclass service from Mum and Dad.But this comes at a price!In
16、some countries, its quite traditional for people in their late teens and early 20s to live at home with their parents, but in other places, flying the nest to start their own independent life is very desirable.But theres been a growing trend, in the UK at least, for young people to return home to li
17、veor not to leave home at all.A survey by a price comparison website found that 18% of adult children in the UK said they were moving back home because of debt, compared with 8% last year.More young people had lost their jobs, and others couldnt afford their rent compared with the previous year.So,
18、its easy to see why theyre increasingly becoming home birds.The BBCs Lucy Hooker explains that many returning adult children enjoy home comforts.But for the “hoteliers”, thats Mum and Dad; the survey found the average cost to them has gone up sharply, and that they are sacrificing luxuries and holid
19、ays to look after their “big kids”Emma Craig from Money Supermarket says, “Theyre trying to look after their children more. If your children come home and you see them struggling financially, you feel more awkward asking them for rent or to contribute.It tugs on your heartstrings more.”With parents
20、splashing out around 1,886 on takeaway food, buying new furniture and upgrading their WiFi for the benefit of their offspring, its easy for the returning children to put their feet up and make themselves at home.Thats before they learn a home truththat one day it might be their own kids wholl be che
21、cking into the hotel of Mum and Dad!【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了越来越多的英国年轻人回家住“父母旅馆”这个现象。1Which proverb might present the young Britishs living conditions? AA lazy youth, an awful age. BEast or west, home is best. CTwo heads are better than one.DNothing comes wrong to a hungry man.B解析:推理判断题。该题问的是哪个谚语可能描述了目前英
22、国年轻人的生活状况。根据第一段中的“Theres no place like home.”和“And for many young adults, its the only affordable place to stay;somewhere where they can receive firstclass service from Mum and Dad.”可知,对英国的年轻人来说,家是最好的地方。由此可知,B项“东好西好,还是家里好。”可能描述了目前英国年轻人的生活状况。故选B。2Which might be the reason for the increase of home bir
23、ds?AThe popularity of living independently.BLooking after their old parents.CThe increase of unemployment rate.DTheir parents financial offer.C解析:细节理解题。该题问的是回家住的年轻人数量增加的原因可能是什么。根据第三段中的“More young people had lost their jobs,and others couldnt afford their rent compared with the previous year.So, its
24、easy to see why theyre increasingly becoming home birds.”可知,越来越多的年轻人失业,付不起房租,所以回家住的年轻人的数量增加了。故选C。3Whats Emma Craigs attitude towards home birds?ADoubtful.BUncertain.CObjective.DUnderstandable.D解析:观点态度题。该题问的是艾玛克雷格对回家住的年轻人持什么态度。根据第四段中的“Emma Craig from Money Supermarket says, Theyre trying to look afte
25、r their children more.If your children come home and you see them struggling financially, you feel more awkward asking them for rent or to contribute.It tugs on your heartstrings more.”可知,艾玛克雷格认为,孩子回家住,父母不忍心要求他们付房租。由此可知,艾玛克雷格认为回家住的年轻人是可以理解的。故选D。4What is the last paragraph mainly about?AReturning to
26、live with parents comes at a price.BParents are willing to receive their returning children.CFlying the nest is becoming popular at present.DHome birds take it for granted to live with their parents.A解析:段落大意题。该题问的是最后一段主要讲述的是什么。根据最后一段内容可知,年轻人回家住以后,父母花大笔的钱买外卖食物。为了子女好,他们还购买新的家具、对无线网进行升级。而终有一天,当年轻人也成为父母
27、的时候,他们也会为自己的子女提供这样的照顾,这就是他们要付出的代价。A项“和父母一起住是有代价的。”概括了本段大意。故选A。【难句分析】With parents splashing out around 1,886 on takeaway food, buying new furniture and upgrading their WiFi for the benefit of their offspring,its easy for the returning children to put their feet up and make themselves at home.分析:本句中主句
28、为“its easy for the returning children to put their feet up and make themselves at home”;前面是with的复合结构“with宾语宾语补足语”,宾语是parents;splashing.、buying.和upgrading是三个现在分词短语并列作宾语补足语。译文:父母为子女花费约1 886英镑用于购买外卖食品、购买新家具和升级无线网,归来的孩子们很容易就此搁起脚休息,毫不拘束。B(2021滨州五校联考)Whats the point in dining out when we can have whatever
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548054.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
