揭阳市2016高考英语阅读理解暑假练习(12)及答案(含短文语法填空).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 揭阳市 2016 高考 英语 阅读 理解 暑假 练习 12 答案 短文 语法 填空
- 资源描述:
-
1、阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。Jane:How did you feel taking part in Turandot?Singer:It was a real opportunity for me to be cast. _1_ has always been one of my strongest desires to have a part in Turandot.Jane: How were you hired for the job?Singer:Well, Im a musical performer, _2_ there was
2、a short period when I was not working, and was just _3_(collect)unemployment benefits. One day, I saw a poster put up by the production companys Personnel Department, saying they were looking for singers.I _4_(apply)for the job, and they sent me _5_ invitation to try out for a part in the chorus.Jan
3、e:Was it difficult to try out?Singer:Yes, it was difficult. They asked me to sing a tune, and at the time I had a sore throat, so I was afraid I _6_ get the job.Jane: What did you like best about participating in Turandot?Singer: The _7_(good)part was visiting Beijing because the performance was _8_
4、(stage)in the Forbidden City. It was my first _9_ to Beijing.Jane: Would you like to visit Beijing again?Singer: Yes, I would like to visit Beijing again.Jane: Well, its been fun talking to you. I thank you _10_ your time.Singer: Youre welcome.【参考答案】1.It2.but3.collecting4.applied5.an6.wouldnt7.best8
5、.staged9.visit10.for语篇完形。阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。 Li Daiyu and her cousin Liu Qian were 1. _ a trip to Canada to visit their cousins in Montreal on the Atlantic coast. Rather than 2. _ (take)the aeroplane all the way, they decided to take the train from west to east 3. _ Canada. They
6、first arrived in Vancouver, the most beautiful city of Canada, 4. _ they would catch“The True North”, the cross-Canada train. Some people 5. _ (usual)have the idea that one can cross Canada in less than five days. 6. _ in fact, there is a fact 7. _Canada is 5, 500 kilometres from coast to coast. Aft
7、er they were aboard the train, they began their train journey across the country. When 8. _ (cross)the Rocky Mountains, they 9. _ (manage)to catch sight of some typical animals there. During their travel, they realized that Canada is an empty country. They were also surprised at the fact that ocean
8、ships can sail up the Great Lakes, because of 10. _ Canada has more fresh water than any other country in the world. 【参考答案】: 1. on 2. take 3. across 4. where 5. usually 6. But 7. that 8. crossing 9. managed 10. which 【2015高考复习】阅读理解For my grandmothers 70th birthday,my family and I visited South Korea
9、.While there,I was attentive to Korean high schools and students.I was surprised by how different Koreas public high schools are from Americas.Korean high schools can be allgirls,allboys or coed (男女同校的) unlike our standard coed high schools.There are three grades:“go 1(10th)”,“go 2(11th)” and “go 3(
10、12th)”“Go” is the first syllable of the word “godeunghakkyo”,which,simply translated,is “high school”In America,unless you want to go to a private school,you dont have to take an entrance exam.In Korea,however,students must take a test to get in because of the many choices of schools.Another differe
11、nce I couldnt help but notice was the students appearance.With very few exceptions,all wear uniforms.A name tag (标牌) with the students name,grade and homeroom number must also be worn.Girls skirts cant be above the upper part of the knee,and it is forbidden to dye(染) your hair or wear accessories (装
12、饰品) except small earrings.There are strict regulations for appearance to achieve neatness,and it seems the only freedom students have is with their choices of hair style,socks and shoes.The final difference was the setup of the classes.There may be 40 students in a classroom,but the number can be le
13、ss or even more,depending on the population of the town or city.Although there are many students per classroom,they are very close,which I think is a result of not changing classrooms for different subjects.There are no levels in the subjects and the teachers are the ones who switch classrooms.They
14、just have tenminute breaks between subjects.In each class,students are ranked by their grades.This causes strict competition,and Korean students do a lot of studying.To help them,all schools have extra study classes after school.One other fact that helped me appreciate living in America is that Kore
15、ans have school on Saturdays.Although its only a half day,I think I speak for most Americans when I say we could never imagine ourselves in school on a Saturday.Koreas public high schools are clearly different from Americas.I had imagined them to be just like our schools,but now I have a clear pictu
16、re of how different they are.【语篇解读】本文主要介绍了在作者眼中韩国高中和美国高中的不同之处。1How many main differences are mentioned between Koreas public high school and Americas?A3.B4.C5.D6.解析细节理解题。本文主要说明了美国和韩国高中的不同点,作者采用的总分总的文章结构,第二、三、四、五这四段分别说明他们的不同之处,总共有4处。答案B2It seems that the writer_.Ais familiar with the education system
17、 of high schools in KoreaBis fond of Korean students appearanceCprefers the high school life of America to the one of KoreaDfeels it common to have lessons on weekends解析推理判断题。根据倒数第二段中倒数第二句中“One other fact that helped me appreciate living in America.”可知,作者喜欢在美国中学的生活,因为韩国高中星期六还要去学校,而美国不用。答案C3What does
18、 the underlined word “setup” in paragraph 5 probably mean?AArrangement.BSize.CNumber.DOutline.解析词义猜测题。第一句话为本段的中心句。根据其后的内容可知,本段主要介绍了韩、美两国高中在班级人数、作息等方面组织(方式)、安排的不同之处,因此选A。答案A4According to the rules,the students of Korea can_.Ago to different high schools without examsBwear any clothes except uniforms
19、at schoolCattend different classes as they likeDhave different hair styles 解析细节理解题。根据第四段的最后一句话“.it seems the only freedom students have is with their choices of hair style,socks and shoes.”可知,韩国学生唯一的自由就是可以选择发型、袜子、鞋子,故答案选D,即他们可以有不同的发型。答案D。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 The 400 phone messages said it
20、all. Veterans(老兵) wanted to talk, and Jeff Beers, a military history buff and the son of a retired Navy man, was ready to listen. Beers had volunteered for the Veterans History Project, a program at the Library of Congress dedicated to preserving the oral histories of Americans 19 million veterans.
21、Local newspapers listed Beers number, and the response was tremendous. Hes videotaped 52 vets ever since. “Most of them are shocked that anyone would be interested in their small story,” says Beers, 33, an assistant engineer for the city of Poway, Calif. “They ask, Why now? But it has to be now, bef
22、ore its too late.” The U.S. Department of Veterans Affairs estimates that 1,847 veterans die each day. Beers and the other volunteers are collecting the I-was-there detail. One of the most moving came from a World War II POW (prisoner of war): “He had to march 500 miles through the Black Forest in w
23、inter. They ate bark soup and slept at local farm.” The WW II generation comprises(包含) most of the 700 histories gathered since the program began in 2001. But, says director Ellen Lovell, they want to hear from vets of every war. “I interviewed my brother-in-law, an army surgeon in Vietnam,” she say
24、s. “He said he shared things with me that hes never told anyone.”1. What do we know from the text about the veterans?A. They live a very happy life after the war.B. They often told their stories to others.C. They were highly respected by people.D. They are becoming fewer and fewer in numbers.答案解析:答案
25、为D。本题为细节推理题。由第二段最后一句话 “The U.S. Department of Veterans Affairs estimates that 1,847 veterans die each day.”可知,每天有1847位老兵死去,也就意味着老兵的数目越来越少,故D选项正确。2. How did the veterans feel when they were interviewed?A. Happy. B. Sad. C. Surprised.D. Disappointed.答案解析:答案为C。本题为细节题。由第二段首句 “Most of them are shocked th
26、at anyone would be interested in their small story,” 可知,老兵对于有人对他们的故事感兴趣感到非常吃惊,故答案为C。 3. What does the underlined word “it” (Paragraph 1) refer to?A. Veterans wanted to talk.B. Jeff Beers was ready to listen.C. The veterans had many stories.D. There were many phone messages.答案解析:答案为A。本题为词义推断题。由第一段前面的
27、内容 “The 400 phone messages said it all. Veterans wanted to talk, and Jeff Beers, a military history buff and the son of a retired Navy man, was ready to listen.”可知,“it”指代的是紧跟着它后面的内容“Veterans wanted to talk”,故答案为A。4. What kind of stories is Jeff Beers most interested in?A. Historical records of World
28、 War II.B. Stories written by newspaper reporters.C. Stories most talked about by public.D. Personal experiences of people during different wars.答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由倒数第二段 “One of the most moving came from a World War II POW (prisoner of war): He had to march 500 miles through the Black Forest in win
29、ter. They ate bark soup and slept at local farm.”可知,Jeff Beers最感兴趣的是战争期间人们的个人经历,故答案为D。【浙江省金华十校2014高考英语模拟试题】 For years I fought with the birds nest that sat on top of my head-my Medusa(神话中的蛇发女妖) hairNo matter what I did and how hard I tried, in no way could I make my unruly (乱蓬蓬)hair to my satisfacti
30、on Growing up in a Russian-Jewish home with parents who thought North American styling products were something illegal such as drugs, I was never allowed to put them in :my hair Why buy hair gel? Your hair is so beautiful naturally, my mother would sayThe teens at school did not agreeFrom boys not w
31、anting to kiss me when we played spin the bottle in Grade 7 to being called the mop, I suffered from my hair When I got to university, I believed my hair was a wall that stood between me and everything-finding a part-time job, getting a boyfriend, etc If only I could find a way to manage the curls a
32、nd put it behind bars, I told myself, I would feel secure and sexyI tried everything: rollers, hairspray, gels and, at one point, an ironThen, in my second year, a miracle happenedI was asked to be a hair model for Japanese hair straightening, a process by which the molecules(分子)of my curls would be
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
