2022年高考英语一轮复习 Unit 10 Money 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年高考英语一轮复习 Unit 10 Money 单元主题语篇训练一含解析北师大版必修4 2022 年高 英语 一轮 复习 单元 主题 训练 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 10 单元主题语篇训练AFor the past 3,000 years, when people thought of money, they thought of cash.From buying food to paying bills, daytoday dealings involved paper or metal money.Over the past decade, however, digital payments have taken off tapping your credit card on a machine or having the QR Code (
2、二维码) on your smart phone scanned has become normal.Now this revolution is about to turn cash into an endangered species in some rich countries.That will make the economy more efficient, but it also brings new problems.Countries are getting rid of cash at different speeds.In Sweden the number of reta
3、il cash transactions (交易) per person has fallen by 80% in the past ten years.Cash accounts for just 6% of purchases by value in Norway.Britain is probably four or six years behind it.America is perhaps a decade behind.Outside the rich world, cash is still king.However, in China, digital payments ros
4、e from 4% of all payments in 2012 to 56% in 2019.Cash is dying out because of two forces.One is demand younger consumers want to enjoy their digital lives with payment systems.But equally important, suppliers such as banks and tech firms are developing fast, easytouse payment technologies from which
5、 they can pull data and pocket fees.In general, the future of a cashless economy is excellent news.When cash payments disappear, people and shops are less likely to be stolen.Besides, digitalisation greatly expands the playground of small businesses by enabling them to sell beyond their borders.It a
6、lso creates a credit history, helping consumers borrow.Yet it is not without problems.Electronic payment systems may suffer technical failures, power blackouts and cyberattacks.Whats more, in a cashless economy the poor, the elderly and country folk may be left behind.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了过去十年,电子支付形
7、式的兴起,并分析了其原因和利弊。1What do we know about digital payments in Paragraph 1?ATheyve been used in daily dealings for 3,000 years.BThey have become popular in the past ten years.CThey can only be made on the smart phones.DThey are leading to cashs dying out worldwide.解析:选B细节理解题。根据第一段中的“Over the past decade
8、, however, digital payments have taken off”及全段内容可知,过去十年,数字支付开始流行。2Which country is the slowest in getting rid of cash?AAmerica.BBritain.CSweden. DNorway.解析:选A细节理解题。根据第二段第三至五句可知,几个国家中目前美国在电子支付取代现金方面速度最慢。3Which of the following would the author most probably agree with?ACash payments are less likely t
9、o disappear.BDigitalisation enables small businesses to sell nationally.CCustomers can have their credit history built through digital payments.DDigital payments may benefit the poor, the elderly and country folks.解析:选C推理判断题。根据最后一段“It also creates a credit history, helping consumers borrow.”可知,电子支付也
10、能让消费者建立自己的信用历史,从而有助于借贷。4What is the text mainly about?AThe future of a cashless society.BThe rising of digital payments.CThe reasons for cash being endangered.DThe development of payment technologies.解析:选B主旨大意题。纵观全文,作者第一段介绍电子支付兴起的现状,接下来三段分别介绍电子支付的发展速度、兴起原因及其利弊,同时结合位于首段的主题句“digital payments have take
11、n off”可知,本文主要讲的是“电子支付的兴起”。BMoney is all surrounding us.Every day, we see it, use it, and it is one the tip of our tongue.Did you ever stop to consider where the money you carry around every day comes from?Making new money is a very unique job and no easy task.It has up to 65 steps.When the money in
12、use gets dirty and worn out, it will be replaced with new money.The old money is taken from banks and brought to places where it is destroyed.Usually, the old money is burned.The burned money is replaced by new paper money.While old money is being replaced, new money is being printed in a place call
13、ed a mint (铸币厂)Large sheets of paper are printed with many pictures of some currency (流通货币)These large sheets are cut into individual bills.The individual bills are then put together in big stacks and then sent to banks.Sometimes the mint will make a new bill with a new picture (photos of statesmen
14、and places of interest are favoured) or a new colour.It is not easy for the government to make a new bill.It takes a long time, and there are many steps to go through before a new bill can be sent to banks.First, people in the government decide that a new kind of bill is needed.Then, they ask an art
15、ist to design the new bill.A different artist cuts the new picture into a soft piece of metal called a die.The dies are made and put onto large printing machines.Then, very special paper is used, which no one but the mint can have.Along with this special paper, the mint also prints currency using sp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548294.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
