2022年高考英语一轮复习 Unit 17 Laughter 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年高考英语一轮复习 Unit 17 Laughter 单元主题语篇训练一含解析北师大版选修6 2022 年高 英语 一轮 复习 单元 主题 训练 解析 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 17 单元主题语篇训练AThe thing that sets children apart from adults is not their ignorance, nor their lack of skills.Rather, its their enormous capability for joy.A friend told me a story.One day, when she went to get his 6yearold son from soccer practice, her kid greeted her with a sad face.The teacher
2、 had criticized him for not focusing on his soccer drills.The little boy walked out of the school with his head and shoulders hanging down.He seemed wrapped in sadness.But before reaching the car door, he suddenly stopped, crouching (蹲伏) down to look at something on the sidewalk.“Mom, come here! Thi
3、s is the strangest bug Ive ever seen.It has, like, a million legs.Its amazing!” The little face was overflowing with indescribable excitement.Nowadays, however, when we walk into a classroom, especially in a high school, well be choked by towering books and papers, and hiding behind them are a group
4、 of motionless creatures, pens in hand, minds dry, just as the hollow men portrayed by TS.Eliot.Their pursuit of joy has given way to their hunger for grades.Laughter and happiness are a distant memory for them.Although joy is an unaffordable luxury in todays increasingly fierce competition, adminis
5、trators and teachers need a mindset shift from crushing students with assignments to getting them to take pleasure in productive activities which develop their important qualities, like perseverance and obligation.The assumption that pleasure is the enemy of competence and responsibility makes no se
6、nse educationally.Adults tend to talk about learning as if it were medicine: unpleasant, but necessary and good for you.Why not think of learning as if it were food something so valuable to humans that they want to experience it as a pleasure?语篇解读:本文是一篇议论文。文章论述了孩子和成年人最大的区别在于孩子可以迅速地得到快乐。而现在的教育体系让孩子们失
7、去了快乐,笑声和快乐早已经成为回忆。1How is Paragraph 1 mainly developed?ABy describing a procedure.BBy analyzing the process.CBy giving an example.DBy collecting data.解析:选C写作手法题。根据第一段后半部分可知,作者通过列举一个孩子迅速从悲伤的情绪中恢复过来,变得非常高兴的事情告诉我们孩子和成年人最大的差别在于孩子可以迅速地快乐起来。故选C。2What does the author intend to do in Paragraph 2?ASummarize
8、the previous paragraph.BProvide some advice for the readers.CIntroduce the main topic for discussion.DClarify some puzzling questions.解析:选C推理判断题。根据第二段可知,作者告诉我们现在的孩子学习压力太大,学习让他们失去了很多快乐。这是文章要讨论的话题,所以本段的目的是引出本文要讨论的话题,故选C。3What does the text suggest administrators and teachers do?AStop giving students h
9、omework.BInvolve students in meaningful activities.CSupply students with luxuries.DArouse students fond memories.解析:选B推理判断题。根据第三段第一句可知,管理者和老师们应该让学生参与有意义的活动,从中培养各种能力。故选B。4What is the text mainly about?AJoy is the spokesperson for learning.BPleasure is the enemy of progress.CEducation is the paradise
10、for parents.DExams are a neverending war.解析:选A主旨大意题。文章论述了孩子和成年人最大的区别在于孩子可以迅速地得到快乐。而现在的教育体系让孩子们失去了快乐,笑声和快乐早已经成为了回忆。作者认为管理者和老师应该改变教育方法,让孩子们在学习中得到快乐同时也发展自己的能力。故选A。BWhen we smile, our system recognizes that theres an absence of threat, and relaxes: It slows down our heart rate, and may temporarily reduc
11、e blood pressure, too, promoting overall heart health.Even forcing your face into a smile can reduce stress and relax your heart rate.Smiling is a language that everyone understands regardless of age, race, culture, language, and nationality.We all know that when you smile at people, even strangers,
12、 they almost always smile back, spreading a kind of peace and goodwill.This contagious (有感染力的) smiling come from a subconscious tendency to match other peoples emotions.Its why people who spend time around children, who smile often, naturally smile more than people who keep mostly adults company.Peo
13、ple who are generous with smiles are considered more likeable and approachable than people who wear a deadpan (面无表情的) expression.Consider successful salesmen and politicians.Can you imagine how wed react if they wore sour expressions? People who smile a lot are more likely to gain our trust and earn
14、 better tips than someone who provides the same service with an impassive face.In a study, Major League Baseball players from 1952 who wore fullfaced, genuine smiles on their baseball cards lived longer, around 79.9 years, compared to players who only partly smiled or didnt smile at all, who lived 5
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548323.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
