2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(三)(含解析)北师大版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年高考英语一轮复习 Unit Cyberspace 单元主题语篇训练三含解析北师大版必修2 2022 年高 英语 一轮 复习 单元 主题 训练 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 4 单元主题语篇训练.阅读理解AChinese high school students have the most positive attitude towards online learning compared with those in the United States, Japan and the Republic of Korea (ROK), according to a report released by China Youth Daily.The study, conducted by researchers at China Youth and Childr
2、en Research Center, including their counterparts in the other three countries, covered 3,903 Chinese high school students, 1,521 US high school students, 2,204 Japanese high school students and 1,618 high school students of the ROK.The report showed that most of the surveyed students in the four cou
3、ntries embrace online learning.“Online learning is important” is perceived by 87.1 percent of Chinese students, and “onlearning is interesting” is supported by 91.2 percent of Chinese students, both a little higher than that in any of the other three countries.More than 94 percent of Chinese high sc
4、hool students believe that online learning can expand their scope of knowledge, while 86.8 percent believe that they can learn from firstclass teachers via the Internet, according to the report.Though online learning can push the boundaries of time and space, the report said the students were easily
5、 distracted, adding that students in the four countries expressed similar concern such as poor vision, reliance on the Internet and less effort in problemsolving on their own.语篇解读:本文是一篇调查报告。据中国青年报近日发布的一份报告显示,与美国、日本和韩国相比,中国高中生对网络学习的态度最为积极;同时报道也指出了网络学习的利弊。1What do most Chinese students think of online
6、 learning?AIt is of great importance.BIt is helpful but kind of boring.CIt helps them stay focused at home.DIt is less interesting than classroom learning.解析:选A细节理解题。根据第四段中的“Online learning is important is perceived by 87.1 percent of Chinese students”可推知,大多数的中国学生认为网络学习很重要。2Which can best explain “e
7、mbrace” underlined in Paragraph 3?ASchedule.BAccept.CAbandon. DUpdate.解析:选B词义猜测题。由第四段的内容可知,四个国家的学生都支持网上学习。因此画线词与accept意思相近。3Which of the following is one of the advantages of online learning?AIt makes students feel easier to make friends at school.BStudents can attend classes given by excellent teac
8、hers.CStudents will work harder when they are learning online.DIt enables students to know more about their classmates.解析:选B推理判断题。根据第五段中的“while 86.8 percent believe that they can learn from firstclass teachers via the Internet”可知,学生可以参加优秀教师的课程是网上学习的一个优势。4What can we infer from the text?AChina Daily
9、did the study.BAmerican students dislike online learning.CStudents in the world enjoy online learning.DOnline learning may lead to students bad eyesight.解析:选D推理判断题。根据最后一段中的“students in the four countries expressed similar concern such as poor vision, reliance on the Internet and less effort in probl
10、emsolving on their own”可知,在线学习可能会导致学生视力差。BAs an international body charged with the mission of keeping world peace and development, the United Nations cannot operate without financial support from its member countries. And as a firm defender of multilateralism (多边主义) and a beneficiary of globalizati
11、on, China knows how important it is to safeguard the current world order in which the UN plays an important role. China is aware how important it is that it does its bit to ensure the UN can accomplish its missions, and knows that this is a responsibility it must undertake for the benefit of all.And
12、 Chinese people can take pride in the fact that the country has overtaken Japan to be the secondlargest contributor to the UN regular budget. Since how much a country pays to the regular budget of the United Nations is a standard on how powerful the country is, at least financially, it is therefore
13、natural that Chinas contribution to the UN budget should rise from 2.05 percent in 2005 to 12.01 percent this year. That hike is an indicator of what the country has achieved over the past 13 years. With the countrys further development, there is no doubt that its financial contribution to the UN wi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548356.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
仁爱版八年级英语上册 Unit 3 Topic 3 Section A 课件(共49张PPT).ppt
