2022年高考英语一轮复习 Unit 5 Rhythm 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年高考英语一轮复习 Unit Rhythm 单元主题语篇训练一含解析北师大版必修2 2022 年高 英语 一轮 复习 单元 主题 训练 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 5 单元主题语篇训练AIn 1957, Max Vernon Mathews wrote the first computer program called Music, which enabled a computer to create sound and play it back.He was then working as an engineer at Bell Laboratories in New Jersey.It enabled a large IBM computer to play a seventeensecond piece of music he had w
2、ritten.The computer was so slow that it took an hour to play the seventeensecond piece of music.So Mathews moved the work to a tape player to play the music at a normal speed.He later said that the sound quality of the musical notes was not great, but the technical importance of the music was huge.T
3、he sciencefiction writer Arthur CClarke visited Bell Laboratories in the 1960s.He heard a computer “sing” the song Daisy Bell on devices (设备) and learned about the programs developed by Mathews and other engineers.Clarke noted this technology in his book 2001: A Space Odyssey, which was later made i
4、nto a movie.Mathews continued creating other versions of the Music program.He became interested in how computers could help musicians outside recording studios.The Groove program he developed was the first computer program made for live performances.He also developed an electronic device he called t
5、he Radio Baton, which looks like two drum sticks.It enables the user to control the speed and sound levels of orchestral music (管弦乐) played on a computer by moving the two sticks on a special electronic surface.Mathews said he believed modern musicians were not making full use of the power of comput
6、er music.He said a violin always sounds like a violin.But with his Music, the way a violin sounds is unlimited.He did not want computer sounds to replace live music, but he hoped computers would one day be considered serious instruments.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Max Vernon Mathews把音乐与计算机结合起来,创造了魅力无穷的计算机音乐。
7、1Why did Clarke visit Bell Laboratories?ATo make his book into a movie.BTo help Mathews develop Music.CTo satisfy his own curiosity about music.DTo gather materials for his literary creation.解析:选D推理判断题。根据第三段的内容可知,Clarke之后在他的一本书里涉及了Mathews的计算机音乐技术。由此可推知,Clarke主要是为获取文学创作素材才去Bell Laboratories的。2What el
8、ectronic music tools did Mathews create?ASomething used to record live music.BSomething used to create special sound.CSomething used to improve computer music.DSomething used to create computer music.解析:选C细节理解题。根据第五段的内容可知,制作计算机音乐时,Radio Baton可以用来控制管弦乐的速度、声级等,从而改进计算机音乐。3What does Mathews think of his
9、 Music?AIt is more pleasant to the ear.BIt can help make more sounds.CIt will finally replace the violin.DIt is more popular than live music.解析:选B细节理解题。根据最后一段的内容可知,一般小提琴只能发出一种声音,用Mathews的Music可以让小提琴发出多种声音。4What can we learn about Mathews?AHe is the father of computer music.BHis creation succeeded on
10、 the first try.CHe wrote Music to replace instruments.DHe changed the functions of computers.解析:选A推理判断题。通读全文可知,是Mathews首先创造了计算机音乐,进而发展出一系列与音乐相关的电子产品,在音乐界掀起了一场革命,故他是计算机音乐之父。BMusic has a great effect on everyone.But does music affect plants, too?People have been experimenting with music for almost thr
11、ee decades.From schoollevel projects to higherlevel scientific experiments, the effect of music on plants has been a confusing and debatable topic.We know music is sound and sound is nothing more than a wave.Plant growth is a result of the cell division that takes place within the cells.But why is m
12、usic associated with plant growth?In humans, music has a strong effect on our health and mood, and over the years, people have claimed that the same effect has been observed on plants, too.Plants are sensitive by nature, and many people claim that they have feelings just as humans do.There are stori
13、es about plants shedding tears.Although scientists do not support these as facts, these myths have led them to take up various experiments on plants.Various studies have proved that plants respond to acoustic (音响的) energy.It increases their rate of growth and their size, and influences their overall
14、 health.Dan Carlson, after a thorough study over a span of many years, has reached a conclusion that music helps plants absorb nutrients more efficiently.It took Dan about fifteen years to develop a foliage spray (叶面喷剂) that is used beneficially with the sound frequencies.Carlson calls this spray “S
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548358.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
多元智能理论下的英语任务型语言教学.pdf
