2022年高考英语一轮复习 Unit 8 Adventure 单元主题语篇训练(三)(含解析)北师大版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年高考英语一轮复习 Unit Adventure 单元主题语篇训练三含解析北师大版必修3 2022 年高 英语 一轮 复习 单元 主题 训练 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 8 单元主题语篇训练.阅读理解AThe driver, Zhang Sai, wandered outside an apartment building in Wuhan, the central Chinese city at the heart of the Coronavirus (冠状病毒) outbreak.He had been ordered not to take food to customers doors in order to minimize the risk of infection.But the woman on the phone was plea
2、ding, he recalled.The food was for her mother, who couldnt go down to meet him.Mr Zhang relented (怜悯)He would drop off the order and sprint away.As he placed the bag on the floor, Mr Zhang said, the door opened.Startled, he rushed away.Without thinking, he said, he jabbed the elevator button with hi
3、s finger, touching a surface he feared could transmit the virus.That was how Mr Zhang, 32, found himself speeding back to his delivery station with one finger held high in the air, careful not to touch the rest of his hand a quarantine in miniature (小型隔离现场)For many in China, delivery drivers like Mr
4、 Zhang are the only connection to the outside world.Once a common but invisible presence on the streets of nearly every Chinese city, the drivers are now being praised as heroes.Throughout China, at least 760 million people almost a tenth of the worlds population face some form of household lockdown
5、.The rules are particularly strict in Wuhan, where governments efforts to contain the virus have blocked most of the 11 million residents in their homes.Each household can send someone out for necessities just once every three days.Many residents do not go outside at all, for fear of infection.But p
6、eople still have to eat, which is why Mr Zhang and many delivery drivers find themselves on the street each day.As Wuhan and the rest of China stay at home, they have become the countrys vital arteries, keeping fresh meat, vegetables and other supplies flowing to those who need them.It is grueling (
7、艰巨) and dangerous work.Mr Zhang, who works for Hema, a supermarket chain owned by the tech giant Alibaba, crisscrosses the city armed only with the face masks and hand sanitizer that his company supplies each morning.The epidemic (疫情) has brought some unexpected bright_spots. Before, Mr Zhang said,
8、he sometimes ran red lights during rush hour in order to meet his delivery goals for the day.Now, the streets are empty.He has no problem getting around.People are nicer, too.Some customers hardly opened the door or avoided eye contact.After the outbreak erupted, everyone said thank you.语篇解读:本文是一篇新闻
9、报道。文章主要讲述了在疫情爆发期间,外卖骑手们给被困家中的人们配送物资,成为与外界的唯一联系,他们的工作也得到人们的认可,变得更重要和更有价值。1Why did Zhang Sai wander outside an apartment building in Wuhan? AHe was unwilling to take food to customers doors.BHe was afraid of being infected by the Coronavirus outbreak.CThe woman on the phone forbade him to take food to
10、 her door.DHe was forbidden to take food to customers doors.解析:选D细节理解题。根据第一段的“He had been ordered not to take food to customers doors in order to minimize the risk of infection.”可知,他不被允许把食物送到顾客的家门口,故选D。2Which of the following can describe the work of delivery drivers after the outbreak of the epidem
11、ic?ARisky and important.BNecessary and lighthearted.CEasy and creative.DValuable and hardworking.解析:选A推理判断题。根据文章第四段第一句和第八段中的“It is grueling and dangerous work.”可知,疫情爆发后,骑手的工作是危险的,也是重要的,故选A。3What does the underlined part “bright spots” mean in the ninth paragraph?AMarks on something.BBright places.CD
12、ifficult situations.DGood things in a bad situation.解析:选D词义猜测题。根据画线词后文的举例及最后一段的“People are nicer, too.”可知,画线词指的是在坏的情况下也有好的事情发生,故选D。4Why did people become nicer and say thank you to delivery drivers after the outbreak erupted?APeople need them to deliver necessities.BPeople have realized the value of
13、 their job.CBecause of the outbreak of the epidemic.DBecause of the danger of infection.解析:选B细节理解题。根据文章第七段“they have become the countrys vital arteries . flowing to those who need them”可知,他们解决了被困家中人们的必需品的配送,人们意识到骑手工作的价值,所以感谢他们,故选B。BChina will give the green light to Internet medical services conduct
14、ed by medical institutions as part of a broader push to promote Internet Plus Healthcare, which was decided at a State Council executive meeting.Medical institutions will be allowed to provide online diagnostic services for patients with common and chronic diseases in their followup visits to their
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548371.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
河南省林州市第一中学2019-2020学年高二6月月考物理试题 PDF版含答案.pdf
