新疆乌鲁木齐八一中学2018-2019学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆乌鲁木齐 八一 中学 2018 2019 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、新疆乌鲁木齐八一中学2018-2019学年高一英语下学期期中试题(含解析)第I卷(选择题)一、阅读理解(A)Like their ancient toga-wearing counterparts, modern philosophers continue to disagree on the nature of freewill. Do we really have any control over the choices we make and the things we desire, and if so, to what degree?Theories of freewill vary
2、, but the ancient words of Plato still line up with our modern perceptions(概念) of temptation and willpower. The respected Greek philosopher argued that the human experience is one of constant struggle between the intellect and the body, between rationality and desire. Along these lines, true freedom
3、 is only achievable when willpower unchains us from bodily, emotional, instinctual slavery.You can find similar thoughts throughout world religions, most of which offer a particular and often difficult path to rise above our darker natures.And science? Well, science mostly agrees with all of this. W
4、illpower is all about overcoming your natural desires to eat cupcakes, skip your morning workout, play games on mobile phone, hit the snooze alarm and check your e-mail during a funeral.Your willpower, however, is limited. If life were a video game, youd see a glowing willpower or ego(自我) meter at t
5、he top of the screen next to your life meter. Successfully resist one temptation, and the meter drains a little. The next temptation drains the willpower meter even more, until theres nothing left at all.Our modern scientific understanding of willpower in large part stems from a 1996 research experi
6、ment involving chocolate and radishes(小红萝卜) Psychologist Roy Baumeister led a study in which 67 test subjects were presented with tempting chocolate chip cookies and other chocolate-flavored treats before a persistence-testing puzzle. Heres the catch: The researchers asked some of the participants t
7、o withdraw from sweets and snack on radishes instead.Baumeisters results told a fascinating story. The test subjects who resisted the sweet stuff in favor of radishes performed poorly on the persistence test. They simply didnt have the willpower left to resist slacking off(松懈).The research inspired
8、more than a thousand additional studies discussing everything from the influence of positive messages to the ego-sapping power of daily decisions.Studies also show that cognitive capacity also affects our ability to hold out against temptation. Cognitive capacity is essentially your working memory,
9、which you employ when resisting a temptation . or holding a string of numbers in your head. A 1999 study from the University of Iowa professor Baba Shiv found that people tasked with remembering a two-digit number held out better than people remembering a seven-digit number when tempted with chocola
10、te cake.1. What do you understand by freewill?A. The control we have over the choices.B. The choices we make and the things we desire.C. The choices that philosophers force us to make.D. Our perception of temptation.2. According to Plato, when is true freedom available?A. Willpower to realize ones o
11、wn ego.B. Our ability to overcome temptation.C. Our ability to remember things.D. The desire to give in to temptation.3. What is meant by cognitive capacity?A. When there is a struggle between the intellect and the body.B. When our willpower helps us to overcome our basic instincts.C. When we desire
12、 that which we cannot achieve.D. When we have no control over our ego.【答案】1. A 2. B 3. B【解析】本文属于科普文,介绍了不同时代对意志力的理解不一样,一个现代科学心理实验让我们对意志力有了更深的理解,同时提出了认知能力的概念。【1题详解】推理判断题。根据第一段中的“Like their ancient toga-wearing counterparts, modern philosophers continue to disagree on the nature of freewill. Do we real
13、ly have any control over the choices we make and the things we desire, and if so, to what degree?”可知,就像他们的古代穿着长袍的同行一样,现代哲学家们仍然对意志力的本质持不同意见。我们真的对我们所做的选择和我们想要的东西有任何控制权吗?如果有,控制到什么程度?故可知,问句是在解释freewill,即意志力就是控制自己的选择和欲望的能力。故选A。【2题详解】推理判断题。根据第二段中的“Along these lines, true freedom is only achievable when wi
14、llpower unchains us from bodily, emotional, instinctual slavery.”可知,柏拉图认为,只有意志力把我们从身体、情绪以及本能的奴役中解脱出来,才能达到真正的自由,故可知,只有当意志力帮助我们克服基本的欲望,才能达到真正的自由。故选B。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Studies also show that cognitive capacity also affects our ability to hold out against temptation. Cognitive capacity is essentially
15、 your working memory, which you employ when resisting a temptation”可知,研究表明认知能力也影响我们抵抗诱惑的能力。认知能力本质上是你的工作记忆,你在抵制诱惑时会使用到它。故可知,认知能力是帮助你抵抗本能诱惑的一种能力。故选B。(B)Its hard to overstate the importance of rainforests in keeping the world a place we want to go on living in. Yet they are being cleared at a terrifyin
16、g rate, in part because methods to check on their protection are failing. The Nature Conservancy think they have a solution by listening to the rainforests voices, and researchers they have partnered with have published a paper in Science confirming its viability(可行性).Forest monitors struggle to kee
17、p up with what is happening in areas that are large and remote from population centers. Satellite images can flag complete destruction, but they do a poor job of measuring when a forests diversity is degraded. Researchers have started tying small, solar-powered sound recorders to trees, setting them
18、 to listen at regular intervals, particularly dawn and dusk when the rainforest is most alive. The recorders provide an indication(显示) of the animal sounds for hundreds of meters in all directions. This marks a major advance over camera traps, which of course only point in one direction and are bloc
19、ked from seeing far.Reviewing several studies on the workings of these, Dr. Zuzana Burivalova of Princeton University and co-authors report that these sound recorders supply an amount of information about the forests true condition, far more than can be showed by other remote sensors. Moreover, it i
20、s far cheaper to visit an area once to put in a recorder than to stick around for larger measurements.Burivalova and colleagues also note some less obvious advantages. Once the data is uploaded, it can be analyzed by anyone. Deep learning programs can be used to tie sounds to their makers. Calls can
21、 be assessed in many ways, revealing both the number of noisy animals in the recorders vicinity(附近) and the diversity of species that make them. The authors call for a global organization to host a global acoustic(声学) platform to provide a massive database of rainforest sounds, allowing comparisons
22、between healthy and degraded rainforests half a world apart.4 What is the possible reason for the rainforests disappearing rapidly according to paragraph 1?A. The climate changes have a bad effect on it.B. People attach no importance to its protection.C. Goods related to rainforests are popular amon
23、g consumers.D. There is a lack of good means to monitor its real condition.5. What is the disadvantage of the Satellite images?A. It cannot keep track of the wildlife in the forest.B. It cannot predict the wildlife diversity with cameras.C. It cannot figure out the wildlife diversity in the forest.D
24、. It cannot mark the disappearance of the rainforests clearly.6. What can we learn from paragraph 3?A. The forests true condition is worse than expected.B. The sound recorders are more efficient and reliable.C. The remote sensors are far more effective than the sound recorders.D. They need larger me
25、asurements to record the rainforest sounds.7. What does the underlined word them in paragraph 4 refer to?A. Animal calls.B. Obvious advantages.C. Previous studies.D. Nearby recorders.【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】本文是一篇说明文。热带雨林的重要性不言而喻。但是热带雨林正以惊人的速度消失。科学家发明了一种新的方法通过录音机来倾听热带雨林的声音,以了解其现状,进而可能解决这一难题。【4题详解】
26、细节理解题。根据第一段中的Yet they are being cleared at a terrifying rate, in part because methods to check on their protection are failing.然而,它们正以惊人的速度消失,部分原因是缺少检验它们的保护措施的方法。故答案为D。【5题详解】细节理解题。根据第二段中的Satellite images can flag complete destruction, but they do a poor job of measuring when a forests diversity is d
27、egraded.可知卫星图像能够标记雨林整体的破坏,但它们在测量森林多样性的退化方面做得很差。故答案为C。【6题详解】推理判断题。根据第三段中的Reviewing several studies on the workings of these, Dr. Zuzana Burivalova of Princeton University and co-authors report that these sound recorders supply an amount of information about the forests true condition, far more than c
28、an be showed by other remote sensors. 普林斯顿大学的Zuzana Burivalova博士和他的合著者重新研究了一些关于这些工作方法的研究,他们报告说,这些录音机提供了大量关于森林真实状况的信息,远远超过了其他遥感器所能显示的信息。和 it is far cheaper to visit an area once to put in a recorder than to stick around for larger measurements.在一个地方安装一台录音机要比长时间待在那里广泛地测量花费少得多,可知答案为B。【7题详解】词句猜测题。此句意为:通
29、话可以通过多种方式进行评估,既可以显示录音器附近嘈杂动物的数量,也可以显示发出这些声音的物种的多样性。可知them指动物发出的声音。故选A。(C)Its easy to imagine the Sahara as a lifeless and timeless place, where the merciless forces of nature rule over any sense of human history. However, thats far from the truth. Some corners of the Western Sahara, found along the
30、northwestern coast of Africa, are littered with hundreds of ancient stone monuments from centuries worth of human culture, some of which date back to over 10,000 years ago.Between 2002 and 2009, the Western Sahara Project, led by the University of East Anglia in the UK, documented the archaeology(考古
31、学) and environment of northwestern Sahara around the town of Tifariti. The monuments come in a variety of forms and were constructed by a number of different cultures across the centuries. Many appear to be little more than long rows of piled rocks, while others are purposefully placed large stones
32、standing proudly in a circular pattern. Others are 5-meter-high (16 feet) dry stone wall constructions that could have only been built by human hands.Its unclear what most of the monuments are meant to represent, although most are assumed to be burial mounds(墓冢), used as part of a funerary ceremony,
33、 or sign at the presence of a grave. This desire to construct burial mounds is something that can be found in countless cultures across the planet, from the Scythians of ancient Siberia to the sea-faring Vikings of northern Europe, and it looks like the ancient people of Western Sahara were not diff
34、erent.For one reason or another, this natural basin area managed to remain a place of human activity over the millennia, especially when times became tough in the surrounding areas. One of our theories is that as the Sahara dried between five and six thousand years agothis is one of the refugia(避难所)
35、, an area where water remained, Joanne Clarke, prehistoric archaeologist at the University of East Anglia, told Atlas Obscura.8. How were the monuments constructed?A. They are in different shapes.B. They are piled up on one another.C. They took about 500 years to complete.D. Most of them are paralle
36、l to each other.9. What will the researchers probably focus on about the monuments in future?A. The way to build burial mounds.B. The symbols of different monuments.C. The original appearances of the monuments.D. Their difference between the Sahara and other regions.10. What does Joanne Clarke think
37、 of the Sahara in history?A. It was the mere source of water in that area.B. It used to be a shelter from sufferings for people.C. People used to hold various activities in its honor.D. It shouldnt have dried five and six thousand years ago.11. What can be the best title of the text?A. The Sahara us
38、ed to be a heaven for every culture.B. The Sahara is really a lifeless and timeless place.C. The burial bounds represent different cultures in the Sahara.D. The Western Sahara is covered with mysterious ancient stone monuments.【答案】8. A 9. B 10. B 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章讲述的是,很久以前,撒哈拉沙漠并不是不毛之地,在西撒哈拉沙
39、漠发现的数百座古代石碑,代表了那时的灿烂文化。8题详解】细节理解题。根据第二段中的The monuments come in a variety of forms and were constructed by a number of different cultures across the centuries.可知,这些纪念碑形式各异,是由几个世纪以来许多不同的文化建造而成的,故选A。【9题详解】推理判断题。根据第三段中的Its unclear what most of the monuments are meant to represent, although most are assu
40、med to be burial mounds(墓冢), used as part of a funerary ceremony, or sign at the presence of a grave.可知,目前还不清楚大多数石碑代表什么意义,尽管大多数被认为是墓冢,被用作葬礼仪式的一部分,或暗示坟墓的存在,因此,科学家们接下来要研究的应该是他们不清楚的内容,故答案为B。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中的One of our theories is that as the Sahara dried between five and six thousand years agothis
41、is one of the refugia(避难所), an area where water remained可知,Joanne Clarke认为当撒哈拉沙漠在五到六千年前干涸的时候,这里是一个避难所,一个仍然有水的地方,故答案为B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段的However, thats far from the truth. Some corners of the Western Sahara, found along the northwestern coast of Africa, are littered with hundreds of ancient stone mo
42、numents from centuries worth of human culture, some of which date back to over 10,000 years ago.可知,本文主要介绍了分布在西撒哈拉沙漠数百座神秘的古代石碑,因此推断D项为最佳标题。故答案为D。【点睛】事实询问题,这类试题通常以疑问词what/who/when/where/why/how引起的特殊问句,就文章中某一词语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选项的含义,然后按题目要求寻找与之相关的细节,正确估计答案来源。同时要注意题目和文章中的暗示作用,特别
43、注意辨别各种信息,确认各种信息。本题第3小题,根据最后一段中的One of our theories is that as the Sahara dried between five and six thousand years agothis is one of the refugia(避难所), an area where water remained可知,科学家们的一个看法是,当撒哈拉沙漠在五到六千年前干涸的时候,这里是一个避难所,一个仍然有水的地方,可知答案为B。(D)Students perform less well in final exams if smartphones ar
44、e allowed in class, for non-academic (非学业的) purposes in lectures, a new study in Educational Psychology finds. Students who dont use smartphones themselves but attend lectures where their use is acceptable also do worse, suggesting that smartphone use damages the group learning environment.Researche
45、rs from Rutgers University in the US performed an in-class experiment to lest whether dividing attention between smartphones and the lecturer during the class affected students performance in within-lecture tests and a final exam. 118 students at Rutgers University took part in the experiment during
46、 one term of their course. Smartphones were not allowed in half of the lectures and allowed in the other half. When smartphones were allowed, students were asked to record whether they had used them for non-academic purposes during the lecture.The study found that having a smartphone didnt lower stu
47、dents scores in comprehension tests within lectures, but it did lower scores in the final exam by at least 5%, or half a grade. This finding shows for the first time that the main effect of divided attention in the classroom is on the length of time in keeping memory, with fewer things of a study ta
48、sk later remembered. In addition, when the use of smartphones was allowed in class, performance was also poorer for students who did not use them as well as for those who did.The studys lead author, Professor Arnold Glass, added: “These findings should alarm students and teachers that dividing atten
49、tion is having a not obvious but harmful effect that is damaging their exam performance and final grade. To help manage the use of smartphones in the classroom, teachers should explain to students the alarming effectnot only for themselves, but for the whole class.”This is the first-ever study in an
50、 actual classroom showing a relationship between losing attention from smartphones and exam performance. However, more researches are required to see how students are affected by using smartphones after school.12. What is the purpose of paragraph 1?A. To present the main findings of the experiment.B
51、. To explain how the experiment was carried out.C. To give details about the result of the experiment.D. To suggest what should be done for teachers and students.13. We know from the experiment that having a smartphone in class _.A. had no bad effect if students do not use themB. caused an average 5
52、% drop in students scoresC. made it harder for students to keep things in mindD. had a bad effect on students performance in all tests14. Whats Professor Glass attitude towards using smartphones in class?A. He was against it.B. He was in favor of it.C. He cared little about it.D. He doubted the find
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
