新疆乌鲁木齐市第二十中学2020-2021学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆乌鲁木齐市第二十中学2020-2021学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 新疆 乌鲁木齐市 第二十 中学 2020 2021 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、乌市第二十中学2020-2021学年第四学段高一年级英语学科模块考试试卷卷面分值:100分 考试时长:100分钟 适用范围:高一年级一、单项填空(共14小题;每小题1分,满分14分)1. She often argues _ her classmates _ small things, which sometimes makes them very unhappy.A. with; forB. with; aboutC. to; forD. to; about【答案】B【解析】【详解】考查介词词义辨析。句意:她经常和同学为了一点小事争执,这使得她的同学很不开心。固定搭配:argue with
2、sb. about sth.“因某事和某人争执”。故选B项。2. At present,one of the arguments in favor of the new airport _ that it will bring a lot of jobs to the area.A. isB. areC. will beD. were【答案】A【解析】【详解】考查动词时态和主谓一致。句意:句意:目前,支持新机场的其中一个理由是,新机场将为当地带来大量的就业机会。根据at present =now 可知,应用一般现在时,根据短语“one of+复数名词”,表示“之一”,主语是one,表示one
3、argument,是单数,谓语动词用单数,故选A项。3. Id like to go to the cinema with you, Mom.My darling, the film is _ for adults only.A. intendedB. promisedC. determinedD. permitted【答案】A【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:我想和你去看电影,妈妈。亲爱的,这部电影只供成人看。A. intended 打算,B. promised答应,C.determined决定;D. permitted允许,这里使用be intended for sb“专门为设计的”
4、,由上文的“Mom”可知,孩子想要和妈妈去看电影,但是电影仅供成年人观看。故选A项。4. In my opinion,it was _ to read English newspapers every day.A. worthB. worthwhileC. worthlessD. worthy【答案】B【解析】【分析】【详解】考查形容词。句意:在我看来,每天读点英语新闻报很有价值。worth“值得的”,beworth后可直接跟名词、代词或动名词; worthwhile“值得的”,beworthwhile后接动名词或不定式均可,用作表语时,用动名词或动词不定式作真正的主语;worthless“无
5、价值的;不值钱的”;worthy“值得的”,常用于worthy of doing sth/to do,空格后是不定式,故选B项。【点睛】5. It was over the city _ UFO appeared again.A. thatB. whenC. whereD. which【答案】A【解析】【分析】【详解】考查强调句。句意:在城市正上方再次出现了不明飞行物。该句为强调地点状语over the city的强调句型(it is+被强调部分+that+其余部分)。强调句的特点是将句首的it is/was和连词去掉,句子仍然完整。故选A。6. Their class _ much larg
6、er than ours and their class _ fond of dancing and singing.A. is;areB. are;isC. are;areD. is;is【答案】A【解析】【分析】【详解】考查主谓一致。句意:他们的班级比我们的大多了,并且他们班的同学都喜欢跳舞唱歌。class作“班级”解时,为集合名词,既可作单数使用,也可作复数使用,由句意可知,前半句比较他们所在的同一班级与自己的班级规模,强调整体概念,故第一空格处的class看作单数形式。第二个空格处的class强调班级中的每位同学,应看作复数概念。故选A。7. Do you feel like driv
7、ing out?No. Id rather we _ a taxi.A. takeB. takingC. have takenD. took【答案】D【解析】【详解】考查虚拟语气。句意:你觉得开车出去怎么样?不,我宁愿叫辆出租车。would rather后接虚拟语气,用动词的过去时,故选D项。8. You are not yourself. Whats the matter with you?I have failed in the experiment. I _ not having followed my teachers advice.A. referB. intendC. respec
8、tD. regret【答案】D【解析】【分析】【详解】考查动词词义辨析。句意:你今天状态不好。你怎么了呀?我实验失败了。我很后悔没有遵从老师的建议。A. refer涉及;B. intend打算;C. respect尊敬;D. regret后悔。由句意可知,对话中的第二个人在做实验时搞砸失败了。这主要是因为他自作主张,没有听从老师的建议,因此他应该很后悔。故选D。9. It is required that all the vehicle companies should _ their cars with safety belts.A. associateB. equipC. relateD.
9、 feed【答案】B【解析】【分析】【详解】考查动词词义辨析。句意:规定要求所有的机动车公司必须为自己出产的车辆配备安全带。A. associate联系;B. equip为配备;C. relate联系;讲述;D. feed喂养。由句意可知,为了保障司机及乘客的人身安全,相关规定要求所有车辆公司的车都应配备安全带。且equip.with.为固定搭配,意为“给配备”,符合句意。故选B。10. It is reported that the United States uses _energy as the whole of Europe.A. as twiceB. twice muchC. twi
10、ce much asD. twice as much【答案】D【解析】【详解】考查倍数表达法。句意:据报道美国使用能源是整个欧洲的两倍。本题使用的是:“A+倍数 + as + 形容词 + 名词 + as + B”,表示“A的正好是B的多少倍”。故选B。点睛:倍数表达要牢记,倍数表达法是高中英语教学的重点,也是历届高考的热点。当我们要表达甲是乙的几倍时,通常用句型来表示: “A+倍数+形容词或副词的比较级+than+B”,表示“A比B大(长、高、宽等)多少倍”。 2.“A+倍数+as+形容词或副词的原级+as+B”,表示“A正好是B的多少倍”。 3. “A+倍数+the size/height/
11、length/width, etc+of+B”,表示“A正好是B的多少倍”。 4. “times+what+从句”。11. Im starting my Spring Festival vacation on Boracay Island,_ I can enjoy fresh and clean air from the sea.A. thatB. whichC. whereD. when【答案】C【解析】【分析】【详解】考查定语从句。句意:我的春节假期在Boracay Island开始,我可以享受从大海吹来的新鲜且清洁的空气。A. that那个;B. which哪一个;C. where哪里
12、;D. when什么时候。分析句子可知,空处引导非限定性定语从句,先行词是Boracay Island,在从句中作地点状语,应使用关系副词where引导。故选C项。12. With our new teacher _ us,we have made great progress in English.A. helpB. helpingC. to be helpedD. helped【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:在新老师的帮助下,我们的英语已经取得了很大的进步。分析句子可知,此处考查with+宾语+宾语补足语,help与其逻辑主语teacher之间是主动关系,用现在分词作宾语补
13、足语,故选B。13. The children were all _ after they saw the _ film.A. inspired; inspiringB. inspired; inspiredC. inspiring; inspiredD. inspiring; inspiring【答案】A【解析】【分析】【详解】考查被动语态和形容词。句意:孩子们看过那部振奋人心的电影之后,都受到了鼓舞。第一个空格处的inspire与主语之间为逻辑被动关系,应用动词的过去分词与空格前的were构成被动语态;第二个空格作定语,修饰后面的名词film,应用-ing结尾形容词。故选A项。14. Yo
14、u must have _ what I said because I didnt expect you to do so.A. misusedB. misledC. misunderstoodD. minded【答案】C【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:你一定误解了我说的话,因为我没料到你会这样做。misuse虐待;滥用;misled使误解;misunderstood误解;minded介意。根据下文“because I didnt expect you to do so.”可推断,误解了我说的话,做出了我意料不到的事情,故选C。二、阅读理解(共8小题;每小题2分,满分16分)ANear
15、ly all our food comes from the soil. Some of us eat meat, of course, but animals live on plants. If there were no plants, we would have no animals and no meat. So the soil is very necessary for life. The top of the ground is usually covered with grass or other plants. There may be dead leaves and de
16、ad plants on the grass. The waste matter(粪) from animals also falls on it.All soil needs food. If we do not give it any, the plants will be weak. Farmers found that animals waste is the best food for the soil, but chemical fertilizers(化肥) are also very useful. The same crop should not be grown in th
17、e same place every year; its better to have a different crop. A change of crop and the use of a good fertilizer will keep the land good.15. What would happen first without plants?A. People would have more cropsB. Animals would die.C. There would be more food.D. There would be less soil.16. What does
18、 the writer tell us in the first paragraph?A. Leaves, plants, grass and waste live on each other.B. There would be no animals without meat.C. There would be no plants without animals.D. People, animals, plants and soil live on each other.17. Which is the best food for soil in the field?A. Chemical f
19、ertilizersB. Plants and grass.C. Animals waste.D. Different crops.18. Why do we often grow a different crop in the same place every year?A. Because we can keep the soil rich this way.B. Because we dont have enough land.C. Because we want to have a different food.D. Because we do this as a habit.【答案】
20、15. B 16. D 17. C 18. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。本文主要讲述了土壤对人类的重要性,如果没有了土壤就没有了一切。因为土壤给我们提供了我们需要的一切。【15题详解】细节理解题。根据第一段“If there were no plants, we would have no animals and no meat.(如果没有植物,我们就不会有动物和肉。)”可知,没有了植物,动物就会死去。故选B项。【16题详解】推理判断题。根据第一段“Nearly all our food comes from the soil. Some of us eat meat, of cour
21、se, but animals live on plants. If there were no plants, we would have no animals and no meat. So the soil is very necessary for life. The top of the ground is usually covered with grass or other plants. There may be dead leaves and dead plants on the grass. The waste matter(粪) from animals also fal
22、ls on it.(几乎我们所有的食物都来自土壤。当然,我们中的一些人吃肉,但是动物以植物为生。如果没有植物,我们就不会有动物和肉。所以土壤对生命来说是非常必要的。地面的顶部通常覆盖着草或其他植物。草地上可能有枯叶和枯死的植物。动物的排泄物也落在上面。)”可知,作者描述了人、动物、植物以及土壤之间相互依存的关系。故选D项。【17题详解】细节理解题。根据第二段“Farmers found that animals waste is the best food for the soil, but chemical fertilizers(化肥)are also very useful.(农民们发现
23、动物的排泄物是土壤最好的养料,但化学肥料也很有用。)”中的the best food可知,说明动物的粪便是植物最好的肥料。故选C项。【18题详解】细节理解题。根据文章最后一句“A change of crop and the use of a good fertilizer will keep the land good.(改变作物和使用好的肥料将使土地保持良好。)”可知,换作物和使用好的肥料可以让土壤更为肥沃。故选A项。BFor any person who must speak in public, to business or pleasure groups, humor is a he
24、lpful and necessary tool for getting your message across. Why does humor work a lot? There are several reasons.People will enjoy what you have to say if it is presented with humor. But,more importantly,if you are in a situation where important,and perhaps controversial (有争议的) ,ideas must be presente
25、d to less than open minds, humor allows those ideas to be presented in a nonthreatening(无威胁的) manner. Abraham Lincoln was famous for his ability to relate humorous stories to make a point. Humor used carefully throughout a presentation will also keep the listeners interest high. In a word, individua
26、ls learning how to use humor in their speeches can strengthen arguments, support interesting presentations and, most of all,entertain their audience in a positive and comfortable way.While popular culture may well hold many kinds of humor,some of it has no place in presentations that are designed to
27、 educate and encourage the audience. If you want to become a professional excellent comedian whose goal is 100% entertainment, then you may be able to use some of the reference materials like The Art of Using Humor in Public Speaking. They can help you develop your skills and sources of humor. To th
28、at end, your participation in this study of humor will become necessary. Hopefully, you will come to appreciate the special difficulty of entertaining the audience with good and clean humor.19. How many reasons does the author give for using humor?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.20. Whats the purpos
29、e of excellent comedians?A. To educate the audience.B. To encourage the audience.C. To entertain the audience.D. To exchange with the audience.21. Why did the author suggest reading The Art of Using Humor in Public Speaking?A. It was good for training ones skills of humor.B. It helped the readers re
30、lax after work.C. It gave some tips on how to live a positive life.D. It was a textbook for professional excellent comedians.22. Which of the following has a similar meaning to the underlined word “end” in the last paragraph?A. finishingB. conclusionC. stopD. result【答案】19. B 20. C 21. A 22. D【解析】【分析
31、】本文是一篇说明文。本文主要讲了商业场合或娱乐场所发言要带有幽默,以及为什么幽默很有用的几个原因。【19题详解】细节理解题。根据第二段“In a word, individuals learning how to use humor in their speeches can strengthen arguments, support interesting presentations and, most of all,entertain their audience in a positive and comfortable way.(总之,个人学习如何在演讲中运用幽默可以加强论点,支持有趣
32、的演讲,最重要的是,以积极和舒适的方式娱乐他们的听众。)”可知,文章提到了strengthen arguments、support interesting presentations及entertain their audience这三个“使用幽默”的原因。故选B项。【20题详解】推理判断题。根据最后一段“If you want to become a professional excellent comedian whose goal is 100% entertainment,(如果你想成为一个以100% 娱乐为目标的职业优秀喜剧演员,)”中的100% entertainment可知,ex
33、cellent comedian的目的是娱乐观众。故选C项。【21题详解】推理判断题。根据最后一段“They can help you develop your skills and sources of humor.(他们可以帮助你发展你的技能和幽默的来源。)”中的develop your skills and sources of humor可知,该书对培养一个人的幽默技巧有好处。故选A项。【22题详解】词句猜测题。前文“They can help you develop your skills and sources of humor. (它们可以帮助你发展你的技能和幽默来源。)”提到了
34、发展幽默技能这一目的,而划线处后文“your participation in this study of humor will become necessary. (为此,你有必要参与这项幽默研究。)”则提到,研究幽默很有必要性,是通向幽默的途径。因此可推测,end意为结果(result),即发展幽默能力。故选D项。三、七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)How to make true friendsWhether your friendship lasts for a season or a lifetime, here are some ways to make true fri
35、ends.Be friendly to people. Your actions should show them that you are a true friend and, in return, they will probably be a true friend to you as well. _23_ You cant expect someone to be a true friend if youre not a true friend._24_ Although life changes may separate you, you can call each other on
36、 the phone, visit each other, write letters, send cards, and communicate online through email and social networking sites.Find friends with some similar interests. You dont have to have everything in common, but it would be helpful if you had some things in common. _25_Learn the difference between g
37、ood friends and bad friends. _26_ They are always honest with you and they dont do things to hurt you. Bad friends are those who do not seem to value the friendship. They may never be there for you when you need them or do things that are hurtful to you._27_ Once you recognize the differences in goo
38、d friends and bad friends, decide which friends you want to stay connected with and which ones youre better off without. The friends who will stick with you through good times and bad times are true friends. Let them know that you appreciate your friendship and be sure to stay a true friend to them.
39、A. Choose your friends carefully.B. Keep in touch with each other.C. Accept your friends for who they are.D. You have to treat people the way you want to be treated.E. Show your respect to your friends no matter what happens.F. Good friends are those who are there for you when you need them.G. Havin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-549167.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山西省大同市2022-2023学年高三下学期阶段性模拟测试丨文综(B卷).pdf
