河南省八市重点高中2020-2021学年高二上学期11月联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省八市重点高中2020-2021学年高二上学期11月联考英语试题 WORD版含解析 河南省 重点高中 2020 2021 学年 上学 11 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年上学期全国百强名校高二英语注意事项: 1. 答卷前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在本试题相应的位置。2. 全部答案在答题卡上完成,答在本试题上无效。3. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案用0. 5mm黑色笔迹签字笔写在答题卡上。4. 考试结束后,将本试题和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5
2、段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt? A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C。1. Where will the speakers probably go?A. A garage. B. A petrol station. C. A parking lot.2. How much should the woman pay for two hats? A. ¥20. B. ¥96. C. ¥60
3、.3. Which pet can be kept in the apartment? A. A turtle. B. a dog. C. A cat.4. Whats the probable relationship between the speakers? A. Friend. B. Brother and sister. C. Classmates.5. When did the conversation take place? A. On Wednesday. B. On Friday. C. On Sunday. 第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段
4、对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What advice does the man give to Mary? A. Seeing a doctor at once.B. Going back home at once.C. Taking some medicine at once.7. Where are the speakers? A. At home. B. In the hospit
5、al. C. In the office.听第7段材料,回答第8至9题。8. What kind of magazine is the man probably reading? A. Health magazine. B. Fashion magazine. C. Science magazine.9. What is the man s attitude towards cloning? A. Favorable. B. Negative. C. Skeptical.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where will the two speakers have dinner t
6、onight? A. In a French restaurant.B. In a German restaurant.C. In an Italian restaurant.11. How will the two speakers go to the restaurant? A. by car. B. By subway. C. By bus.12. What are the speakers mainly talking about? A. An interesting trip. B. Finishing a project. C. Having dinner with friends
7、.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why does the man seldom make coffee at home? A. He is busy.B. The process is a bit complex.C. He seldom drinks coffee.14. What does the woman think of the taste of instant coffee? A. So-So. B. Wonderful. C. Terrible.15. Which country does the man most probably come from? A. Ame
8、rica. B. England. C. China.16. What kind of drink does the woman prefer? A. Tea. B. Coffee. C. Juice.听第10段材料,回答第17至20题。17. How long did it take to build the bridge? A Over five years. B. Over twenty years. C. Over ten years.18. How long is the Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge? A. 2.7 km. B. 55 km. C. 6
9、. 7 km.19. What can we say about the bridge? A. It is supported by man-made islands.B. Its underwater tunnel is 7. 6 kilometers.C. It connects people in 1l provinces.20. What should a local driver have to cross the bridge? A. A ticket. B. A reservation. C. A permit.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题: 每小题
10、2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWindermere Christmas MarketLocation: Victoria Street. WindermereDate: Saturday, 12th Sunday, 13th December, 2020Times: Saturday 10a. m. -6p. m., Sunday 10a. m. 4p. m.Run entirely by a group of volunteers, the Windermere Christmas Market first took place in
11、2016. With around 50 stalls selling a range of goods produced both locally and from Europe, you will find live music and other street performers. There is a shuttle bus in operation from car parks, and plenty of stands selling hot food.Ambleside Christmas LightsLocation: Market Cross market Place in
12、 AmblesideDate: 2020, date to be decided Times: 10a. m. -6p.m.This annual event combines a traditional shopping experience with a Christmas light show, cruises on the lake, a lantern parade, and a visit from Santa Claus. The day ends with a large fireworks display. There are family-friendly activiti
13、es throughout the day, while the market sells a range of tasty foods and other gifts.Hawkshead Christmas Fair Location: Hawkshead village Centre Date: Saturday 5th Sunday, 6th December, 2020Times: 10a. m. 5p. m.A Christmas Fair takes over the ancient streets of the small village every December. You
14、will find both indoor and outdoor markets with over 50 stalls selling food, crafts, and other gifts. There is also a lantern parade, live music, and street performance. Children can meet Santa, while grown-ups can enjoy the mini beer festival in villages pubs.Keswick Victorian Fayre Location: market
15、 Place Packhorse Court, Keswick Date: Sunday, 6th December, 2020Times: 10. 30a. m.-4p. m.This is a fantastic opportunity to combine Christmas shopping with support for local charities. Around 30 local and national charities have stalls where you can browse their goods that include homemade Christmas
16、 crafts and cakes. Traders and other workers will be dressed in Victorian costumes and visitors are invited to do the same.1. When is the Windermere Christmas Market open on 13th December, 2020?A. 10a. m. -6p. m.B. 10a. m. -5p. m.C. 10a. m. -4p.m.D. 10. 30a.m.-4p.m.2. What can visitors do at Amblesi
17、de Christmas lights?A. Enjoy delicious food.B. Set off fireworks.C. Watch street performance.D. Celebrate beer festival.3. Where should visitors go if they want to support charites?A. WindermereB. AmblesideC. HawksheadD. Keswick【答案】1. C 2. A 3. D【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四处市场以及各自的特色。【1题详解】细节理解题。根据文章Winder
18、mere Christmas Market中的“Date: Saturday, 12th Sunday, 13th December, 2020 Times: Saturday 10a. m. -6p. m., Sunday 10a. m. 4p. m.”可知,13th December, 2020是星期天,开放时间为10a.m.-4p.m。故选C。【2题详解】细节理解题。根据文章Ambleside Christmas Lights中的“There are family-friendly activities throughout the day, while the market sells
19、 a range of tasty foods and other gifts.(一整天都有家庭友好的活动,而市场出售各种美味的食物和其他礼物。)”可知,游客可以在这里品尝各种各样的美食。故选A。【3题详解】细节理解题。根据文章 Keswick Victorian Favre中的“Location: Market Place a& Packhorse Court, Keswick”和“This is a fantastic opportunity to combine Christmas shopping with support for local charities.( 这是一个将圣诞购物
20、与支持当地慈善事业结合起来的绝佳机会。)”可知,要想支持慈善事业,应该去 Keswick。故选D。BBriunna was just 12 years old when her mother became severely ill, allowing her to know what it was like to care for someone else. Although many members of her family were nurses, taking care of her mom was what influenced her the most and helped her
21、 decide to become a nurse.After she didnt get into UW-Eau Claires nursing program the first two times she applied, Briunna began exploring potential careers. She took several business classes, but quickly realized that business wasnt the right fit for her and her real passion was in nursing. She app
22、lied to nursing again, and finally started the nursing program in the fall of 2019.She was just months into her first semester as a nursing major when she hit the next bump in the road. In November 2019, Briunna became extremely ill, with symptoms ranging from difficult breathing to a high fever and
23、 a cough. Eventually, breathing became so difficult that she had to go to the emergency room therefore, Briunna could not attend classes the rest of the fall 2019 semester, focusing instead on regaining her mental and physical health.While Briunna was still in hospital, she already had connected wit
24、h fellow nursing majors as well as professors, who worked closely with her to make sure she stayed on course. Those connections made all the difference when she was trying to stay on track to graduation despite her illness.In the spring, COVID-19 added additional obstacles(障碍)to her college journey,
25、 forcing her to find new ways to manage her time and keep herself motivated. Whats worse, she also was laid off from her part-time job when stores closed, making it more difficult to pay for college.Despite all those obstacles, Briunna is on track to graduate with her nursing classmates in December
26、2021 and already is planning for what comes after she earns her bachelors degree in nursing.4. What inspired Briunna to be a nurse?A. Her interest in caring for others.B. The influence from nurses in her family.C. Her part-time job in a local hospital.D. The experience of tending to her mother.5. Wh
27、at does the underlined word “bump” in paragraph 3 mean?A. Disease.B. Barrier.C. Crossing.D. Failure.6. How did Briumna stick to her nursing program during illness?A. By attending classes with the aid of her classmates.B. By seeking help from medical experts on the Internet.C. By communicating with h
28、er classmates and professors.D. By taking more courses than other nursing majors.7. What can we learn from Briumnas story?A. Actions speak louder than words.B. Many hands make light work.C Nothing is difficult to a willing heart.D. One good turn deserves another.【答案】4. D 5. B 6. C 7. C【解析】这是一篇记叙文。本文
29、讲述Briunna的护理学习之路遇到的各种障碍,Briunna通过自己的坚持不懈也战胜了这些障碍。通过这个故事,我们学到世上无难事,只怕有心人。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Although many members of her family were nurses, taking care of her mom was what influenced her the most and helped her decide to become a nurse.(虽然她家里很多人都是护士,但照顾母亲对她影响最大,帮助她决定成为一名护士。)”可知,照顾母亲的经历让Briunna 决定成为一名
30、护士。故选D。【5题详解】词义猜测题。根据划线单词后一句“In November 2019, Briunna became extremely ill, with symptoms ranging from difficult breathing to a high fever and a cough. (2019年11月,Briunna病情严重,症状包括呼吸困难、高烧和咳嗽。)”以及下文中的“those obstacles”可推知,划线单词“bump”的意思是“障碍”,这次生病只是她遇到的众多障碍之一,所以其所在句的意思的“她刚进入护理专业的第一学期几个月,就遇到了人生道路上的下一个障碍。”
31、故选B。【6题详解】细节理解题。根据第四段“While Briunna was still in hospital, she already had connected with fellow nursing majors as well as professors, who worked closely with her to make sure she stayed on course. (当Briunna还在住院的时候,她就已经和其他护理专业的同学以及教授建立了联系,他们和她密切合作,确保她能坚持学业。)”可知,Briumna在生病住院期间,通过和其他护理专业的同学以及教授交流,来继续自
32、己的学业。故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Despite all those obstacles, Briunna is on track to graduate with her nursing classmates in December 2021 and already is planning for what comes after she earns her bachelors degree in nursing.(尽管有这些障碍,Briumna和她的护理同学们将于2021年12月毕业,她已经在为获得护理学士学位后的生活做准备了。)可知,Briunna的护理学习之路遇到
33、的各种障碍,Briunna通过自己的坚持不懈也战胜了这些障碍,最终取得了成功,因此从Briumna的故事我可以得到启发世上无难事,只怕有心人。故选C。CFeeling hungry? Then whats the easiest way to satisfy your hunger? Many of us will reach for a takeaway menu and order some delicious- but possibly unhealthy -food. And our increasingly busy and stressful lives add to our ne
34、ed to buy ready-made food on the go or delivered to home.Eating options are endless, and new technology means we can feed our desires at the push of a button. Takeaway delivery apps make ordering food quick and convenient, and during the recent coronavirus(冠状病毒)crisis, it provided a lifeline to thos
35、e stuck at home with nothing to cook or who lacked the skills to prepare a meal for themselves. Its estimated that in the UK alone, people eat three million takeaway meals a day, and the three biggest delivery apps together offer a choice of 100 dishes from 60, 000 restaurants.Its no wonder we are t
36、empted to skip the grocery shopping, bypass the kitchen, and enjoy something that someone else has prepared. But ordering a pizza, a spicy curry or a box of noodles, can come at a price both financially and to our health. Eating too much processed and unhealthy fast food has some effect on obesity a
37、nd the risk of developing certain diseases. A few years ago, The BBC Good Food Nation Survey found that most people ate fast food on average two days per week. But, in the 16 to 20-year-old category, one in six ate fast food at least twice a day.Of course, reducing salt, sugar and fat is one way to
38、make takeaway food healthier, as well as offering smaller portion sizes. But the best advice is to find a cooking book and try making your own healthy meal. And if you havent got time, try ordering a healthier alternative from the menu.8. What has made ordering and delivering takeaway food easy?A. T
39、he fast-pace lifestyle.B. Takeaway delivery apps.C. The coronavirus crisis.D. Lack of cooking skills.9. What can be inferred from Paragraph 3?A. Processed food is usually sold at a low price.B. Its unbelievable for people to enjoy fast food.C. Fast food does less harm to the health of adults.D. The
40、youth consume fast food more frequently.10. According to the article, how can you eat most healthily?A. Preparing meals yourself.B. Eating in large restaurants.C. Eating takeaway occasionallyD. Adding vegetables and fruit.11. Whats the text mainly about?A. The popularity of takeaway.B. The necessity
41、 of cooking at home.C. The harm caused by takeaway.D. The dilemma takeaway faces.【答案】8. B 9. D 10. A 11. D【解析】本文是说明文。外卖递送应用程序使订购和送外卖变得简单,加上人们生活忙碌紧张导致外卖食品在人们生活中越来越普遍。但从健康方面考虑,外卖食品存在着弊端。最健康的选择是自己做饭,如果没有时间,就尽量点健康的食物。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“Takeaway delivery apps make ordering food quick and convenient,”(外卖递
42、送应用程序让点餐变得又快又方便)和“the three biggest delivery apps together offer a choice of 100 dishes from 60, 000 restaurants.”(这三款最大的送餐应用共提供来自6万家餐厅的100道菜的选择。)可知外卖递送应用程序使订购和送外卖变得简单,故选B。【9题详解】推理判断题。根据第三段中“A few years ago, The BBC Good Food Nation Survey found that most people ate fast food on average two days per
43、 week. But, in the 16 to 20-year-old category, one in six ate fast food at least twice a day.”(几年前,BBC美食国度调查发现,大多数人平均每周有两天吃快餐。但是现在,在16到20岁的人群中,六分之一的人每天至少吃两次快餐。)通过对比可知现在年轻人吃快餐更频繁。故选D。【10题详解】细节理解题。根据最后一段“But the best advice is to find a cooking book and try making your own healthy meal.”可知找一本烹饪书,试着自己做
44、健康的饭菜才是最健康的选择。故选A。【11题详解】主旨大意题。第二段“Takeaway delivery apps make ordering food quick and convenient, and during the recent coronavirus(冠状病毒)crisis, it provided a lifeline to those stuck at home with nothing to cook or who lacked the skills to prepare a meal for themselves.”说明了外卖递送应用程序使订购和送外卖变得简单,尤其在疫情
45、期间成了部分人的救生索。第三段介绍了常吃外卖食品不健康,但外卖订餐越来越普遍的现状。这些说明了外卖食品的两面性,The dilemma takeaway faces全面概括了文章内容。而其他选项均是文章内容的某一方面,故选D。DEngineers at Zhejiang University have created China s first brain- like computer, named Darwin Mouse, that can copy the way in which a human brain works and solve complex calculations wh
46、ile using a small amount of the energy used by traditional supercomputers.Though the technology is still in its early stages, experts say it could be used to run large, real-time simulations(模拟)and make new discoveries in chemistry, medicine and the neurosciences. It could also be used to revolution
47、ize computer design, leading to more powerful and efficient artificial intelligence.Pan Gang, a professor at the universitys College of Computer Science and Technology, said neuromorphic(神经形态)computing has been a focus of the international scientific and engineering communities for some time and is
48、considered one of the key methods to overcome the major computing challenges for artificial intelligence. The Darwin Mouse represented a “major milestone achievement” in Chinas brain-like computing technology.In late 2018, the University of Manchester in the United Kingdom, upgraded its neuromorphic
49、 supercomputer SpiNNaker to host a million processors, enabling it to perform 2 trillion actions a second. This allowed the machine to run extremely large-scale real-time simulations, such as modeling parts of the brain. The Darwin Mouse uses significantly fewer processors thanks to the latest devel
50、opments in brain-like chips made in China, allowing it to perform far better.Another advantage is low energy costs. When information is transmitted, only neurons that receive and process the signals are activated, while other neurons stay alseep, similar to how a brain works. As a result, the energy
51、 consumption can be reduced to a small part of that of conventional supercomputers.“We hope to keep evolving the Darwin series neuromorphic computer toward reaching human levels of intelligence, thus achieving more powerful artificial intelligence with significantly less energy use. It is hopeful th
52、at brain-like computers will make their way into our daily lives as the hardware and software for the technology matures” Pan said.12. Which can be inferred about Darwin Mouse?A. Brain-like and easy to operate.B. Powerful and energy-saving.C. Traditional but efficient.D. Advanced but impractical.13.
53、 Why is SpiNNaker mentioned in paragraph 4?A. To show it can run more complex simulations.B. To prove no computers can compare human brains.C. To stress the importance of brain-like chips.D. To highlight the advantage of Darwin Mouse.14. What is Professor Pans attitude to Darwin Mouse?A. Positive.B.
54、 Skeptical.C. Tolerant.D. Objective.15. What is the best title for the text?A. Outstanding Engineers of China.B. Brain-computer Makes First Appearance in China.C. Darwin Mouse a Famous mouse.D. Artificial Intelligence Has a Bright Future.【答案】12. B 13. D 14. A 15. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了浙江大学的工程师们研制出的中国
55、第一台类似大脑的计算机Darwin Mouse,这台计算机不仅功能强大而且非常节能。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段“that can copy the way in which a human brain works and solve complex calculations while using a small amount of the energy used by traditional supercomputers. (它可以复制人脑的工作方式,并在使用传统超级计算机的少量能量的情况下解决复杂的计算问题。)”可以推断出, Darwin Mouse不仅具有强大的功能,而且消
56、耗的能源还很少。故选B。【13题详解】推理判断题。第四段的前半部分提到超级计算机 Spinnaker升级之后性能大大提高,后半部分将 Darwin Mouse与Spinnaker进行了对比,Darwin Mouse因为使用了国产芯片,使用的处理器更少,性能也更好。因此该段提到超级计算机Spinnaker是为了通过对比来突出 Darwin Mouse的优点。故选D。【14题详解】推理判断题。根据第三段“The Darwin Mouse represented a “major milestone achievement” in Chinas brain-like computing techno
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-549428.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
