河南省八市重点高中2021届高三12月质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省八市重点高中2021届高三12月质量检测英语试题 WORD版含解析 河南省 重点高中 2021 届高三 12 质量 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河南省八市重点高中2020-2021学年高三12月质量检测英 语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在本试题相应的位置。2.全部答案在答题卡上完成,答在本试题上无效。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案用0.5mm黑色笔迹签字笔写在答题卡上。4.考试结束后,将本试题和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面
2、5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man doing?A. Reading a story. B. Watching a new film. C. Writing a detective story.2. What is the mans suggestion?A. Buying a new refrigerator.B. Putting the refrigerator far away.C. Having the refrigerat
3、or fixed.3. What does the man hope to do?A. Attend a meeting. B. Watch a basketball match. C. Rest for a couple of hours.4. What kind of music does the woman like best?A. Folk music. B. Pop music. C. Classical music.5. How does the woman feel?A. Excited. B. Indifferent. C. Disappointed.第二节 (共15小题:每小
4、题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What did Tom do last night?A. He listened to the radio. B. He did his homework. C. He played the piano.7. Whats the possible relationship between the speake
5、rs?A. Sister and brother. B. Mother and son. C. Teacher and student.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What does Shelly do?A. A driver. B. A director. C. A reporter.9. What will the man do first?A. Have his car fixed. B. Prepare something to eat. C. Meet some singers.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What are the speak
6、ers probably doing now?A. Having a meal. B. Shopping. C. Preparing food.11. What is the mans favorite food?A. Carrots. B. Chocolate cakes. C. Fruits.12. What does the woman want the man to do?A. Try the dessert. B. Bake some cakes. C. Balance his diet.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What are they talking
7、about?A. Taking a holiday. B. Choosing gifts. C. Making children happy.14. Who is probably learning Chinese?A. John. B. Jane. C. Jack.15. When will the woman buy the gifts?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday:16. Why will the man take the kids to the McDonalds?A. To have lunch. B. To keep a se
8、cret. C. To make them quiet.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. Who is Beck Alter?A. An art teacher. B. A student leader. C. The owner of Penny.18. When will Penny be tested?A. When she is 30 days old. B. When she is 49 days old. C. When she is 79 days old.19. In which classes will the students write diaries
9、for Pennys website?A. English and art. B. English and geography. C. Speech and communication.20. What will the students in life skills class do for Penny?A. Take care of Penny. B. Train Pennys personality. C. Help run the Internet page.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四
10、个选项中,选出最佳选项。AWere seeking an experienced Digital Product Designer to join the team of our newly established getAbstract based in Switzerland.Core responsibilitiesStrategy and Research: Conduct market and user research(e.g. user pain points, expectations, opportunities).Product definition: Turn strat
11、egic and market insights into requirements for a product.Analytics: Together with data analysts, define the design of data-driven tests.Development: Cooperate and work closely with software developers, AI and Machine Learning engineers.Key Qualifications and Experience* 3 years experience in design-
12、thinking processes with a focus on UX, UI, data and technology achieved in a relevant environment.* Expert with current design and prototyping tools(产品原型设计工具). Develop with your choice of tools.* Strong written and spoken English communication skills - German a plus.* Willingness to occasionally par
13、ticipate in Design Sprints or other team workshops which are held in Lucerne(Switzerland).What is in it for you?* A unique, entrepreneurial(创业的)opportunity to be a part in shaping our newly established getAbstract LAB.* Flexible working hours, remote working/home office and occasionally working at o
14、ur lakefront offices in Switzerland.* Continuous education based on your interests and opportunity to dive into other areas of the product development lifecycle.* Possibility to move along and grow with our company.* Team events every month, and healthy snacks, beverages and coffee every day.Do you
15、have what it takes? Please send your application and supporting documents(CV, diplomas, work portfolio and work certificates)to galab.1. Which of the following is a must for this job?A. Devotion to this position.B. Good command of German.C. Relevant working experience.D. Good brains in varied design
16、 tools.2. What can you get from this job?A. Better education.B. Weekly team events.C. A good chance to be promoted.D. Sometimes working at home.3. How can you apply for this job?A. By sending an email.B. By submitting CV in person.C. By calling the one in charge.D. By registering on a website.【答案】1.
17、 C 2. D 3. A【解析】这是一篇应用文。本文是招聘数码设计师的广告。文章提出了该职位的要求还有可享有的福利。【1题详解】细节理解题。由文章“Key Qualifications and Experience”部分中“3 years experience in design-thinking processes with a focus on UX, UI, data and technology achieved in a relevant environment.( 3年以上设计思维经验,关注用户体验、用户界面、数据和相关环境下的技术)”可知,这份工作要求需要相关的工作经验。故选C项
18、。【2题详解】细节理解题。由文章“What is in it for you?”部分中“Flexible working hours, remote working/home office and occasionally working at our lakefront offices in Switzerland.( 灵活的工作时间,远程工作/在家办公,偶尔在瑞士的湖畔办公室工作)”可知,这份工作的工作时间比较灵活,有时候还可以远程办公,也就是在家里办公。故选D项。【3题详解】细节理解题。由文章最后一句“Please send your application and supporting
19、 documents(CV, diplomas, work portfolio and work certificates)to galab.( 请将您的申请和相关证明文件(简历、文凭、作品集和工作证明)发送至galab.)”可知,你可以通过发邮件的方式申请这份工作。故选A项。B“I absolutely knew that I could be a physician,” says Patrice Harris. “But never in my wildest dreams did I think I would be president of the American Medical A
20、ssociation(AMA).” Harris is the first African American woman ever to be elected president of the AMA.Harris was growing up in a small town, and becoming a doctor felt like a dream for her. “Even though I knew I wanted to be a physician,” she said, “I had no idea how to get there.” Harris worked extr
21、emely hard to achieve her dream. She said, “In life, none of us get through without any setback. Whats important is to learn from these challenges.” Harris completed her undergraduate and graduate studies at West Virginia University. When Harris was in her third year of medical school, she decided t
22、o specialize in psychiatry(精神病学), the study and treatment of mental illnesses. “Some of my patients had what I thought were very interesting disorders,” she said. “And there was something new every day.”In 2007, Harris won the Psychiatrist of the Year Award and widely recognized as a top doctor. But
23、 it is not awards, she said, but rather treating and caring for her patients that has motivated her throughout her career. “That interaction with my patients is very fulfilling, because every opportunity that I have to help a patient in need is so meaningful, and it shows me why I originally wanted
24、to go into the profession of medicine,” Harris said.As president, Harris hopes to make sure that people across the country have access to the resources they need to ensure good health and that everyone is on a path. she said, “everyone should have the same opportunities to live a healthy life.”4. Wh
25、at can we learn about Patrice Harris from paragraph 1 ?A. She is talented as a physician.B. She is the first woman president of AMA.C. She had never intended to be president of AMA.D. She was ambitious and generous at a young age.5. What can Harris owe her success to ?A. Familys support.B. Enough ch
26、ances.C. Learning from setbacks.D. Hard work and precise plans.6. Which of the following best describes Harris as a Psychiatrist?A. Worried.B. Devoted.C. Aggressive.D. Generous.7. What does the underlined word “fulfilling” in paragraph 3 probably mean?A. Powerful.B. Encouraging.C. Disappointing.D. R
27、ewarding.【答案】4. C 5. C 6. B 7. D【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述了美国医学协会的主席Patrice Harris的相关事迹。【4题详解】细节理解题。根据第一段 “But never in my wildest dreams did I think I would be president of the American Medical Association(AMA). (但我从来没有想过我会成为美国医学会(AMA)的主席)”可知,她做梦也没想过会成为美国医学协会主席,由此可见,她以前从来没打算过成为这个主席,故选C。【5题详解】细节理解题。根据文中第二段 “
28、Harris worked extremely hard to achieve her dream. She said. “In life, none of us get through without any setback. Whats important is to learn from these challenges.”(Harris为了实现她的梦想非常努力。她说,“在生活中,没有人能不受挫折地度过难关。重要的是从这些挑战中学习。”)”可知,人的生活中都会有挫折,最重要的是要从这些挑战中去学习,而历经这些挫折加上勤奋才能成功。由此可知,她要把自己的成功归功于从挫折中学习,故选C。【6
29、题详解】推理判断题。根据第三段 “But it is not awards, she said, but rather treating and caring for her patients that has motivated her throughout her career. (她说,在她的整个职业生涯中,激励她的不是奖励,而是对病人的治疗和照顾。)”和“every opportunity that I have to help a patient in need is so meaningful, and it shows me why I originally wanted to
30、go into the profession of medicine, (“我能帮助有需要的病人的每一个机会都是很有意义的,这也让我明白了当初我为什么想从事医学这一行”)”可知,作为一名医生,她对工作是全心全意的,故选B。【7题详解】词句猜测题。根据第三段“ because every opportunity that I have to help a patient in need is so meaningful, and it shows me why I originally wanted to go into the profession of medicine(因为我所拥有的每一个
31、帮助有需要的病人的机会都是如此有意义,这也让我明白为什么我最初想要进入医学这一职业)”可知,她认为每次有机会帮助病人是很有意义的,由此可见,她认为和病人的互动是值得的,“fulfilling”意思是值得的,故选D。CLong the symbolic face of endangered species in China, the giant panda has made significant progress in recent years. In the 1980s, only about 1,216 pandas were left in the wild, but the most
32、recent calculation counted more than 1,800.The increased numbers could be due to improved survey methods or true growth from better protection measures. In either case, pandas still face plenty of threats, of which habitat loss is the main one to survival. Human growth in their areas, combined with
33、climate change has led to the loss of livable land. In addition, pandas have been facing dangers from illegal hunting.Because pandas are now distributed across China in groups, with each group separated from the others due to habitat destruction, the Chinese government is creating a huge national pa
34、rk in southwestern China to protect them. Giant Panda National Park will cover 10,476 square miles (27,132 square kilometers), which is nearly three times the area of Yellowstone National Park. The new park will make an effort to reunite populations that have become separated from one another.This p
35、roject “takes the long view,” Bob Tansey, China policy adviser for The Nature Conservancy, tells National Geographic. “Generally, pandas are doing well. But what will they need in the future? Connectivity.”The parks connectivity should give isolated(独居的)pandas a better chance to breed. Giant pandas
36、have a very low reproductive rate, with females generally usually giving birth every two years, the WWF reports. The new park eventually should give them room to find mates, thus resulting in more young pandas. After all, habitat will remain patchy until degraded lands are restored and stronger land
37、-use restrictions come into effect that make wildlife corridors(廊道) possible.The park also aims to promote the local economy, the Associated Press reports. An official involved in the parks planning tells the state-run China Daily this project would help ease poverty among the 170,000 people living
38、within the parks proposed territory. The government is offering financial support to encourage people living in the area to relocate, according to National Geographic. Some areas of the park also eventually will allow tourism.8. Whats the main idea of the second paragraph?A. The main challenges pand
39、as still face.B. The dangers humans bring to the pandas.C. The reason for the loss of pandas habitats.D. The protection measures taken to pandas.9. What can we learn about Giant Panda National Park?A. It has been used for many years.B. It has reunited different pandas.C. It is set up by the local go
40、vernment.D. It is larger than Yellowstone National Park.10. What does Bob Tansey expect of the project ?A. Itll house more isolated pandas.B. Itll favor female pandas with babies.C. Itll benefit the process of reproducing.D. Itll serve as a comfortable habitat for pandas.11. Why will tourism get per
41、mission in this panda park?A. Tourism helps gain high profits.B. Tourism accelerates the speed of allocation.C. Tourism results in economic boom absolutely.D. Tourism contributes to lessening the economic pressure.【答案】8. A 9. D 10. C 11. D【解析】本文是一篇说明文。介绍了在我国,大熊猫的保护是一直关注的话题,如何有效保护大熊猫,我国政府一直在努力。【8题详解】
42、主旨大意题。根据第二段“The increased numbers could be due to improved survey methods or true growth from better protection measures. In either case, pandas still face plenty of threats, of which habitat loss is the main one to survival. Human growth in their areas, combined with climate change has led to the l
43、oss of livable land. In addition, pandas have been facing dangers from illegal hunting.(增加的数字是由于调查方法的改进或更好的保护措施的真正增长。无论哪种情况,大熊猫仍然面临着大量的威胁,其中栖息地的丧失是生存的主要威胁。人类在这些地区的发展,加上气候变化,导致了可居住土地的丧失。此外,大熊猫还面临着非法捕猎的危险) ”可知,该部分主要讲的是目前大熊猫面临的挑战。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Giant Panda National Park will cover 10,476 square
44、 miles (27,132 square kilometers), which is nearly three times the area of Yellowstone National Park. (大熊猫国家公园将占地10476平方英里(27132平方公里),几乎是黄石国家公园面积的三倍) ”可知,大熊猫国家公园比黄石公园大。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据第四段Bob Tansey说的话“But what will they need in the future? Connectivity.(但他们未来还需要什么呢?连通性)”以及第五段“The parks connectiv
45、ity should give isolated(独居的)pandas a better chance to breed. Giant pandas have a very low reproductive rate, with females generally usually giving birth every two years, the WWF reports.(公园的连接性应该给独居的大熊猫繁殖一个更好的机会。据世界自然基金会报道,大熊猫的繁殖率很低,雌性大熊猫通常每两年生育一次)”可知,Bob Tansey希望这个公园能有助于大熊猫的繁殖。故选C项。11题详解】推理判断题。根据最
46、后一段“The park also aims to promote the local economy, the Associated Press reports. (据美联社报道,该园区还旨在促进当地经济)”以及“Some areas of the park also eventually will allow tourism.(公园的一些地区最终也将允许旅游业)”可知,通过旅游的方式可以缓解当地的经济压力。故选D项。DIf you grew up watching the Jetsons, the idea of having a robot helper that cleans and
47、cooks for your family has always been a fantasy. People want to have a robot do the housework and the good news is that great minds are working on it.Elon Musk announced back in June that his OpenAI robotic institute was working on developing software that would enable off-the-shelf robots to do hou
48、sehold chores and various other engineers are working on robots that could accomplish cleaning and organizing tasks. The bad news is that experts say not to expect these robots in our homes any time soon.“Cleaning is different from other tasks weve thought about in robotics, which typically involved
49、 manipulating objects, or moving them place to place.” said Maya Cakmak, an assistant professor of computer science and engineering at the University of Washington, to MIT Technology Review.Cakmak said that to accomplish household chores, robots have to know the fight tool for each specific task, th
50、e right angle to hold each tool, how to move it, how much pressure to use, how fast to move and more. Think about the variety of tools and techniques you use just to clean your kitchen. Its much more complicated than just lifting objects and moving them.Cakmak is teaching robots in her lab through d
51、emonstrating cleaning techniques for the robots vision system. The robot then imitates the cleaning motion .The goal is to get the robot to learn the correct cleaning motion and for it to be able to determine if the surface is clean after the action.Even when that is accomplished, theres a long way
52、to go. In order for a robot to clean an entire house, it would have to be able to fully understand its environment and make decisions based on the state of each roomsomething that is beyond the current abilities of artificial intelligence. Cakmak says that she believes houses will also have to be re
53、designed with machines in mind so that robots can better identify their position within a home and move around in it.12. How can we describe about household chores for robots?A. Complex and demanding.B. Simple and easy to handle.C. Unusual but easy to manage.D. Dangerous and challenging.13. How does
54、 Cakmak instruct robots to do cleaning work?A. By setting an example to them.B. By imitating the cleaning motion.C. By analyzing their vision system.D. By teaching some specific techniques.14. What can we infer about the future of cleaning robots?A. Theyll reach more consumers.B. Theyll help solve h
55、ousework entirely.C. Theyll still face many challenges ahead.D. Theyll be equipped with artificial intelligence.15. Which is a suitable title for the text?A. Varied Styles of Cleaning RobotsB. Benefits from Possessing RobotsC. Cleaning Robots: A Future New TrendD. Cleaning Robots: A Long Way to Go【答
56、案】12. A 13. A 14. C 15. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要说明了OpenAI机器人研究所正在开发一款软件,让现有的机器人能够做家务,其他一些工程师也在研发能够完成清洁和组织任务的机器人。介绍了这种机器人的一些特点和仍然面临的问题。【12题详解】推理判断题。根据第四段“Cakmak said that to accomplish household chores, robots have to know the fight tool for each specific task, the right angle to hold each tool, how to mov
57、e it, how much pressure to use, how fast to move and more. Think about the variety of tools and techniques you use just to clean your kitchen. Its much more complicated than just lifting objects and moving them.(Cakmak说,要完成家务,机器人必须知道每个具体任务的操作工具,握着每个工具的正确角度,如何移动它,使用多少压力,移动多快等等。想想你清洁厨房时使用的各种工具和技术。这比仅仅
58、举起物体并移动它们要复杂得多)”可推知,对于机器人来说,他们要做好工作真的不容易,很复杂,要求很高,故选A。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Cakmak is teaching robots in her lab through demonstrating cleaning techniques for the robots vision system.( Cakmak在她的实验室里通过向机器人视觉系统演示清洁技术来教授机器人)”可知,Cakmak通过亲自示范指导机器人做清洁工作。故选A。【14题详解】推理判断题。根据最后一段中“Even when that is accompli
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年人教版(陕西)九年级上册语文习题课件:写作小专题议论要言之有据 (共11张PPT).ppt
