2022版新教材高考英语一轮复习 课时质量评价25 选择性必修第二册 Unit 1 Growing up(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高考英语一轮复习 课时质量评价25 选择性必修第二册 Unit Growing up含解析外研版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 25 选择性 必修 第二
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(二十五)选择性必修第二册Unit 1Growing upA组基础巩固. 语法填空A(2020吉林辽源联考)Lucy looks like any other schoolgirl, freshfaced and full of life. Lucy is looking forward to the challenge of her new Alevel course. But unlike school friends, 16yearold Lucy is not spending halfterm 1. _ (rest). Instead, she is earning $6
2、,500 a day as 2. _ model in New York.Lucy 3. _ (tell) that she could be Britains new supermodel, earning a million dollars in the new year. Her father wants her to give up school to model fulltime. But Lucy, 4. _ has taken part in shows along with top models, wants 5. _ (prove) that she has brains a
3、s well as beauty, so she is determined to carry on with her 6. _ (educate)She has turned down several 7. _ (invitation) to star at shows in order to concentrate 8. _ her studies. After school she plans to take a year off to model fulltime before going to university to get a degree in engineering or
4、architecture.Lucy says, “My dad thinks I should take the offer now. But at the moment, school comes first. I dont want to get too 9. _ (absorb) in modelling. It is 10. _ (certain) fun but the lifestyle is a little unreal. I dont want to have nothing else to fall back on when I cant model any more.”【
5、语篇解读】年仅十六岁的露西在模特界崭露头角,但当规划自己的未来时,露西做出了自己的选择。1. resting考查非谓语动词。spend time (in) doing sth.是一个固定短语,意为“花费时间做某事”,故填resting。2. a考查冠词。model是可数名词,表示泛指,应用不定冠词,且model以辅音音素开头,故填a。3. was told/has been told考查动词的时态和语态。根据语境可知,主语Lucy和tell之间是被动关系,告知的行为已经发生了,可用一般过去时的被动语态。亦或强调被告知的信息给露西带来的影响,可用现在完成时的被动语态。故填was told/has
6、 been told。4. who考查定语从句。分析句子结构可知,设空处引导的是一个非限制性定语从句,先行词是Lucy,指人,设空处在从句中充当主语,故填who。5. to prove考查非谓语动词。want to do sth. 是固定搭配,意为“想要做某事”,故填to prove。6. education考查词性转换。设空前有形容词性物主代词her,因此设空处要用名词,此处表示“教育”,故填education。7. invitations考查名词的单复数。设空处前为several, invitation意为“(口头或书面的)邀请”时,为可数名词,此处要用复数形式,故填invitations
7、。8. on考查介词。concentrate on sth.是固定短语,意为“专注于某事”,故填on。9. absorbed考查词性转换。get absorbed in为固定短语,意为“专心致志于”,故填absorbed。10. certainly考查词性转换。分析句子可知设空后的fun是形容词,应用副词来修饰,故填certainly。BHappiness is like a small stone 1. _ (drop) into a pool to cause a circle of ripples. 2. _ Stevenson has said, being happy is a du
8、ty. There is no exact definition of the word “happiness”. Happy people are happy3. _ all sorts of reasons. The key is not wealth or physical wellbeing, since we find 4. _ (home) people, disabled people and socalled losers are extremely happy.Being happy is a sort of unexpected gain. But staying happ
9、y is 5. _ accomplishment, a success of soul and character. Actually it is not selfish to strive for it. It is, indeed, a duty to ourselves and others.Being unhappy is like an infectious disease. It causes people 6. _ (stay) away from the sufferer. He soon finds himself alone. There is, however, a cu
10、re for it: if you dont feel happy, pretend to be.It works. Before long you will find that instead of repelling people, you attract them. You will discover 7. _ deeply rewarding it is to be the centre of wider and wider circles of good will. Then the makebelieve becomes a 8. _ (real). You become real
11、ly happy.Being happy, once it is recognised as a duty and develops into a habit, 9. _ (open) doors into amazing gardens which are full of 10. _ (thank) friends.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讨论了幸福、快乐的定义。1. dropped考查非谓语动词。分析句子结构可知,drop在句中作非谓语动词,与逻辑主语stone构成被动关系,应用过去分词形式。故填dropped。2. As考查连接词。此处为方式状语从句,表示“正如”,应用as
12、,句首字母要大写。故填As。3. for考查介词。be happy for表示“为而感到高兴”,为固定短语。故填for。4. homeless考查形容词。修饰下文中的名词people,应用形容词homeless。故填homeless。5. an考查冠词。accomplishment为可数名词,此处表泛指,应用不定冠词,且accomplishment为以元音音素开头的单词,应用an。故填an。6. to stay考查非谓语动词。cause sb. to do sth.表示“使某人做某事;导致某人做某事”,为固定搭配。故填to stay。7. how考查连接词。此处为感叹句,感叹后文副词deepl
13、y应用how。故填how。8. reality考查名词。根据上文中的冠词a可知应填单数名词。故填reality。9. opens考查主谓一致。本句主语为Being happy,且描述客观事实用一般现在时,故谓语动词应用第三人称单数形式。故填opens。10. thankful考查形容词。修饰下文中的名词friends,应用形容词thankful,表示“感激的”。故填thankful。. 根据提示补全句子1. 玛丽违反了校规,那就是为什么她正在受校长的惩罚。(why)Mary broke the school rules. That is why she is being punished by
14、 the headmaster2. 噪音似乎是从楼下传过来的。(as if)It seems as if the noise comes from downstairs.3. 你童年的经历会影响你在社会上生存的方式。(the way)The experiences in your childhood will influence the way you survive in society4. 邻居们把自己的空闲时间用于帮助他人重建家园。(devote. to.)Neighbours devoted their spare time to helping others rebuild home
15、s.B组能力提升. 阅读理解ATheres no place like home. This English saying has much truth in it: the best place to be is surrounded by our treasured possessions and our loved ones and with a roof over our head. And for many young adults, its the only affordable place to stay; somewhere where they can receive fir
16、stclass service from mum and dad. But this comes at a price!In some countries, its quite traditional for people in their late teens and early 20s to live at home with their parents, but in other places, flying the nest to start their own independent life is very desirable. But theres been a growing
17、trend, in the UK at least, for young people to return home to live or not to leave home at all.A survey by a price comparison website found that 18% of adult children in the UK said they were moving back home because of debt, compared with 8% last year. More young people had lost their jobs, and oth
18、ers couldnt afford their rent compared with the previous year. So, its easy to see why theyre increasingly becoming home birds.The BBCs Lucy Hooker explains that many returning adult children enjoy home comforts. But for the “hoteliers”, thats mum and dad. The survey found the average cost to them h
19、as gone up sharply, and that they are sacrificing luxuries and holidays to look after their “big kids”. Emma Craig from Money supermarket says “Theyre trying to look after their children more. If your child comes home and you see them struggling financially, you feel more awkward asking them for ren
20、t or to contribute. It tugs on your heartstrings more.”With parents splashing out around 1,886 on takeaway food, buying new furniture and upgrading their WiFi for the benefit of their offspring, its easy for the returning children to put their feet up and make themselves at home. Thats before they l
21、earn a home truth that one day it might be their own kids wholl be checking into the hotel of mum and dad!1. Which proverb might present the young Britishs living conditions?A. A lazy youth, an awful age.B. East or west, home is best.C. Two heads are better than one.D. Nothing comes wrong to a hungr
22、y man.2. Which might be the reason for the increase of home birds?A. The popularity of living independently.B. Looking after their old parents.C. The increase of unemployment rate.D. Their parents financial offer.3. Whats Emma Craigs attitude towards home birds?A. Doubtful. B. Uncertain. C. Objectiv
23、e. D. Understandable.4. What is the last paragraph mainly about?A. Returning to live with parents comes at a price.B. Parents are willing to receive their returning children.C. Flying the net is becoming popular at present.D. Home birds take it for granted to live with their parents.【语篇解读】本文是一篇说明文。文
24、章介绍了现在很多英国年轻人喜欢回家和父母一起居住的现象以及其背后的原因。1. B推理判断题。根据第一段中的“Theres no place like home. This English saying has much truth in it”可知,对英国的年轻人来说合适的谚语是:金窝银窝不如自己的草窝。只有选项B中的home可与文中的home呼应。故选B。2. C细节理解题。根据第三段中“More young people had lost their jobs, and others couldnt afford their rent compared with the previous
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550096.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018-2019学年高中语文苏教版选修唐诗宋词选读课件:沉郁顿挫的杜甫诗 .ppt
