2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价21 选择性必修第一册 UNIT 5 WORKING THE LAND(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价21 选择性必修第一册 UNIT WORKING THE LAND含解析新人教版 2
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(二十一)选择性必修第一册 UNIT 5 WORKING THE LANDA组基础巩固. 语法填空A(2020湖南长沙模拟)Chickens are excellent natural enemies of locusts (蝗虫). On average, one chicken can catch over 600 locusts a day and can cover 0.6 acres of grassland.1. _ (official) in Chinas Xinjiang have handed out over 2,200 chickens to local fa
2、rmers, 2. _ (hope) to control locusts. There has been a decline in the locust population in several counties 3. _ the measure has been adopted.A report predicted 4. _ (high) than normal incidents of locusts for the northern part of China, 5. _ (main) owing to warmer winter temperature. Nearly 10,000
3、 acres in Wushi county have already been destroyed by locusts.Previous efforts to kill locusts in Xinjiang included pesticides (杀虫剂) that, while effective, also 6. _ (end) up killing off beneficial insects and harming the ecosystem. Alternatively, only 100 chickens last year in Wushi county were abl
4、e to effectively limit damage 7. _ more than 1,300 acres. This isnt the first time China 8. _ (use) birds against locusts. A story from The Telegraph described how officials trained 700,000 chickens and ducks 9. _ (run) after and consume locusts at the sound of a whistle. The campaign, which include
5、d nearly 280,000 people, was a response to the countrys worst locust outbreak in 10. _ quarter century.【语篇解读】本文是一篇说明文。中国新疆的牧场面对蝗虫灾害,采取了生态措施,利用鸡、鸭捕杀蝗虫,最终取得了良好的效果。1. Officials考查名词单复数。official为可数名词,根据谓语have handed out可知,主语应用复数形式,故填Officials。2. hoping考查非谓语动词。 分析句子结构可知,句中已有谓语have handed out,此处与谓语之间无连词连接,
6、由此判断此处应用非谓语动词,hope与主语Officials之间是逻辑上的主动关系应用现在分词作状语。故填hoping。3. where考查定语从句。分析句子结构可知,此处引导定语从句,先行词为counties,指地点,关系词在从句中作地点状语,故填where。4. higher考查形容词的比较级。句意:一份报告预测,中国北部地区的蝗虫数量将高于正常水平,其主要原因是冬季气温升高。根据空后的than可知,此处应用比较级。5. mainly考查副词。 句意见上一题解析。 此处修饰介词短语owing to,应该用副词作状语,mainly意为“主要地”。6. ended考查动词的时态。分析句子结构可
7、知,that引导定语从句,在从句中作主语,设空处作从句谓语,根据主句中的谓语动词included可以判断,从句应该用一般过去时。故填ended。7. to考查介词。句意:另外,去年在乌什县,仅仅100只鸡就能够有效地将损失限制在1 300多英亩。limit . to . 意为“把限于”,为固定搭配,故填to。8. has used考查动词的时态。This is/was (not) the first time (that) .为固定句型,意为“这(不)是第一次”,当主句谓语是is时,that从句应该用现在完成时,故填has used。9. to run考查非谓语动词。此处为不定式作目的状语,故
8、填to run。10. a考查冠词。句意:这场近28万人参与的运动,是为了应对国家近25年里最严重的蝗灾爆发。根据语境,此处应表示“近25年里”。a quarter意为“四分之一”,故填a。BThe robot lawn mowers (割草机) 1. _ (design) by us have the following benefits besides saving your time and effort.First, they are environmentally friendly. With global warming now 2. _ (be) a major concern
9、you can have peace of mind with these mowers. They run on rechargeable batteries and do not use petrol or burn oil like conventional lawn mowers.Second, they work very 3. _ (quiet). After careful assessment, noise from them 4. _ (find) to be about 60 decibels (分贝) lower than a typical lawn mower, so
10、 you can programme them to work at night while you sleep.Third, rain sensors in our robot lawn mowers warn the robot 5. _ (return) to its shelter or stay in its shelter while its raining. On 6. _ other hand, if you are using a simple electric lawn mower, you will have to stay out in the rain while y
11、ou get your mower under shelter 7. _ it will be useless.Fourth, bump sensors in our robot lawn mower protect the lawn mower from running over items 8. _ may be lying in the yard, thus increasing its life and efficiency.Last but not least, they are 9. _ (benefit) for people with allergy problems they
12、 can cut your grass while you sit far away, reading your favourite novel 10. _ comfort.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了机器人割草机的优点。1. designed考查非谓语动词。设空处作后置定语修饰robot lawn mowers,design与robot lawn mowers之间是逻辑上的动宾关系,且design所表示的动作已发生,故填designed。2. being考查非谓语动词。此处是with复合结构作状语,因global warming与be之间是逻辑上的主谓关系,且be所表示的状态
13、与谓语动词所表示的状态同时存在,故填being。3. quietly考查副词。设空处修饰谓语动词work,故填副词quietly。4. was found考查被动语态。由After careful assessment可知,此处用一般过去时,又因noise与find之间是被动关系,故填was found。5. to return考查非谓语动词。warn sb./sth. to do sth. 意为“提醒某人/某物做某事”。6. the考查冠词。on the other hand为固定搭配,意为“另一方面”。7. or/otherwise考查连词。设空处连接两个分句,表示“否则,要不然”,故填o
14、r/otherwise。8. that/which考查定语从句。设空处引导限制性定语从句修饰先行词items,且在从句中作主语,故填that/which。9. beneficial考查形容词。设空处作表语,意为“有益的,有帮助的”,故填beneficial。10. in考查介词。in comfort意为“舒适地”。. 根据提示补全句子1. 最使我伤脑筋的是他似乎对他的功课不感兴趣。(what引导主语从句)What_bothers_me_most_is that he seems to take no interest in his schoolwork.2. 随着时间的推移,我逐渐意识到健康的
15、重要性。As_time_goes_by,_I gradually realise the importance of health. (状语从句)With_time_going_by,_I gradually realise the importance of health. (with复合结构)3. 据说到目前为止汤姆已经记住了2 000个汉字。(be said to do . )Tom is_said_to_have_learned by heart 2,000 Chinese characters up to now.4. 一心致力于教育失聪儿童,这位年轻的女士很少有时间照顾她自己的女儿
16、。The young lady devotes_herself_to_teaching the deaf children, so she has little time to care for her own daughter. (devote)Devoting_herself_to_teaching the deaf children, the young lady has little time to care for her own daughter. (现在分词短语作状语)Devoted_to_teaching the deaf children, the young lady ha
17、s little time to care for her own daughter. (过去分词短语作状语)5. 这幅图画让我深信做一个好女儿比做一个“好”学生更重要。(convince)The_picture_convinces_me_that it is even more important to be a good daughter than a good student.B组能力提升. 阅读理解Prateek Sharma was born into a family of farmers. After 10 years of being a chief manager of Ko
18、tak Mahindra Bank, he did a good job and earned a good pay. But Prateek couldnt continue the corporation life with ease, as his heart was always in farming. So he worked as a banker on weekdays and on weekends travelled 100km to get to his 5acre farm in Dhaba Khurd. By the end of 2015, Prateek had s
19、et up a house on his farm to grow offseason vegetables. Prateek thought hed quit his job once he was able to earn enough from farming, but this wasnt an easy decision to make. This was because costs to grow these vegetables were very high, along with the fact that farmers werent a part of the value
20、chain and thus couldnt decide the price of their own vegetables. Fortunately, Prateek met Vinay Yadav, another educated farmer. They then decided to start their own value chain and sell their vegetables and grains, while skipping the middlemen. The variety of vegetables they grew wasnt enough, so th
21、ey decided to form a group of farmers. Once the plan was ready, the group was registered by the name of Farmer Producer Organisation (FPO). However, the trial failed in the first year as most of the farmers were grain growers and had limited knowledge of growing vegetables. However, the largest reas
22、on was the switch to organic from chemical. Luckily, once the soil was used to organic methods, the next round of crops were successful and the FPO had a good amount of produce. So at the end of 2017, Prateek finally quit his job and devoted all his time to farming. Now hes successful and recently h
23、is team has started two farmer resource centres at Dhaba Khurd and Nathrula Canj. 1. Why did Prateek have trouble continuing his life as a banker? A. He felt it so boring to be a banker. B. He almost never satisfied his boss. C. He found farming easier to do well. D. He was enthusiastic about farmin
24、g. 2. Why was it difficult for Prateek to decide on quitting his job? A. The prices of organic products are low. B. The income from farming wasnt much. C. He had no money to put into farming. D. He found farm produce is hard to sell. 3. What did Prateek and Vinay Yadav set about doing after they met
25、? A. Raising the prices of their products. B. Building their own marketing system. C. Switching from chemical to organic. D. Adding the kinds of vegetables grown. 4. What mainly resulted in the failure of FPOs first year trial? A. Their no experience in growing vegetables. B. Their poor management o
26、n the employees. C. The soils not adapting to organic farming. D. The wrong ways of doing organic farming. 【语篇解读】本文是一篇人物传记。文章介绍了Prateek Sharma的创业经历。他出生在一个农民家庭, 他对农业充满热情, 他很难下决定辞职是因为来自农业的收入并不多。在2017年年底, Prateek终于辞掉了工作, 把所有的时间都花在了农业上。现在他已经成功了, 最近他的团队已经在Dhaba Khurd和Nathrula Canj建立了两个农民资源中心。1. D细节理解题。根据
27、第一段中的“But Prateek couldnt continue the corporation life with ease, as his heart was always in farming.”可知, Prateek不能轻松地继续他的银行家生涯是因为他对农业充满热情。故选D。2. B细节理解题。根据文章第二段中的“Prateek thought hed quit his job once he was able to earn enough from farming, but this wasnt an easy decision to make.”可知,Prateek很难决定辞职
28、是因为来自农业的收入并不多, 故选B。3. B细节理解题。根据第三段中“They then decided to start their own value chain and sell their vegetables and grains”可知,Prateek和Vinay Yadav相遇后建立了自己的营销体系。故选B。4. C细节理解题。根据倒数第二段中“However, the largest reason was the switch to organic from chemical.”可知, 不适应有机农业主要导致了FPO的第一年试验失败。故选C。. 七选五How to best p
29、rotect your important files? Should you rely on one of the many cloud services available today? The answer is “Yes”. Heres four reasons to invest in cloud storage.1.Cloud services such as OneDrive, iCloud, Google Drive, and Dropbox can protect your data from local threats, such as theft, fire, flood
30、, nasty virus and hard drive failure.2, he might take your hard drive, too, unless you store it elsewhere. A flood or fire could destroy both your computer and hard drive if kept in the same place.Anywhere access.With cloud services, you can access your backedup stuff such as documents or media from
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550148.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
