新疆哈密市第八中学2021-2022学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆哈密市第八中学2021-2022学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 新疆 哈密市 第八 中学 2021 2022 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、哈密市八中20212022学年第一学期期中考试高一英语试卷I. 阅读理解(每小题2分,共20小题)AWelcome to our school. You can do a lot of things here. Come and join us.TimetableSunday 8:30-11:30Personal InventionsYou can see many inventions by the students; you may also bring your own inventionsMonday 19:00-21:00Space and ManDr. Thomas WestIf
2、you want to know more about the universe.Wednesday 19:30-21:00Modern MedicineMrs. Lucy GreenWould you like to know medical science?Friday 18:30-21:00Computer ScienceMr. Harry Morison from Harvard University(哈佛大学)Learn to use Windows XP.1. You may have a chance to introduce your inventions on _.A. Su
3、ndayB. MondayC. WednesdayD. Friday2. The person who teaches Computer Science is from _.A. CanadaB. AustraliaC. New ZealandD. America3. You may learn something about an illness called TB from _.A. Dr. WestB. Mr. MorisonC. Mrs. GreenD. Mr. Thomas4. If you want to learn something about satellites(卫星),
4、you can go to the class from _.A. 8:30 to 11:30 on SundayB. 19:00 to 21:00 on MondayC. 19:30 to 21:00 on WednesdayD. 18:30 to 21:00 on FridayBMany British people like to travel to Spain, Italy and other warm countries for their holidays. They want to live in the sun for a few weeks and many of them
5、like to take their cars on holiday with them. Then they can travel round the warm countries and see many places in a short time.But there is a problem. It is only twenty-two miles from Dover in England to Calais in France, but between the two towns there is the English Channel. It is necessary to ta
6、ke the cars across the sea, and this is not easy.Some passengers put their cars on a plane and fly across with them, but that is expensive. Others drive their cars onto large ferries(渡船). This is cheap, but the boats are slow and sometimes the sea is rough. There are days when more and more people c
7、hoose to travel by hovercraft(气垫船).5. Many British holiday-makers choose to travel_.A. by planeB. by carC. by shipD. by ferry6. They like to spend their holiday in _.A. the mountainous areasB. Dover in EnglandC. the warm countriesD. Calais in France7. Which is the disadvantage of going from Dover, E
8、ngland to Calais, France?A. The comfort of travelling by air.B. The disadvantage of travelling by ship.C. The advantage of travelling across the English Channel.D. The difficulty of taking cars across the English Channel.CNearly all of us have a bad habit, whether we know it or not. Some people say
9、they want to get rid of it but dont know the proper ways. Heres some advice on how to get rid of bad habits.Make a list. Write down all the reasons why you want to stop a certain behavior,how its hurting you and why to get rid of it this will help a lot. Look at that list regularly.Join in other act
10、ivities. Its wise of you to do something else when you want to stop your bad habit. If you get angry easily, for example, you can practice having a deep breath or going for a walk.Give yourself a present. Before you take action against a bad habit, decide what youll do to celebrate it if you reach y
11、our goal.Keep off bad habits. If you are fat and want to lose weight, keep junk food out of your house. If you are a heavy smoker with coffee, turn to tea and keep away from friends who like smoking.Be patient. Bad habits develop over years, so you probably wont be able to get rid of them quickly. I
12、n fact, people often give up several times before being successful, so you should be patient.Find support. Dont be afraid to ask for support from friends, family or other people who have the same bad habits as you. When you talk to others, they might be able to provide advice or encouragement that y
13、ou usually wouldnt get from yourself.8. The writer gives us _ pieces of advice in the passage.A. fourB. fiveC. sixD. seven9. If you want to lose weight, you can _.A. drink more coffeeB. refuse the junk foodC. find support from friendsD. find a heavy smoker10. Which of the following is WRONG accordin
14、g to the passage?A. Its not easy to get rid of bad habits in a short time.B. You can write down all the reasons for getting rid of bad habits.C. When talking to others, you can get what you cant get from yourself.D. When you want to stop your bad habits, dont do anything, please.11 From the passage
15、you can learn that _.A. how to get rid of bad habitsB. why we have some bad habitsC. what to do to have a bad habitD. where to find some supportDIn America, when the eighth graders leave the middle school, they are often worried about moving to the high school. It is a hard time for them, but it can
16、 be an exciting one as well. To make it easier, students need to get familiar with their school.Even though theyve done this already in the middle school, its still important to find where their classrooms are. Most schools take students to the high school for a visit at the end of their eighth-grad
17、e year. And, most schools also have afreshmanspeech for parents and students before the first year begins. Sometimes the main office will give away a map of the school. This can help students and parents to find different places in the school.One way to know your high school more and make new friend
18、s is to join a club or play a sport. Schools often offer chances to join different clubs and sports. Fall activities begin in August before the first day of school. If you are not interested in sports, there are clubs for any interest, such as drama, dance, chess, photography, community service, etc
19、. These clubs allow students from different grades. By joining an activity, students can find new friendships, not to mention improving their chances in future collegeapplications(申请). The school office will have a list of activities offered at the school and information on how to join them.Whats mo
20、re, to have a great start to a high school year, students can write down some of their worries, and ask for help from teachers and school workers.12. According to the text, most students feel _ when entering the high school.A. excitedB. nervousC. lonelyD. disappointed13. When do many schools take st
21、udents to visit their new high school?A. Before the eighth-grade year starts.B. Right after the high school year starts.C. At the beginning of the new term in the high school.D. At the end of their eighth-grade year14. Which of the following is TRUE about the school clubs?A. There are fewer students
22、 from higher grades in the school clubs.B. The school clubs in high school only welcome sports fans.C. Summer activities begin before school starts.D. The school office can help new students join school clubs.15. What is the purpose of this text?A. To tell the new students how to learn in high schoo
23、lB. To introduce new schools.C. To give the teachers some advice.D. To give advice to new high school students.七选五Ways to Improve Your HealthSometimes it may seem difficult to improve our health. If so, the following health habits may help you. _16_Research shows that eating a meal in the morning re
24、sults in less body fat and less chance of overeating. Eating breakfast can help people feel better physically and mentally through the day.Get enough sleep.Poor sleep can influence our memory and learning. _17_ Studies show that people who dont get enough sleep seem to get into more accidents. So st
25、ay safe and get enough sleep!Take a walk every day._18_ Instead of meeting friends for a meal, meet them for a walk. As you walk, you will see the beautiful world around you. Once you try, you will find that adding a walk into your daily life is very easy.Make social connections.Social groups can pr
26、ovide support. They might include sport teams, art or music groups. The people in the group can offer advice and can help each other in difficult times. Also, being in a group keeps your mind busy. _19_Have a hobby.A hobby could be running, reading or making something with your hands. Hobbies help p
27、eople to relax and rest. Hobbies bring us joy. _20_A. Get much exercise.B. Eat breakfast every morning.C. It can also cause traffic accidents!D An active mind is a healthy mind!E. Spending time with others is very helpful.F. Everyone could get a little more joy in their lives!G. Walking is an easy w
28、ay to add exercise to our lives.II.完形填空 (每小题1.5分, 共20小题)Uminur Kuchukova of Russia could have retired years ago. Yet the 61-year-old teacher _21_ working at a school in the Siberian village of Sibilyakovo. She continues to teach for one _22_: the schools one and only student, a nine-year-old boy. _2
29、3_ Kuchukova leaves next year, the school will _24_.Sibilyakovo is like thousands of villages across Russia. Many people have _25_ cities. In the 1970s, the village had a _26_ of 550 and a primary school with four classes. Each class had about 18 children. Today the number of villagers has _27_ to 3
30、9.Uminur Kuchukova has taught at the school for 42 years. She _28_ to retire there at the end of the school year. By then, she hopes, her only student will be _29_ to travel to a neighboring village for classes. But the _30_ school needs a 30-minute _31_ ride across the Irtysh River _32_ by a 20-min
31、ute ride on a school bus. Kuchukova does not think her student, Ravil Izhmukhametov, is _33_ yet for making such a trip every school day.“I feel sorry for him,” she says. “His parents dont want to leave Sibilyakovo yet and its _34_to send a little boy like him over the Irtysh. There are such big wav
32、es on the river.”Izhmukhametovs parents are farmers and _35_ many farm animals. However, they do not want their son to stay in the village when he _36_. Ravil says he has no interest _37_ moving into the city, but that he knows one day he will have no _38_.When asked what he thought about being the
33、only student at the school, Ravil said, “Of course Id like to have friends so Im looking forward to going to a _39_ school.”Kuchukova is _40_ that the school where she worked for more than forty years will soon close its doors for good.21. A. keepsB. advisesC. avoidsD. stops22. A. secretB. excuseC.
34、reasonD. doubt23. A. UnlessB. WhenC. ThoughD. Until24. A. appearB. reopenC. surviveD. close25. A. broken intoB. moved intoC. passed byD. got through26. A. sizeB. areaC. populationD. history27. A. risenB. droppedC. returnedD. led28. A. plansB. refusesC. forgetsD. fails29. A. enough oldB. young enough
35、C. old enoughD. enough young30. A. safestB. nearestC. quietestD. richest31. A. boatB. busC. carD. train32. A. surroundedB. guidedC. followedD. directed33. A. anxiousB. famousC. lateD. ready34. A. touchingB. worryingC. interestingD. puzzling35. A. raiseB. eatC. protectD. find36. A. breaks inB. sets o
36、ffC. settles downD. grows up37. A. onB. inC. overD. at38. A. rightB. hopeC. choiceD. power39. A. beautifulB. remoteC. traditionalD. big40 A. sadB. angryC. curiousD. excitedIII. 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式(1-3个单词)。(每小题1.5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式This summer has been full _4
37、1_ unforgettable moments. Among them, Su Bingtian, 31, set _42_ new Asian record of 9.83 seconds at the Tokyo Olympics semifinals (半决赛) on Aug 1st. This _43_ (make) him the first Chinese player to qualify (获得资格) for the final in the event. _44_ (late), he finished sixth in the final with a time of 9
38、.98 seconds. _45_ he missed out on a medal, Sus performance deserves(值得) cheer _46_ respect. He has been working onwards and upwards (勇往直前) to achieve his longtime goal to run in the 100m final in the Olympics. In 2015, Su became the first Chinese _47_ (run) in under 10 seconds. But his career was i
39、n trouble in the following years because of _48_ (injure). He had planned to retire (退休;退役) in 2017, but the call to challenge _49_ (he) brought Su back on the field. Now, in his third Olympic Games, Sus excellent performance spoke for itself. “I hope my performance today serves as an inspiration (鼓
40、舞) for younger players in their sporting careers,” Su told Xinhua. “When I was their age, my speed was no match for them. With the techniques (技巧) and ideas they have, they could achieve much more _50_ I have.”IV. 短文改错(每小题1分, 满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的
41、增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。If you have learnt some maths at school, you can quite quickly work out that one eleventh is about 9 percent. But did you know that 9 percent is also the number of children
42、who is not at school? Thats rightone in 11 children is studying and probably even cannot do the simple maths you just did so very easy. They drop out of school because our families are too poor and they have to work like adults. In 2013, million of children and teenagers were out of the school. Most
43、 live in poor countries, and there are also some boys and girls who cannot go to school in rich countries. If you are one of the lucky ones who can go to a senior high school, you should be grateful to the opportunity. So the next time you feel like you do not want to do bored, difficult homework or
44、 go to class, think about the children who dont have the chance to get a good education. Make the most of your education and make the world better place.V. 书面表达(满分25分)52. 假如你是校学生会主席李华,学校安排你下周末作为导游带领外籍教师Mr. Smith进行一次近郊游。请你用英语给Mr. Smith写一封电子邮件,包括以下内容:1.自我介绍;2.出游的时间、目的地等信息;3.需要提前做的准备工作。要求:1.词数100左右;2.可
45、适当增加细节,以使行文连贯。Dear Mr. Smith,_Yours sincerely,Li Hua哈密市八中20212022学年第一学期期中考试高一英语试卷I. 阅读理解(每小题2分,共20小题)AWelcome to our school. You can do a lot of things here. Come and join us.TimetableSunday 8:30-11:30Personal InventionsYou can see many inventions by the students; you may also bring your own inventi
46、ons.Monday 19:00-21:00Space and ManDr. Thomas WestIf you want to know more about the universeWednesday 19:30-21:00Modern MedicineMrs. Lucy GreenWould you like to know medical science?Friday 18:30-21:00Computer ScienceMr. Harry Morison from Harvard University(哈佛大学)Learn to use Windows XP.1. You may h
47、ave a chance to introduce your inventions on _.A. SundayB. MondayC. WednesdayD. Friday2. The person who teaches Computer Science is from _.A. CanadaB. AustraliaC. New ZealandD. America3. You may learn something about an illness called TB from _.A. Dr. WestB. Mr. MorisonC. Mrs. GreenD. Mr. Thomas4. I
48、f you want to learn something about satellites(卫星), you can go to the class from _.A. 8:30 to 11:30 on SundayB. 19:00 to 21:00 on MondayC. 19:30 to 21:00 on WednesdayD. 18:30 to 21:00 on Friday【答案】1. A 2. D 3. C 4. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了学校里的一些课程,包括具体时间和课程内容。【1题详解】细节理解题。根据文章 “Sunday”的课程介绍和“You can se
49、e many inventions by the students; you may also bring your own inventions.(你可以看到学生们的许多发明;你也可以带上你自己的发明)”可知,你在周日的课程上有机会介绍你自己的发明。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据“Friday”的课程介绍“Computer Science”及“Mr. Harry Morison from Harvard University”可知,教电脑科学的Mr. Harry Morison来自哈佛大学,即来自美国。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据“Wednesday”部分中“Modern
50、Medicine”和“Mrs. Lucy Green”可知,Mrs. Green女士任教现代医学课程,你可以从格林夫人那里了解一种叫结核病的疾病。故选C项。【4题详解】细节理解题。根据“Monday”的课程介绍“19:0021:00”、“Space and Man”和“If you want to know more about the universe(宇宙).”可知,周一19:0021:00的课程是关于宇宙和人类方面的知识,适合想要了解卫星的人参加。故选B项。BMany British people like to travel to Spain, Italy and other warm
51、 countries for their holidays. They want to live in the sun for a few weeks and many of them like to take their cars on holiday with them. Then they can travel round the warm countries and see many places in a short time.But there is a problem. It is only twenty-two miles from Dover in England to Ca
52、lais in France, but between the two towns there is the English Channel. It is necessary to take the cars across the sea, and this is not easy.Some passengers put their cars on a plane and fly across with them, but that is expensive. Others drive their cars onto large ferries(渡船). This is cheap, but
53、the boats are slow and sometimes the sea is rough. There are days when more and more people choose to travel by hovercraft(气垫船).5. Many British holiday-makers choose to travel_.A. by planeB. by carC. by shipD. by ferry6. They like to spend their holiday in _.A. the mountainous areasB. Dover in Engla
54、ndC. the warm countriesD. Calais in France7. Which is the disadvantage of going from Dover, England to Calais, France?A. The comfort of travelling by air.B. The disadvantage of travelling by ship.C. The advantage of travelling across the English Channel.D. The difficulty of taking cars across the En
55、glish Channel.【答案】5. B 6. C 7. D【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了英国人度假的一些喜好,如喜欢去的国家、喜欢去度假的方式和会遇到的一些交通问题等等。【5题详解】细节理解题。根据第一段中“They want to live in the sun for a few weeks and many of them like to take their cars on holiday with them.”可知他们想在阳光下生活几个星期,他们中的许多人喜欢开车去度假。由此可知,许多英国度假者选择开车旅行。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第一段中“Then t
56、hey can travel round the warm countries and see many places in a short time.”可知然后他们可以环游温暖的国家,在短时间内看到很多地方。由此可知,他们喜欢在温暖的国家度假。故选C。【7题详解】细节理解题。根据第二段“But there is a problem. It is only twenty-two miles from Dover in England to Calais in France, but between the two towns there is the English Channel. It i
57、s necessary to take the cars across the sea, and this is not easy.”可知但有一个问题。从英国的多佛到法国的加来只有22英里,但是在这两个城市之间有英吉利海峡。必须开车过海,这并不容易。由此可知,从英国的多佛到法国的加来,缺点在于开车穿越英吉利海峡很困难。故选D。CNearly all of us have a bad habit, whether we know it or not. Some people say they want to get rid of it but dont know the proper ways.
58、 Heres some advice on how to get rid of bad habits.Make a list. Write down all the reasons why you want to stop a certain behavior,how its hurting you and why to get rid of it, this will help a lot. Look at that list regularly.Join in other activities. Its wise of you to do something else when you w
59、ant to stop your bad habit. If you get angry easily, for example, you can practice having a deep breath or going for a walk.Give yourself a present. Before you take action against a bad habit, decide what youll do to celebrate it if you reach your goal.Keep off bad habits. If you are fat and want to
60、 lose weight, keep junk food out of your house. If you are a heavy smoker with coffee, turn to tea and keep away from friends who like smoking.Be patient. Bad habits develop over years, so you probably wont be able to get rid of them quickly. In fact, people often give up several times before being
61、successful, so you should be patient.Find support. Dont be afraid to ask for support from friends, family or other people who have the same bad habits as you. When you talk to others, they might be able to provide advice or encouragement that you usually wouldnt get from yourself.8. The writer gives
62、 us _ pieces of advice in the passage.A. fourB. fiveC sixD. seven9. If you want to lose weight, you can _.A. drink more coffeeB. refuse the junk foodC. find support from friendsD. find a heavy smoker10. Which of the following is WRONG according to the passage?A. Its not easy to get rid of bad habits
63、 in a short time.B. You can write down all the reasons for getting rid of bad habits.C. When talking to others, you can get what you cant get from yourself.D. When you want to stop your bad habits, dont do anything, please.11. From the passage you can learn that _.A. how to get rid of bad habitsB. w
64、hy we have some bad habitsC. what to do to have a bad habitD. where to find some support【答案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。本文作者就如何摆脱坏习惯这一问题给出了一些建议。【8题详解】细节理解题。根据各个段落的标题“Make a list,Join in other activities,Give yourself a present,Keep off bad habits, Be patient,Find support”可知这篇文章作者给出了六条建议,所以选
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550210.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
