2022版新高考英语一轮总复习提能练(三十九) 选修8 UNIT 4 PYGMALION WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语一轮总复习提能练三十九选修8UNIT 4PYGMALION WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 提能练 三十九 选修 UNIT PYGMALION WORD
- 资源描述:
-
1、高考提能练(三十九)选修8Unit 4Pygmalion.阅读理解A(2020云南省高中毕业班统一检查)Pang Hui placed a few more pairs of chopsticks on the table for a family dinner,though she did not expect her big family of seven would use them as serving chopsticks.Surprisingly,her 75yearold father,who used to shrug off the idea of serving chops
2、ticks,became a firm supporter this time,said Pang,40,from Beihai,a coastal city of South Chinas Guangxi Zhuang Autonomous Region.Chinese people often share dishes,and diners use their own chopsticks to serve themselves food from the shared dishes, a tradition now being challenged by the outbreak of
3、COVID19.“We feel a sense of crisis as well as the urge to desert our old habits when we see reports of family infections,” Pang said,pointing to the reports of the virus spreading via droplets and close contact.Local governments are helping to encourage a shift, too. On Feb. 13, 2020,local authoriti
4、es of Beihai started a campaign promoting serving chopsticks and spoons, which will avoid crossinfection caused by the use of personal chopsticks.Similar measures were also adopted in other cities like Beijing, Shanghai and Hangzhou.Taizhou city in East Chinas Jiangsu Province even standardized the
5、colours of serving chopsticks and spoons to help diners differentiate (区分) them from personal ones.The practice of eating wild animals has been targeted by the government, which remains present in certain areas.China stopped the illegal trading and transportation of wild animals shortly after the ou
6、tbreak. The move became a permanent ban on Feb. 24, 2020,when the country made a decision on thoroughly prohibiting (禁止) the illegal trading of wildlife and the consumption of wild animals.Li Bo, with the Hainan International Center for Wildlife Protection,said wild animal consumption could lead to
7、the faster extinction of particular species, damage the ecological balance and harm peoples health.“The epidemic (流行病) could become a turning point to eliminate the bad habit,” Li said.语篇解读本文主要介绍了新型冠状病毒肺炎爆发带来的改变,包括提倡使用公筷以及禁食野生动物等。1What can we learn about Pang Huis family from the text?AThere are usu
8、ally more than seven people dining together.BThey have started to use serving chopsticks at table.CPang Huis father opposes using serving chopsticks.DThey dont know how to avoid being infected by the virus.B考查推理判断。根据第一段中的“Pang Hui placed a few more pairs of chopsticks on the table for a family dinne
9、r”可推知,庞慧家里已经开始在餐桌上使用公筷,故选B。2According to the text, what has been done by the government?ASharing dishes has been abandoned.BCrossinfection has been prevented.CEating wild animals has been forbidden.DStandard personal chopsticks have been adopted.C考查细节理解。根据第八段中的“the country made a decision on thoroug
10、hly prohibiting(禁止)the illegal trading of wildlife and the consumption of wild animals”可知,中国政府已经全面禁止食用野生动物,故选C。3What does the underlined word “eliminate”in the last paragraph probably mean?AExplain.BDiscover.CForm. DRemove.D考查词义猜测。根据第九段中的“wild animal consumption could lead to the faster extinction o
11、f particular species,damage the ecological balance and harm peoples health”可知,食用野生动物可能加速某种物种的灭绝,破坏生态平衡而且对人的健康有害,由此可知,食用野生动物是一种陋习,并结合画线词所在句和语境可知,这种流行病可能成为消除这种陋习的转折点,故选D。4What can be the best title for the text?AServing Chopsticks PromotedBWays to Help People Stay HealthyCThe Outbreak of COVID19 Leads
12、 to ChangeDChina Bans Trading of WildlifeC考查标题判断。本文以新冠肺炎爆发后,庞慧一家使用公筷引出话题,接着下文中讲到了政府在饮食方面推出的一些新政,这都是新型冠状病毒肺炎爆发带来的改变,故C项最适合作本文的标题。B(2021武汉市部分学校高三起点质量检测)When you really love a book,or have just scored a new one that youre dying to read,it can be exciting to pick up a smooth,shiny hardcover copy that cr
13、eaks a little bit when you open it.But those hardcover books can be heavy,and new ones arent cheap,either.Sometimes,youd just rather have a portable paperbackbut if its a new book youre after,you might have to wait a full year or so to get it in paperback form.Why are books released as hardcovers fi
14、rst?Not so long ago,hardcover books were the only type of books.Before the appearance of mass production,print runs were limited,and books were hardbound and expensive.Around the 1930s,that changed with the production of massproduced paperback books,which agreed with a huge surge in reading as a lei
15、sure activity around World War .Paperback books were more affordable and cheaper to produce,which still holds true today.Despite the seeming advantages of paperbacks,there are several reasons why the hardcover has persisted(持续存在).Because of its history,it conveys a bit more legitimacy(正统性)in the boo
16、k world than the paperback does.“The hardback is a mark of quality.it shows booksellers and reviewers that this is a book worth paying attention to,” Philip Jones,editor at The Bookseller,explains to The Guardian.But the major reason why books come out as hardcovers is that people buy them,despite t
17、heir higher cost.The Economist compares it to movies being released in theaters several months before they arrive on DVD.“Just as film fans like to see films on the big screen,collectors enjoy the hardcovers superior quality,”according to The Economist.And because theyre profitable,publishers can ga
18、in more from hardcovers,which “will often sell at twice the price of their paperback equivalent(对应物) but do not cost twice as much to produce,” Jones explains.语篇解读本文是一篇议论文。精装书虽然价格昂贵,但是它体现了产品的高质量,加上利润较高,所以始终有一定的市场。5What can we learn about hardcover books from Paragraph 1?AThey appeal to real booklove
19、rs.BThey are heavy but not expensive.CThey take a long time to come out.DThey are not preferred by booklovers.A考查细节理解。根据第一段第一句可知,如果你的确很喜欢一本书,或者刚刚得到一本你非常想读的新书,拿起那光滑、闪亮的精装本是一件令人兴奋的事;据此可知,精装书吸引真正的读书爱好者,故A项正确。6What does the underlined word “surge” in Paragraph 2 mean?ADrop. BSuccess.CBlow. DIncrease.D考查
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550447.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
