2022版新高考英语人教版一轮总复习课时评价35 选择性必修第四册 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语人教版一轮总复习课时评价35 选择性必修第四册 UNIT SHARING WORD版含解析 2022 新高 英语 人教版 一轮 复习 课时 评价 35 选择性 必修 第四 WORD
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(三十五)选择性必修第四册UNIT 4SHARINGA组基础巩固. 语法填空Before India gained its freedom, many westerners were extremely shocked by its poverty and so they came to serve here. A special girl 1. _ (call) Agnes Goxa Bojaxiu was among them, who is today known 2. _ Mother Teresa.Agnes was born on August 27,1910 and
2、was just 19 years old 3. _ she came to Calcutta on January 6, 1929. And she never left this country. Her aim in life was 4. _ (serve) the sick and the poor and she dedicated her full life to this purpose. She would walk around the 5. _ (danger) dark and dirty streets of Calcutta at night, 6. _ offer
3、 food to the sick and shelter to the poor. When she first arrived in Calcutta, she had little money on her and was helped by a priest.Through her efforts she managed to open several institutions to help the mentally and 7. _(physical) challenged children. She had a thousand institutions 8. _ (work)
4、under her. Mother Teresa 9. _ (award) the Nobel Peace Prize in 1979 and the Bharat Ratna in 1980. Besides these, she also received the Jawaharlal Nehru Award for International Peace (1972),the Templeton Foundation Award (1973)Despite all the public praise, national and international 10. _ (honour),
5、Mother Teresa remained humble, kind and generous till the end. She passed away in September 1997.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了印度著名的慈善家、诺贝尔和平奖获得者Mother Teresa的事迹。1. called考查非谓语动词。分析句子成分可知,call在句中作定语,与被修饰词girl之间是被动关系,故用过去分词形式。2. as考查固定搭配。be known as为固定搭配,意为“被称作,被叫作”。3. when考查状语从句。根据句意可知,此处表示“当的时候”,且谓语动词是非延续性
6、动词,故填when。4. to serve考查非谓语动词。aim, purpose, dream, wish, hope等名词作主语时,常用不定式作表语。5. dangerous考查形容词。所填词和后面的dark及dirty并列,修饰名词streets,故用形容词形式。6. and考查并列连词。分析句子成分可知,walk和offer是并列谓语,表并列关系,故填and。7. physically考查副词。分析句子成分可知,所填词和前面的mentally一起修饰后面的形容词challenged,故用副词形式。8. working考查非谓语动词。分析句子成分可知,work在句中作定语,与被修饰词in
7、stitutions之间是主动关系,故用现在分词形式。9. was awarded考查时态和语态。根据句中的时间状语“in 1979”可知,要用一般过去时;另外,award和主语Mother Teresa之间是被动关系,故用一般过去时的被动语态。10. honours考查名词。honour是可数名词,此处表泛指,故用复数形式。BFor many times in the past years I went to the hospital for some minor 1. _ (treat) during my travel in other cities. It was the 2. _ (
8、sad) moment of my life, I think, because nobody would come to the hospital to visit me. However, other patients had family 3. _ friends to visit them during the visiting hours. I felt really lonely. How is 4. _ possible that out of a whole world full of people, nobody would come to visit me for just
9、 an hour? With a bit of medication (药物治疗), I was back in the stream of life again. But I 5. _ (leave) with a deep thought for all the people and the elderly. Who 6. _ (know) how many others that lie in the hospital with nobody 7. _ (visit) them or give a kind word of comfort? I had this wonderful id
10、ea of forming 8. _ organisation in cities around the world,getting to hospitals to visit the patients 9. _ never get a visit and someone local could drop in with a smile and a kind word. Wouldnt it be nice and 10. _ (relative) easy to do?【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者在旅行住院期间,没有一个家人和朋友探望。因此作者决定在全世界的城市成立一个组织,专门探
11、望那些生病住院却没人来探望、安慰的病人,给他们送去温暖。1. treatments考查名词。本空前面的minor是一个形容词,应填入一个名词。此外,根据空前的some可知,所填的名词应用复数形式。2. saddest考查形容词的最高级。根据前面的定冠词the可知,此处要用最高级形式。3. or考查并列连词。所填词在句中连接两个并列的成分family和friends,两者之间是选择关系,故填or。4. it考查代词。分析句子成分可知,所填词作形式主语,真正的主语是后面的that从句,故填it。5. was left考查动词时态语态。be left with a thought为固定搭配,意为“使
12、产生的想法”。6. knows考查时态和主谓一致。根据后面从句的谓语动词的时态可知,要用一般现在时;再结合句子的主语Who可知,谓语动词要用第三人称单数形式。7. to visit考查非谓语动词。分析句子结构可知,本句含有一个with复合结构。空处作宾语补足语,表示主动和将来,故用不定式形式。8. an考查冠词。organisation是可数名词,此处表泛指,又因为organisation以元音音素开头,故填不定冠词an。9. who考查定语从句。分析句子成分可知,空格后是一个定语从句,修饰先行词patients,关系词在从句中作主语,故填who。10. relatively考查副词。修饰后面
13、的形容词easy要用副词形式,故填relatively。. 根据提示补全句子1. 老师从他身边经过时,他正在看小说。(be doing . when .)He_was_reading_a_novel_when the teacher passed by him.2. 王芳不但喜欢音乐,而且还喜欢体育运动。(not only . but also .)Not_only_does_Wang_Fang_like_music,_but she is also fond of sports.3. 既然你已经准备好了,我们马上开始。(now that)Now_that_you_are_ready,well
14、 start at once.4. 和这些专家合作是一种殊荣。(Its a privilege to do sth.)Its_a_privilege_to_team_up with these experts.5. 这是一个值得认真思考的问题。(deserve)This is a problem that deserves_to_be_considered/considering_seriously.B组能力提升. 阅读理解AI have been teaching English in elementary school for ten years. Needless to say, I l
15、ove my job and determine to impart (传授) my love of literature to my future students one day. Well, I must admit, I have made more than a difference. I have changed the way students perceive (感知) literature and have even inspired some to become English teachers.One student in particular is named Jack
16、. I met him last year when he was a student in my English class during the sixth period. He sat in the back often, saying very little. However, I sensed that he was taking in all that I taught. Jack was never absent nor was he late for class. He seemed very mature for his young age.As the year passe
17、d by, we read lots of poetry and various stories about different cultures and reallife experiences. I have always wanted literature to speak to my students so that they could find relevant connections which would finally give them that motivation to read, write and interpret. While reading and writi
18、ng poetry, Jack wrote some beautiful poetry that spoke of his experiences as a black male in America.On the last day of school, students were asked to write a brief autobiographical essay and to dedicate (献给) it to someone he or she thought was significant in his or her life. Jack dedicated his essa
19、y to me and used clip art that decorated the dedication with roses.He wrote in the essay that “Some people you meet in life are flowers, but also there are those who are roses. Ms Hopkins, I just want you to know that you are a rose in my life and I have enjoyed every minute of being in your class.
20、You have shown me that I have purpose in life and that I am a poet. I will never forget you.” Tears streamed down my eyes. I had had a particularly hard personal life that year and somehow that letter made it worth the struggle.Making a great contribution to someones life is something money could ne
21、ver buy. Teaching allows teachers to make a positive difference in the life of someone.1. Whats the authors purpose to take Jack for example?A. To show that her students were all excellent readers.B. To develop her own idea about English literature.C. To prove what she had just said was true.D. To p
22、ersuade her readers to change their minds.2. Why did Jack choose to dedicate his autobiographical essay to Ms Hopkins?A. He thought she was significant in his life.B. He wanted to say to her that she was a red rose.C. He expected her to know he had enjoyed her class.D. He remembered she had promised
23、 to let him be a poet.3. What kind of person was the author according to the text?A. Gentle.B. Passionate.C. Humorous.D. Indifferent.4. Which of the following can be the best title for this text?A. The Difference a Good Teacher Can MakeB. The Friendship Ms Hopkins and Jack DevelopedC. An Experience
24、Only Ms Hopkins and Her Students Could HaveD. The Significant Contribution Everyone Can Make【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者是一位英语老师,她的教学对学生产生了积极的影响。1. C推理判断题。根据第一段最后一句“I have changed the way students perceive (感知) literature and have even inspired some to become English teachers.”和第二段可推知,作者把杰克当作例子是为了证明她刚才所说的是真的,故答
25、案为C。2. A推理判断题。根据倒数第二段中的“Ms Hopkins, I just want you to know that you are a rose in my life and I have enjoyed every minute of being in your class. You have shown me that I have purpose in life and that I am a poet. I will never forget you.”可知,杰克选择把他的自传性文章献给霍普金斯女士,是因为他认为她在他的人生中很重要,故选A。3. B推理判断题。根据倒数第
26、二段最后两句“Tears streamed down my eyes. I had had a particularly hard personal life that year and somehow that letter made it worth the struggle.”可推知,作者是充满激情的,故选B。4. A标题归纳题。根据文章最后一句“Teaching allows teachers to make a positive difference in the life of someone.”可知,教学可以让老师对学生产生积极的影响,故A项正确。. 七选五How Many Cu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550572.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
