新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期末质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆 昌吉 教育 共同体 2020 2021 学年 英语 学期 期末 质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期末质量检测试题(含解析)考试时间:100分钟 分值:120分注意事项:1答题前请在答题卡上填涂写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上第I卷第一部分: 阅读理解(共两节,满分40分)第一节: (共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项()中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhat are you waiting for? A new series of movies shown this year cant be missed. Have you enjoyed them alr
2、eady?Frozen IIFrozen was the highest grossing (票房) animated film ever. In Frozen II Elsa, Anna, Olaf and Krist left off Arendelle to seek the source of Elsas icy magic. Although the millions of children who loved the first film are older now, they might give it a reception.Last ChristmasA festive ro
3、mantic comedy, Emilia Clarke stars in Last Christmas as Bridget Jonesy , a shop assistant, whose life in London is a mess, and Henry Golding as the eligible bachelor(黄金单身汉)who tidies it up. The films director, Paul Feig, and co-writer, Emma Thompson, promise that the film is worth expecting.A Beauti
4、ful Day in the NeighborhoodTom Hanks stars in A Beautiful Day in the Neighborhood as the only American celebrity(名人) more famous than he is. As the host of Mister Rogers Neighborhood for more than 30 years, Fred Rogers is a legend of pre-school childrens television, which appeals to a large audience
5、.Charlies AngelsHollywood action movies starring women are rare. But have you seen a movie starred, written and directed by women, too? Charlies Angels is one of the first. A reboot (翻拍) of the 1970s TV series, not to mention the two films from 2000 and 2003, the new version is directed by Elizabeth
6、 Banks. She also plays Bosley, one of the female detectives who are employed by Charles Townsend to go on global adventures.1. Which movie became the most popular cartoon film this year?A. Frozen II.B. Last Christmas.C. A Beautiful Day in the Neighborhood.D. Charlies Angels.2. Which character works
7、on a TV station?A. Krist.B. Emilia Clarke.C. Fred Rogers.D. Bosley.3. Which action movie was directed and starred by a woman?A. Frozen II.B. Last Christmas.C. A Beautiful Day in the Neighborhood.D. Charlies Angels.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】【分析】本文为应用文。文章主要介绍了今年上映的四部新电影。【1题详解】细节理解题。根据第二段Frozen II中的“Frozen
8、 was the highest grossing (票房) animated film ever. Although the millions of children who loved the first film are older now, they might give it a reception.” Frozen是有史以来票房最高的动画片。尽管数百万喜爱第一部电影的孩子现在都长大了,但他们可能会给予好评。由此可知Frozen II电影成为最受欢迎的卡通电影,故选A。【2题详解】推理判断题。根据A Beautiful Day in the Neighborhood中的“As the
9、 host of Mister Rogers Neighborhood for more than 30 years, Fred Rogers is a legend of pre-school childrens television, which appeals to a large audience.” 作为社区30多年的主持人,Fred Rogers是学前儿童电视的传奇,吸引了大量观众。由此可推断出Fred Rogers在电视台工作。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Charlies Angels中的最后一段中的“But have you seen a movie starred,
10、written and directed by women, too? Charlies Angels is one of the first.” 但你看过一部由女性主演、编剧和导演的电影吗?Charlies Angels就是其中之一。由此可推断出,Charlies Angels是由女性导演、主演的。故选D。BMy school appeared on the news last week because we had made an important change in our local area. Our class had planted a large garden in what
11、 was once only a vacant lot. It was a lot of work but it was all worth it. I got blisters(水泡) from digging, and we all got insect bites, too.I learned a lot about gardening and collaboration(合作), and then I learned about the media. Our teacher telephoned the TV station and informed them of what we h
12、ad accomplished. She spoke with the producer. The producer checked with the directors, but they said there were plenty of stories similar to ours. They wanted to know what was special about our particular garden, since many schools plant them.The teacher explained that, after going on the Internet t
13、o learn about the prairie(大草原), we had made a prairie garden. We had gone to a prairie and gotten seeds from the plants, and then we planted them. We did not water the garden, but we did weed it. We decided to let nature water it with rain, since that was how prairies grew in the past. We sent a pic
14、ture of the garden to the news station. In the picture, the grass was so high that it stood taller than the fourth grade students.As a result, the producer sent a reporter to our school. He interviewed the headmaster and asked him many questions about the garden. After that, they interviewed us, and
15、 we explained to them what we had learned through this project.That night, we watched the news, and there we were. The news reporter told our story. It was only two minutes long, but it was us. We were famous. All that work, all those blisters, it was worth it. We knew that when we saw the garden ev
16、ery day, but now we knew that the whole city thought so, too.4. What seemed to be the TV directors initial reaction to the garden?A. They were excited.B. They were surprised.C. They were worried.D. They were uninterested.5. What is special about the garden?A. Weeds were allowed to spread naturally.B
17、. The grass grew faster than common grass.C. The seeds came from the plants of a prairie.D. Underground water was used for the plants.6. What does the underlined word “that” refer to in the last paragraph?A. We got blisters on our hands.B. Our hard work was worthwhile.C. The garden would be famous.D
18、. The project would be finished.7. How did the author feel about the project?A. Annoyed.B. Curious.C. Proud.D. Regretful.【答案】4. D 5. C 6. B 7. C【解析】【分析】本文是记叙文。作者讲述了他所在的班级在学校做了一个草原花园。同学们从中学到了很多的知识,还受到了电视台的采访报道。【4题详解】推理判断题。根据第二段中The producer checked with the directors, but they said there were plenty
19、of stories similar to ours.(制片人和导演核实了一下,但他们说有很多和我们相似的故事)可推知,一开始的时候,电视导演对作者班级做的花园并不感兴趣。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第二段中They wanted to know what was special about our particular garden, since many schools plant them.(他们想知道我们的花园有什么特别之处,因为许多学校都在种)及第三段中The teacher explained that, after going on the Internet to lea
20、rn about the prairie(大草原), we had made a prairie garden. We had gone to a prairie and gotten seeds from the plants, and then we planted them.(老师解释说,我们在网上了解了草原之后,做了一个草原花园。我们去了一个大草原,从植物中获取种子,然后我们种植它们)可知,新闻台工作者想知道作者班级做的花园有什么特别之处时,老师解释说这个花园的植物种子来自于草原上的植物。由此可推知,这个花园的特别之处在于花园里的植物种子真正来自于草原上的植物。故选C。6题详解】词义猜
21、测题。根据最后一段中划线词所在句及前一句话All that work, all those blisters, it was worth it. We knew that when we saw the garden every day, but now we knew that the whole city thought so, too.(所有这些工作,所有这些水泡,都是值得的。当我们每天看到花园时,我们知道这一点,但现在我们知道,整个城市的人也这样认为)可推知,划线词that指代前一句的内容,即“我们的努力是值得的”。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中The news rep
22、orter told our story. It was only two minutes long, but it was us. We were famous. All that work, all those blisters, it was worth it.(新闻记者讲述了我们的故事。虽然只有两分钟,但那是我们。我们出名了。所有这些工作,所有这些水泡,都是值得的)可推知,作者对他们所做的这个项目感到很自豪。故选C。【点睛】依据逻辑推理猜测词义:运用逻辑推理猜测词义是使用最广考查最多也最易失分的猜词方式。要求考生具备整合分散、复杂信息的能力,充分利用上下文中相关的词汇并结合具体的语境,
23、从形式和内容上把握语言之间的内在联系,理顺语言之间的逻辑关系,进而达到猜词的目的。在第3小题中,可以根据该划线词所在的上下文语境来推测其意义。根据最后一段中划线词所在句及前一句话All that work, all those blisters, it was worth it. We knew that when we saw the garden every day, but now we knew that the whole city thought so, too.(所有这些工作,所有这些水泡,都是值得的。当我们每天看到花园时,我们知道这一点,但现在我们知道,整个城市的人也这样认为)
24、可推知,划线词that指代前一句的内容,即“我们的努力是值得的”。故选B。CBill Gates on how to fight future pandemicsWHEN HISTORIANS write the book on the covid-19 pandemic, what weve lived through so far will probably take up only the first third or so.The bulk of the story will be what happens next.I believe that humanity will beat
25、this pandemic, but only when most of the population is vaccinated(接种疫苗).Until then, life will not return to normal.As the pandemic slows in developed nations,it will accelerate in developing ones.Their experience,however,will be worse.In poorer countries,where fewer jobs can be done remotely,distanc
26、ing measures wont work as well.The virus will spread quickly,and health systems wont be able to care for the infected.Wealthy nations can help.But people in rich and poor places alike will be safe only once we have an effective medical solution for this virus,which means a vaccine.My hope is that,by
27、 the second half of 2021,facilities around the world will be manufacturing a vaccine.If thats the case,it will be a history-making achievement: the fastest humankind has ever gone from recognizing a new disease to immunizing (免疫)against it.Apart from this progress in vaccines,two other big medical b
28、reakthroughs will emerge from the pandemic.One will be in the field of diagnostics.The next time a novel virus crops up,people will probably be able to test for it at home.Researchers could have such a test ready within a few months of identifying a new disease.The third breakthrough will be in anti
29、viral drugs.We havent been as effective at developing drugs to fight viruses as we have those to fight bacteria.But that will Researchers will develop large diverse libraries of antivirals,which theyll be able to scan trough and quickly find effective treatments for novel viruses.All three technolog
30、ies will prepare us for the next pandemic by allowing us to intervene(干预)early when the number of cases is still very low.Our progress wont be in science alone.It will also be in our ability to make sure everyone benefits from that science.In the years after 2021,I think well learn from the years af
31、ter 1945. With the end of the Second World War, leaders built international institutions like the UN to prevent more conflicts.After covid-19, leaders will prepare institutions to prevent the next pandemic.These will be a mix of national,regional and global organizations.I expect they will participa
32、te in regulargerm games”in the same way as armed forces take part in War games.These will keep us ready for the next time a novel virus jumps from bats or birds to humans.I hope wealthy nations include poorer ones in these preparations,especially by devoting more foreign aid to building up their pri
33、mary health-care systems.This pandemic has shown us that viruses dont obey border laws and that we are all connected biologically by a network of microscopic germs,whether we like it or not.The best analogy(类比)for today might be November 10th 1942.Britain had just won its first land victory of the w
34、ar,and Winston Churchill declared in a speech: “This is not the end.It is not even the beginning of the end.But it is,perhaps,the end of the beginning.”8. What are the three technologies that will prepare us for the next pandemic?manufacturing a vaccine fast diagnosing a virus at homedeveloping anti
35、viral drugs allowing us to intervene earlyA. B. C. D. 9. As far as poorer countries are concerned,which of the following is TRUE according to this passage?A. pandemic disease is more likely to begin in poorer countriesB. Working from home can work well in poorer countries.C. Health systems are suffi
36、cient to care for the infected in poorer countries.D. Virus will cross borders if poorer countries fail to contain it.10. Why is the Second World War mentioned in Para.8?A. The fight against the COVID-19 is similar to the Second World War.B. People are suffering just as they were in the Second World
37、 War.C. We should cooperate globally just as we did after the Second World War.D. Countries are fighting each other like in the Second World War.11. What is the tone of this passage?A. pessimisticB. optimisticC. neutralD. indifferent【答案】8. A 9. D 10. C 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,讲的是比尔盖茨谈人类如何抗击下一次疫情。【8题详解
38、】细节理解题。根据第四段“My hope is that, by the second half of 2021,facilities around the world will be manufacturing a vaccine. If thats the case, it will be a history-making achievement: the fastest humankind has ever gone from recognizing a new disease to immunizing (免疫)against it.”可知,我希望到2021年下半年,全世界的药厂都能生
39、产出疫苗,如果是这样的话,这将是一个历史性的成就:人类有史以来从认识一种新病毒到对它免疫最快的一次(快速生产疫苗);根据第五段中的“Apart from this progress in vaccines, two other big medical breakthroughs will emerge from the pandemic. One will be in the field of diagnostics. The next time a novel virus crops up, people will probably be able to test for it at hom
40、e.”可知,除了疫苗方面的这一进展,这次疫情还将带来另外两项重大医学突破,其中一个是诊断学领域,下一次出现新的病毒时,人们可能就可以在家里进行测试了(在家诊断病毒);根据第六段“The third breakthrough will be in antiviral drugs. ”及“Researchers will develop large diverse libraries of antivirals, which theyll be able to scan trough and quickly find effective treatments for novel viruses.”
41、可知,第三个突破是在抗病毒药物方面,在研发对抗病毒的药物方面,研究人员将开发出大量不同的抗病毒药物库,他们将能够扫描并快速找到针对新病毒的有效治疗方法(研发抗病毒药物),最后结合第七段“All three technologies will prepare us for the next pandemic by allowing us to intervene(干预)early when the number of cases is still very low.”可知,以上三种技术将使我们为应对下一次疫情做好准备,使我们能够在病例数仍然很低的时候及早进行干预,故A项正确。【9题详解】推理判断
42、题。根据第二段中的“In poorer countries, where fewer jobs can be done remotely, distancing measures wont work as well. The virus will spread quickly, and health systems wont be able to care for the infected.”可知,在较贫穷的国家,远程完成的工作更少,因此远程隔离措施也不会奏效,病毒会迅速传播,卫生系统将无法照顾感染者;再根据倒数第二段中的“This pandemic has shown us that vir
43、uses dont obey border laws”可知,这次疫情向我们表明,病毒不遵守边境法,由此可知,如果贫穷国家控制不住病毒,病毒将会跨国传播,故D项正确。【10题详解】推理判断题。根据第八段中的“In the years after 2021, I think well learn from the years after 1945. With the end of the Second World War, leaders built international institutions like the UN to prevent more conflicts. After co
44、vid-19, leaders will prepare institutions to prevent the next pandemic.”可知,在2021年后的岁月里,我想我们会从1945年后的岁月中吸取教训,随着第二次世界大战的结束,各国领导人建立了像联合国这样的国际机构来防止更多的冲突,在此次新冠疫情之后,各国领导人将准备好(成立)预防下一次疫情的机构,再根据第九段中的“These will be a mix of national, regional and global organizations.”可知,这些组织将是国家、区域和全球组织的混合体,由此可知,第八段提到第二次世界大
45、战是为了说明我们应该像第二次世界大战后那样进行全球合作,故C项正确。【11题详解】推理判断题。通读全文,特别是根据第七段“All three technologies will prepare us for the next pandemic by allowing us to intervene(干预)early when the number of cases is still very low.”可知,以上三种技术(快速生产疫苗、在家诊断病毒、研发抗病毒药物)将使我们为应对下一次疫情做好准备,使我们能够在病例数仍然很低的时候及早进行干预;再根据第八段中的“After covid-19,
46、leaders will prepare institutions to prevent the next pandemic.”及第九段中的“These will be a mix of national, regional and global organizations.”可知,在此次新冠疫情之后,各国领导人将准备好(成立)预防下一次疫情的机构,它们将是国家、区域和全球组织的混合体(世界各国进行全球合作),这些都有助于人类抗击下一次疫情,由此可知,在写这篇文章时,比尔盖茨对人类抗击下一次疫情是有信心的、持乐观态度(这篇文章的基调是乐观的),故B项正确。DA city in South Ko
47、rea, which has the worlds largest number of people using smartphones, has placed flashing lights and laser beams at a road crossing to warn “smartphone zombies” to look up and drivers to slow down, in the hope of preventing accidents.The designers of the system were motivated by growing worry that m
48、ore pedestrians glued to their phones will become victims in a country that already has some of the highest road death and injury rates among developed countries. State-run Korea Institute of Civil Engineering and Building Technology (KICT) believes its system of flashing lights at zebra crossings c
49、an warn both pedestrians and drivers.In addition to red, yellow and blue LED lights on the pavement, “smombies” - smartphone zombies - will be warned by laser beam projected from power poles and a warning sent to the phones by an app that they are about to step into traffic.“Increasing number of smo
50、mbie accidents have occurred in pedestrian crossings, so these zombie lights are essential to prevent these pedestrian accidents,” said KICT senior researcher Kim Jong-hoon. Drivers are warned by the flashing lights, which have shown to be effective 83.4 percent of the time in the institutes tests i
51、nvolving about 1,000 vehicles.In 2017, more than 1,600 pedestrians were killed in auto related accidents, which is about 40 percent of total traffic deaths, according to data from the Traffic Accident Analysis System. For now, the smombie warning system is placed only in Ilsan, a suburban city about
52、 30 km northwest of the capital, Seoul, but is expected to go nationwide, according to the institute.Kim Dan-hee, a 23-year-old resident of Ilsan, welcomed the system, saying she was often too absorbed in her phone to remember to look at traffic. “This flashing light makes me feel safe as it makes m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550617.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
