2022版新高考英语外研版一轮练习:课时练 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语外研版一轮练习:课时练 必修1MODULE 6THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含解析 2022 新高 英语 外研版 一轮 练习
- 资源描述:
-
1、课时提能练(六)必修1Module 6The Internet and TelecommunicationsA:知识层面. 语境语法填空()用所给词的适当形式填空Angelo, a teenager, likes doing things 1.independently (independent). His father has a farm on an island 2.accessible (access) only by boat. Theres no real 3.defence (defend) against attacks from wild beasts. Angelo can
2、t go there without his fathers 4.permission (permit). He must study with 5.concentration (concentrate). But little Angelo is full of 6.invention (invent). He has secretly made a canoe in which he sails to the island 7.frequently (frequent) without anyone knowing. What a 8.creative (create) boy Angel
3、o is!()填入一个单词Zhu Zhiwen, better known 1.as_ “Brother Coat”, became a celebrity overnight. From that moment 2.on_ he was invited to sing on stages across China. He appeared in a series 3.of TV programs 4.as well. His usual life, which used to consist 5.of daily routines like doing farm work and breed
4、ing chickens and ducks, has greatly changed. Compared 6.with his previous life, the new life seems much busier. But it also brings him unexpected troubles. What makes him upset is that he cant come 7.up with an idea on how to stay away from them and concentrate entirely 8.on his work.根据提示补全句子1人们有了比过
5、去更便捷的医疗服务,因此更长寿了。(access)People have_better_access_to health care than they used to, and theyre living longer as a result.2他努力学习的决心使得他上大学成为可能。(it作形式宾语)His determination to work hard makes_it_possible_for_him_to go to college.3你这么难过。为什么不找你的妈妈谈一下呢?(why not)You are so upset. Why_not_have_a_talk_with yo
6、ur mother?4这是家小店,每周平均约有500个顾客。Its a small shop, with_an_average_of about 500 customers a week.5不是他写的每一本书都和这本一样有趣。(部分否定)Not_every_book he wrote is as interesting as this one.B:能力层面.阅读理解Remember Vitaminwaters “ free of rolling screens for a year” challenge that people to be free from smart phones for
7、a whole year will win $100,000? Well,Elana Mugdan,a New York woman,has been into it for eight months,and just four months away from claiming the grand prize.Vitaminwater made news headlines last December when it announced its unique challenge.Thousands of people applied to be chosen as the perfect c
8、andidate to spend a year without touching their smart phones,but in the end,the only person who got to try and survived for an entire year without a handheld smart phone was Elana Mugdan,a 29yearold fiction writer from Queens,New York.Eight months into the challenge,she claims it has been a free and
9、 eyeopening experience that shows her just how dependent she becomes on her smart phone.Even though there are times when she misses her handheld smart phone,she plans to go on living without it even after the challenge ends,because she really doesnt want to go back to days when she overused it,waste
10、d time,stayed up all hours of the night on it,and was obsessed_with social media.But not having access to her smart phone really made certain situations a lot harder than she could have imagined them before.“Many people did me a favor. However,once,I almost get stranded (被滞留的) in the SeaTac Airport
11、because the phone number Id written down was wrong,and I had no way of referring to the right one,no way of calling a cab,and no one in the state who could help me,” the young writer said.Another time,her cars “ check engine” light turned on while she was driving in an unfamiliar area at night.She c
12、ouldnt use her phones GPS,or even check what the light meant online or find a nearby car repair shop.But she learned to overcome these situations.And now she claims the last eight months of phonefree life have been one of the best adventures of her life and that shell keep it for another four months
13、.【语篇解读】文章讲述了Elana Mugdan在参加Vitaminwater发起的一年不用手机的挑战过程中,所遇到的困难及其感受。1Whats the challenge “free of rolling screens for a year”?APeople free from smart phones can live a richer life.BPeople living a telephonefree life can be awarded money every year.CPeople living without computers for a year will win a
14、 grand prize.DPeople spending a year free from smart phones will get a reward.D细节理解题。根据第一段第一句中的“challenge that people to be free from smart phones for a whole year will win $100,000”可知,这个挑战要求参加者一年内不使用手机,参加者完成挑战后可以获得奖金。故选D。2Which phrase can replace the underlined part “obsessed with” in Paragraph 2?A
15、satisfied withBaccustomed toCaddicted to Dpopular withC词义猜测题。根据第二段画线词所在句中的“she really doesnt want to go back to days when she overused it,wasted time,stayed up all hours of the night on it”可知,Elana Mugdan曾经过度使用手机,浪费了时间,并且还熬夜玩手机。此处与上文内容相衔接,由此可以推测出,此处表示她当时对社交媒体非常迷恋,即上瘾。故选C。3What does Elana Mugdan main
16、ly want to express in Paragraph 3?AIts fantastic to have someone to help her all the way.BIts unimaginable to lose her phone number on the way.CIts unnecessary to refer to information with a smart phone.DIts difficult to get out of the trouble without a smart phone.D推理判断题。根据第三段第一句“But not having acc
17、ess to her smart phone really made certain situations a lot harder than she could have imagined them before”以及本段所列举的事例可知,Elana Mugdan在第三段想告诉我们,没有手机很难摆脱困境。故选D。4What can we learn about Elana Mugdan?AShe couldnt live without a smart phone.BShe finds no one can help her in the adventure.CShe has not won
18、 the grand $100,000 prize yet.DShe used to use her smart phone to write fiction.C细节理解题。根据第四段最后一句中的“shell keep it for another four months”可知,Elana Mugdan还要继续四个月的挑战,由此可知她还没有获得奖金。故选C。.阅读七选五(2021全国统一考试模拟演练)Apps(short for applications) are becoming increasingly popular nowadays,and for good reason.They c
19、an help you out in just about every area of your life,whether its keeping fit,communicating with friends,or even learning a language. 1 Heres what you should think about before downloading an app for language learning.Learn from diverse sources(not just apps)Any seasoned language learner will tell y
20、ou that the beauty of mastering a foreign language is the world which it opens up to you.This is a world of diverse sources(来源) of information,from newspapers and books to TV,radio,music and even real people.Would you limit yourself to one medium in your native language? 2 Establish your purpose and
21、 plan your habitsDo you want to be fluent in weeks or are you in it for the brain training?The good apps are designed to help you fit your studies around your timetable. 3 These apps encourage habit building,because the successful formation of a habit ensures your safe and regular return.Make it soc
22、ial 4 I mean social for real.I owe the speed of progress I made in Italian to the support from Jim,my partner in study time.Find a friend to accompany you.Take an evening class.Borrow a book.Buy a book.Book a week away and attend a language school.Just dont forget your phone!If I may speak sincerely
23、,the combination of app,language school,Jim,evenings out,and a choice book or two proved extremely effective. 5 AI recommend it.BRemember that an app is just a tool.CNo,I dont mean posting your progress online.DI encourage you to use apps as often as you can.EProbably not,so why do so in your new la
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550756.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
