2022版新高考英语外研版一轮课时质量评价3 必修第1册 UNIT 3 FAMILY MATTERS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语外研版一轮课时质量评价3 必修第1册UNIT 3FAMILY MATTERS WORD版含解析 2022 新高 英
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(三)必修第一册Unit 3Family mattersA组基础巩固. 语法填空AAs is known to all, a positive parentchild relationship is 1. _ (benefit) to the physical and mental 2. _ (grow) of children, but keeping a healthy parentchild bond 3. _ (need) the efforts of both parties.Parents should take the responsibility 4. _ (imp
2、rove) their relationship with the children. What matters is spending quality time with their children, 5. _ tight their schedule is. For instance, they can eat 6. _ (meal) together, go to sporting events together or watch their childrens favourite TV shows together, 7. _ can contribute greatly to ma
3、king their children feel safe and 8. _ (love). Children, on the other hand, should let their parents know they appreciate what their parents 9. _ (do) for them. If possible, they can give their parents a gift on a special day or help with housework 10. _ a regular basis.No healthy parentchild relati
4、onship is without conflict. But as long as parents and children make a joint effort, they can settle the conflict and enjoy their time together.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了如何维持健康的亲子关系。1. beneficial考查固定用法。be beneficial to为固定短语,意为“对有益”,故填 beneficial。2. growth考查词性转换。根据空前的physical and mental可知,空处应填名词形式。故填 growt
5、h。3. needs考查动词的时态和主谓一致。keeping a healthy parentchild bond 是动名词短语,作主语,谓语动词用单数,因为是一般现在时,故填needs。4. to improve考查非谓语动词。句意:父母应该担负起改善与子女关系的责任。根据句意可知此处应用不定式作定语,故填 to improve。5. however考查副词。句意:重要的是与孩子共度美好时光,不管他们的日程安排多么紧张。根据句意可知,此处应用however引导让步状语从句。故填 however 。6. meals考查名词的单复数。meal是可数名词,此处指不止一餐,应用复数形式。故填meal
6、s。7. which考查定语从句。分析句式结构可知,此处是一个非限制性定语从句,从句缺少主语,因此用关系代词which,故填which。8. loved考查形容词。根据空格前的“feel”可知,此处作表语,应用形容词形式。故填loved。9. have done考查动词的时态。句意:另一方面,孩子们应该让父母知道他们很感激父母为他们所做的一切。根据句意可知,谓语动词用现在完成时,故填have done。10. on考查固定用法。on a regular basis为固定短语,意为“经常的,例行的,有规律的”。故填on。BSince Brad Ryan began to take grandma
7、 Joy on trips to the breathtaking landscapes of America, they 1. _ (go) through dozens of crosscountry adventures.In 2015, Brad Ryan visited his 85yearold grandma 2. _ (live) a simple life on her own, and then he hoped that spending some quality family time with her would help to lift her spirits. W
8、hen he told 3. _ (story) of his travels to his grandma, she regretted not seeing more of the world. Then Ryan invited his grandma 4. _ (hike) with him, and she accepted his idea 5. _ (cheerful). From then on, the pair travelled to 29 National Parks in total, and had many adventures along the way, 6.
9、 _ has even affected his way of life.“Life for her now is a lot 7. _ (rich). It was the look in her eyes that impressed me a lot,” Ryan said. “I love my grandma. She has taught me how to live. Ive learned to slow down and see the world in 8. _ different way. There are so many viewpoints and knowledg
10、e we can gain 9. _ our elders. Even if some day she does pass away, I can go back to these places to feel her spirit and feel 10. _ (connect) to her.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Brad Ryan和奶奶Joy一起去美国那些令人惊叹的地方旅行的事情。1. have gone考查动词的时态和主谓一致。根据上文“Since Brad Ryan began to take grandma Joy on trips to the breat
11、htaking landscapes of America”可知,应用现在完成时,主语为they,助动词用have,故填have gone。2. living考查非谓语动词。分析句子结构可知,live在句中作非谓语动词,与逻辑主语grandma构成主动关系,应用现在分词,故填living。3. stories考查名词的单复数。story为可数名词,前面没有冠词,应用复数形式,故填stories。4. to hike考查固定用法。invite sb. to do sth.意为“邀请某人做某事”,为固定表达,故填to hike。5. cheerfully考查副词。修饰动词accepted应用副词,
12、故填cheerfully。6. which考查非限制性定语从句。本句为非限制性定语,从句修饰上文整个句子,且从句中缺少主语,故填which。7. richer考查形容词的比较级。根据语境可知,此处表示“更加丰富”,应用形容词比较级,故填richer。8. a考查冠词。in a different way“用一种不同的方式”,故填a。9. from考查介词。表示“从”应用介词from,故填from。10. connected考查形容词。根据本空前的feel(系动词)可知,应填形容词作表语,故填connected。. 根据提示补全句子1. 这里有一棵有500多年历史的大树。(倒装句型)Here i
13、s/stands a tall tree with a history of more than 500 years.2. 他上学又迟到了,这使老师很生气。(动名词作主语)His coming late to school again made the teacher very angry.3. 如果你是我的女儿,我就不允许你出国学习了。(虚拟语气)If you were my daughter, I wouldnt allow you to study abroad.4. 那位年轻的女士,抱着一个熟睡的婴儿,漫步在大街上。(with复合结构)The young woman, with a b
14、aby sleeping in her arms, was wandering in the street.5. 我正要交卷,这时我发现了另一个错误,然后仔细地改正了它。(be about to do. when.)I was about to hand in the paper when I found another mistake and then corrected it carefully. B组能力提升. 阅读理解For several months, Cara has been working up the courage to approach her mum about wh
15、at she saw on Instagram. Not long ago, the 11yearold girl discovered that her mum had been posting her photos for much of her life. “Ive wanted to bring it up. Its strange to see myself up there, and sometimes there are pictures I dont like of myself,” she said.Like most other modern kids, Cara grew
16、 up under the influence of social media. Facebook, Twitter and YouTube were all founded before she was born. Instagram has been around since she was a toddler (学步儿童). While many kids may not yet have accounts themselves, their parents, schools, sports teams have been organising an online presence fo
17、r them since birth. It is a shock to know that details about their lives have been shared online without their permission or knowledge. And this has become a common experience for many teenagers.Recently a parenting blogger (博主) said that despite her 14yearold daughters horror at discovering that he
18、r mother had shared years of highly personal stories and information about her online, she simply could not stop doing it.But its not just crazy mommy bloggers who share their childrens information on social media. Plenty of average parents do the same. Theres even a special word for it: sharenting
19、(晒娃). Almost a quarter of children begin their digital lives when parents upload their prenatal sonogram scans (产前超声波扫描) to the Internet, according to a study conducted by the Internetsecurity firm AVG. The study also found that 92 percent of kids under the age of 2 already have their own unique dig
20、ital identity.1. How does Cara feel about her mums behaviour?A. Its supportive. B. Its appropriate. C. Its annoying. D. Its favourable.2. Who is most likely to share childrens information?A. A quarter of students.B. Some crazy doctors.C. Kids under the age of 2.D. Many ordinary parents.3. What can w
21、e learn from Paragraph 4?A. Fathers dont like to share their kids information on social media.B. 25% of children begin their digital lives before they are born.C. The word “sharenting” can be found 10 years ago.D. AVG is the name of an Internet company.4. What can be a suitable title for the article
22、?A. Growing Up on the InternetB. A New Term BornC. Parents Addicted to BloggingD. The Childrens Horror【语篇解读】本文是一篇说明文。文章说明了研究显示约有25%的孩子在出生之前就开始了他们的数字生活。许多父母热衷于在互联网上发布自己孩子的照片以及文章,而孩子们并不喜欢这样,这反而是他们的烦恼。1. C细节理解题。根据第一段中的“Its strange to see myself up there, and sometimes there are pictures I dont like of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550807.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋人教版语文(河南)八年级上册课件:使至塞上(共16张PPT).ppt
