2022版新高考英语外研版一轮课时质量评价33 选择性必修第3册 UNIT 3 WAR AND PEACE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语外研版一轮课时质量评价33 选择性必修第3册UNIT 3WAR AND PEACE WORD版含解析 2022 新
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(三十三)选择性必修第三册Unit 3War and peaceA组基础巩固. 语法填空AThe story tells of a woman who during the war went to live with her husband in camp on the Mojave Desert. She 1. _ (simple) hated the place. The heat was almost 2. _ (bearable), 125 degrees in the shade. The wind 3. _ (blow) continually, and there w
2、as sand everywhere. At the beginning, she just tolerated it and expected to leave as early as possible.Finally, in desperation she wrote to her parents in Ohio that she couldnt stand 4. _ (live) there for another minute and was coming home.Quickly came the reply by airmail from her father just the t
3、wo familiar lines: “Two men looked out from prison bars. one man saw the mud, while 5. _ other man saw stars.”The daughter did some real thinking, not only with the intelligence but also with her heart. She decided 6. _ (stick) to her post.Making 7. _ (friend) with the natives, she learned to love t
4、he country, and eventually wrote a book 8. _ was based on her experiences in the country.The desert didnt change, 9. _ her attitude changed. Because she listened with her heart 10. _ the words her father sent, a whole new world opened up to her.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了在战争期间一个女人和她的丈夫一起住在莫哈韦沙漠的营地里的故事。1. s
5、imply考查副词。设空处修饰动词hated,应用副词形式,所以填simply。2. unbearable考查形容词。根据上文句子中的“hated the place”和后面的“125 degrees”可知,这里的温度令人难以忍受。设空处作be动词后的表语,用形容词,所以填unbearable。3. blew考查动词的时态。根据上下文的语境可知,设空处应用一般过去时,表示动作发生在过去,所以填blew。4. living考查固定搭配。cant/couldnt stand doing sth.“不能忍受做某事”,是固定搭配,所以填living。5. the考查冠词。由于上文提到了“two men
6、”,所以此处指“两者中的另一个”,应用the other表示,故填the。6. to stick考查固定搭配。decide to do sth.“决定做某事”,是固定搭配,所以填to stick。7. friends考查固定搭配。make friends “交朋友”,是固定搭配,所以填friends。8. that/which考查定语从句。此处用关系代词that或which指代先行词a book,并在定语从句中作主语,所以填that/which。9. but考查连词。沙漠没有改变,但是她的态度改变了,此处用but表示转折。10. to考查固定搭配。listen to“听从”,是固定搭配,所以填
7、to。BJingdezhen porcelain (瓷器) is Chinese porcelain produced in or near Jingdezhen in southern China. Jingdezhen has produced porcelain 1. _(century) ago. And the town 2. _ was named Jingdezhen by Emperor Zhenzong of the Northern Song Dynasty became a major kiln (窑) site around 1004. During the perio
8、d, the 3. _(produce) of porcelain in this area first became 4. _(know). By the 14th century it had become the largest centre of producing Chinese porcelain, which remained in the following times. In the Ming Dynasty, official kilns in Jingdezhen 5. _(control) by the emperor, making quality porcelain
9、 in large quantities for the emperor to give abroad as gifts. As a result, the town was 6. _(close) linked to the world. Although being a remote town in a hilly area, Jingdezhen is near the quality porcelain stone and forests which can provide plenty of wood for the kilns. It also has 7. _ river flo
10、wing from north to south, 8. _(benefit) the transport of the fragile objects. Jingdezhen has produced a great variety of 9. _(value) porcelain. As a result, the town is famous 10. _ the “Porcelain Capital”. One type of its wellknown high quality porcelain is the blue and white porcelain from the 133
11、0s.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了景德镇的历史和景德镇瓷器的生产、地理位置及产品等信息。1. centuries考查名词的单复数。根据句意“景德镇在数个世纪以前就开始生产瓷器了”可知,此处应该填复数centuries。故填centuries。2. which/that考查定语从句。分析句子结构可知,句子的主干是“the town became a major kiln (窑) site around 1004”。the town指物,作先行词,在定语从句中作主语,后接which或that引导的限制性定语从句,故填which/that。3. production考查名词。根据本空前的
12、the可知用名词。故填production。4. known考查过去分词。此处是“变得被知道,变得知名起来”的意思,故填known。5. were controlled考查被动语态。control“控制”,而官窑不可能自己控制自己,只能由另外的人,比如此处的皇帝控制。与主语official kilns一致,故填were controlled。6. closely考查副词。close“紧密的,靠近的”,修饰动词时要用其副词形式作状语,故填closely。7. a考查不定冠词。根据上下文可知,本段讲述的是景德镇的地理位置优越,它还有一条河流从北边流向南边。此处表示泛指,且river以辅音音素开头,
13、故填a。8. benefiting考查现在分词。主语和动词benefit之间是主动关系,用现在分词作结果状语,故填benefiting。9. valuable考查形容词。此处用形容词作定语修饰名词porcelain,故填valuable。10. as考查介词。be famous as. 表示“作为出名”,为固定搭配。故填as。. 根据提示补全句子1. 东南部雨量充足,而东北部则很少下雨。(while)Theres plenty of rain in the southeast, while theres little rain in the northeast.2. 有如此多的人来帮助他, 他
14、一定会成功的。(独立主格结构)So many people to help him, he is sure to succeed.3. 在他这个榜样的带动下,成百上千的人都加入到了我们的工作。(过去分词短语作状语)Inspired by his example, hundreds of people volunteered to join us.4. 难怪孩子们很兴奋,这是他们第一次出国。(主语从句)Its no wonder that the children are excited this is the first time theyve been abroad.5. 莎拉赶到了机场,正
15、好及时赶上了今天早上的飞机。(make it)Sarah made it to the airport just in time to catch her plane this morning.B组能力提升. 阅读理解As we all know, the war is an ancient custom which has existed for at least six thousand years. It was always evil and usually foolish, but in the past the human race managed to live with it.
16、 Modern skill has changed this. Either man will stop war, or war will stop man. For the present, it is nuclear weapons that cause the greatest danger, but bacteriological (细菌学的) or chemical weapons may, before long, offer an even greater threat. Is it possible to persuade mankind to live without war
17、? If we succeeded in stopping war, there would be no danger for us. To do this, we need to persuade mankind to look upon international questions in a new way, not by contests of force, in which the victory goes to the side which is most skillful in massacre (大屠杀), but by arbitration (仲裁) in accordan
18、ce with agreed principles of law. It is not easy to change old mental habits, but this is what must be attempted.There are those who say that the adoption of this or that ideology (意识形态) would prevent war. I believe this to be a complete error. All ideologies are based upon beliefs without proof whi
19、ch are, at least, doubtful, and at worst, totally false. Those people who believe them are willing to go to war in support of them.The movement of world opinion during the past two years has changed very largely such as we can welcome. It has become a common belief that nuclear war must be avoided.
20、Of course, very difficult problems remain in the international world, but the spirit in which they are being approached is a better one than it was some years ago. It has begun to be thought, even by the powerful men who decide whether we shall live or die, that agreements should be reached even if
21、both sides do not find these agreements wholly satisfactory. It has begun to be understood that the important conflict nowadays is not between East and West, but between Man and the Hitech bomb.1. What can we learn from the first paragraph?A. We may face greater threat from weapons.B. Nuclear weapon
22、s are worst of all.C. Mans idea of victory has changed.D. Dangerous weapons are forbidden nowadays.2. The author of the passage believe that _A. it is impossible to live without warB. differences between East and West will lead to warC. war will be stopped by modern skillD. war must be stopped if ma
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550811.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(新教材)2021-2022学年高中英语外研版必修第一册课件:UNIT 1 A NEW START-PERIOD 3 DEVELOPING IDEAS .ppt
