新疆玛纳斯县第一中学2020-2021学年上学期高一期中备考英语试卷Ⅱ WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆玛纳斯县第一中学2020-2021学年上学期高一期中备考英语试卷 WORD版含答案 新疆 玛纳斯县 第一 中学 2020 2021 学年 上学 一期 备考 英语 试卷 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年上学期高一期中备考卷英 语 2注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A
2、、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What do we know about Helen?A. She is working full-time this term.B. She doesnt need to work part-time this term.C. She wants to become a scholar.2. When does the man have to return the book?A. On Tuesday.B. On Wednesday.C. On T
3、hursday.3. Why does the woman thank the man?A. He lent her some money.B. He gave her a five-pound note.C. He returned the money she lost.4. How was the mans work?A. The working hours were long.B. It was boring.C. The pay was low.5. What color does the woman want to try?A. White.B. Grey.C. Black.第二节(
4、共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 岀最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How does the man feel?A. Tired.B. Excited.C. Bored.7.Where is the hotel?A. Near a river.B. In the downtown area.C. Behind some trees.听第7段材料,回答第8、9题。8. H
5、ow often does the man run?A. Five days a week.B. Four days a week.C. Every day.9. When did the man begin to run?A. When he was six years old.B. When he was in high school.C. When he was at university.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the womans problem?A. She cant finish her work on time.B. She doesnt li
6、ke to talk things out.C. Her work style is different from that of her partner.11. What is Leo like?A. Smart.B. Creative.C. Independent.12. What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates.B. Colleagues.C. Boss and secretary.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the woman?A. A teacher.B. A
7、 movie star.C. A rock star.14. What does the man like?A. Spending time in the ocean.B. Doing dangerous jobs.C. Getting in touch with the land.15. What does the man think of the job as a fisherman?A. Well-paid.B. Rewarding.C. Stressful.16. What can she expect if she is a writer, according to the woma
8、n?A. She will enjoy a lot of fame.B. She wont have too much pressure.C. Many people would like to talk to her.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is Li Huas passport number?A. G86245782.B. G26885607.C.G88267056.18. For what purpose does Li Hua come to Singapore?A. For travelling.B. For a business trip.C. To
9、visit his relatives.19. What does the speaker show the visa official?A. His marriage certificate and a copy of Li Huas e-ticket.B. His passport and Li Huas marriage certificate.C. Li Huas e-visa and a copy of his e-ticket.20. How many children does the speaker have?A. One.B. Two.C. Three.【答案】1-5 BBC
10、AB6-10 ACBAC11-15 CBAAB16-20 BCCAB第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIts great fun to explore new places, and it may be like an adventure, even when you know youre not the first to have been there. But to make sure not to get lost or waste time g
11、oing round in circles, the following tips may be helpful. Do the map reading if youre being driven somewhere. Itll be easier if you keep the map following the direction youre traveling in. Keep looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn or youll have t
12、o move to the back seat. Get a group of friends together and go exploring. Youll need a good map, a compass, a raincoat, a cell phone to call for help in case you get lost, and a bit of spare cash for unexpected and dangerous situations. Tell someone where youre going before you set out and let him
13、know what time you expect to be back. The purpose of the activity is not in getting lost, not in seeing how fast you can go, so always stick together, waiting for slower friends to catch up. See if your school or a club organizes orienteering(越野识途比赛) activities, in which you need a map and a compass
14、 to find your way. This can be done as a sport, with teams trying to find the way from A to B(and B to C, etc.) in the fastest time, or simply as a spare-time activity. It enables you to be familiar with the use of maps and compasses and gain some practical skills. No matter which way you choose, it
15、s not only good fun, but also a great way to keep fit.21. Sitting beside the driver, you should _.A. direct the driver when necessaryB. look ahead to see where theres a gas stationC. move to the back seat if feeling uncomfortableD. keep looking at the map to find another place to go to22. Why do you
16、 need to wait for the slower friends in the exploration?A. To show them how fast you can go.B. To avoid yourself or your friends getting lost.C. To share the fun with your friends in the exploration.D. To tell them whats going on with the group members.23. Orienteering activities can _.A. make peopl
17、e work fastB. help people stay healthyC. help people organize other activitiesD. make people get prepared for sports【答案】21-23 ABB【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了一些能够让我们在旅行时避免迷路的好方法。21.细节理解题。根据文章第二段中的“Keep looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn or youll have to m
18、ove to the back seat.”可知,当你坐在司机旁边的时候,你可以在必要的时候,提前给司机警示,指导司机。故选A。22.推理判断题。根据文章第三段中的“The purpose of the activity is not in getting lost”可知,等走得慢的朋友是为了避免有人走失。故B正确。23.细节理解题。根据文章最后一段最后一句话可知,越野识途比赛活动可以让你保持健康。故选B。BIn America, we often regard Sally Ride as the first female astronaut(宇航员). But the first woman
19、 in space is actually a Soviet astronaut who beat out 400 applicants to pilot the Vostok 6 spacecraft in 1963 twenty years before Ride took her historic spaceflight.There was nothing in Valentina Tereshkovas early life that showed she would become a space pioneer. Tereshkova finished school at age 1
20、6 and went to work to help support her family. She seemed to follow her mothers footsteps as a textile factory worker, except one interest: skydiving. By the time she was 22, she was jumping out of a plane pretty regularly. And then came the space race.By 1962, the competition to get into space had
21、been starting between the Soviet Union and the United States for about seven years. The two countries, in an effort to do better than the other in exploring space, had each launched men into space.During the space race, the Soviet Union and the U. S. constantly tried to be better. After putting a ma
22、n in space, the obvious next step was to send a woman into space. The Soviet Unions lead spacecraft designer, Sergey Korolyov, is said to have been helpful in the decision. There are rumors(传言) that the Soviet Union knew that the U.S. was planning to send a woman to space and wanted to beat the Amer
23、icans.Inspired by Gagarins flight, Tereshkova wrote to the Soviet authorities(当局) hoping for any future training program for female astronauts. The authorities answered and in early 1962 she became one of just five women accepted for astronaut training. On June 16, 1963, Tereshkova took off, eventua
24、lly circling the Earth 48 times over the course of almost three days and securing her place in history as the first woman to leave the Earths atmosphere.24. When did Sally Ride go into space?A. In 1963.B. In 1973.C. In 1983.D. In 1993.25. Why did Tereshkova choose to be a textile factory worker?A. B
25、ecause she thought highly of her mother.B. Because she had to give a hand to her family.C. Because she wanted to save money for the space race.D. Because she was allowed to do skydiving.26. What can be learned according to the fourth paragraph?A. The U.S. did better in space exploration.B. Tereshkov
26、a stood out because of competition.C. It is dangerous to send a woman into space.D. Sergey Korolyov stole secrets from the USA. 27. What did Tereshkova do on knowing a woman to be sent to space?A. She suggested some training program for women.B. She refused the Soviet authorities invitation.C. She i
27、ntroduced herself to the training program.D. She announced she would be the first woman in space.【答案】24-27 CBBC【解析】这是一篇记叙文。介绍了世界上第一位女航天员苏联的Valentina Tereshkova。24.细节理解题。根据第一段中的“a Soviet astronaut who beat out 400 applicants to pilot the Vostok 6 spacecraft in 1963 twenty years before Ride took her h
28、istoric spaceflight.”可知,Valentina Tereshkova在1963年进入太空,20年后,美国女宇航员Sally Ride成功进入太空。故选C项。25.细节理解题。根据第二段中的“Tereshkova finished school at age 16 and went to work to help support her family.”可知,她做纺织女工是为了帮助养家。故选B项。26.推理判断题。第四段主要讲述了苏联和美国在太空探索方面的竞争,正是因为他们的竞争,苏联才决定选女性进入太空,因此Tereshkova才有了脱颖而出的机会。故选B项。27.细节理解
29、题。根据最后一段的第一句可知,Tereshkova受Gagarin的鼓舞,给苏联当局写信希望参加未来女宇航员的训练。故选C项。CToday, we visit one of the most famous parks Glacier Bay National Park and Preserve. This huge park in the southeastern part of the state covers more than 10 thousand square kilometers of the Alaskan wilderness. It includes mountains, g
30、laciers, fjords(峡湾), and even rain forests. Glacier Bay supports hundreds of kinds of animals, including many species of birds, fish, bears, whales and sea lions.As its name suggests, much of Glacier Bay is covered by glaciers. A glacier is a large area of ice that moves slowly down a slope or valle
31、y, or over a wide area of land. Glaciers cover a large area of the park.The glaciers found in the park today are what remain from an ice development known as the Little Ice Age. That period began about 4,000 years ago. During the Little Ice Age, the cold weather caused the ice to grow and develop. T
32、hat growth continued until the 1700s, when the climate began to warm. The hotter temperatures caused the ice to start melting(融化). That melting led the huge glacier to divide into more than 1,000 different glaciers.The extremely tall mountains seen in Glacier Bay were formed by the ice developing an
33、d then melting over time. The melting of the ice also created water that filled in and created the many fjords within the park. Fjords are narrow parts of the ocean that sit between cliffs or mountains.Glacier Bay is a popular place for people searching for adventure. Some visitors choose to explore
34、 the park by kayak. The small, narrow boats offer visitors a chance to experience the parks many fjords and its hundreds of kilometers of coastline.28. If you pay a visit to Glacier Bay, you will find _.A. it almost covers the whole Alaskan wildernessB. the rain forests are rare in such conditionsC.
35、 there live numbers of kinds of animalsD. there are more birds than other species29. What can we learn from the third paragraph?A. Some glaciers existed there long long ago.B. Greenhouse effect has affected the glaciers.C. The glaciers will disappear in the soon future.D. Only 1,000 large glaciers a
36、re left at present.30. What do you know about fjords mentioned in the passage?A. They are formed on the top of mountains.B. The melting of the ice is also called fjords.C. Water is the source of creating many fjords.D. Fjords move as the oceans flow around.31. What is the writers purpose of writing
37、the passage?A. To make an advertisement for Glacier Bay.B. To warn visitors there are too many dangers.C. To show Glacier Bay has a long history.D. To introduce Glacier Bay to readers.【答案】28-31 CACD【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了位于美国阿拉斯加州的冰河湾国家公园。28.细节理解题。根据第一段中的“Glacier Bay supports hundreds of kinds of animal”
38、可知,这里生存着数百种动物,故选C项。29.细节理解题。根据第三段可知,这些冰川形成于小冰河期,也就是大约4000年前,由此可知有些冰川在很久之前就存在了,故选A项。30.细节理解题。根据第四段中的“The melting of the ice also created water that filled in and created the many fjords within the park.”可知冰川的融化产生了水,水注入形成了公园内的峡湾,由此可知C项正确。31.写作目的题。作者在文中介绍了位于美国阿拉斯加州的冰河湾国家公园,其中涉及其地理位置、历史和现状,故选D项。虽然在最后一段作
39、者谈到了许多游客喜欢在这里游玩,但这并不是为这个公园做广告,因此排除A项。DToo many people want others to be their friends, but they dont give friendship back. That is why some friendships dont last very long. To have a friend, you must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend m
40、eans learning three rules: be honest; be generous(宽宏大量的); be understanding.Honesty is where a good friendship starts. Friends must be able to trust one another. If you do not tell the truth, people usually find out. If a friend finds out that you havent been honest, you may lose your friends trust.
41、Good friends always rely on one another to speak and act honestly.Generosity means sharing and sharing makes a friendship grow. You do not have to give your lunch money or your clothes. Naturally you will want to share your ideas and feelings. These can be very valuable to a friend. They tell your f
42、riend what is important to you. By sharing them, you help your friend know better.Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem. Something may go wrong at school. Talking about the problem can make it easier to solve. Turning to a friend can be a first step in solving the prob
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550844.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
