新疆玛纳斯县第一中学2020-2021学年高二英语上学期期中备考试题Ⅰ.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆 玛纳斯县 第一 中学 2020 2021 学年 英语 学期 期中 备考 试题
- 资源描述:
-
1、新疆玛纳斯县第一中学2020-2021学年高二英语上学期期中备考试题注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题
2、,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does the woman want her meat cooked? A. Rare.B. Medium-rare.C. Well done.2. Which place will the man go to this weekend? A. A concert hall.B. A stadium.C. A gallery.3. What are the speakers talking about? A. Polite g
3、reetings. B. Table manners. C. Body language.4. What are the speakers doing? A. Taking a picture. B. Having a haircut. C. Looking at a photo.5. What will the man do after he gets home?A. Drive to a furniture store.B. Buy the woman a new table.C. Borrow a truck from the woman.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5
4、分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 岀最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman think of electronic music? A. It is clever.B. It is loud.C. It is modern.7. How old was the woman when attending a classical concert? A. 16. B. 17.C. 18
5、.听第7段材料,回答第8至10题。8. Why does the man turn to the woman? A. He has to work late.B. He has to get groceries.C. He has a package to come.9. What is the man getting? A. A box of fruit. B. Some alcohol. C. Some sports equipment.10. What do we know about the speakers kids? A. They are under the age of 21.
6、B. Theyll return home by 3:00 p.m.C. Theyll practice soccer at 5:00 p.m.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the probable relationship between the speakers? A. Father and daughter. B. Teacher and student. C. Classmates.12. What does the woman want to become? A. A security guard.B. A computer security expert
7、.C. A computer science teacher.13. What does the man suggest the woman do? A. Do well in math. B. Major in math.C. See math as a career.听第9段材料,回答第14至17题。14. Where does the conversation take place? A. At school. B. At the zoo. C. At an amusement park. 15. Why is Lisa surprised? A. John was busy. B. J
8、ohn arrived late. C. John changed his mind. 16. Why did John lie to Lisa? A. He wanted to come alone.B. He was afraid of roller coasters.C. He wanted to give her a surprise.17. What does John say about Lisa?A.Considerate. B.Brave. C.Reliable.听第10段材料,回答第18至20题。18. Why did the speaker buy a new umbrel
9、la? A. His old one was damaged.B. He really loved that one.C. He failed to bring one.19. What is the main advantage of the hotels location? A. It is beside the Eiffel Tower. B. It is very close to a bakery.C. It is within walking distance to Louvre.20. Why did the speaker go to Paris? A. To see some
10、 artworks. B. To eat some French food. C. To meet some good friends.【答案】1-5 BCBCA6-10BACBA11-15ABACC16-20 BACBA第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AYou may need to give first aid. First aid is defined as the emergency care given to a sick or injure
11、d person. The goals of first aid are to prevent death and to prevent injuries from becoming worse.Each emergency condition is different. However, the following rules apply to any kind of emergency. Be aware of your limitations. Do not try to do more than you are able to. Nor should you do things if
12、you are unfamiliar with them. Do what you can under the conditions at the time. Stay calm. Acting calmly will help the victim feel safe. Take a quick look to see if the victim is bleeding, and if there is a pulse. Keep the victim lying down and do not move him or her. You could make an injury worse
13、if you move the victim. Take necessary emergency steps. Call for help or ask someone to make the EMS system(急救系统) start. Do not remove clothing unless you have to. If clothing must be removed, tear the clothes along the seams(线缝). Keep the victim warm. Cover the victim with a blanket. Coats and swea
14、ters can be used if a blanket cannot be found. Reassure the victim. Explain what is happening and that help has been called. Do not give the victim any food or fruits. Keep the bystanders away from the victim. Bystanders want to have a look, offer advice, and say something about the victims conditio
15、n. The victim may believe that the condition is worse than it really is.21. When a person is badly injured on the road, you should .A. act worriedly and hurriedlyB. do whatever you want to freelyC. not move him or herD. make the injured person stand up22. Which of the following statements is TRUE ac
16、cording to the passage?A. You should help an injured person in any condition.B. Dont remove the clothing of the injured person whatever happens.C. It is necessary to cover the victim with a blanket.D. If the injured person feels hungry, you should give him or her some food.23. Why should bystanders
17、be kept away from the victim?A. Because bystanders can prevent the victim from receiving first aid.B. Because what they say can make the victim think the condition is very bad.C. Because the victim doesnt want to accept the advice of bystanders.D. Because the victim hates being surrounded by bystand
18、ers.【答案】21-23 CCB【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了我们平时在进行急救的时候,正确地进行施救的做法。21.细节理解题。根据文章中的“Keep the victim lying down and do not move him or her. You could make an injury worse if you move the victim.”可知,不要移动受害者,否则你可能会使他/她的伤势恶化,故选C。22.细节理解题。结合文章中的“Cover the victim with a blanket. Coats and sweaters can be used if a
19、 blanket cannot be found.”可知,给受害者盖上一条毛毯,如果找不到毛毯,就使用外套或者毛衣,故选C项。23.细节理解题。结合最后一段中的“The victim may believe that the condition is worse than it really is.”可知,受害者可能会认为情况比真实的情况更糟糕,故选B项。BI was attending a party one night given in Sir Rosss honor. During the dinner, the man sitting next to me told a humorou
20、s story and spoke of the quotation: “Theres a divinity(神) that shapes our ends. Rough-hew them how we will.”The storyteller mentioned that the quotation was from the Bible. He was wrong. I knew that; I knew it positively. There couldnt be the slightest doubt about it. And so, to get a feeling of imp
21、ortance and show my high quality, I chose myself as an unwelcome person to correct him. He stuck to his guns. “What? From Shakespeare? Impossible! Absurd ! That quotation was from the Bible. ”The storyteller was sitting at my right hand, and Frank Gammond, an old friend of mine, was seated at my lef
22、t hand. Mr. Gammond had devoted years to the study of Shakespeare, so the storyteller and I agreed to leave the question to Mr. Gammond. Mr. Gammond listened, kicked me under the table, and then said, “Dale, you are wrong. The gentleman is right. It is from the Bible.”On our way home that night, I s
23、aid to Mr. Gammond, “Frank, you knew that quotation was from Shakespeare.”“Yes, of course,” he replied. “Hamlet, Act V, Scene 2. But we were guests on a festive occasion, my dear Dale. Why prove to a man he is wrong? Is that going to make him like you? Why not let him save his face? He didnt ask for
24、 your opinion. He didnt want it. Why argue with him?” The man who said that taught me a lesson I would never forget. I not only had made the storyteller uncomfortable, but had put my friend in an embarrassing situation. How much better it would have been if I hadnt become argumentative. Nine times o
25、ut of ten, an argument ends with each of the contestants(竞争者) more firmly convinced than ever that he is absolutely right. You cant win an argument. You cant because if you lose it, you lose it; and if you win it, you lose it.24. At the party, the author tried to get a feeling of importance by _ .A.
26、 telling a humorous storyB. showing off his rich knowledgeC. teaching the storyteller a lessonD. correcting the storytellers mistake25. The underlined sentence in Paragraph 2 means that _ .A. he realized he was wrongB. he didnt change his mindC. he felt sorry for what he saidD. he wanted to fight wi
27、th the author26. What do we learn about Frank Gammond?A. He was very humorous.B. He was very thoughtful.C. He knew much about the Bible.D. He didnt know much about Shakespeare.27. What does the author learn from his friend Gammond?A. Having an open mind.B. Respecting others opinion.C. Never getting
28、into an argument.D. Avoiding making mistakes in public.【答案】24-27 DBBC【解析】本文是夹叙夹议文。在一场争论中,大多数情况下双方都不会改变自己持有的观点,反而会更加坚定。因此,不要轻易与他人争论。24.细节理解题。根据第二段中的第五句可知,作者为了获得一种被看重的感觉,公开指出了那位讲故事的人的错误。故D选项正确。25.句意理解题。根据划线句后讲故事的人的反应可知,他听到作者的指正后并没有改变自己的观点。故B选项正确。26.推理判断题。根据第三段和第五段可知,Frank Gammond明知那位讲故事的人的说法是错的,但是为了给对
29、方面子,他没有站在作者的一边指出他的错误,由此可推知他是一个考虑周到的人。故B选项正确。27.推理判断题。根据最后一段可知,作者从朋友那里得到的启示是:不要轻易与他人争论,因为争论后双方往往会更加坚定自己的立场,没有赢家。故C选项正确。CAsk someone what they have done to help the environment recently and they will almost certainly mention recycling. Recycling in the home is very important of course. However, being
30、forced to recycle often means we already have more material than we need. We are dealing with the results of that over-consumption in the greenest way possible, but it would be far better if we did not bring so much material home in the first place.The total amount of packaging increased by 12% betw
31、een 1999 and 2005. It now makes up a third of a typical households waste in the UK. In many supermarkets nowadays food items are packaged twice with plastic and cardboard.Too much packaging is doing serious damage to the environment. The UK, for example, is running out of it for carrying this unnece
32、ssary waste. If such packaging is burnt, it gives off greenhouse gases which go on to cause the greenhouse effect. Recycling helps, but the process itself uses energy. The solution is not to produce such items in the first place. Food waste is a serious problem, too. Too many supermarkets encourage
33、customers to buy more than they need. However, a few of them are coming round to the idea that this cannot continue, encouraging customers to reuse their plastic bags, for example.But this is not just about supermarkets. It is about all of us. We have learned to associate packaging with quality. We
34、have learned to think that something unpackaged is of poor quality. This is especially true of food. But it also applies to a wide range of consumer products, which often have far more packaging than necessary.There are signs of hope. As more of us recycle, we are beginning to realize just how much
35、unnecessary material we are collecting. We need to face the wastefulness of our consumer culture, but we have a mountain to climb.28. What does the underlined word “over-consumption” refer to?A. Using too much packaging.B. Recycling too much waste.C. Making more products than necessary.D. Having mor
36、e material than is needed.29. The author uses figures in Paragraph 2 to show .A. the tendency of cutting household wasteB. the increase of packaging recyclingC. the rapid growth of supermarketsD. the fact of packaging overuse30. What can be inferred from Paragraph 4?A. Unpackaged products are of bad
37、 quality.B. Supermarkets care more about packaging.C. It is improper to judge quality by packaging.D. Other products are better packaged than food.31. What can we learn from the last paragraph?A. Fighting wastefulness is difficult.B. Needless material is mostly recycled.C. People like collecting rec
38、yclable waste.D. The author is proud of his consumer culture.【答案】28-31 DDCA【解析】这是一篇议论文。文章讲述了过度包装的现状、人们对包装的认识和过度包装的危害,指出虽然有更多人已经开始循环利用,但形势很严峻,要想改变状况是一项艰巨的任务。28.词义猜测题。根据第一段划线后(但如果我们一开始不带那么多的材料回家,情况会好得多。)可推知划线部分意义应为过度消费,故选D项。29.推理判断题。根据第二段中引用的数字“The total amount of packaging increased by 12% between 19
39、99 and 2005. It now makes up a third of a typical households waste in the UK.”(从1999年到2005年,包装总量增加了12%。它现在占了英国典型家庭垃圾的三分之一。)可知,作者使用数字的目的是为了让读者清楚地理解过度包装的现实问题,故D项正确。30.推理判断题。第四段讲述了人们对于包装不好的物品的固有认识,即:人们普遍认为包装不好的物品质量肯定差,可以推断出以包装评判产品是不对的,故C项为正确答案。31.推理判断题。根据最后一段中“We need to face the wastefulness of our co
40、nsumer culture, but we have a mountain to climb.”可知,我们需要面对我们消费文化中的浪费,但我们还有一座高山要攀登,所以回收利用抗击浪费任务艰巨,故A项为正确答案。DIts 8 a. m., Tuesday, Nov. 18, 2028, and you are heading for a business appointment 300 miles away. You step into your circle, a two-passenger air-cushion car, press a series of buttons and the
41、 national traffic computer notes your destination, figures out the current traffic situation and signals your car to slide out of the garage. Hands free, you sit back and begin to read the morning paper which is mashed on a flat TV screen over the cars dashboard. Tapping a button changes the page.Th
42、e car speeds up to 150 mph in the citys countryside, and then hits 250 mph in less built-up areas, driving over the smooth plastic road. You fly past a string of cities, many of them covered by the new domes(圆屋顶) that keep them evenly climatized all year round. Traffic is heavy, typically, but there
43、s no need to worry. The traffic computer, which sends and receives signals to and from all cars on the road between cities, keeps vehicles at least 50 yds apart. There hasnt been an accident since the system began.Suddenly your TV phone buzzes. A business partner wants a sketch of a new kind of impe
44、ller your firm is producing for sports boats. You reach for your case and draw the diagram with a pencil-thin infrared flashlight(红外线手电筒) on what looks like a TV screen lining the back of the case. The diagram is sent to a similar screen in your partners office, 200 miles way. He presses a button an
45、d a fixed copy of the sketch rolls out of the machine. He wishes you good luck at the coming meeting and signs off.Ninety minutes after leaving your home, you slide beneath the dome of your destination city. Your car slows down and heads for an outer-core office building where youll meet your collea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
