分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 39

类型2022版英语人教版必修1练习:单元形成性评价UNIT 5 NELSON MANDELA-A MODERN HERO WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:550903
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:39
  • 大小:201.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版英语人教版必修1练习:单元形成性评价UNIT NELSON MANDELA-A MODERN HERO WORD版含解析 2022 英语 人
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元形成性评价(五)Unit 5(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Before feeding the dog, Im going to clear up its house. W: Its about

    2、time. Look at the mess! It smells terrible. 1. What is the man going to do first? A. Feed the dog. B. Walk the dog. C. Clean the dog house. 答案: CText 2M: Make one copy of this document for me and twenty for other managers. W: OK, Mr Collins. As soon as I send the e-mail to the important client, I wi

    3、ll go to deal with this. 2. What is the woman related to Mr Collins? A. His secretary. B. His client. C. His manager. 答案: AText 3M: The food in this restaurant is pretty good. And they also give the best service. W: Thats right. Have you been here before? M: No, but my friend Bob often comes here. 3

    4、. What are the speakers mainly talking about? A. A public service. B. A restaurant. C. The mans friend. 答案: BText 4W: If your back is painful, maybe you shouldnt get out of bed, dear. Dont go to the kitchen. Ill bring breakfast here. M: No, no. My back feels worse lying down. Help me get dressed, pl

    5、ease. Then Ill walk outside a little. 4. Where does the conversation take place? A. In the kitchen. B. In the bedroom. C. Outside the house. 答案: BText 5W: How did you like the movie, John? Tom said it was boring. But I know you were excited to see it. M: I cant decide. Some parts were all right, and

    6、 others not so good. 5. What does the man think of the movie? A. Exciting. B. Boring. C. Just so-so. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Marissa, if your papers con

    7、tinue to be late, I will have to give you a failing grade for the course. W: Im sorry! Ive been having a really hard semester. M: You need to try a little harder, okay? W: I know, I will. Theres just been a lot going on lately. Im moving out of my house, and my brother is in the hospital. M: Im sorr

    8、y to hear that, but this is the 7th paper youve turned in late. W: I promise Ill get the next one in on time. Just please dont fail me. M: Ill give you one more chance, but just one. Dont let me down. 6. How does the woman most likely feel? A. Sorry. B. Disappointed. C. Annoyed. 答案: A7. What has hap

    9、pened to the woman recently? A. She failed in the exams several times. B. She moved out of her brothers house. C. She turned in papers late. 答案: C听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: Hey, Frank, I have just got a working holiday visa for the UK, and I wonder what I can do there. M: The working holiday visa last

    10、s six months, and you can work for three months. If your English is good, you shouldnt have a problem getting work in a bar. But if you dont like the noisy, smoky and no tipping bar, you can work in a restaurant. Thats another way to use your English, meet some different people and more importantly,

    11、 you can get some tips. W: OK, I prefer to work in a restaurant. My visa is for 6 months, so Ill study for the first 3 months and work for the second 3 months. M: But remember, its a holiday. Its not for studying. You travel from place to place and you pick up jobs on the way. You can work for a max

    12、imum of three months, but no more. W: Oh, thats interesting. Thanks a lot. M: If you have more questions, Ill be there. 8. What does the man think of the bar environment? A. Quiet. B. Smoky. C. Good. 答案: B9. Whats the advantage of working in a restaurant over a bar? A. Improving English. B. Meeting

    13、different people. C. Earning some tips. 答案: C10. How long can the woman work in the UK? A. 3 months. B. 6 months. C. 9 months. 答案: A听第8段材料, 回答第1113题。Text 8M: I just went to the doctor, and he said that according to my BMI, which means Body Mass Index. I am officially overweight. Do I look fat to you

    14、? W: I mean, you could lose a few pounds, but I certainly dont think you look fat. Did he suggest anything to help you lose weight? M: He just said the usual stuff, like “eat less and exercise more”. I guess I could cut out soda. . . W: Maybe you should cut out the sweets. M: I eat sweets when Im st

    15、ressed out, so thats going to be hard. I guess I should go to the gym tomorrow. Im a member, but I never go. W: I thought we were going to that new restaurant tomorrow after work. Weve been talking about it for weeks. M: Well, its probably not healthy for me to be going out to eat, you know? The gym

    16、 seems like a smarter choice. Come to think of it. Maybe Ill go to the grocery store tonight and stock up on healthy options, too. 11. What does the woman suggest the man do? A. Give up soda. B. Stop eating the sweets. C. Exercise more. 答案: B12. What will the man do tomorrow? A. Go to the gym. B. Go

    17、 out for dinner. C. Go to the grocery store. 答案: A13. What is the conversation mainly about? A. Losing weight. B. Healthy meals. C. A new restaurant. 答案: A听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: Well, you know, I enjoy staying in shape. I generally get up every morning at 5: 30 am, and exercise indoors. W: Hey, j

    18、ogging to the refrigerator for a glass of milk doesnt count. M: Yes, I usually lift weights. This helps me build muscle strength. Besides, I am fond of boxing because it helps me burn off stress and reduce anxiety. W: Oh yeah, those lies. Ill never buy this story. Actually, a study suggests using a

    19、fitness tracker can record and encourage you to take 10, 000 steps a day. Your immediate action matters. Not your words! M: 10, 000 steps? That is too much. Will a quarter as much as that help? W: Of course. Clay Marsh from Ohio State University says “Any amount of activity will do. As long as you s

    20、tick to it, you will benefit. ”M: OK. I will start walking tomorrow. 14. What is the womans attitude toward the mans description? A. Understanding. B. Doubtful. C. Ambiguous. 答案: B15. Why does the woman speak of a study? A. To persuade the man. B. To support her findings. C. To reduce the mans anxie

    21、ty. 答案: A16. What does Clay Marsh probably do? A. He is an athlete. B. He is a coach. C. He is a teacher. 答案: C17. What exercise will the man take tomorrow? A. Boxing. B. Walking. C. Weightlifting. 答案: B听第10段材料, 回答第1820题。Text 10W: It was 2: 05 in the afternoon. When I entered the classroom, I was su

    22、rprised to see a video camera. Our class teacher was operating the camera, and my classmates were all talking among themselves slowly. Most of us had never been in front of a video camera before, so we were quite nervous. As for myself, I had once faced one at home. My uncle was shooting when we wer

    23、e celebrating my sisters birthday. But this was completely different. We had to talk about our articles as if we were reading news on TV. The funny thing was that every time I tried to face the camera and talk about my article, I forgot the article and couldnt resist looking down at it. It was a com

    24、pletely different experience for me, thanks to our class teacher. 18. What were the students going to do? A. Read news on TV. B. Celebrate the writers sisters birthday. C. Read their articles in front of a video camera. 答案: C19. Why was the writer so nervous? A. She had never stood before a video ca

    25、mera. B. She had never read her own article before a video camera. C. This camera was different from the one she had once faced. 答案: B20. What was the writers feeling to her class teacher? A. Nervous. B. Afraid. C. Thankful. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中

    26、, 选出最佳选项。A(2021玉溪高一检测)Gibraltar has vaccinated (注射疫苗) its entire adult population, making it a perfect “green list” destination for the coming sunny break. Here are our tips on what you can get there. Cable CarThe views from the Cable Cars Top Station, located 412 m above sea level, are truly breath

    27、taking and it will take you only 6 minutes to get to the top. You will find our tailless monkeys at the Cable Car Top Station. However, please be aware that although they look cute and friendly, they are wild animals and must be treated with caution and respect. The Cable Car is open 7 days a week f

    28、rom 09: 30 to 19: 15. No reservation needed. ADMISSION PRICES: 16 for each adult, 7 for each child, and 14. 5 for senior citizensE-bikeE-bike system was established in July 2019 to provide e-bike guided tours and bike rentals in Gibraltar. The directors of our tours bring 20 years of experience orga

    29、nizing and operating e-bike and motorcycle tours around the world. Our tour guides are officially licensed by the Gibraltar Tourist Board, are native English speakers and carry first-aid. German and Spanish-speaking tour guides are also available on request. CONTACT: TEL +350 56004948, e-mail infoeb

    30、ike-gibraltar. com, or visit http: /www. ebike-gibraltar. com/Lower St Michaels CaveWhen the upper section of St Michaels Cave has been known for over 2, 000 years and used for various purposes such as a hospital during World War , it was only in 1942 that Lower St Michaels Cave was discovered. The

    31、tour into Lower St Michaels Cave normally lasts around three hours. People are advised to wear shoes and clothing suitable for climbing. Due to the unusual nature of this tour, children under the age of ten years are not allowed. Three days in advance is also necessary for bookings. ADMISSION PRICE:

    32、 25 for per personFor details: TEL +350 20076849 or e-mail eltopogibraltar. gi【文章大意】这是一篇应用文。文章介绍了Gibraltar(直布罗陀)几个著名的旅游地点及旅行方式。21. If a couple with two children want to get close to wildlife in Gibraltar, how much do they have to pay? A. 30. B. 46. C. 50. D. 61. 【解析】选B。细节理解题。根据Cable Car中第三句(然而, 请注意,

    33、 虽然它们看起来可爱和友好, 但它们是野生动物, 必须小心和尊重对待。)和ADMISSION PRICES: 16 for each adult, 7 for each child, and 14. 5 for senior citizens(门票: 成人16英镑, 儿童7英镑, 老年人14. 5英镑)”可知, 在Gibraltar的Cable Car可以看野生动物; 一对夫妻和两个孩子想要近距离看野生动物, 需支付: 162+72=46英镑。故选B。22. Languages are spoken by e-bike tour guides EXCEPT _. A. EnglishB. Ge

    34、rmanC. SpanishD. French【解析】选D。细节理解题。根据E-bike中第三、四句(我们的导游由直布罗陀旅游局官方颁发执照, 以英语为母语, 携带急救设备。德语和西班牙语导游也可根据要求提供。)可知, 电动自行车导游会说好几种语言, 包括英语、德语和西班牙语, 并没有法语。故选D。23. What is recommended for tourists into Lower St Michaels Cave? A. Call +350 56004948 for detailed information. B. Take a child of 8 on the tour. C.

    35、 Wear comfortable shoes for climbing. D. Book the tour one day ahead of their schedule. 【解析】选C。细节理解题。根据Lower St Michaels Cave 中第二段第二句可知, 建议人们穿适合攀岩的鞋和衣服。故选C。BRoberto Clemente was born in Puerto Rico. When he was eight years old, he started working on a sugar farm. Clemente worked many hours. But he a

    36、lways found time to play baseball. Even when there were no games, Clemente would throw whatever he could find a bottle top or an old shoe. Years of practice made Clemente a skilled player. When he was 18 years old, he became a professional (职业的) baseball player. In 1954, the Pittsburgh Pirates asked

    37、 Clemente to play for their team. However, playing for the Pirates was not easy at first. Many of the other players treated Clemente poorly. Most of the players were white, and Clemente was a black. But his attitude and skills helped him become the leader of the team. In 1971, Clementes team compete

    38、d in the final game of the Baseball World Series. By this time, Clemente was one of the oldest players on the team. However, he was also still one of the best. Clemente had been hurt all season. But he believed in his skills and in his team. He promised his team that they would win. Clemente kept hi

    39、s promise and the Pirates won the World Series. After the World Series, Clemente became famous for more than just his baseball skills. On December 23, 1972 there was a big earthquake in Nicaragua. Clemente decided to go to Nicaragua himself and give supplies to people there. But Clemente never had a

    40、 chance to do so. On December 31, 1972, his airplane crashed (坠毁) over the ocean. Clemente was only 38 years old. In his life, Roberto Clemente cared about many things. He loved baseball. He loved his country. And he loved helping other people. Clemente gave his life serving others. He died as a her

    41、o. One of his friends said, “If he had died as a baseball player, only people who love sports would remember him. But he died helping other people. And now people will remember him as someone who used his life to help others. ”【文章大意】本文是记叙文。文章主要介绍了来自波多黎各的著名棒球运动员罗伯托克莱门特, 他不仅球艺精湛还救困扶危。24. Clemente was

    42、badly treated in the Pirates because of _. A. his ageB. his raceC. his poor skillsD. his bad attitude【解析】选B。推理判断题。根据第二段中的“Most of the players were white, and Clemente was a black. ”可以推测, 由于Clemente是黑人, 所以一开始在匹兹堡海盗队时受到不好的对待。25. During the final game of the World Series, Clemente _. A. was in good hea

    43、lthB. let his team members downC. was the oldest player on his teamD. was sure of winning the competition【解析】选D。细节理解题。根据第三段中的“But he believed in his skills and in his team. He promised his team that they would win. ”可知, 在世界大赛的决赛时期, Clemente对自己的球队信心满满。26. While trying to help people in Nicaragua, Cle

    44、mente _. A. lost his lifeB. died in an earthquakeC. gave up playing baseballD. gave supplies directly to them【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段的描述可知, Clemente想要亲自将赈灾物资送到灾区, 然而却在途中意外坠机身亡, 故选A项。27. The author writes the text to tell us that _. A. Clemente loved baseball more than his lifeB. Clemente was much more t

    45、han a great baseball playerC. the honor of Clemente was not easily wonD. the story of Clemente was not just about a promise【解析】选B。写作意图题。作者在文章最后一段描述Clemente不仅热爱棒球还热心助人, 最后因助人而献身, 并引用Clemente朋友的话: “如果Clemente仅仅是一名棒球运动员, 那么只有热爱运动的人会记得他, 但Clemente舍己为人, 全世界的人都将他铭记在心。”因此, 作者旨在告诉我们: Clemente不仅仅是一名出色的棒球运动员。

    46、CRobert Frost was born in San Francisco in 1874, but he spent most of his life moving from place to place, often returning to New England, the place of his later childhood and early adult years. Robert was the first child born in his family. Frosts early childhood was filled with anxiety, since his

    47、father drank and gambled too much. Frosts father died when Frost was 11, leaving his mother with no choice but to move back home with her parents in Lawrence, Massachusetts. Frosts first published poem appeared in the Lawrence High School Bulletin in 1890. While Frost could attend Harvard College, h

    48、e attended Dartmouth College instead, because his grandparents thought he would find success there. Frost dropped out of Dartmouth before his first year was over and began teaching primary school. In 1894, Frost received his first payment for the poem My Butterfly: an Elegy. He worked as a reporter

    49、while still teaching primary school. Frost married his wife, Elinor White, in 1895. Frost and Elinor had their first child in 1896, a son they named Elliot. In 1897 Frost continued his education at Harvard College, but by 1899 he had dropped out again. In 1901, Frosts grandfather died, leaving him a

    50、 farm in New Hampshire, which made it possible for Frost to support his growing family. Robert and Elinor had more children, and Frost wrote more and did several different part-time jobs to make ends meet. He taught English literature, trained other teachers in teaching methods, and taught education

    51、 and psychology classes. In 1913, his first book A Boys Will was published. The success of this book brought him in contact with many important literary people, including William Yeats. Following this success, Frost published many literary works, including short stories, poems and a play. He made a

    52、living by lecturing, writing and sometimes teaching. Frost actively contributed to the literature until his death in 1963. Frost was highly regarded, and he was awarded the Pulitzer Prize for his poetry four times in his life. 【文章大意】本文主要介绍美国诗人罗伯特弗罗斯特的生平。28. Robert Frost attended Dartmouth College in

    53、stead of Harvard College because _. A. he didnt show any interest in Harvard CollegeB. his grandparents didnt want him to leave homeC. his family hoped that he could save money for themD. his grandparents thought he could achieve more in Dartmouth College【解析】选D。细节理解题。从第三段中的“because his grandparents

    54、thought he would find success there”可知, 弗罗斯特去达特茅斯学院上学而没去哈佛大学主要是受到他爷爷奶奶的影响, 他们认为他会在达特茅斯学院取得成功。29. After his grandfathers death, Robert Frost _. A. lost his familys support for his writingB. couldnt spend most of his time in writing poemsC. could run the farm to support his growing familyD. didnt want

    55、 to do part-time jobs anymore【解析】选C。细节理解题。从第五段中的“Frosts grandfather died . . . which made it possible for Frost to support his growing family”可知, 爷爷去世后, 留下了一个农场给弗罗斯特, 因此他能够维持整个家庭的生活。30. As his first book was published, Robert Frost _. A. began to get interested in serious literatureB. had to make a

    56、living by teaching primary schoolC. found it difficult to stop writing and teachingD. had chances to meet great figures in literature【解析】选D。细节理解题。从倒数第二段中的“The success of this book brought him in contact with many important literary people, including William Yeats. ”可知, 随着第一本书的问世, 弗罗斯特便开始步入文学圈, 接触一些名

    57、人了。31. What is the purpose of this passage? A. To report Robert Frosts influence on poetry. B. To introduce Robert Frosts life story. C. To find out what made Robert Frost a successful writer. D. To review the influence of Robert Frosts terrible childhood. 【解析】选B。写作意图题。从文章的内容可知, 本文主要介绍美国诗人罗伯特弗罗斯特的生平

    58、。DA few weeks ago, I sat with a California farmer named Dave Ribeiro. I asked him what he wished to know about farmers. He smiled and said, “We walk among you. We look like you and talk like you. We have advanced degrees and hobbies, just like you. ”Take Dave for example: Hes a young man with a musi

    59、c degree. And if you walked past him on the street, youd never think, “There goes a farmer. ”Is someone like Dave who you picture when you think of a farmer? Probably not. I think that most people would picture a man in his overalls(工作服). I can tell you, that does not represent Dave or any of the ma

    60、ny other farmers I have gotten to know. Not only do we have to throw out our previous impression of farmers, but farming as a whole doesnt look much like it used to either. We recently sent a team out to see what modern farming looks like, and they found farmers to be completely different from our u

    61、sual ideas about them and also came across them in some unexpected places. In a parking lot in a neighborhood of Brooklyn, they met a new crop of young farmers who were trying to bring fresh greens closer to eaters in the city by growing them in high-tech indoor vertical(垂直的) farms. In a Florida fie

    62、ld under the fight path of an airport, they discovered farmers with university degrees growing plants that might someday fuel our cars. And in a modern farm in California, they observed how farmers were using technology to take the best possible care of their animals. These farmers all spend their d

    63、ays in very different waysnone of them looks like the previous farmer we have in our mindbut theyre all working on new ways to feed our planet. Not only do we need to change our idea of what farming looks like, but we also need to change our view of where solutions can come from. Feeding all of us i

    64、s going to take all of us working together. 【文章大意】文章讲述了现代的农民采用高科技从事农业活动, 农民的形象已经不再是人们过去认为的样子了。32. How does Dave describe todays farmers? A. They often walk on the street. B. They are leading a very busy life. C. They are similar to ordinary people. D. They have little time to make friends. 【解析】选C。细节

    65、理解题。根据文章第一段中He smiled and said, “We walk among you. We look like you and talk like you. We have advanced degrees and hobbies, just like you. ”可知, 他笑了笑说: “我们在你们中间行走。我们看起来像你们, 说话像你们。就像你们一样, 我们拥有高级的学位和爱好。”因此Dave认为今天的农民和普通人一样, C项符合题意。33. How does the author think most people see farmer? A. They usually

    66、wear overalls. B. They have interesting hobbies. C. They are skilled at growing crops. D. They know modern farming practices. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第三段中Is someone like Dave who you picture when you think of a farmer? Probably not. I think that most people would picture a man in his overalls. 可知, 当你想到一个农民

    67、时, 你会想到他们会是像戴夫(Dave)这样的人吗? 可能不会。我认为大多数人会通过工作服来想象一个人。因此在作者看来大多数人会认为农民常穿工作服, A项符合题意。34. What was the purpose of the team? A. To deepen connections among farmers. B. To study different technologies in farming. C. To find the new developments of modern farming. D. To encourage farmers to use new farming

    68、 methods. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段We recently sent a team out to see what modern farming looks like可知, 我们派出了一个小组来考察现代农业的面貌, 这与C项(寻找现代农业的新发展)的描述相符。故选C。35. What do the farmers mentioned in Paragraph 5 have in common? A. They all work in the city. B. They all use high technology. C. They all do hard physical

    69、 work. D. They all work with universities. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第五段中a new crop of young farmers who were trying to bring fresh greens closer to eaters in the city by growing them in high-tech indoor vertical farms和farmers with university degrees growing plants that might someday fuel our cars及farmers we

    70、re using technology to take the best possible care of their animals可知, 调查小组发现农民在高科技的室内垂直农场中种植新鲜蔬菜; 农民拥有大学学位, 种植的植物有朝一日可以为我们的汽车加油; 一个现代化农场中, 农民利用技术来尽可能地照顾好动物, 因此这些农民的共同点在于他们都使用了高科技来从事现代农业工作, 故B项符合题意。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Richards father died when he was fiv

    71、e. Later on he lost his mother. An old woman felt sorry for the poor boy and often helped him. Of course he had no money to go to school. He had to work for a rich farmer. The man paid him nothing except food and clothes. 36 He found some old books near the school and taught himself to read and writ

    72、e. 37 It connected the village and the town. One morning people found there was a big stone on it. It stopped them from going to town. They had to move it away, or they had to cross the mountain if they had something to do in the town. But the stone weighed thirty tons at least and the strongest you

    73、ng men couldnt do that. 38Richard looked at it carefully for a while and said, “I have a way to move it away. ” But few men believed him. 39 Night fell and people went home. Only the boy stayed there. To their surprise, the villagers found the stone was gone the next morning. They didnt know which s

    74、pirit had moved it away. 40“How could he? ” the rich farmer called out. “Hes only fifteen! He couldnt move it at all! ”“He dug a big hole beside the stone, ” said the old woman, “And then he could easily push it into the hole! ”Looking at each other, the farmers couldnt say a word. A. There seemed t

    75、o be nothing strange in the village. B. An old woman said Richard had done it all. C. There was a narrow path between two mountains. D. But the boy didnt lose heart. E. Some farmers even laughed at the boy. F. The boy hoped he could do something for the villagers someday. G. They discussed for a lon

    76、g time, but nobody knew what to do. 【文章大意】本文是记叙文。文章讲述了尽管理查德从小父母双亡, 但是坚持自学, 帮助乡亲们的故事。36. 【解析】选D。上文提到理查德没有钱上学。给一个富的农民打工, 富人只给他食物和衣服。再结合下文他找到一些旧书, 自学。可知空格中的内容应该和上文的内容是转折关系, 故选D。37. 【解析】选C。根据下文It connected the village and the town. 可知It应该是一条路。故选C。38. 【解析】选G。上文中说石头至少有三十吨重, 最强壮的年轻人也搬不动, 所以他们都不知道该怎么办, 故选G。

    77、39. 【解析】选E。上文提到理查德说他有办法把石头移走, 但是几乎没有人相信他的话。空格中的内容应该是没有人相信他的话的延伸, 答案E的内容符合题意。40. 【解析】选B。通过下文How could he? 以及said the old woman可知, 空格中的内容应该是对话内容, 也就是一位老太太说的话。关键词是the old woman。故选B。第三部分英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节完形填空(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A, B, C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。The moon had gone beh

    78、ind a cloud and there werent many stars in the sky. As I took a glance(一瞥)at my neighbors house, I saw a flame in his 41. I thought he was having a midnight fast food so I went back to my 42. Soon, there was a 43 smell in the air and I guessed something was wrong. 44, I jumped out of bed and went do

    79、wnstairs to 45. I saw fire coming out of my neighbors kitchen. Right away, I 46, “Fire! Fire! ” But there was no one nearby to 47 my shouts for help. I 48 into my house, called the Fire Department and went back to my neighbors house. I rang the doorbell, hit on the door and 49 my neighbors name but

    80、there was no 50. I managed to 51 the house and rescued a cat and a rabbit. I tried to throw water through the kitchen window 52 it was no use; the fire was too strong. 53, a fire engine arrived and soon the firemen put out the fire. They arrived just 54 as the fire was going to 55 to the other rooms

    81、 in the house. When my neighbor came back, he was 56 because his kitchen was burnt down, but he thanked me for calling the Fire Department and for saving his 57. He wanted to give me some money in return but I did not 58 it. Weeks later, my neighbor repaired and restored his kitchen. He 59 me to see

    82、 his new kitchen and there he gave me a medal that he had 60 ordered from a factory. It made me feel very happy. 【文章大意】本文是记叙文。文章讲述了半夜我的邻居家的厨房着火了, 刚开始的时候我没有想到着火。后来发现着火了, 我报警并闯入邻居的家, 救出了他的宠物。消防员及时赶到扑灭了大火, 事后我的邻居给我定制了一个特别的奖牌表示感谢。41. A. sitting roomB. bathroomC. kitchenD. bedroom【解析】选C。考查名词辨析。根据后文I saw

    83、fire coming out of my neighbors kitchen可知我看见了邻居家的厨房里有火焰, 但是我以为他在做快餐, 就没有多想。故C项正确。42. A. chairB. tableC. bedD. sofa【解析】选C。考查名词辨析。根据后文I jumped out of bed and went downstairs我从床上跳了起来, 说明我之前并没有想到着火, 自己上床睡觉了。故C项正确。43. A. bigB. hotC. specialD. burning【解析】选D。考查形容词辨析。后面的名词是smell味道, 可知我闻到了正在燃烧东西的味道, 所以我猜测出了事

    84、情。故D项正确。44. A. After a whileB. All the timeC. Once in a whileD. At once【解析】选D。考查短语辨析。我猜测出了事情, 立刻就从床上跳了起来, 到楼下去查看究竟发生了什么事情。故D项正确。at once立刻, 马上。45. A. examineB. searchC. listenD. smell【解析】选A。考查动词辨析。我闻到了东西燃烧的味道, 自然是应该检查一下究竟是什么东西在燃烧。故A项正确。examine检查。46. A. saidB. shoutedC. receivedD. smiled【解析】选B。考查动词辨析。

    85、根据后文my shouts for help我求救的喊声, 可知我大声地呼喊求救。故B项正确。47. A. hearB. listen toC. askD. turn to【解析】选A。考查动词(短语)辨析。但是附近没有人听见我求救的喊声。故A项正确。hear听见(听的结果), listen to听(听的动作)。48. A. walkedB. rushedC. jumpedD. stepped【解析】选B。考查动词辨析。本句中使用rush奔跑来说明当时紧张的情况, 我奔跑着去报火警。故B项正确。49. A. called inB. called upC. called outD. called

    86、 for【解析】选C。考查动词短语辨析。我来到邻居家的房子外面, 按门铃, 敲门, 喊邻居的名字。call out呼喊, 喊出。50. A. answerB. lightC. soundD. fire【解析】选A。考查名词辨析。根据后文When my neighbor came back可知我的邻居当时不在家里, 我敲门, 喊名字都没有回应。故A项正确。51. A. take outB. take upC. break downD. break into【解析】选D。考查短语辨析。因为邻居不在家里, 所以我不得不破门而入。故D项正确。take out取出, 拿出; take up占据, 从事,

    87、 开始做; break down机器抛锚, 身体垮掉; break into闯入。52. A. andB. butC. becauseD. so【解析】选B。考查连词辨析。根据后文的it was no use可知我的做法是没有用的, 所以上下文之间存在着转折关系, 故B项正确。53. A. LuckilyB. SadlyC. UnfortunatelyD. Suddenly【解析】选A。考查副词辨析。幸运的是消防车来了, 消防员很快就把大火扑灭了。在大火即将燃烧到别的房间的时候, 消防车来了, 这是幸运的事情。故A项正确。54. A. in timeB. on timeC. at a time

    88、D. at times【解析】选A。考查短语辨析。在大火即将燃烧到别的房间的时候, 消防车来了, 这是很及时的。故A项正确。in time及时; on time准时; at a time一次, 每次; at times间或, 有时。55. A. runB. spreadC. flowD. return【解析】选B。考查动词辨析。run经营, 奔跑; spread传播, 蔓延; flow流动; return返回, 归还。本句表示大火即将蔓延到别的房间。故B项正确。56. A. gladB. sadC. sickD. angry【解析】选B。考查形容词辨析。邻居回来的时候发现厨房被烧掉了, 应该感

    89、觉很难过。故B项正确。57. A. childrenB. parentsC. lifeD. pets【解析】选D。考查上下文串联。根据前文rescued a cat and a rabbit可知我从大火里救出来的是猫和兔子, 说明他感谢我是因为我救了他的宠物。故D项正确。58. A. expectB. wantC. acceptD. get【解析】选C。考查动词辨析。对方想给我钱向我表示感谢, 但是我没有接受。A、B、D三项不符合上下文的语境。故C项正确。accept接受。59. A. orderedB. beggedC. advisedD. invited【解析】选D。考查动词辨析。几个星期

    90、以后, 我的邻居把厨房修理好了, 邀请我去看他的新厨房, 并给了我一个专门为我定制的奖牌。故D项正确。60. A. mainlyB. particularlyC. speciallyD. naturally【解析】选C。考查副词辨析。邀请我去看他的新厨房, 并给了我一个专门为我定制的奖牌。本句应该使用C项表示专门为我定制的。specially专门地。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。My daughters birthday is May 29. As it was Monday, we preferred

    91、to celebrate it earlier on Saturday. On Friday the entire family were busy 61. _ (pack) the presents and putting funny pins on them. I promised my little princess that I would wake her up early in the morning 62. _ distribute the presents to her classmates. I woke up at 5: 30 when I realized that 63

    92、. _ earthquake struck. I woke my husband up and asked him 64. _ (carry) my daughter and ran out. We were watching our house shaking from outside. However, as we 65. _ (plan), I went to my daughters school but no one was there except the teacher 66. _ warned us to get back to our house as a tsunami m

    93、ight come soon. 67. _ (return) to my house, I began to wonder about the presents: to whom we should deliver? After several discussions, we decided 68. _(give) them to the children in hospital. Entering the hospital, I was really shocked. There were 69. _ (thousand) of people bleeding and lying outsi

    94、de the rooms. A boy came up with a bandage on his head. 70. _ (quick) I handed over one present to him. 【文章大意】本文是一篇记叙文。作者讲述了准备给女儿过生日的时候发生了地震, 于是把女儿准备送给同学的礼物转送给了受灾儿童。61. 【解析】packing。考查非谓语动词。be busy doing sth. 是固定搭配, “忙于做某事”。62. 【解析】and。考查连词。and是并列连词, 在句中连接两个并列谓语。63. 【解析】an。考查冠词。earthquake是可数名词, 前面加不定

    95、冠词an, 泛指一次地震。64. 【解析】to carry。考查非谓语动词。ask sb. to do sth. 是固定短语, “要求某人做某事”。65. 【解析】had planned。考查动词时态。计划应该是早就制订好的, 所以用过去完成时。66. 【解析】who/that。考查定语从句。who/that引导的定语从句修饰the teacher。67. 【解析】Returning。考查非谓语动词。此处是现在分词短语作状语。因为在句首, 所以首字母要大写。68. 【解析】to give。考查非谓语动词。此处为“decide to do sth. ”的固定用法。69. 【解析】thousand

    96、s。考查名词的复数。thousands of是固定搭配, “数千的”。70. 【解析】Quickly。考查词性转换。此处是副词作状语, 修饰整个句子。第四部分写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错(每小题1分, 满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修

    97、改10处, 多者(从第11处起) 不计分。Dear Sam, Today Ive got a wonderful news to tell you. I have offered a scholarship at a university in Australia for your further education. One hundred and twenty student took exams for it, but only a few was chosen and I was one of them. However, my parents are not happily abou

    98、t it. They are strong against me going there. They say it is too far away that they will not see me for a whole year and they are afraid I will feel lonely. They cant imagine a girl so young live alone. They advise me to study at Beijing instead. Then Ill be able to continue living with them. How ca

    99、n I try to let them know that I have grown up? Yours, Jane答案: 1. 【解析】第一句中的a删除。考查冠词。消息是不可数名词, 前面不能加冠词, 故删除a。2. 【解析】第二句中的have后面加上been。考查现在完成时的被动式。由于I和offer之间是被动关系, 所以此处应该用被动语态, 故在have后面加上been。3. 【解析】第二句中的your改成my。考查代词。主语I后面应该用我的, 故把your改成my。4. 【解析】第三句中的student改成students。考查名词。一百二十名学生, 名词用复数, 故把student改

    100、成students。5. 【解析】第三句中的第一个was改成were。考查谓语动词。a few“一些”后面应该用谓语动词were, 故把第一个was改成were。6. 【解析】第四句中的happily改成happy。考查形容词。be动词后用形容词, 故把happily改成happy。7. 【解析】第五句中的strong改成strongly。考查副词。此处副词strongly用来修饰against, 故把strong改成strongly。8. 【解析】第六句中的too改为so。考查副词。此处考查如此以至于, so. . . that. . . , 故too改为so。9. 【解析】第七句中的liv

    101、e改成living。考查动名词。imagine doing sth. 固定搭配。所以imagine后面应该接动词-ing形式, 故把live改成living。10. 【解析】第八句中的at改成in。考查介词, 在北京用介词in, 故把at改成in。第二节书面表达(满分25分)“High-speed railway, mobile payment, bicycle-sharing, online shopping”被认为是中国的“新四大发明”, 它们给人们的生活带来了很大的变化。假设你是红星中学高二学生李华。请你向学校英语报投稿, 选择其中一项“发明”介绍, 内容包括: 1. 对你生活的影响;

    102、2. 你的看法。注意: 1. 词数100个左右; 2. 可适当增加细节, 以使行文连贯。_【参考范文】In recent years, among Chinese technological innovations, four have earned a reputation as Chinas “four great new inventions”. They are high-speed railway, mobile payment, bicycle-sharing, and online shopping, which have added great convenience to d

    103、aily life. As for me, I choose to talk about online shopping because I believe it has made traditional stores nearly obsolete. With easier access to the Internet and wider use of mobile payment, online shopping has gained much popularity. This has caused the public to form different consumption habi

    104、ts, me included, of course. I seldom shop at brick-and-mortar shops now. What I often purchase online is clothing and stationery. There are various items for me to choose from. The easy access to consumer reviews helps me make informed purchases. Also, shopping online helps me save time and money. O

    105、nline shopping is a phenomenon that almost everyone has experienced in his or her life; and the reality is that it will only become more popular in the future. Although theres nothing quite like the convenience of shopping online, we should make sure our privacy and security are never at risk. 阅读填句根

    106、据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Teenagers earning moneyIn the United States, you can only get a full-time job if you are 16 years old or older. But there are things that teenagers can do to earn (赚得) some spending money. Here are a few ideas. Parents with young children sometimes want to g

    107、o out for dinner or to the movies, but they dont want to leave their children alone. 1 If the children go to bed early, you can do some of your homework! Some adults have a dog, but they dont have time to take it for a walk. 2 So some teenagers work as dog walkers. Its a good idea you earn money and

    108、 youre outside in the fresh air. You get some exercise, too! Teenagers can deliver (递送) newspapers. You usually ride a bike around a neighborhood and leave a newspaper at each house. 3You have to get up early, too, because people want to read their newspaper with their breakfast. 4 Some companies pa

    109、y teens to do online research. They want to know what teens are interested in. Its a fun and easy way to make money. You can also design web pages for friends or adults. Sometimes adults pay teenagers to mow (修整) their lawns (草坪). Its a great job because you get fresh air and exercise. 5 Then you ha

    110、ve regular customers (常客), because grass always grows! A. Dogs need a lot of exercise! B. It brings a lot of safety problems. C. Normally you have to have your own bike. D. Teenagers can work at home on their computers. E. Its important to tell an adult where youre going. F. Do your job carefully an

    111、d people will want you to do it again. G. So, they ask a teenager to stay in the house and look after their children while they are out. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了美国青少年赚钱的几点建议。1. 【解析】选G。根据本空前的“Parents with young children sometimes want to go out for dinner or to the movies, but they dont want to leave thei

    112、r children alone. ”可知, 有孩子的父母有时想出去吃饭或看电影, 但他们不想让孩子一个人在家, 故G项(所以, 他们让一个青少年待在家里, 在他们外出的时候照顾他们的孩子)符合语境。2. 【解析】选A。根据本空后的“So some teenagers work as dog walkers. ”可知, 所以一些青少年做遛狗的工作, 故A项(狗需要大量的运动)符合语境。3. 【解析】选C。根据本空前的“You usually ride a bike around a neighborhood and leave a newspaper at each house. ”可知, 你需要骑自行车送报纸, 故C项(通常你必须有自己的自行车)符合语境。4. 【解析】选D。根据本空后的“Some companies pay teens to do online research. ”可知, 一些公司付钱给青少年做在线调查, 故D项(青少年可以在家用电脑工作)符合语境。5. 【解析】选F。根据本空后的“Then you have regular customers, because grass always grows! ”可知, 那么, 你就有了老客户, 因为草是一直生长的, 故F项(认真做你的工作, 人们会再找你做)符合语境。关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版英语人教版必修1练习:单元形成性评价UNIT 5 NELSON MANDELA-A MODERN HERO WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550903.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1