2022版高三英语人教版一轮总复习培优练:必修第三册 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高三英语人教版一轮总复习培优练:必修第三册 UNIT 5THE VALUE OF MONEY WORD版含解析 2022 版高三
- 资源描述:
-
1、课后培优微积累战高考,训练提分点描写人物的怨与怒一、多样表达1displeasure n. 不高兴2rage n. 愤怒3glare v. 怒目而视4frustrated adj. 失意的;失望的5annoyed adj. 恼怒的,气恼的6cross adj. 生气的,恼火的7complain constantly 不断地抱怨8flame with anger 气得满脸通红9feel discouraged 感到泄气10be easily annoyed at trifles 易为琐事而恼火11get mad/cross at sb. 对某人勃然大怒12have a worried look
2、愁眉苦脸13ignore a complaint 对抱怨不予理会14express/voice a complaint about. 对表示不满15run out of the room in a burst of anger怒气冲冲地跑出房间二、佳句观摩1His face was gloomy with anger.他气得脸色阴沉2He could hardly/scarcely contain his rage.他几乎控制不住怒火。3He gave me a look of burning anger.他愤怒地看了我一眼。4This failure leaves the child dep
3、ressed and frustrated.这次失败使这个小孩灰心丧气。5If you blow up at someone, you lose your temper and shout at him/her.如果你对某人发火,你就会发脾气,对他(她)大喊大叫。6Mike suddenly blew his stack when he was teased by his classmates again and again.在被他的同学一次又一次地捉弄之后,麦克突然大发雷霆。三、佳句仿写1They stopped arguing and glared_at_each_other他们停止了争论
4、,怒视着对方。2I almost lost_my_temper when I saw the scene.当我看到这幅景象时我差点就发脾气了。3Dont get_mad_at_meI did it all for your own good.别生我的气,我这样做完全是为了你好。4His attitude made_me_extremely_annoyed他的态度使我极为恼火。5His voice trembled_with_anger他的声音因愤怒而颤抖。.阅读理解语篇类型说明文主题语境人与社会社会文化Z一代(2021惠州市高三第一次调研)Being “young” is associated
5、 with all the good things in lifebeauty,hope,and energy.But youth also has negative associationsimpulsiveness, troublemaking,and irresponsibility.This negative side seems to be what society focuses on more,which is why young people have mostly been considered as idle and difficult.But when it comes
6、to Generation Zthose born between 1995 and 2010this_stereotype doesnt seem to apply anymore.In Japan,for example,Gen Zers are less likely to buy on impulse,but take into consideration more a products true value.“Theyre looking at the companies,not just the products,”Masahiko Uotani,CEO of Japanese c
7、osmetics company Shiseido,told Bloomberg.“Theyre asking,Are they really delivering value to the society?Are they promoting diversity and inclusiveness?”Gen Zers are also more grounded than weve expected them to be.According to a recent survey by Bank of America,more than half of young adults aged be
8、tween 18 and 23 said they were planning to buy a house within five years.And theyre not just saying itthey are willing to make sacrifices for it,including getting a second job and saving money for a down payment instead of spending it on a vacation.“Despite their young age,this group is pragmatic an
9、d actively planning for their future,”D.Steve Boland,head of Consumer Lending at Bank of America,told USA Today.“They have a clear vision of how they are willing to help themselves in order to make it happen.”Social issues are also at the center of concern of Gen Zers,who take themselves as a changi
10、ng force of the world.In India,for example,young people who have just reached the voting age are eager to vote for a new leader who is capable of solving problems that matter the most to them,including pollution,unemployment and womens safety.As a Gen Zer yourself,what is your plan for the future?文章
11、大意:Z一代是指在1995年和2010年之间出生的人,这一代人在消费方面比较理智。他们比我们想象中更理性、务实,他们对未来有清晰的设想,这颠覆了人们对年轻人的传统看法。1What do the underlined words “this stereotype” in Paragraph 2 refer to?ABeing young is good.BGen Zers are born after 1995.C.The traditional poor impressions on the youth.DThe associations with young people.解析:C考查指代关
12、系。根据第一段第二、三句可知,社会更关注与年轻人相关的负面情况,通常,年轻人被认为是懒散的和难相处的。结合画线部分所在句可知,此处表述这种刻板印象不再适用于Z一代。故画线部分指的是上文提到的人们对年轻人的传统的、糟糕的印象,故选C。2We can infer from the third paragraph that _AGen Zers in Japan are pickyBGen Zers are selfcenteredCGen Zers care little about productsDGen Zers are wise when shopping解析:D考查推理判断。根据第三段的
13、内容,尤其是“Gen Zers are less likely to buy on impulse.Theyre looking at the companies,not just the products”可知,Z一代不太可能冲动购物,他们会更多地考虑产品的真正价值,由此可推知,Z一代在购物时是明智的,故正确答案为D。A项意为“日本的Z一代很挑剔”,第三段是讲述日本的Z一代在消费中很理性,并无信息表明他们挑剔。3Whats DSteve Bolands attitude to the Gen Zers?AApproving.BNegative.CIndifferent.DCritical.解
14、析:A考查推理判断。根据题干中的关键词“D.Steve Boland”定位到文章第五段,根据该段内容可知,D.Steve Boland认为尽管Z一代很年轻,但这代人务实且积极地规划他们的未来,他们有清晰的设想并愿意努力去实现它;由此可推知,D.Steve Boland对于Z一代是持赞同的态度的,故正确答案为A。4Which of the following words may best describe the Gen Zers?AConfident and independent.BVisionary and responsible.CPersistent and downtoearth.D
15、Active and creative.解析:B考查推理判断。根据文章倒数第三段可知,Z一代会积极规划他们的未来并努力实现自己的设想,由此可知,他们是有远见的;又根据倒数第二段的内容,尤其是第一句“Social issues are also.of the world.”可知,社会问题也是Z一代关注的中心,并且他们认为自己是改变世界的力量,由此可推知Z一代是有责任感的。故正确答案为B。C项意为“执着且务实的”,文中体现了Z一代是务实的,但没有相关信息表明他们是执着的。.完形填空语篇类型记叙文主题语境人与自我家庭生活父亲教育爱慕虚荣的女儿(2021山东青岛模拟)Many years ago in
16、 one of the New England States lived a fine family which _1_ six children.The children all behaved well, except one.Kate never would do as she was _2_She was in every sense, a disobedient (反抗的) child.She gave her parents much _3_She was what is called a vain (虚荣的) girl, who _4_ more to her dress and
17、 toilet than to her books.Kates father was going to New York some time before Christmas.He told the girls if they behaved well while he was _5_, he would bring them each a pretty album.They all promised to do just as their mother should wish.The father went to New York and _6_ after a week.The child
18、ren reminded him of his promise.He went to his desk and said,“Here they are, but you want me to paint some _7_ in them, well, Ellen, what do you wish?”Ellen said,“a lily (百合花), Pa, _8_ you please.”Julia chose a tulip and Lizzie a rose.Kate was _9_, and her father asked her.“Well, Kate, what _10_ I p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551026.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
辽宁省沈阳市辽中县第一私立高级中学高中英语必修五课件:MODULE 1 PERIOD 4.ppt
