河南省周口市中英文学校2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 周口市 中英文 学校 2018 _2019 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、周口中英文学校2018-2019学年下期高一期终考试英语试题第二部分:阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,共30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案。ACan you imagine a cloud floating in the middle of your room? Do you want to know what it feels like to fly like a bird? Find your answers in Time Magazines 25 Best Inventions. Here, we have pic
2、ked out the most interesting 4 to share with you.Talking GlovesEver felt confused by the sign language used by disabled people? Here is the helping hand you need. Four Ukrainian students have created a pair of gloves that helps people with hearing and speech problems communicate with others. The glo
3、ves are equipped with sensors that recognize sign language and translate it into text on a smartphone. Then the smartphone changes the text to spoken words.Google GlassesGoogle Glasses are like a computer built into the frame of a pair of glasses. With its 1.3-centimeter display, the glasses allow y
4、ou to surf the Internet and make calls without even lifting a finger. The glasses also have a camera and GPS mapping system. Users can take and share photos, check maps and surf the Internet just by looking up, down, left and right.Indoor CloudsIts not virtual.Thats a real world. Dutch artist Smilde
5、 managed to create a small but perfect white cloud in the middle of a room using a fog machine. But it required careful planningthe temperature, humidity(湿度)and lighting all had to be just right. Once everything was ready, the cloud formed in the air with the machine. But it only lasted for a short
6、while.WingsuitsThe suit fulfills your dreams of flying like a bird.Well, not exactly flying, but gliding(滑翔)through the air. It increases the surface area of the human body, which makes it easier for people to float in the air. Fliers wearing wingsuits can glide one kilometer in about 30 seconds.1.
7、Who will probably be the users of “Talking Gloves”?A. Disabled peopleB. Normal people.C. Trained people.D. Working people.2. How can users of Google Glasses surf the Internet?A. By moving the mouse.B. By tapping the keyboard.C. By moving the eyeballs.D. By pressing the button.3. Which of the followi
8、ng can help you fly?A. Talking Gloves.B. Wingsuits.C. Google Glasses.D. Indoor Clouds.【答案】1. B 2. C 3. B【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四个有趣的发明。【1题详解】推理判断题。根据第二段中“Ever felt confused by the sign language used by disabled people? Here is the helping handyou need.”可知,说话手套能够帮助人们理解残疾人的手语,再结合它的工作原理可知,它的使用者可能是正常人,故B项正
9、确。【2题详解】细节理解题。根据第三段中的“Users can take and share photos, check maps and surf the Internet just by looking up, down, left and right.”可知,戴上谷歌眼镜,只需上下左右移动眼球就可以上网,故C项正确。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中的“The suit fulfills your dreams of flying like a bird.”可知,飞行服能够让人们“飞行”,故B项正确。【点睛】本篇第1题难度较大,A项的迷惑性很大,很多同学会根据第二段中的“Four U
10、krainian students have created a pair of gloves that helps people with hearing and speech problems communicate with others.”(四名乌克兰学生发明了一种手套,可以帮助有听力和语言问题的人与他人交流)而误选A项,但根据第二段中的“Ever felt confused by the sign language used by disabled people? Here is the helping handyou need.”可知,说话手套能够帮助人们理解残疾人的手语,再结合它
11、的工作原理可知,它的使用者可能是正常人,而不是残疾人。BAlmost all cultures celebrate the end of one year and the beginning of another in some way. Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways, and at different times on the calendar.In Western countries, people usually celebrate New Year at midnig
12、ht on December 31st or January 1st. People may go to parties, sometimes dressed in formal clothes, and they may drink champagne(香槟)at midnight. During the first minutes of the new year, people cheer and wish each other happiness for the year ahead. But some cultures prefer to celebrate the new year
13、by waking up early to watch the sunrise. They welcome the new year with the first light of the sunrise.Many cultures also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year. For example, in Ecuador, families make a big doll from old clothes. The doll is filled with old newspaper
14、s and firecrackers. At midnight, these dolls are burned to show the bad things from the past year are gone and the new year can start afresh(重新).Other common traditions to keep away bad luck in a new year include throwing things into rivers or the ocean, or saying special things on the first day of
15、the new year.Other New Year traditions are followed to bring good luck in the new year. One widespread Spanish tradition for good luck is to eat grapes on New Years Day. The more grapes a person eats, the more good luck the person will have in the new year. In France, people eat pancakes for good lu
16、ck at New Year. In the United States, some people eat black-eyed peas for good luckbut to get good luck for a whole year you have to eat 365 of them!4. Which of the following can be the best title of the text?A. Several different New Year traditionsB. The meaning of Happy New Year!C. What to eat on
17、New Years DayD. Why people dress up nicely on New Years Day5. What do you know from the first two paragraphs?A. Different cultures celebrate the beginning and ending of a year in the same way.B. The Western people celebrate the New Year only by watching the sunrise.C. People around the world celebra
18、te the New Year at different times.D. People hold parties, wear new clothes and drink champagne for a whole day.6. In some cultures, why do people throw things into rivers or oceans?A. To bring good luck.B. To forget everything.C. To avoid bad luck.D. To plan for the next year.7. Which of following
19、is CORRECT if people want to escape bad luck and wish for good luck?A. Families make big dolls filled with old clothesB. Friends tell something special to each otherC. Some people get up early to watch the sunriseD. Europeans eat 365 grapes on New Years Day【答案】4. A 5. C 6. C 7. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了
20、世界各地几种不同的庆祝新年的传统。【4题详解】主旨大意题。根据文章内容,特别是第一段中的“Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways”可知,不同的文化以不同的方式庆祝新年,下文就介绍了几种不同的庆祝新年的传统,故A项正确。【5题详解】细节理解题。根据第一段中的“Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways, and at different times on the calendar.”
21、及第二段的举例可知,世界各地庆祝新年的时间不同,故C项正确。【6题详解】细节理解题。根据第四段中的“Other common traditions to keep away bad luck in a new year include throwing things into rivers or the ocean”可知,新年那天,人们往河里或海里扔东西是为了赶走霉运,故C项正确。【7题详解】细节理解题。根据第四段中的“or saying special things on the first day of the new year.”可知,如果想要在新的一年里避开霉运,行好运,新年那天,朋友
22、间要彼此讲一些特别的事情,故B项正确。【点睛】主旨大意题难度较大,抓住文章主题句是关键,说明文的主题句一般会在第一段第一句或最后一句,这是由说明文的文体特点决定的,例如本篇第1题,根据第一段中的“Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways”可知,不同的文化以不同的方式庆祝新年,下文就介绍了世界各地几种不同的庆祝新年的传统,故A项正确。CDale Carnegie(戴尔卡耐基) was an American writer and lecturer, and the developer of
23、 famous courses in self-improvement, salesmanship, corporate training, public speaking and interpersonal skills.Born in 1888 in Maryville, Missouri, Carnegie was a poor farmers boy. His family moved to Belton, Missouri when he was a small child. In his teens, though still having to get up at 4 am ev
24、ery day to milk his parents cows, he managed to obtain an education at the State Teachers College in Warrensburg. His first job after college was selling correspondence courses. He moved on to selling bacon, soap, and lard(猪油)for Armour&Company.After saving $500, Dale Carnegie quit sales in 1911 in
25、order to achieve a lifelong dream of becoming a lecturer. He ended up instead attending the American Academy of Dramatic Arts in New York, but found little success as an actor. Later he got the idea to teach public speaking. In his first session, he suggested that students speak about something that
26、 made them angry, and discovered the technique that made speakers unafraid to address a public audience. From its beginning, the Dale Carnegie Course developed. Carnegie had made use of the average Americans desire to have more self-confidence.Perhaps one of Carnegies most successful marketing moves
27、 was to change the spelling of his last name from Carnagey to Carnegie, at a time when Andrew Carnegie was a widely recognized name.Carnegies works include Lincoln the Unknown (1932), Public Speaking and Influencing Men in Business (1937), and How to Stop Worrying and Start Living (1948). His greate
28、st achievement, however, was when Simon &. Schuster published How to Win Friends and Influence People. The book was a bestseller from 1936. By the time of Carnegies death, the book had sold five million copies in 31 languages, and there had been 450,000 graduates of his Dale Carnegie Institute.Carne
29、gie died at his home in New York in 1955.8. What do you think of Dale Carnegies childhood?A. Joyful.B. Difficult.C. Lonely.D. Boring.9. Which of the following is important for Dale Carnegie?A. Helping people to get wealthyB. Encouraging one to trust himself.C. Teaching people speaking skills.D. Advi
30、sing people to live happily.10. Why did Dale Carnegie change his last name?A. To get more help and support.B. To replace Andrew Carnegie.C. To avoid misunderstanding.D. To become more famous.11. Which of the following is Dale Carnegies most successful work?A. Lincoln the UnknownB. How to Win Friends
31、 and Influence PeopleC. How to Stop Worrying and Start LivingD. Public Speaking and Influencing Men in Business【答案】8. B 9. B 10. D 11. B【解析】本文是一篇人物传记,介绍了戴尔卡耐基的生平和成就。【8题详解】推理判断题。根据第二段中的“In his teens, though still having to get up at 4 am every day to milk his parents cows”可知,卡耐基出生在一个农民家庭,小时候每天早晨四点钟就要
32、起来挤牛奶,由此可知,他的童年是非常艰苦的,故B项正确。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的“Carnegie had made use of the average Americans desire to have more self-confidence.”可知,美国民众渴望拥有自信,由此可知,鼓励人们相信自己对卡耐基来说很重要,故B项正确。【10题详解】推理判断题。根据第四段中的“change the spelling of his last name fromCarnageyto Carnegie, at a time when Andrew Carnegie was a widel
33、y recognized name.”可知,卡耐基把名字由Carnagey改成Carnegie是因为当时安德鲁卡耐基是一个家喻户晓的名字,也就是说他想要更出名才改名字,故D项正确。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中的“His greatest achievement, however, was when Simon &. Schuster published How to Win Friends and Influence People.”可知,人性的弱点是卡耐基最成功的著作,故B项正确。DDeveloping healthy eating habits starts from chil
34、dhood, therefore it is important for parents to teach and provide children with a healthy diet. DPHSS administrator of the Bureau of Nutrition Services, Charlie Morris told KUAM News, “A healthy diet for a child consists of a lot of fruits and vegetables in the diet limiting the amount of simple sug
35、ars in the diet and high fat food and highly processed(加工的) food.”This means staying away as much as possible from food such as chips, cookies, candies and sugary drinks, as all children need to have meals which involve a well-balanced diet. Community nutritionist(营养学家) Thelma Romoso said, “The frui
36、t, the vegetable, the grain, the protein, and also the milk, the diary product, so for the fruits its easy for a mother to go into the two plus three concept of fruits and vegetables or five a day.”This concept means that there are at least two servings of fruits a day, three servings of vegetables
37、a day which can be served for lunch and dinner. As for protein parents can make a variety of dishes from chicken, beef, fish or even dried beans to make sure the child gets three servings a day.Morris said that the childs hunger level controls how much is eaten and the parent controls what and when
38、the meal is offered, saying, “Mom needs to ensure that the food offered is good food for the child to eat and throughout the day depending on how active they are, snacks(零食) are not a bad thing, so the mom should offer good kinds of snacks.”When it comes to preparing your childs lunch and snacks for
39、 school, make sure to keep in mind that the food you provide should not only be a source of energy but also be nutritionally beneficial such as fresh fruits, and whole grain bread. But parents must be sure to remember that a good nutritional diet must be balanced with physical activity, namely it is
40、 important that children get outside and run around and play and get activity in addition to eating a good diet.12. What does the author intend to tell us in the text?A. Fruits and vegetables are good for your child.B. Choose healthy food and snacks for your child.C. Take steps to provide a good lun
41、ch for your child.D. Make various and delicious dishes for your child.13. According to Charlie Morris we can know that _.A. highly processed food should be reduced in daily lifeB. mothers should prepare delicious food by themselvesC. sugars and high fat exist in few kinds of foodD. active children p
42、refer more and more snacks14. Which is NOT true when preparing your childs food for school?A. The food must provide energy as well as nutrition.B. Running and playing when eating is beneficial.C. Physical exercise is as important as a good dietD. Fruits and whole grain foods should be included.15. I
43、t can be inferred from the text that _.A. Fresh fruits are often ignored by childrenB. A good nutritional diet may cost too muchC. Parents play an important role in childrens dietD. Choosing healthy food is linked with income【答案】12. B 13. A 14. B 15. C【解析】本文是一篇说明文,介绍了父母应该如何教导和提供给孩子健康的饮食。【12题详解】主旨大意题
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551107.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【真题】2019-2020学年-小升初系列-重庆西师附中-小学六年级数学(四)(PDF版)【唯一店:教师学科网资料】.pdf
