2022版高中北师大版英语一轮课时提升作业 必修4 UNIT 11 THE MEDIA WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中北师大版英语一轮课时提升作业 必修4 UNIT 11THE MEDIA WORD版含解析 2022 高中 北师大 英语 一轮 课时 提升 作业 必修 11 THE WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十一必修4 Unit 11The Media . 阅读理解A(2021成都模拟)Art, Culture & Performances in ArizonaArt on the Wild SideThree of Arizonas favorite painters will exhibit their latest works inspired by the natural world in their unique styles. Through this exhib
2、it, guests can engage in the Zoos mission to care for the natural world. Date: February 1April 30, 2020Location: 455 N Galvin Pkwy, Phoenix, AZ 85008Price: $90Always. . . Patsy ClineAlways. . . Patsy Cline is a musical play, complete with country humor, true emotion, and even some audience participa
3、tion, includes many of Patsys unforgettable hits such as Crazy I Fall to Pieces, Sweet Dreams, and Walking After Midnight. . . 27 songs in all! Date: June 1421, 2020Location: Hale Theater, 50 West Page Avenue, Gilbert, AZ 85233Price: $65The Two Gentlemen of VeronaBest friends Valentine and Proteus c
4、hoose different paths in life only to run into each other again when they both fall in love with the same woman. The Two Gentlemen of Verona is one of Shakespeares earliest plays, his first comedy and also one of the most rarely performed plays in the canon. Date: July 1825, 2020Location: Scottsdale
5、 Desert Stages Theatre, 7014 E Camelback Rd, Scottsdale, AZ 85251Price: $28Mandy MooreMandy Moore is giving a concert in our city! She is touring to support her upcoming album. Mandys seventh studio work Silver Landings set to be released on September 6. Date: September 27October 3, 2020Location: 11
6、1 N 3rd St Phoenix, AZ 85004 Price: $42【文章大意】本文一篇应用文。主要介绍了几则广告, 涉及画展、音乐剧、戏剧和音乐会等多种艺术形式。1. When can you go to an exhibition of paintings? A. In March. B. In June. C. In July. D. In September. 【解析】选A。细节理解题。第一则广告中, Art on the Wild Side是关于亚利桑那州著名画家的展览, 根据其描述“Date: February 1April 30, 2020”可知展览从2月初开始, 到4
7、月底结束, 可以在3月观看该画展, 故选A。2. Where can you go if you are interested in Shakespeares plays? A. Art on the Wild Side. B. Always. . . Patsy Cline. C. The Two Gentlemen of Verona. D. Mandy Moore. 【解析】选C。细节理解题。根据第三则广告中的描述“The Two Gentlemen of Verona is one of Shakespeares earliest plays”可知, The Two Gentlemen
8、 of Verona是一部莎士比亚的戏剧, 对莎士比亚的戏剧感兴趣的观众可以观看该戏剧, 故选C。3. How much will you pay if you want to enjoy a concert? A. $28. B. $42. C. $65. D. $90. 【解析】选B。细节理解题。根据题目中的“concert”可定位到原文中的广告Mandy Moore, 且具有唯一性, 只有这一则广告符合。“Mandy Moore is giving a concert in our city! ”。“Price: $42”可知, Mandy Moore将进行音乐会的巡回演出, 票价为42
9、美元, 故选B。【知识拓展】难句解读Three of Arizonas favorite painters will exhibit their latest works inspired by the natural world in their unique styles. 分析: 本句中inspired by the natural world为过去分词作后置定语, 修饰名词works。翻译: 亚利桑那州最受喜爱的三位画家将展出他们的最新作品, 这些作品有灵感来自独特的风格, 自然世界。BSusan Boyle spent her early life faithfully attend
10、ing her local Catholic church, taking singing lessons and performing in small karaokes, and caring for her aging mother, whom she promised that she would someday enter a singing contest. Boyles first public performance after her dear mother passed away in 2007 was before an enormous audience more th
11、an 10 million viewers of a 2009 episode of Britains Got Talent. As she walked on stage, 47-year-old Boyle was greeted by a surprised and doubtful audience. And then, as if the world stopped for just a moment, she captured the audience and surprised the judges as she sang I Dreamed a Dream. Her dream
12、 swiftly became reality as tens of millions of viewers around the world became acquainted with her phenomenal performance through the live broadcast and an online video. Who was she, where did she come from, and the most often heardwhere has she been? ! Boyle never sought stardom. Over the years, sh
13、e had quietly pursued her dreams from the small village of Blackburn, West Lothian, Scotland, gaining just a bit of local reputation by performing at church and community events. As a child, she struggled with learning differences and, she says, was interested in singing. By the end of 2009, however
14、, the world was very aware of Boyle. After she came in second on Britains Got Talent, her first album, released in November 2009, became the best-selling album of all time in the UK. Her following albums have been extremely successful as well. She has toured widely, worked with household names, and
15、performed before the Queen of England. In addition to showing her huge talent, and most importantly, Susan Boyle has been an inspiration to many. She is a beautiful example of overcoming the stereotypes of age and circumstance, to rise to world recognition. Her first public song is really her storys
16、he dreamed a dream. 【文章大意】本文是一篇记叙文。主要叙述了英国歌唱达人Susan Boyle的故事, 由此告诉人们: 不要因为年龄和环境而失去梦想。4. What does the viewers react to Boyles first public performance? A. People know her quickly by media. B. People are sceptical about her show. C. People are out of breath because of her show. D. People are attracte
17、d deeply by her performance. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“And then, as if the world stopped for just a moment, she captured the audience and surprised the judges as she sang I Dreamed a Dream. ”的描述可知, 人们被她的表演深深吸引。故选D。5. What can we infer from Paragraph 3? A. Boyle pursues her dreams quietly. B. Boyle often
18、performs in local church. C. Boyle is fond of singing at her young age. D. Boyle has a good reputation in her village. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段中的“Over the years, she had quietly pursued her dreams from the small village of Blackburn, West Lothian, Scotland. . . and, she says, was interested in singing. ”的
19、描述可知, 小时候, Boyle就喜欢唱歌。故选C。6. What was the most important influence Boyle has on people? A. People should set a good example to others. B. People should change their ideas on women. C. People should actively pursue their dreams. D. People should show themselves on different occasions. 【解析】选C。细节理解题。根据
20、最后一段中的“In addition to showing her huge talent, and most importantly, Susan Boyle has been an inspiration to many. ”的描述可知, 人们应该积极追求自己的梦想。故选C。7. What is the text mainly intended to convey? A. Woman should be equal to men in singing contests. B. Women should keep energetic by singing in public. C. Peop
21、le should also have dreams at their middle ages. D. People dont lose their dream due to age and condition. 【解析】选D。 主旨大意题。根据最后一段中的“She is a beautiful example of overcoming the stereotypes of age and circumstance, to rise to world recognition. Her first public song is really her storyshe dreamed a dre
22、am. ”的描述可知, 这篇文章想传达给我们的是人们不要因为年龄和环境而失去他们的梦想。故选D。【知识拓展】词汇积累overcome vt. 克服; 胜过circumstance n. 环境; 状况; 境遇recognition n. 识别; 承认, 认出in addition to 除之外(还有, 也). 阅读填句(2021聊城模拟)We are surrounded by messages trying to get our attention. Advertisers, politicians and other groups all try to get us to agree wit
23、h them. 1 Propaganda is not always a bad thing, but it often hides the truth about a topic. Its very similar to advertising, whose goal is to get people to buy something, while propaganda is to change what people believe. Propaganda TechniquesTo create propaganda, a common technique is name-calling.
24、 A politician might call someone a traitor or liar, which makes the other person look bad. Another is the trend technique. People want to be on the side in the favor. 2 Some propaganda is based on fear. It scares people into choosing a certain side or taking action, which might not be bad. Anti-smok
25、ing campaigns are one example. They may scare people into thinking that if they smoke, they will get cancer. 3Propaganda is used by many groups, such as businesses, politicians and the government. It is spread through posters, television and radio. The Internet makes it easy to send messages to the
26、whole world. Types of PropagandaPolitical propaganda has been around as long as there have been politicians. 4People have used it for many years. War propaganda began during World War , more than 100 years ago. To see if propaganda is saying the truth, people need to do extra work. For example, ads
27、might always sound like theyre true. But before you believe them, try to think about who created and paid for them. Find out why they did it. 5A. Propaganda TargetsB. Propaganda MediumsC. Another word for this is propaganda. D. So most people will agree with those politicians. E. Then, you can decid
28、e if theyre being honest or not. F. However, religious propaganda was actually the first official one. G. People might join someone who claims to be popular or winning. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了宣传的作用、手段、传播媒介以及种类。1. 【解析】选C。根据下文Propaganda is not always a bad thing, but it often hides the truth about a topi
29、c. 可知, 此处应出现propaganda, 由此可知生活中的信息欲引起人们的广泛关注, 比如广告商、政客和其他群体试图让人们同意他们的观点, 都离不开宣传造势。C选项, 这种现象还有一个名称叫作宣传, 该句引出了主题, 切题, 故选C。2. 【解析】选G。根据本段可知, 主要的宣传手段有: 贴标签、从众宣传以及引发恐惧等, G选项, 人们都想加入受欢迎或者获胜的人, 该句为从众宣传的具体表现, 切题, 故选G。3. 【解析】选B。第三段主要介绍宣传的传播途径, 主要通过海报、电视、广播以及互联网, 故选B。4. 【解析】选F。第四段主要介绍宣传的三种主要类别: 政治宣传、宗教宣传和战争宣传
30、, F选项, 宗教宣传实际上是最早的正式宣传, 切题, 故选F。5. 【解析】选E。根据前一句Find out why they did it. 可知, 通过了解宣传者的意图和目的, 才能知晓宣传的真实性, E项切题, 故选E。【知识拓展】词汇积累truth n. 真理; 事实create vt. 创造; 创作; 造成common adj. 共同的; 普通的; 一般的; 通常的find out 找出, 查明. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Two TV shows highlight multiple roles of independent wom
31、enThis summer has seen two hit 1. (programme)TV drama Nothing But Thirty and reality show Sisters Who Make Waves. Both concern a similar group: women close to or just above 30, an age 2. , many in China believe, women enter a new stage of life. The two shows3. (popular)is understandable. Nothing But
32、 Thirty has contributed to more than one hundred 4. (wide)discussed topics on Weibo, a Tweeter-like social media platform in China. 5. (enjoy)similar high audience rating, Sisters Who Make Waves has played a key role in raising the share prices of its production company. Rather than beautiful girls
33、in the bloom of youth, the reality show, in a break from tradition, 6. (focus)on the charm of mature women. From beautiful but naive women falling for rich men to independent women, the change in female characters in TV dramas and films reflects the change in public attitudes 7. womens role in the r
34、eal world. 8. , in Nothing But Thirty womens social value 9. (base)on wealth and invincible(不可战胜的)aura in the workplace are out of sync(不同步)with reality and have thus upset many viewers. Given their anxieties, social roles and importance, women in 10. thirties need to be better understood. And the t
35、wo hit shows prove that. 【文章大意】本文主要介绍两个热门节目, 突出了独立女性的多重角色。1. 【解析】programmes。考查名词复数。句意: 今年夏天有两个热门节目。根据空前的two, 可知此处名词需要用复数形式, 故填programmes。2. 【解析】when。考查连词。句意: 两者都涉及一个相似的群体: 接近或刚过30岁的女性。许多中国人认为, 女性在这个年龄进入了人生的一个新阶段。_, many in China believe, women enter a new stage of life是定语从句部分, 先行词是age, 先行词在从句中作时间状语,
36、 故填when。3. 【解析】popularity。考查名词。句意: 这两个节目的受欢迎程度是可以理解的。根据前文的名词所有格, 可知此处填名词形式, 表示“受欢迎程度”, 故填popularity。4. 【解析】widely。考查副词。句意: 三十而已在微博上发表了一百多个广泛讨论的话题。此处用副词修饰动词discuss, 故填widely。5. 【解析】Enjoying。考查现在分词。句意: 同样享有高收视率的乘风破浪的姐姐对其制作公司的股价上涨起到了关键作用。前半句没有主语, 前后句没有连接词, 所以此处enjoy需要用非谓语动词形式, enjoy的逻辑主语是Sisters Who Ma
37、ke Waves, 两者之间是主动关系, 所以用现在分词表示主动, 故填Enjoying。6. 【解析】focuses。考查主谓一致。句意: 不再是青春绽放的美丽女孩, 真人秀节目打破传统, 聚焦成熟女性的魅力。本句的主语是the reality show, 是第三人称单数, 谓语动词用单数形式, 故填focuses。7. 【解析】toward/to。考查介词。句意: 从美丽天真的女人爱上有钱的男人到独立的女人, 电视剧和电影中女性角色的变化反映了现实生活中公众对女性角色的态度的变化。the attitude to/toward表示“对的态度”, 是固定搭配, 故填toward/to。8. 【
38、解析】However/Nevertheless。考查副词。句意: 然而, 在三十而已中, 女性以财富为基础的社会价值和职场上不可战胜的光环与现实脱节, 让很多观众感到不安。本句和前句是转折关系, 故填However/Nevertheless。9. 【解析】based。考查过去分词。句意: 在三十而已中, 女性以财富为基础的社会价值和职场上不可战胜的光环与现实脱节, 让很多观众感到不安。“以为基础”是be based on, 此处用过去分词作后置定语, 修饰名词value, 故填based。10. 【解析】their。考查物主代词。句意: 考虑到她们的焦虑、社会角色和重要性, 30多岁的女性需要
39、得到更好的理解。in ones +数词复数, 表示在某人多少岁时, 此处需要用形容词性物主代词, 这里代指30多岁的女性, 所以是复数形式。故填their。 . 阅读理解(2021北京模拟)Are you fed up with staring at a computer screen for hours straight just to review your classes? Its a problem that many of us encounter(遭遇). So why not pick your headset and learn via a podcast? Podcast,
40、or boke, refers to a range of audio programs on different audio platforms. According to China Daily, podcasts have become popular among young Chinese people who would like to enjoy the peace and power of learning through sound. Established in 2012, Chinas largest online audio platform, Ximalaya saw
41、its subscribers pass 600 million by December 2019. Among these users over 46 percent were born between 1990s and 2000s. On average, active users listen to podcasts for nearly three hours per day. The emergence of domestic(国内的)online radio platforms and the convenience brought about by smart devices
42、are certainly two reasons for the popularity of the format. Its flexible nature also makes it a winner among the young audience. “Audio is a good medium for content that can break the limit of time and space, ” Jiang Feng, vice-president of Ximalaya, told China Daily. He added that podcasts have bec
43、ome an important channel for people to acquire information and knowledge. It also can accompany listeners in many different circumstances including working, studying, exercising, traveling and just before going to bed. Apart from providing company, the new media form also gives people a platform to
44、speak out about important issues. A senior high school student who wanted to be admitted to the Central Academy of Drama failed his national college entrance examination twice. He talked about the pressure he faced on an audio program called Please Listen, launched by Mango TV on Feb 19, 2020. The p
45、rogram was designed to relieve audiences worries by sharing their own stories. Podcasts tend to be a discussion, and just like real life conversations, they follow a flexible structure and usually last for at least an hour. More often than not, you cant summarize two or three important points from t
46、hose conversations, like you could from articles. They often do not have conclusions, either. Its a very freeform medium that is very friendly to listeners, ” Pan Aijuan, a podcast listener and book editor at a publishing house, told China Daily. At the same time, the use of podcasts trains people t
47、o first listen to others before offering ones own opinions. It helps build up our patience and listening skills. Cheng Yanliang, a co-founder of the podcast Left and Right, stated that“ audio programs can filter(减缓)those bad-tempered people who would lose patience after reading several paragraphs an
48、d start writing awful comments to insult others”. With such advantages, “podcasts are entering the mainstream(主流)in China”, noted China Daily. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章向我们介绍了在中国年轻人中间很流行的一种节目形式, 即播客。以中国的一些播客平台为例提到了播客流行的原因及其特点和优点。1. Why does the author mention Ximalaya in the third paragraph? A. To inform the
49、 readers of its fast development. B. To show the impact it has on users. C. To discuss the characteristics of podcasts. D. To demonstrate the popularity of podcasts in China. 【解析】选D。推理判断题。第二段提到“According to China Daily, podcasts have become popular among young Chinese people who would like to enjoy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551123.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
全品小复习一年级下册语文部编版去答案版.pdf
