2022版高中北师大版英语一轮课时提升作业 选修6 UNIT 16 STORIES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中北师大版英语一轮课时提升作业 选修6 UNIT 16STORIES WORD版含解析 2022 高中 北师大 英语 一轮 课时 提升 作业 选修 16 STORIES WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十六选修6 Unit 16Stories . 阅读理解A(2021云南模拟)When our ancestors were peasants in the earliest days of agriculture, the daily schedule was: work in the field all day, eat midday meal in the field, continue working in the field.Today, after centur
2、ies of human advancement, it goes something like: work in coffee shop all day, buy and eat lunch there, continue toiling away on laptop until the sun sets.Though it may seem like the tech boom and gig economy(临时工经济) led the way in this modern mobile work style, working and dining have always been in
3、tertwined.In major cities like New York, Washington D. C. , Sydney and Hong Kong, restaurants are changing into official co-working spaces during off-peak hours. Dr.Megan Elias, director of the gastronomy program at Boston University, says food and business have been linked since as far back as the
4、ancient Sumer (who established civilization as we know it around 4000 B. C. ) “What we think of as street food has always been part of human civilization, ” she says.“There have always been marketplaces where humans came together to conduct some kind of business like trading grain, trading animals o
5、r building houses.As long as there have been marketplaces, people have been eating at them while also doing business. ”The first example of a brick-and-mortar “restaurant” came during the merchant economy in the 15th and 16th centuries, according to Elias.During this stage in European, African, and
6、East and South Asian history, inns allowed merchant businessmen to rest and of course, eat throughout their travels.During the colonial era of the 1600s and 1700s, concrete examples of American restaurants emerged as “Coffee Houses”.Coffee Houses were places that had newspapers, which at the time we
7、re very small and commercial, author and social historian Jan Whitaker explains. Coffee houses remained tradesman staples throughout the early 19th century, with simple menu items like rolls and meat pies.More “grand meals, ” as Elias calls them, were still taking place within homes for non-travelin
8、g folk.But, when the U. S.began industrializing in the 1840s and people stayed near workplaces during the day, eating establishments popped up around factories. “Industrialization of the city is also restaurantization of the city, ” Elias says.“Places sprung up to serve a business lunch crowd and an
9、 after-work dining crowd again, still doing business. ”【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要讲述了餐馆的演变历史。1. How does the author mentioned our ancestors in Paragraph 1? A. To make comparisons. B. To present figures. C. To raise questions. D. To give examples. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段中: 在农业发展初期, 我们的祖先还是农民的时候, 每天的日程: 整天在田间劳作, 中
10、午在田间吃饭, 继续在田间劳作。今天, 经过几个世纪的人类进步, 它是这样的: 整天在咖啡馆工作, 在那里买和吃午饭, 继续用笔记本电脑工作, 直到太阳下山。可知, 作者是通过比较农业发展初期和今天的工作方式来提到我们的祖先的。故选A项2. When did restaurants begin to provide not only eating but sheltering? A. Around 4000 B. C. B. In the 15th and 16th centuries. C. During the 1600s and 1700s. D. In the early 19th c
11、entury. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段中: 据Elias说, 第一个实体“餐馆”出现在15和16世纪的商业经济时期。在欧洲、非洲、东亚和南亚历史的这一阶段, 客栈允许商人在旅途中休息当然, 也可以吃饭。可知, 餐馆是在15和16世纪开始不仅提供吃饭, 而且提供住宿。故选B项。3. What can we learn about Coffee Houses? A. Newspapers were produced there first. B. The food served there was limited at first. C. They were especially p
12、opular around factories. D. It was a perfect place for entertainment and eating. 【解析】选B。推理判断题。根据第四段中: 在整个19世纪早期, 咖啡馆一直是商家的主要部分, 菜单上的菜品很简单, 比如面包卷和肉饼。更多的“大餐”, 正如Elias所说, 仍在家里为不旅行的人准备。可知, 咖啡馆起初供应的食物有限。故选B项。4. What can be the best title of the text? A. The function of eating out. B. The slow formation o
13、f the modern city. C. The evolution of the restaurant. D. The age of more work, less eating. 【解析】选C。主旨大意题。根据第一段中: 在纽约、华盛顿特区、悉尼和香港等大城市, 餐馆在非高峰时间变成了正式的联合办公区。第三段中: 据Elias说, 第一个实体“餐馆”出现在15和16世纪的商业经济时期。以及通读全文, 可知本文主要讲述了餐馆的历史演变, 因此本文的最佳标题选项C“餐馆的演变”符合题意。故选C项。【知识拓展】 【词汇积累】schedule n. 计划(表); 时间表 v.安排, 预定; 将列
14、入计划表或清单advancement n.前进, 进步; 提升according to 按照B(2021遂宁模拟)Palaces are known for their beauty and splendor, but they offer little protection against attacks.It is easy to defend a large building, but usually these buildings are not designed with the comfort of a king in mind.When it comes to structure
15、s that are both beautiful and defensive, the European castle is a big success. Castles were originally built in England by the Normans in 1066.They built towers and walls to secure the land they had taken.These castles provided the Normans with a quiet and safe place.They also served as bases of ope
16、ration for attacks.In this way castles served both defensive and offensive roles.Besides, castles served as offices for governors.Those that were socially beneath the governor would come to report affairs and express their respect.They would address problems, handle business, feast, and enjoy festiv
17、ities in castles.So castles served as social centers as well. The first castles were made from earth and wood, and they were likely to suffer from attacks by fire.Then wooden castles were gradually replaced by stone, which greatly increased the strength of these towers and walls.However, attackers c
18、ould throw flaming objects into castles through the windows or burn the wooden doors.This led to moving the windows and entrances off from the ground floor and up to the first floor to make them more difficult to access. During the Middle Ages, attacks increased in regularity, so castle defenses wer
19、e updated.Arrow-slits were added.They were small holes in the castle, which allowed defenders to fire without being hurt.Towers were built from which defenders could provide fire on both sides.The towers were connected to the castle by wooden bridges, so that if one tower fell, the rest of the castl
20、e was still easy to defend.A lot of rings of castle walls were constructed, so that even if attackers went past one wall, they would be caught on a killing ground between inner and outer walls.All of these increased the defense of castles. The end of castles can be attributed to gunpowder.During the
21、 15th century, artillery, a kind of large guns, became powerful enough to break through stone walls.This greatly made the role of castles less effective.Though castles no longer serve their original purposes, remaining castles receive millions of visitors each year who wish to experience the situati
22、ons of ancient times. 【文章大意】本文是一篇说明文, 文章讲述的是城堡的历史: 城堡的兴衰。5. What was the original function of castles according to the passage? A. They served as tourist attractions. B. They were important social centers. C. They marked religious ceremonies. D. They were built for use in emergencies. 【解析】选B。细节理解题。根
23、据第二段最后一句So castles served as social centers as well. 可知, 根据短文, 城堡最初的功能是它们是重要的社会中心。故选B。6. The reason why wooden castles were replaced by stone castles was that _.A. stone castles cost less moneyB. stone castles offered better defenseC. wooden castles were uncomfortableD. wooden castles took a long ti
24、me to build【解析】选B。细节理解题。根据第三段中Then wooden castles were gradually replaced by stone, which greatly increased the strength of these towers and walls. 可知, 木头城堡被石头城堡取代的原因是石头城堡提供了更好的防御。故选B。7. Which of the following showed an improvement in castle defenses? A. Castles were totally separated by stones. B.
25、Arrow-slits were made in large quantities. C. Rings of walls were built to defend the towers. D. Windows and entrances were moved to the higher floor. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段This led to moving the windows and entrances off from the ground floor and up to the first floor to make them more difficult to acc
26、ess. 可知, 窗户和入口被移到较高的楼层显示城堡防御有改进。故选D。8. What is the best title of the passage? A. Fancy Living: Learning about CastlesB. Normans: Bringing Castles to EnglandC. A History of Castles: The Rise and Fall of CastlesD. Defending Castles: Technologies Used to Defend Castles【解析】选C。主旨大意题。根据第一段最后一句When it come
27、s to structures that are both beautiful and defensive, the European castle is a big success. 可知, 本文讲述的是城堡的历史: 城堡的兴衰。故选C。【知识拓展】 【难句解读】Then wooden castles were gradually replaced by stone, which greatly increased the strength of these towers and walls. 分析: 本句中which引导定语从句, 代替前面整句话。译文: 后来木制城堡逐渐被石头所取代, 大
28、大增加了塔和城墙的强度。. 阅读填句(2021兰州模拟)Where did your family eat dinner last night? In the car on the way to sport? At McDonalds? Or at the dinner table? A survey taken a few years ago found that 28% families ate dinner together at home seven nights a week.Another quarter said they ate together three or fewer
29、nights a week. Once upon a time the situation was different.1 Plates, forks and spoons would be laid out.As dinner time approached, an increasing number of hungry mouths would begin to appear with the question, “Whats for dinner”? 2 The data seems to point to two main issues: overworked parents and
30、over-scheduled children.When mum or dad does get home in the evening, they are soon in the car again to send the children to soccer, music, tutoring, and a host of other events.This nightly ceremony around the dinner table is both vital and fruitful; it is what keeps a family together.Sure, the conv
31、ersation is not always significant and children argue.And sometimes the deepest and most meaningful times in a family are not at the table at all.3 The dinner table is the place where a family builds an identity.Stories are passed down, jokes are exchanged and the wider world is examined through the
32、 lens(镜头)of a familys values.Children pick up vocabulary and a sense of how conversation is structured.4 Dinner time is “family time”.Coming back daily to the same place helps gain familiarity.The significance of dinner time is more than above.Studies show that the more families eat together, the le
33、ss likely the children are to smoke, drink, get depressed, and develop eating disorders, and the more likely they are to do well in school and learn how to socialize.One professor at Rutgers University in New Jersey stated, “A meal is about civilizing children.5”So start by planning some stay at hom
34、e family dinners together.Just family talk. A. Its time to teach them to be a member of their culture. B. Each night the dining table would be set with a simple cloth. C. Why not cut back on a few activities and have dinner with your family? D. What accounts for this decline in families eating toget
35、her today though? E. They also learn good table manners, something that will benefit them for life. F. It was important for children and parents to sit down together and get to know each other. G. However, there is still something unique about the time a family spends around the dinner table. 【文章大意】
36、本文是一篇说明文。你多久没和家人一起吃饭了? 研究表明, 全家共享的晚餐机会越多, 孩子吸烟、喝酒、抑郁和饮食失调的可能性就越小, 他们在学校表现越好, 越了解如何社交。1. 【解析】选B。根据上一句Once upon a time the situation was different可知, 从前与上一段描述的情况不同, 每天晚上, 家人都会聚在一起吃饭, 此处描写从前的场景: 每天晚上, 餐桌上都会铺上简单的桌布, 盘子、刀叉、勺子都会井然摆开。故选B。2. 【解析】选D。根据上文的以前和现在情况的对比和下文的回答The data seems to point to two main is
37、sues: overworked parents and over-scheduled children. 可知, 此处应为设问句, 其问题内容为“然而, 是什么导致了今天家庭聚餐的减少呢? ”选D。3. 【解析】选G。根据上一句And sometimes the deepest and most meaningful times in a family are not at the table at all. 可知, 有时, 家庭中最深刻、最有意义的时刻根本不在餐桌上。而空格后一句说到餐桌的重要性, 因此此处应为转折的意思, “然而, 一家人围坐在一起吃晚饭的时刻仍有其独特之处”, 选G。4
38、. 【解析】选E。本段重点描述全家围绕餐桌一同就餐的好处, 上一句提到了在餐桌上孩子们牙牙学语, E项中They指代前句中的Children, 而且also一词的使用表明了与上一句的逻辑衔接关系, 意为“他们同时也能学会好的餐桌礼仪, 那是让他们受益终生的东西”, 故选E。5. 【解析】选A。根据上一句A meal is about civilizing children. 可知, 一家人共进晚餐对教化孩子意义重大, 这是教育孩子传承家庭文化的机会, 故选A。【知识拓展】【词汇积累】approach v. 接近; 与接洽; 处理; 临近 n.方法, 方式; 接近; 接洽fruitful adj
39、.富有成效的familiarity n.熟悉, 精通. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2021宜宾模拟)In the long history of China, many things are more 1. _ (advance) than the rest of the world and liquor(酒) is one of them.In China, liquor brewed (酿造) from cereal grain has always been in the dominant position and liquor brew
40、ed from fruits accounts 2. _ a small proportion only.Therefore, to explore the origin of liquor is 3. _ (main) to explore the origin of liquor brewed from cereal grain.The history of liquor 4. _(date) back to the Shanggu period.In Shiji Yinbenji (Historical Records), there was some record about liqu
41、or, “King Zhou made a liquor pool and 5. _ (hang) meat like a forest, drinking all night long.”In Shi Jing (The Book of Songs), there were some poems about liquor, “October is the time 6. _ (harvest) the grain to make liquor and people use the liquor to celebrate the longevity of 7. _ senior”.Those
42、records indicated that liquor had a history of at least five thousand years.According to some archaeological evidence, there were dedicated liquor tools among the Neolithic(新石器时代的) pottery unearthed in modern times, 8. _ showed that liquor brewing was rather popular in primitive society.After the Xi
43、a and Shang 9. _ (dynasty), there were more and more liquor-drinking vessels, 10. _ (indicate) that liquor drinking was prevalent at that time.【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了中国酿酒业的历史。1. 【解析】advanced。考查形容词。此处表示很多事情比其他国家先进, more +形容词表示比较级, 先进的用advanced。 故填 advanced。2. 【解析】for。考查介词。此处表示水果酿的酒只占一小部分。占据用account for。
44、故填 for。3. 【解析】mainly。考查副词。此处表示探索酒的起源主要是探索谷物酿酒的起源。修饰动词探索用mainly。故填 mainly。4. 【解析】dates。考查时态和主谓一致。此处表示酒的历史可以追溯到上古时期。此处为客观介绍, 用一般现在时即可, 所以用dates。主语为The history of liquor。故填 dates。5. 【解析】hung。考查时态。此处表示建了酒池, 悬挂肉像森林一样, and 连接并列谓语, 用一般过去时hung。故填 hung。6. 【解析】to harvest。考查动词不定式。此处表示10月是个收获的季节。the time to har
45、vest, 不定式作后置定语。故填 to harvest。7. 【解析】the。考查冠词。此处表示庆祝长者长寿, 年长者用the senior。故填the。8. 【解析】which。考查非限制性定语从句。此处表示出土的精致的酒具和陶器表明在原始社会酿酒业很受欢迎。此处为定语从句, 用which引导非限制性定语从句, 在句中作主语。故填 which。9. 【解析】dynasties。考查名词复数。此处表示夏商之后, 夏商是两个朝代, 所以用复数。故填 dynasties。10. 【解析】indicating。考查现在分词。此处表示越来越多的饮酒器皿表明饮酒在那时是盛行的。此处用现在分词。故填 i
46、ndicating。 . 阅读理解Every summer, for the last 32 years, the Sierra Storytelling Festival has gathered people together to hear the nations top tellers share the great range of human experience through artfully telling stories. This years tellers include one Grammy-nominated(格莱美提名的) artist, a local favo
47、rite and more. Grammy-nominated and internationally known storyteller, Diane Ferlatte, fondly remember her childhood years of sitting on the passage of her grandparents home in New Orleans, attracted by the oral stories of family generations past.She views storytelling as a traditional art form that
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551127.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
左云县张家场乡“三抓三强”扮靓“党建富民”新品牌.pdf
