2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时提升作业 七 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮课时提升作业 必修2 UNIT 2THE OLYMPIC GAMES WORD版含解析 2022 高中
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。七必修2 Unit 2The Olympic Games(限时35分钟). 阅读理解 We can video chat with astronauts aboard the International Space Station and watch live footage(直播) from the frozen heights of Everest. But communicating with a submarine(潜艇) or a diver is not so
2、 easy. The lack of practical methods for sharing data between underwater and airborne devices has long been a frustration for scientists. The difficulty originates from the fact that radio signals work perfectly in air travel but poorly in water. Sonar(声呐) signals used by underwater sensors reflect
3、off the surface of the water rather than reaching the air. Now, researchers at MIT have developed a method with the potential to revolutionize underwater communication. “What weve shown is that its actually feasible to communicate from underwater to the air, ” says Fadel Adib, a professor at MITs Me
4、dia Lab, who led the research. The MIT researchers designed a system that uses an underwater machine to send sonar signals to the surface, making vibrations(震动) corresponding to the 1s and 0s of the data. A surface receiver then reads and decodes these tiny vibrations. The researchers call the syste
5、m TARF. “It has a number of potential real-world uses, ” Adib says. It could be used to find downed planes underwater by reading signals from sonar devices in a planes black box and it could allow submarines to communicate with the surface. Right now the technology is low-resolution. The initial stu
6、dy was conducted in the MIT swimming pool at maximum depths of around 11 or 12 feet. The next steps for the researchers are to see if TARF is workable at much greater depths and under varying conditionshigh waves, storms, schools of fish. They also want to see if they can make the technology work in
7、 the other directionair to water. If the technology proves successful in real-world conditions, expect“texting while diving” to be the latest underwater fashion. 【文章大意】这是一篇说明文, 讲述的是水下与陆地上的通信在之前是无法实现的。随着科技的进步, 这一通讯逐渐能够变为现实。1. What does the author mainly talk about in Paragraph 1? A. The future of vid
8、eo chat underwater and in air. B. The difficulty of communication from water to air. C. The frustrations of developing underwater devices. D. The current situation of communicating with a submarine. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段的第二、三句“But communicating with a submarine or a diver is not so easy. The lack of pr
9、actical methods for sharing data between underwater and airborne devices has long been a frustration for scientists. ”可知, 从水里向空气中传递信息, 进行交流是很困难的。2. What does the underlined word “feasible” mean? A. Changeable. B. Convenient. C. Achievable. D. Alternative. 【解析】选C。词义猜测题。根据第二段的第一句“Now, researchers at M
10、IT have developed a method with the potential to revolutionize underwater communication. ”可推断海底与外界的沟通实际上是可行的。所以该词的意思是“可行的, 可实现的”。3. What do we know about TARF? A. It is widely used to find downed planes. B. It can work well at great depths underwater. C. It is an underwater machine that sends signal
11、s. D. It can send, receive and read signals from underwater. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段前三句内容可知, TARF系统可以从水下发送、接收和读取信号。4. Which of the following is the best title for the passage? A. The Real-world Uses of Sonar TechnologyB. A Breakthrough in the Application of Video ChatC. Full Water-to-air Communication Cl
12、oser to RealityD. TARF Becoming a New Means of Communication【解析】选C。标题归纳题。根据第一段的最后两句和第二段的第一句可知, 本文讲述的是水下与陆地上的通信在以前是无法实现的, 但随着科技的进步, 这一通讯逐渐能够变为现实。. 完形填空Why study history? People live in the present. They plan for the 1. History, however, is the study of the past. Given all the 2 and pressures that com
13、e from living in the present and 3 what is yet to come, why bother with what has been? Given all the available branches of knowledge, why insistas most 4 systems do - on history? And why urge many students to study even more history than they are 5 to? Any subject of study needs 6: supporters must e
14、xplain why it is worth 7. Like most widely accepted 8, history attracts people who simply 9 the information and modes of thought involved. But for people who are less interested in the subject and more 10 about why they should bother with it, a clearer explanation of its purpose is required. 11 do n
15、ot perform heart transplants, improve highway design, or arrest criminals. In a society that quite correctly expects education to serve 12 purposes, historys functions can seem more difficult to 13 than those of engineering or medicine. History is in fact very useful, actually 14, but the products o
16、f historical study are often less 15 and immediate than those of other subjects. History helps us understand people, societies and how they 16. For example, how can we 17 past wars (and future threats) without using historical materials? Unfortunately, major aspects of a societys operation cannot be
17、 set up as precise experiments. 18, history must serve, however imperfectly, as our 19, helping us understand who we are and why we do what we do. This, fundamentally, is why we cannot 20 history. 【文章大意】本文属于议论文, 讨论学习历史的必要性和意义。 1. A. processB. resultC. futureD. environment【解析】选C。人们生活在当下, 应当为将来做计划。 pr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551328.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
