2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮阅读理解专练(四) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮阅读理解专练四 WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 阅读 理解 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。阅读理解专练(四)(限时30分钟)AFrom the cold Arctic to the African plains, every society seems to have some form of music as part of their culture. Music is so common and widespread that most people dont even question it anymore. But until recently, t
2、here were researchers who doubted it: How could we know that music was really a part of all known societies? Now, Harvard researchers, Samuer Mehr and Manvir Singh, have found further evidence to support the argument. They gathered music from different countries, media and time periods, and collecte
3、d descriptions of many different pieces of music. Rather than focusing on music first and then looking at where it could be found, they started by studying a record of detailed descriptions of more than three hundred known global societies, and found that all of them have music as part of their cult
4、ure. To see if people could recognize the functions of songs from around the world, the researchers also created a listening experiment in which people tried to guess the behavioral context of a song. This went surprisingly well. Particularly music that was intended for dancing or to calm a baby was
5、 easy to recognize as either dance music or lullabies. Love songs were a bit more difficult to qualify, because they tend to be very diverse even within cultures. This systematic study of connections sounds like the way that researchers in other fields would study biological patterns. “Theres a fiel
6、d known as cultural phylogenetics, ” says Singh. Whereas biological characteristics are only received from parent to child, cultural characteristics (like music) are also shared between people of the same generation. That makes it much more difficult to figure out where the characteristic has come f
7、rom. “Finally, ” Singh says, “We still dont know why music developed gradually. Our study shows that humans everywhere share cognitive mechanisms (认知机制) that make certain sounds seem appropriate in particular contexts. ”【文章大意】本文是一篇议论文, 介绍世界各地的音乐拥有的共同特点, 同时成为各种文化不可或缺的组成部分。1. What does the underlined
8、word “it” in Paragraph 1 refer to? A. The fact that music is part of every culture. B. The question whether music is widely spread. C. The doubt whether further research has been done. D. The idea that Africa and the Arctic have cool music. 【解析】选A。词义猜测题。根据第一段第一句“From the cold Arctic to the African p
9、lains, every society seems to have some form of music as part of their culture. ”可知, 每个社会群体似乎都把某种音乐形式当作他们自己文化的一个部分, 由此推断代词it指代音乐是每种文化的一部分这一事实。2. What did Mehr and Singh do first? A. They found out further evidence. B. They studied various societies. C. They sought the origins of music. D. They focus
10、ed mainly on music. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段第三句“Rather than focusing on music first and then looking at where it could be found, they started by studying a record of detailed descriptions of more than three hundred known global societies”可知, Mehr和Singh首先做的事情是研究全球三百多个已知社会群体的详细描述的记录。3. Whats the purpose of
11、the listening experiment? A. To comfort a baby. B. To pick out love songs. C. To create a context. D. To tell functions of songs. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段“To see if people could recognize the functions of songs from around the world, the researchers also created a listening experiment in which. . . ”可知, 听
12、乐辨析实验的目的是看人们能否对世界各地的音乐功能加以辨别。BEvery year, thousands of new high school graduates pack their bags, move to new cities, and sign papers accepting loans, the money borrowed from a bank or lenders etc. , which they might not be able to pay back. Without proper education on personal finance, especially a
13、s it relates to paying for college, young adults are guided into improper loan plans that result in years of debt after graduation. In order to set students up to succeed financially, it is important to educate students and parents on their financial options before school in the fall. The best way t
14、o support families heading for college is to require that every high school student take a personal finance class before graduation. This will help smooth the transition into adulthood. The average student takes out at least one loan to cover the costs of their education each year. In 2014 the avera
15、ge student graduating from college carried a negative balance of about $20, 000 in debt, which often spread over multiple lenders. Upon graduation, students rarely know exactly how much money they owe, and even though they are in the state of being unable to pay their debts, they cannot wipe out stu
16、dent loans. These students spend much of their adult lives paying off the gradual increasing debts. A personal finance course would teach students how to manage their income and expenses, while helping to significantly reduce the amount of debt students carry into adulthood. By teaching students how
17、 to save money and live within their means, this course will provide the next generation with a foundation to progress financially. Students choosing to get a job straight out of high school would also benefit from finance education for these very reasons. With education on how to manage their finan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551370.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
