2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮题型综合练(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮题型综合练一 WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 题型 综合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。题型综合练(一)(限时65分钟). 阅读理解AA new generation addiction is quickly spreading all over the world. Weboholism, a twentieth century disease, affects people from different ages. They surf the Net, use e-mail and speak in chatrooms. They spend many
2、hours on the computer, and it becomes a compulsive habit. They cannot stop and it affects their lives. Decades ago, no one thought that using computers could become compulsive behaviour that could affect the social and physical life of computer users. This obsessional behaviour has affected teenager
3、s and college students. They are likely to log on computers and spend long hours at different websites. They become hooked on computers and gradually their social and school life is affected by this situation. They spend all free time surfing and dont concentrate on homework, so this addiction influ
4、ences their grades and success at school. Because they can find everything on the websites, they hang out there. Moreover, this addiction to websites influences their social life. They spend more time in front of computers than with their friends. The relation with their friends changes. The virtual
5、 life becomes more important than their real life. They have a new language that they speak in the chatrooms and it causes cultural changes in society. Because of the change in their behaviour, they begin to isolate themselves from society and live with their virtual friends. They share their emotio
6、ns and feelings with friends who they have never met in their life. Although they feel confident on the computer, they are not confident with real-life friends they have known all their life. It is a problem for the future. This addictive behaviour is beginning to affect the entire world. 【文章大意】本文是一
7、篇议论文。文章主要说明了如今青少年和大学生的网络成瘾问题, 指出了网络成瘾在行为和心理情感方面对于他们的危害。1. The underlined word “obsessional” in the second paragraph probably means _. A. attractive B. addictiveC. professional D. potential【解析】选B。词义猜测题。根据后文They are likely to log on computers and spend long hours at different websites. 以及下一段第一句They be
8、come hooked on computers and gradually their social and school life is affected by this situation. 可知, 上网对于青少年和大学生来说已经成了一种上瘾行为, 导致他们在网上花费大量的时间。故画线词意为“上瘾的”。 2. We can infer from the passage that _. A. weboholism has the greatest effect on teenagersB. students can hardly balance real and virtual lifeC
9、. people are addicted to games on the InternetD. virtual life is more vivid and attractive anyway【解析】选B。推理判断题。根据第四段中They spend more time in front of computers than with their friends. The relation with their friends changes. The virtual life becomes more important than their real life. 可知学生很难平衡现实生活和
10、虚拟生活。3. The authors attitude towards weboholism is _. A. optimistic B. neutralC. critical D. acceptable【解析】选C。推理判断题。根据第一段及下文可知, 文章主要说明了如今青少年和大学生的网络成瘾问题, 指出了网络成瘾在行为和心理情感方面对于他们的危害。由此可推知, 作者对网络成瘾的态度是一种批判的态度。【规律方法】观点态度题的解题技巧 (1)不要把自己的态度融入其中, 还要区分作者的态度还是作者引用别人的态度。(2)当作者的态度没有明确提出时, 要学会根据作者的语言的褒贬去判断作者的态度,
11、如wonderfully, successfully, unfortunately, doubtfully 等。(3)作者的态度一般与文章主旨有很大关系。(4)某一件事是好是坏, 作者对它是支持还是反对, 态度一般都很明确, 而带中立色彩的词最不可能是正确答案。问作者态度时, 表示“客观”的词多为正确选项, 如objective, impartial, unbiased 等; 问作者对文中提到的人物或他们的观点的态度时, 答案多是肯定或否定, 支持或反对, 如critical, approving, opposed, supporting 等。还有一点, 既然作者写了文章, 其态度就不可能是漠
12、不关心的, 因此见到indifferent, uninterested 可以首先排除。BConsider everything your smart phone has done for you today. Counted your steps? Memorized notes? Navigated you somewhere new? Smart phones work as an all-round pocket assistants. Thats because theyre equipped with a series of sensors. And some of those se
13、nsors you may never think or even know about. They sense light, pressure, temperature and other factors. Smart phones have become essential companions. So those sensors probably stayed close by throughout your day. They sat in your backpack or on the dinner table or nightstand. If youre like most sm
14、art phone users, the device was probably on the whole time, even when its screen was blank. “Sensors are finding their ways into every corner of our lives, ” says Maryam Mehrnezhad, a computer scientist at Newcastle University in England. Thats a good thing when phones are using their powers to do o
15、ur bidding. But the many types of personal information that phones have access to also makes them potentially powerful spies. Online apps could record with the microphone, monitor a phones location, take photos and then transfer the data. And they could do all of this without a users knowledge! Even
16、 seemingly innocent sensor data might broadcast sensitive information. A smart phones motions might reveal what a user is typing. Or it might disclose someones location. Even barometer readings could be misused. These readings subtly change with increased altitude. That could give away which floor o
17、f a building youre on. Some scientists have designed invasive apps. Afterward, they tested them on volunteers to highlight what smart phones can reveal about their users. Other researchers are building new phone security systems to help guard users from invasions of their privacy. They could defeat
18、those who make efforts to do everything from tracking a user to stealing the PIN codes needed to access their bank accounts. 【文章大意】本文是一篇说明文, 智能手机里面安装了许多你不知道的传感器和应用软件, 用户的信息正在面临失窃。4. What can we know about smart phones from the first three paragraphs? A. They can do everything for us. B. All the sens
19、ors in them are necessary. C. They should stay in your pockets. D. They accompany us almost all day. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段第二句“So those sensors probably stayed close by throughout your day. ”可知, 智能手机几乎整天都陪伴在你左右。故选D。5. What is the meaning of the underlined part in Paragraph 4? A. Help users to bid agains
20、t others. B. Do things at the request of users. C. Serve people within their power. D. Do everything they can for users. 【解析】选B。词义猜测题。根据后文的转折“But the many types of. . . ”可知, 如果智能手机用它们的各种功能为我们服务(按照我们的要求做事), 那就是一件好的事情; 但智能手机可以接触到我们的许多个人信息, 这使得它们成为潜在的间谍。所以画线部分的意思应该是B选项。6. Why do some scientists design
21、invasive apps? A. To steal private data of the users. B. To improve the quality of smart phones. C. To test the risk of using smart phones. D. To fight against online thieves. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中“they tested them on volunteers to highlight what smart phones can reveal about their users”可知, 科学家设计了一些
22、入侵性应用软件, 在志愿者的手机上使用, 目的是看看到底泄露了用户的什么信息。由此可推测, 这些科学家的目的是检测智能手机的危险性。故选C。CWhen her five daughters were young, Helene An always told them that there was strength in unity (团结). To show this, she held up one chopstick, representing one person. Then she easily broke it into two pieces. Next, she tied seve
23、ral chopsticks together, representing a family. She showed the girls it was hard to break the tied chopsticks. This lesson about family unity stayed with the daughters as they grew up. Helene An and her family own a large restaurant business in California. However, when Helene and her husband Danny
24、left their home in Vietnam in 1975, they didnt have much money. They moved their family to San Francisco. There they joined Dannys mother, Diana, who owned a small Italian sandwich shop. Soon afterwards, Helene and Diana changed the sandwich shop into a small Vietnamese restaurant. The five daughter
25、s helped in the restaurant when they were young. However, Helene did not want her daughters to always work in the family business because she thought it was too hard. Eventually the girls all graduated from college and went away to work for themselves, but one by one, the daughters returned to work
26、in the family business. They opened new restaurants in San Francisco and Los Angeles. Even though family members sometimes disagreed with each other, they worked together to make the business successful. Daughter Elisabeth explains, “Our mother taught us that to succeed we must have unity, and to ha
27、ve unity we must have peace. Without the strength of the family, there is no business. ”Their expanding business became a large corporation in 1996, with three generations of Ans working together. Now the Ans corporation makes more than $20 million each year. Although they began with a small restaur
28、ant, they had big dreams, and they worked together. Now they are a big success. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了An家族通过团结一致将一家餐馆最终经营成一家大公司的故事, 说明了家族团结创造成功的道理。 7. Which of the following can be the best title for the passage? A. How to Run a Corporation WellB. Strength Comes from PeaceC. How to Achieve a Big Dre
29、amD. Family Unity Builds Success【解析】选D。主旨大意题。根据文章第一段第一句 When her five daughters were young, Helene An always told them that there was strength in unity. 及最后一段最后两句 Although they began with a small restaurant, they had big dreams, and they worked together. Now they are a big success. , 并结合全文内容可知, 文章主要
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
